Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 11:05:05
|
|
|
|
choopa choops
|
branki nema na čemu A ne vjerujem ti ni ovo za debljinu, ali ajde Ja se baš mislim kako ću da maknem stomak poslije porođaja, jer imam vaaaaaaažnu svadbu dva mjeseca nakon toga
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 11:12:28
|
|
|
|
branki*
|
sad sam citala da si pisala za svadbu...ja se sa bozom porodila 28.februara,a stomak mi ostao negde do juna,cini mi se,kao visnuta koza.znam da za krstenje kad smo bili kumovi u septembru,mogla sam vec da nosim svoje haljine i da mi stoje dobro.pa,nemoj sad nesto ultra usko,ima super onih haljina,secenih ispod grudi,ili tako nesto,nece ni stomak da se primecuje,ti se nisi puno ugojila u trudnoci,cini mi se.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 11:14:25
|
|
|
|
srculence25
|
Zdravo drage.Bubi ja ti rece kako nemam problema sa kiselinom ali osetila sam je nocas tacnije jutros u 4 h me probudilo neko zariste u zeludcu i neka muka i nedostatak vazduha.Budila mm i kazem nije mi dobro a on skocio iz kreveta pita sta mi je ja kazem da mi je muka i on se vrati u krevet i ladno nastavi da spava I eto od tad ja nisam oka sklopila neka mucnina me savladala da bar oce da izadje nego stoji u grlu Branki koliko si se ti ugojila?ti si meni bas zgodnica prava
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 11:18:40
|
|
|
|
choopa choops
|
branki, da, ali meni stomak uvijek ostane. pa meni je pop blagoslovio stomak, 4 mjeseca nakon što sam rodila sina, misleći da sam trudna Ma da, naći ću valjda nešto, moram da izgledam top, to će mi biti prvi izlazak poslije sto godina srculence meni je lakše otkad ne pijem jogurte, ne jedem kiselo, izbacila sam kisele salata, paradajz...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 11:27:43
|
|
|
|
branki*
|
srculence,jesam se ugojila,mozda ne bi covek rekao,ali jesam.zatrudnela sa 50 kg,a sad imam oko 65 vec,po poslednjem merenju,moguce da imam i vise sad. ja jedem,ne cudi me odakle kilogrami,jedem kad hocu,koliko hocu i sta hocu. chooopo,radila sam i trbusnjake jedno vrem,bogme,kad me spopadne ludilo zdravog zivota i to me drzi neko vreme,onda pijem vodu,vezbam kao..
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 11:37:49
|
|
|
|
srculence25
|
Verujem da jesi ali isto tako branki verujem da se to u trudnoci tebi nevidi i da si bas zgodnica Ja sad nesmem da stanem na vagu kao sto kazes jedem sta hocu i kad kako hocu pravo sam sama sebi. Malo sam se popunila i u butinama pa mi recimo teze da prekrstim noge
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 11:40:22
|
|
|
|
branki*
|
IZVORNA PORUKA: srculence25 Malo sam se popunila i u butinama pa mi recimo teze da prekrstim noge isto
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 11:46:46
|
|
|
|
*boka*
|
Mamike dobar dan! Raspisale ste se bas, ne postizavam da pohvatam sta kod koga ima novo. Sanjalice za bebane, sad kad si kuci sve je mnogo lakse! Chipsy nisam imala pojma sta se desava, sad tek citam. Drago mi je da je sve proslo u redu, zelim ti puno snage da sve na dalje prebrodite lako. Mogu samo da zamislim kako ti je kad ste u ovakvoj situaciji razdvojene. Kada bi trebalo da se vrate kuci? Saljem ti veeeliki Bubice, anita za super napredne bebice! Soni ja sam u prvoj trudnoci imala nesnosljivu kiselinu, sprzila mi je zdrelo, uuuzasan osecaj! Probala sam sve zivo i jedino mi je soda bikarbona pomagala. Daco izdrzi do 7. Prekrsti noge, stisni se i ne daj ni da proviri Ostale mamike
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 11:52:39
|
|
|
|
srculence25
|
Ajde razumem za carape tesko mi da obujem imam opravdanje stomak je u pitanju ali kad treba da sednem na noge i to mi je problem tu su krive butine i listovi Zadnji put sam se merila kod dr pre mesec dana a mojoj vagi neverujem sad treba u petak da idem na kontrolu. Branki jel i ti kao i ja jos neznas pol?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 12:01:16
|
|
|
|
branki*
|
ne znam ,srculence i samoj sebi se cudim kako sam izdrzala da do sad ne saznam...nego cela frka oko boze,pa se ne cimam sad u ovoj trudnoci oko svega,ali planiram da sad kad se vratim i odem da se dogovorim za carski,da mi kazu sta je.ja bih volela devojcicu,ali to je vec sad namontirano tamo dole,sta bude bice,nema biranja. ja u prvoj trudnoci oticala jako,bio mi je problem da cucnem i da se obujem,secam se da su mi drugi vezivali pertle na patikama i obuvali..sad bar ne oticem.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 12:10:20
|
|
|
|
srculence25
|
Neznam zasto ali ja sam ubedjena i drzim da ti nosis devojcicu Razumem zaokupiras se drugim stvarima bitno da je Bozi bolje i da lepo napreduje dusa malena. Pre sam se cudila kad neko udje u 8 mesec i nezna pol pa kao kako izdrzi a izgleda cu biti i ja taj slucaj.Dzaba kad prekrsta noge i nece da pokaze.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 12:21:36
|
|
|
|
*boka*
|
Kod nas je u 14. nedelji bio decak i to kako je doktor rekao, momcina. Na UZ mi jos pokazao, kaze vidite ovo je jedna noga, ovo je druga, a izmedju nozica se "nesto klati" . Mi kasnije na kontrolama do negde 7, meseca, do expertskog UZ vise nismo ni pitali i na EUZ moj muz cisto onako pita doktora vidi li se pol, ja ga pogledam onako popreko i kazem, sta sad pitas kad vec znamo da je decak, medjutim doktor rece ne ne, ovo je devojcica. Mm kad nije skocio da izljubi doktora, kao da mu je ovaj napravio dete (mm je strasno zeleo devojcicu), a ja sam bila toliko zbunjena, da sam se kad smo izasli iz ordinacije ponovo vratila da pitam je li siguran da je bila devojcica, a on se smeje, kaze je li to za vas OK, necete je ostaviti u porodilistu Ko zna sta je covek pomislio o nama...
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 12:26:13
|
|
|
|
branki*
|
IZVORNA PORUKA: srculence25 Neznam zasto ali ja sam ubedjena i drzim da ti nosis devojcicu Razumem zaokupiras se drugim stvarima bitno da je Bozi bolje i da lepo napreduje dusa malena. Pre sam se cudila kad neko udje u 8 mesec i nezna pol pa kao kako izdrzi a izgleda cu biti i ja taj slucaj. i ja sam se cudila ranije ka to da ne znaju pol,kako ih ne zanima,ali eto... hvala ti na lepim zeljama,bice valjda,daj boze. boko,eto,i oni grese,mada ti ekspertski ili 4d pokazu uglavnom.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 12:29:37
|
|
|
|
*boka*
|
Pa da, na EUZ se vide i svi unutrasnji organi bebe, pa tako i materica i jajnici kod devojcica ili testisi kod decaka.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 12:29:59
|
|
|
|
choopa choops
|
branki a sto ti ides na CR? srcukence, ova moja se bogami pokazala odmah, sram nek je bidne Šalim se, tri različita dr su mi rekla tako da ja već gledam robicu za curice. Nema šanse da je dječak. Boko Ma samo nek su nam svi zdravo
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 12:30:23
|
|
|
|
Trcosava
|
Pre dvadesete nedelje ne očekujem da se zna 100%. Mislim mogu da budu nagađanja. Prvi put meni isto na dablu rekli dečak, pa ispade devojčica. Sad nije htla da nagađa, ali sam ja na UZ brate mili videla i tačno tamo negde oko 20. nedelje mi je i sad potvrđeno. Obrni okreni, Branki, kapiram da si okupirana i da ne znaš di udaraša, ali mene bi kopkalo.
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 12:33:04
|
|
|
|
branki*
|
ma,i mene kopka trco,nije da nije choopo,prvi je bio carski rez,bila vto i ja sam tako htela.sad prirodna trudnoca,ali opet na carski.ne znam,kao sigurnije mi je,a imam patoloski,nenormalan strah od porodjaja
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 12:37:21
|
|
|
|
choopa choops
|
Aha, da. Sad često forsiraju prirodni poslije carskog, i znam dosta žena koje su tako rodile, ali da sam ja lično u pitanju isto bih se držala carskog Meni apsolutno nije bitno kako će se rodit, samo nek se rode A imam neki osjećaj da ću ja ovaj put isto na CR, ne znam zaštooo.... I kad smo već kod osjećaja, meni se čini da je kod tebe opet :-))))
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 12:41:36
|
|
|
|
branki*
|
i mm misli da je decak... a,ti,choopo,prva dva puta si se prirodno poradjala?sto mislis da ce sad na carski?
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 12:48:55
|
|
|
|
*boka*
|
Kad sam se poradjala pre skoro tri i po godine imala sam CR u spinalnoj anesteziji, tako da sam sve vreme komunicirala sa doktorom. Poradjao me nacelnik hirurgije u Dragise Misovic i ja sam ga pitala da li sada nakon CR znaci da sledeci put moram ponovo tako da se porodim. On je rekao naravno da ne moram, jedino sto je potrebno je da je od prvog CR do sledece trudnoce proslo vise od 18 meseci, ali da on kao hirurg svakoj zeni koja je vec imala CR preporucuje ponovo isti porodjaj iz razloga sto se cesto desava da prilikom kontrakcija i napinjanja dodje do "razvlacenja" reza odnosno oziljka na materici i tada se javlja kila, koju moraju odmah da operisu. Kaze, zasto biste rizikovali da vam se to desi i da budete seckani dva puta u jednom porodjaju (mislio je na epiziotomiju i posle kilu ako se pojavi).
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 13:18:31
|
|
|
|
srculence25
|
Nemam iskustva ali sam mislila da kad jednom rodis na carski da tako to ide za dalje.Moja kuma recimo sina je rodila na CR i nakon 7 godina ostane ponovo trudna. Ona se spremala iskljucivo za CR i celu trudnocu bila opustena u smislu ide na carski i bas je briga opusteno.Medjutim 2 dana pre zakazanog termina ona dobije bolove i drz`ne daj jedva stignu do betanije i porodi se u roku od 10 min od prijema u prodiliste.Bebica izletela sa 4,5 kg
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 13:25:23
|
|
|
|
*boka*
|
MASALA Pa doktori kazu da su trudnice koje su imale prethodni porodjaj pre vise od 4 godine isto kao i prvorotke. E sad da li je to tako ili nije... mislim da nema pravila i da je sve nepredvidivo. Cak ni lekar ne moze unapred znati tok porodjaja, dok sve ne krene. Mada ja sam na CR prosla bas onako carski i Elena se rodila kao prava carica, tako da narucujem za sebe jos jedan bas takav porodjaj. Mis'im ako moze
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 13:28:18
|
|
|
|
Chipsy
|
Branki, hoces da ti proreknem pol? Trco, ne delujes mi kao neka psovacica Sa mm otisla mi je i zaova
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 13:32:12
|
|
|
|
srculence25
|
Zenice sto se tice utrogestana i nestasice negde sam procitala cini mi se na bebcu da stizu od ponedeljka u sve apoteke. Inace boko kako si ti sad?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat] 3.12.2014 13:42:09
|
|
|
|
*boka*
|
Srculence hvala za info, stvarno si srculence Ja sad zahvaljujuci ringerajkama imam zalihu za narednih 10 dana, iskreno se nadam da ce se stvarno pojaviti od ponedeljka. Uzas sta nam rade! Inace za sad sam OK. Poslednje krvarenje sam imala u subotu, odmah nakon UZ pregleda i to vrlo obilno. Pisala sam da sam pomislila da nije taj UZ pregled mozda uzrokovao krvarenje, doktorka mi je bas bas ispritiskala stomak, jer mi je besika bila prazna (ona u DZ ima onaj drndavi prastari UZ). Inace na UZ je bilo sve OK, beba porasla koliko treba za taj period, srce radilo, ostalo mi nista nije rekla. Sledeci pregled kod nje imam 15. decembra, nadam se da ce sve biti u redu. E da, dala mi je uput za double test, ali mi je rekla da ce zbog ovih krvarenja koje sam imala verovatno biti ponovo jako los, pa se pitam zasto onda uopste moram da ga radim
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?