Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Yula Preko dana mi je spavao na svaka 2.5h, neka tri puta dnevno, asada otprilike 2x po 1h, mozda nekada malo duze, ili malo krace. Ali, poslednja dva - tri dana spava jako kratko preko dana! A ne zelim da ga navikavam da zaspiva u 23h kao beba moje drugarice jer smatram da je 20-21h plafon za bebe. Cekam da mu izbiju zubici i onda cu morati da ga ponovo dovedem u red, znam da ce mi trebati zivaca i strpljenja, ali naci cu ih, bolje sada nego kasnije. Moja deca jesu spavalice ali nekako uvek preko dana hoće da spavaju u nezgodno vreme. Npr, Luka je sa godinu dana još spavao 2x, oko 11h i posle oko 14h (ako se dobro sećam). Dok Marko recimo, još od juna spava 1x na dan oko 11-12h po 2-2,5 sata i to je to. Ono što ustvari htedoh reći, nakon onog Lukinog spavanja 2x, usledila je faza spavanja 1x, ali od 14-17h (ne može pre i ne može kraće), i onda nam je skakao po glavi do ponoći. Tada sam mu izbacila dnevno spavanje, sa oko 2-2,5godine. Ono što mene zaprepašćuje trenutno je da Marko ima 16 meseci, i on recimo meni ovde u Pešti već 3 dana ne traži da spava. Dremne pola sata, max sat, i piči dalje. Ceo dan smo negde, u pokretu, na ulici, po tržnim centrima, i ma kakvi, ne spava! Budan je do 7.30 do 21h uz dremku od pola sata. Malo mi je rano za izbacivanje dnevnog spavanja. Inače, noćas je nešto pekmezio, i ja ga stavila u moj krevet. Kod kuće je navikao da se nabije glavom u jastuk koji je naslonjen na zid (uzglavlje nam je do zida), i noćas je pokušao da uradi isto, naravno pao je naglavačke sa kreveta. Zato se i probudio, zato je i tražio da jede, ko zna dal bi inače tražio. I posle nije jeo sve do nekih 8.30h. Možda polako prolongiramo razmake među obrocima. BTW, ima šljivu na sred čela. A onda je nakon kupanja pao oet sa kreveta, ali tada na tepih, pa nije dobio šljivu i sa druge strane glave. Tako je to kada nisi u prostoru u kom si navikao da budeš, za sekund eto belaja. Macaki, koje flašice koristiš? Marko nije hteo da čuje za Avent, tada sam kupila Tommee Tippee, mekana duda, ima oblik kao bradavica (tako kažu, ja se izvinjavam, ali moja bradavica ne izgleda tako, no nema veze ). Druga stvar: pljuje... Ne mora da znači da pljuje. Bebe kada sisaju jezik obmotavaju oko bradavice, tada jezik ima oblik latiničnog slova U. Kada ima staviš kašicu u usta, one i dalje jezik stavljaju u oblik slova U, onda ga pritisnu uz gornje nepce, i prosto se kašica razlije po ustima i u napred (pa izlazi iz usta) i ka nazad. IZVORNA PORUKA: Yula Nama danas bio drugi dan jabuke, dobio je jednu kafenu kasicicu, dobro, mozda malo vise, i bas mu se dopalo. Jos sutra ce dobiti cistu a posle cu da mu je mesam sa malo palente i to ce mu biti uzinica. IZVORNA PORUKA: Macaki moja drugarica iz porodilista zavrsila sa bebcem u bolnici. jela milku sa jagodama i mali se ceo osuo, sve pecat do pecata, nisu imali gde da ga ubodu. a ja prestala da vodim racuna sta jedem, kao sad je vec velika. jela sam jutros snikers, a to ne bih smela. nadam se da joj nista nece biti... Jagode.... Mi smo jeli kupovni pofrit. Znam da to nije pravi krompir, da je neka smesa koja se umuti da ispaden kao kiselo testo i da se propušta kroz neke mašine koje to seku u oblik pomfrita, i da nije bilo pametno davati bebi, ali beba otima. Jeo je iz KFC-a i iz Burger king-a. ODUŠEVLJEN JE! Dala sam mu i dva zalogaja sveže jabuke, sve je cupkao pored mene i vukao me za nogavice da mu dam još. Mislim da je ustvari stvar u tome da on hoće da ŽVAĆE! Meni je prosto jednostavnije da ispasiram sve, zato sam to i radila, ali izgleda da tu eru privodimo kraju. Moja beba je porasla.
|