|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat]
3.12.2014 13:51:34   
soni
U dobroj ste formi vidim...ja nemam sta pametno da kazem...Mislim na vas

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 276
3.12.2014 14:03:00   
eca89
Cao curice, sta mi radite, kako ste? Skoro sam pisala da mi je se porodila drugarica 38nedelji trudnoce, e tako joj je doktr.racunala, kao i ona sad kad je izasla na otpusnici pise u 40nedelji da je beba rodjena, je li oni nadodaju 2sedmice, ili sta ne kontam?????

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 277
3.12.2014 14:22:31   
bubulence
Eca ne bi trebalo, mislim uvek pisu onako kako jeste, bar u betaniji...
Boko pa koja je onda svrha double testa???? i sa Elenom je bio los a ona ziva i zdrava i sada dr vec zna da ce double biti los ali te salje!!?? bzvz...
mene sada muz napao ni krivu ni duznu i eto, zgresila sam user posted image ... valjda mi nece nista biti...

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 278
3.12.2014 14:26:24   
eca89
IZVORNA PORUKA: bubulence

mene sada muz napao ni krivu ni duznu i eto, zgresila sam user posted image ... valjda mi nece nista biti...

A, joj bubo ti jos aktivna u tim vodamauser posted image , blago ti seuser posted image

< Poruku je uredio eca89 -- 3.12.2014 14:27:08 >

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 279
3.12.2014 14:37:24   
bubulence
nisam bila aktivna od proslog pregeda, skoro mesec dana.
ali dete zaspalo, muz sveze okupan, obrijan, seta u boksericama, setio se kako smo pre par pali sa kreveta u toku khm jer nam je dete naislo i eto... poceo covek da me spopada a ja nisam imala srca da odbijem user posted image

(odgovor članu eca89)
Direktna veza do poruke: 280
3.12.2014 14:45:11   
*boka*
Bubi i ja sam to isto pitala, zasto onda uopste da radim double test kad se unapred zna da ce biti los, ona kaze zato sto oni na osnovu double testa ne vide samo rizike za genetske bolesti, vec i neke druge stvari vezane za razvoj plodauser posted image Mada, ako zena ima krvarenje ili neki drugi problem zbog kog hormoni divljaju i double test to pokaze, kako im onda moze biti merodavno bilo sta iz testa a sto je vezano za razvoj ploda. Mislim da su ti testovi potpuna glupost i da sluze samo da zabrinu i slude trudnice i da im pokvare srecu u trudnoci.
Joooj blago tebi, ti to smes da radis... meni mm nije smeo ni da pridje u prvoj trudnoci, a po svemu sudeci nece smeti ni u ovoj user posted image

< Poruku je uredio *boka* -- 3.12.2014 14:46:25 >

Elena - svaki moj osmeh!!!
25.07.2011.

Direktna veza do poruke: 281
3.12.2014 14:49:46   
bubulence
bokice ne secam se jesi na kraju radila AC sa Elenom? mislim sta ti predlazu ako je los dabl?
mene mm nije hteo da pipne u prvoj trudnoci a smeli smo nirmalno da se ponasamo. bezao je kao djavo od krsta, a sada nije normalan... da se on pita keksali bi se bar 2x na dan...

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 282
3.12.2014 14:54:27   
*boka*
Pa oni uvek predlazu AC, jer im je to najlaksi nacin da se ograde. Sa Elenom nisam radila AC jer sam krvarila sve vreme, radila sam samo EUZ kod najboljeg UZ dijagnosticara u Srbiji (ovo nije moje misljenje, nego mi ga je nekoliko lekara bas ovako preporucilo, kao najboljeg). Sada mi je vec rizik godina i odmah su mi spomenuli AC, ali zasto onda uopste i rade taj double? Samo pare da ti uzmu ili sta?
I ovaj put planiram da radim samo EUZ kod istog doktora, pa ako on kaze da AC mora, onda cu razmisljati o tome.

25.07.2011.

Direktna veza do poruke: 283
3.12.2014 15:09:17   
serpica
Boko meni je dr rekao da imaju zakonsku obavezu cim nesto malo preje granicu oni moraju da salju na AC. Valjda da se zastite,ko zna... ja cekam petak da mi jave iz ordinacije kad idem na euz,sleece nedelje verovatno samo da znam koji dan...ziva nisam,i sve se nadam najboljem

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 284
3.12.2014 15:19:51   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: Chipsy

Branki, hoces da ti proreknem pol?
Trco, ne delujes mi kao neka psovacicauser posted image
Sa mm otisla mi je i zaova

user posted image user posted image user posted image To je zato što sam ovde fina, a i ne puštam da me neke stvari nerviraju. U vožnji je to sasvim druga stvar. A i nisi me videla besnu, ali baš besnu

I bre sve da kažem Sanjalici super što je pustiše kući i što su svi rezultati sada ok

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu Chipsy)
Direktna veza do poruke: 285
3.12.2014 15:20:36   
*boka*
Pa verovatno da imaju, ali AC nije ni malo naivna procedura, veoma je invazivna i uvek postoji rizik od pobacaja, pogotovo ako zena ima i drugih problema tokom trudnoce (krvarenje, pritisak, kontrakcije itd). Moje misljenje je da prvo treba odraditi sve analize i preglede ukljucijuci i dobar i strucan EUZ, pa ako sve ukupno ukaze na neki rizik, tek onda razmisljati o toj opciji. Ja licno poznajem devojku, bila je moj klijent, sad mi je koleginica, kojoj je double test bio idealan, ali je doktoru na UZ bilo sumnjivo nesto i predlozio je AC, koja je na zalost pokazala daunov sindrom. Moj slucaj je recimo potpuno suprotan, double test ocajan, a rodila sam potpuno zdravu bebu. Ti testovi su glupava statistika i mislim da vecina nasih lekara ne ume dobro ni da ih uradi ni da ih tumaci. Doktor koji mi je radio EUZ se cudio kad sam mu rekla da krvarim i pitao se kako uopste lekar moze da posalje na double test trudnicu koja krvari, jer ukoliko zena krvari, nivo hormona u organizmu nije u normali i naravno da ce double test to da pokaze, jer on upravo meri nivo tih hormona.
Ne znam... umesto da nam olaksaju i da nas opuste, lekari nas samo zbunjuju.

< Poruku je uredio *boka* -- 3.12.2014 15:22:50 >

25.07.2011.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 286
3.12.2014 16:49:34   
bubulence
eto, kako Boka lepo objasni user posted image . Serpi a i ti si krvarila, mozda je zato malo losiji doble...

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 287
3.12.2014 17:10:03   
*boka*
Meni je doktorka rekla da ako zena prokrvari u bilo kom periodu do 12. nedelje double će to pokazati, odnosno to će povuci visi nivo free beta hcg hormona I lošiji rezultat. Zato je mene odmah upozorila ako bude loš, da se ne uspanicim odmah.

25.07.2011.

Direktna veza do poruke: 288
3.12.2014 17:37:19   
srculence25
Nevidim boko svrhu onda raditi dabl test sem uzimanje para.
Serpi bice sve dobro videces user posted image
Jao drage moje kako mi se smucilo kupatilo kad sam ustanovila sta ono dvoje matorih rade i ostavljaju iza sebe pa gadi mi se da sednem na solju
user posted image
rekla sam mm da im on skrene paznju pa neka vidi kako ce

< Poruku je uredio Trcosava RR -- 3.12.2014 18:24:45 >

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 289
3.12.2014 17:37:48   
serpica
Bubi jesam krvarila i to dva puta u roku od 10 dana a ja nisam znala da to ima veze sa rezultatima dabl testa. user posted image
Boko hvala ti od srca,sad mi je jos lakse,videcu u petak kad ce da mi zakazu euz i da konacno odahnem. Mada po uz pre dabl sve je uredno i meni je to nekako mreodavnije nego sam test.
Srculence verujem ti,obrisi onim dezinfekcionim maramicama wc solju svaki put,sta ces drugo,moras.

< Poruku je uredio serpica -- 3.12.2014 17:39:18 >

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 290
3.12.2014 17:49:36   
daca77
Trudnicice, bice sve ok-ne brini te user posted image
Posto pominjete hromozomopatije i AC, nesto i mene frka hvata oko toga da li je bebom sve ok. Do sada i nisam o tome razmisljala...dr su kolutali ocima ovih dana, kada su culi da nisam radila AC.user posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 291
3.12.2014 18:06:14   
choopa choops

IZVORNA PORUKA: branki RR
a,ti,choopo,prva dva puta si se prirodno poradjala?sto mislis da ce sad na carski?

Ne znam. Tako imam neki osjećaj user posted image
Ja ću vjerovatno sutra na pregled, trebala sam za 7dana,ali nešto mi se ne da da čekam, pa ću ranije...

Ja nisam imala pojma ovo za dabl i hcg. Mada meni su rezultati pappa niski, ni za to nisam znača da ne valja dok nisam vidjel ašta je maslačak pisala user posted image
Daco ja nisma smjela na AC, i isto brinem i brinuću sve dok ne ugledam user posted image Nadmo se da će sve biti OK user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 292
3.12.2014 18:11:35   
serpica
Daco dr kolutaju ocima za sve i svasta,ne brini...
Chupa tako je i New Mom mislila da ce sa trecim na cr zbog svega,ali cini mi se da ispade najbolji porodjaj od svih koje je imala. Ne brini unapred,javi sta je reko dr sutra

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 293
3.12.2014 18:17:52   
daca77
Choopa, Serpi, moramo da verujemo da ce sve biti ok.

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 294
3.12.2014 18:21:00   
choopa choops
Ma ne mislim zbog otvaranja i to, čini mi se da kad ne bi mirovala i bila pod terapijom da bi se mogla sutra porodit user posted image Nego tako bzvz imam taj osjećaj, da l' zbog šećera ili šta? Ne znam user posted image

Hoću javiću, mislila sam da čekam da odem u DZ prekosutra jer se ne plaća a i bolji je UZV aparat, ali ne mogu...Idem u porodilište, sinoć su me boljela krsta, a stomak mi se steže konstantno. Neću da se igram, bolje da provjerim, bolje da je lažna uzbuna.

A beba je ja mislim OK, proteže se stalno, samo da se ne zapetlja u p.vrpcu kao što su joj brat i sestra user posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 295
3.12.2014 18:25:58   
choopa choops
Inače sutra dolazi majstor da kreči nama kuća haos user posted image MM se trudi tu i tamo, ali svejedno ima tih sitnica. Dođe mi da uzmem da čistim, ali se bojim. Treba oribat sve, a on to ne zna...

Direktna veza do poruke: 296
3.12.2014 18:32:07   
choopa choops

IZVORNA PORUKA: daca77

Hoće, jer mora! user posted image
user posted image

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 297
3.12.2014 18:56:00   
serpica

IZVORNA PORUKA: choopa choops

IZVORNA PORUKA: daca77

Hoće, jer mora! user posted image
user posted image

user posted image znas kako,Daca nosi devojcicu,ti takodje a ja imam neverovatan osecaj da je i moj bebac devojcica,a oni su borci jel da i izdrazace,takve smo mi zene user posted image

Direktna veza do poruke: 298
3.12.2014 19:03:57   
choopa choops
Ma šta god da su, samo da su nam zdravo, da bez komplikacija dođu na svijet i da doguramo do termina user posted image user posted image

Inače moja ćerka danas tek prvi put osjetila pod rukom kako je beba šutira. Oduševila se user posted image Sina baš boli briga, on je u fazonu: Aham, OK, ajmo sad da se igramo user posted image

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 299
3.12.2014 19:32:51   
bubulence
sto vas volim kada ste mi tako pune optimizma!!!!
tako treba user posted image

< Poruku je uredio bubulence -- 3.12.2014 19:34:28 >

Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?
Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here