|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Trudnice (1-42) nedelje 12/14 [chat]
3.12.2014 19:56:47   
janabons
Trudnice, samo da vam mahnem, danas sam kao parazit.user posted image
Vidim da ste danas pune optimizma, samo napreduser posted image
Mislim na sve vasuser posted image

< Poruku je uredio janabons -- 3.12.2014 19:57:27 >

10.06.2013.- kao poklon mami i tati za godisnjicu rodila se nasa Jana :-))))

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 301
3.12.2014 20:50:41   
anita
Devojke ja samo da vam mahnem.
Samo pozitivno moramo da razmisljamo,bice sve ok sa bebama.

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 302
3.12.2014 21:50:59   
soni
Dobro vece...ja ceo dan nisam stala...sad cu da legnem...zeludac i dalje boli..bzv...

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 303
3.12.2014 22:18:53   
*boka*
Serpice to je sigurno razlog lošeg dabl testa, ništa ne sekiraj, samo uradi dobar expertski UZ i budi mirna. Na EUZ postoje markeri koji isključuju daunov, edvardsov sindrom I ostale genetske bolesti I dobar UZ dijagnosticar tacno zna na šta da obrati paznju. Sećam se da je meni rekao neke od stvari koje su kod moje bebe isključivale daunov sindrom (za to je bio rizik na dabl testu). Merio je dužinu butne kosti i uporedjivao sa nadlakticom, jer bebe sa daunom imaju kraću butnu kost u odnosu na nadlakticu. Zatim ni jedna beba sa daunom nema razvijenu nosnu kost u 12. nedelji. Ili je nema ili je zakrzljala. Ako je bebi razvijena nosna kost do 12. nedelje I butna kost dugačka, to potpuno isključuje ovaj sindrom. Rekao mi je još neke parametre, ali sam samo ovo zapamtila.
I za edvardsov sindrom sam zapamtila da je alsrm ako beba ne otvara šakice, nego ih sve vreme držite stisnuto. Tako da, uradi dobar EUZ i to će biti dovoljno. Ako želiš preporučiću ti doktora, ako ti nije cimanje da putuješ do BG.
Daco I ti ne brigaj, što devojke rekoše, doktori na sve prevrću očima, pogotovo kad čitaju rezultate koje je ste radili kod nekog drugog Dr. Još par dana i dočekaćemo tvoju bebicu, sve će biti u najboljem okeju.
I još jedno, moja topla preporuka pošto ideš na CR... radi ga u spinalnoj anesteziji, učestvuj u dolasku svoje bebice na svet i dočekaj jesa osmehom na licu, jer to je momenat koji ti niko nikada ne može opisati.

Elena - svaki moj osmeh!!!
25.07.2011.

Direktna veza do poruke: 304
3.12.2014 22:29:40   
choopa choops
Veče :)

Boko sve si u pravu, ali meni dr nije ništa od toga rekla na UZV, a ja budala ne pitah...

Ovi moji neće da zaspu, spavali popodne i sad je haos. Izludi me to.

Gladna sam user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 305
3.12.2014 22:43:44   
*boka*
Chuppi meni je rekao samo zato što sam ja bila toliko uznemirena tim rezultatom dabl testa, kod njega sam došla plačući, jer kog god sam od doktora pitala svi su vrteli glavom dok su čitali rezultate i govorili kako mi jedino AC preostaje, ali pošto krvarim niko nije smeo da mi radi, pa su me uputili na njega jer je on kao najbolji u Srbiji za to. Na kraju mi je rekao da on ne može da utiče na to da li ću ipak uraditi AC ili ne, ali da mi je on sigurno nece raditi jer on prema UZ markerima vidi potpuno zdravu bebu I ne zeli da dovodi trudnocu u rizik.

25.07.2011.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 306
3.12.2014 22:48:04   
bubulence
uh , secam se svega toga,boki, koliko smo mi brinule za tebe a mogu da zamislim kako je tebi bilo... a eto, umesti da nas dr tese i ne govore gluposti ako nisu sigurni, ini nam naprave jos vecu oaniku. sigurna sam da je isto tako i kod nase Serpice, i znam da ce sve biti savrseno. samo da se posavetuje sa nekim strucnjakom...
choopa zeno pa kada ce da spavaju? moja Dupicka spava jos od pola 9 ... moram i ja malo da iskuliram...

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 307
3.12.2014 22:53:38   
*boka*
Bubi da mi nije bilo vas ovde, pogotovo u periodu dok sam ležala na patologiji I gledala sve one strahote tamo, ja mislim da bih pukla. RR mi je bio ventil da se istresem I da se napunim pozitivnom energijom, jer tamo nisam imala ni kome da se požalim ni koga da pitam, niti sam imala nekog da mi bar lepu reč kaže. Zato vas sve puuuuno user posted image user posted image user posted image

25.07.2011.

Direktna veza do poruke: 308
3.12.2014 22:55:29   
choopa choops
boko ma meni je ona samo rekla OK je dabl. E sad da li je ili nije gledala ovo na UZ ja ne znam user posted image Kasnije sam u 17-oj nedelji išla kod doktora koji ima bolji aparat, i on je tada rekao da je sa bebom sve OK što se tiče tog perioda, i rekao nešto u smislu, ali da nešto ne valja ne bih vam mogao sad reć jer se to gleda sa 12 nedelja?!

bubu, ne pitaj. To kad neće da zaspu me iznervira više nego išta! Inače idu u 21h, ali čim odspavaju preo podne, makar i 15 minuta, uveče mi prave problem user posted image

< Poruku je uredio choopa choops -- 3.12.2014 22:56:24 >

Direktna veza do poruke: 309
3.12.2014 22:58:34   
choopa choops

IZVORNA PORUKA: *boka*

RR mi je bio ventil da se istresem I da se napunim pozitivnom energijom

user posted image Ma lakše je kad podijeliš brige i misli. Ovako drži čovjek u sebi pa pukne...

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 310
3.12.2014 23:00:16   
bubulence
ja sam Emu pocela preko dana da budim. ona jos uvek mora da dremne ali je pustim sat, naajvise sat ipo i probudim, da bih mogla uvece do 9 da je strpam u krevet...
joj prejela sam se kroasana, cim sam juce videla da se za mesec dana nisam ugojila nista, pocela sam da jedem kao nenormalna user posted image

Direktna veza do poruke: 311
3.12.2014 23:02:53   
bubulence

IZVORNA PORUKA: *boka*

Bubi da mi nije bilo vas ovde, pogotovo u periodu dok sam ležala na patologiji I gledala sve one strahote tamo, ja mislim da bih pukla. RR mi je bio ventil da se istresem I da se napunim pozitivnom energijom, jer tamo nisam imala ni kome da se požalim ni koga da pitam, niti sam imala nekog da mi bar lepu reč kaže. Zato vas sve puuuuno user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 312
3.12.2014 23:04:56   
cockic
to za betu i double test je tacno i ja sam prokrvarila u 8 nedelji i beta mi je bila bas visoka na double testu.tako da i meni taj test nije merodavan.ja sam isto isla kod jako dobre dr.u obe trudnoce i uvek mi je napominjala sve te bitne stvari.nosna kost,butna.ko sto kaze boka.ma dobar gin zna da gleda i sta treba da gleda na uz.ona mi je i pol rekla u 11-12 nedelji oba puta i kg na rodjenju je pogodila bukvalno u gram.kad bi opet bila trudna isla bi opet kod nje.cak je jako korektna ceo deveti mesec se pregledi neplacaju ni ctg.u prvoj sam isla vise puta,u drugoj manje mozda svega 4-5 puta koje sam platila.

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 313
3.12.2014 23:12:02   
Štetica
Dobro veceuser posted image .Raspisale ste se pa mi je trebalo malo vremena da sve procitam.
Daco mislim na tebeuser posted image .
Kod mene finalne pripreme u toku,danas stigao tepih za gospodina,pre par dana kolica,do ponedeljka stize i krevetac,pa kad sve namontiram slikam i postavljam.
Ja bih trebala u petak na kontrolu,ali videcu dal cu se skaniti da odem u dz da uradim ks i urin,a mrzi meeee,mozda i odlozim za utorak.

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 314
3.12.2014 23:14:53   
choopa choops
bubi meni ćerka ne spava popodne još od godine i po. Ali danas se nešto žalila da je boli glava kad je došla iz škole, rekoh ajde da legnemo. A ovog malog isto pustim maksimum 1,5 preko dana i to najkasnije do 14,30h. Eno sad sam išla da ih vičem, ona bi možda i zaspala, ali ovaj poganac joj ne da. Ulazim u sobu, a on se igra na podu! SAD SE NE ČUJU, VALJDA ZASPU brzo Njimaa je bitno samo da se umire 15min i zaspaće. Ali kad stalno jedno drugo nešto zairkuju, čapkaju, otegne se u nedogled user posted image

Sad sam mjerila šećer i pokaže mi prvo 3,4 vidim nije dobro, izmjerim opet 4,1 i treći put 4,3. Izgleda da je otišao aparat, moraću da kupim drugi...Ali sam ja svejedno pojela poslije toga jedan komadić lenje pite user posted image . MM danas donio, nisam mogla da odolim user posted image

cockic bravo za dr user posted image

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 315
4.12.2014 0:09:33   
*boka*
Bubi gadjaj me jednim kroasanom, ogladneh! Ja sam za sad u minusu sa kilazom, imama sam 55, sada imam 52 kg. Nemam neke mučnine, imam nešto cudno, kao neku knedlu u grlu i gade mi se mirisi hrane, pogotovo peciva. Nemam apetit, jedem dosta manje, ali češće.
Inače moja Elica je spavalica, prava lavica user posted image . Ona obavezno spava popodne I to sama zatraži, ali isto je ne puštam duže od 1.5 sat da spava.
Stetice, cockic user posted image

< Poruku je uredio *boka* -- 4.12.2014 0:11:10 >

25.07.2011.

Direktna veza do poruke: 316
4.12.2014 7:09:17   
serpica
Dobro jutro devojke user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu *boka*)
Direktna veza do poruke: 317
4.12.2014 7:20:53   
Trcosava
Čupo zar i ti sine Brute user posted image Tako moja mama, čim aparat ne meri kako njoj 'paše' odmah ne valja i mora novi (ne kažem da je to kod tebe slučaj - kod nje jeste. Meri pritisak na dva različita aparata i pokaže joj nizak i njoj ne valja ni jedan onda)

Boko, tebi li ćerka lavica u ćoroskopu???

Jutrić drage moje, kod mene sve belo. Nadam se da mi to neće pokvatriti dan. Slabo sam nešto spavala noćas. Oko 4 mm se budio, boli ga koleno pa išao po lek. Mislim da od tad nisam zaspala.

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 318
4.12.2014 7:26:49   
serpica
Trco salji sneg kod nas bolje i to nego ova kisa i vetar...user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 319
4.12.2014 7:32:58   
Trcosava
Da ti znaš koliko mi se slošilo kad sam videla da se travnjak beli!!! Mislim boli me paja, ja neću lopatati, ali će baka praviti haos oko snega. Uuu setih se sad, moram da vidim da li imamo jednu temu. Treba mi mišljenje.

I flunked anger management! }:->

(odgovor članu serpica)
Direktna veza do poruke: 320
4.12.2014 8:39:38   
soni
dobro jutro....krecem na posao pa da vam mahnem...user posted image

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 321
4.12.2014 8:42:37   
cetvrtko
dobro jutro zenice user posted image kako ste od jutros ? user posted image

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 322
4.12.2014 9:17:31   
Kata90
jutrouser posted image user posted image
kako smo paaaa uvek moze bolje....user posted image pritiska me dosta bebac dole i karlicnu kost osecam.....prilicno sam lose spavalauser posted image
jos ovo malo da izdrzim ufuser posted image
Vidim puno ste pisale od juce,mrzi me da citam nemoj te mi zameriti.... sto nisam u toku sa nekim stvarima.....ali sve vasuser posted image

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****

(odgovor članu cetvrtko)
Direktna veza do poruke: 323
4.12.2014 9:29:18   
branki*
dobro jutro...
malopre ustali,pijem kafu...juce posli u pola 4 iz stana,dosli u pola 9,dok smo se raspremili,jeli,pravac krevet.
ne znam kakvo je vreme ovde...ovi moji vec navalili na telefon sto fiksni,sto mobilni,pocinjem da mrzim tu spravu,stvarno.
bas lose spavala,budim se non stop....i mene dole bolucka i probada ponekad,kao da sam zasraflena ,ne umem ni da opisem..
stetice,slikaj,pa da nam pokazes!
daco,njico,navijamo!
grlim...

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 324
4.12.2014 9:34:32   
Sanjalica1980
Dobro jutro user posted image

Bas je lep dan danas. Kod nas suncano. Jeste da je zubato ali nema veze user posted image

Evo i bebe se bude. Gladne su user posted image

(odgovor članu Kata90)
Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Cepanje na porođaju: Kako ga izbeći?
Položaj u kojem ćete roditi ima veliki uticaj na to da li ćete se pocepati ili će biti potrebno sečenje perineuma. Cepan...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here