RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

crazymama -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (29.1.2012 13:54:50)

meni je paket od bg kluba super, torba je fenomenalna ;)

u cetvrtak cu uzeti uput za zvezdaru, i zakazacu kod dr save mavrica, po preporuci... idem da izvidim situaciju, pitacu dr konkretno za taj epidural... od toga mi zavisi odluka.

Inica -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (29.1.2012 15:59:48)

E, koliko treba da se nosi pelena u porodiliste kad se krene, zna li neko?

smeskicTB -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (29.1.2012 16:34:14)

cm drzim ti palceveee! da doneses najbolju odluku i napravis izbor koji ce biti najblizi tvojim zeljama!

Inice, koliko sam cula-treba da se nosi onaj mali paket, ali ne znam da li new born ili sensitiv..
i sve se nesto mislim da mozda moze da se donese ne pri porodjaju, vec kada se porodimo..pa necemo pobeci..ne znam kakva je procedura tacno..i valjda treba dvojka..

kucnuce nam devojke koje su se porodile!

maslackic -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (29.1.2012 16:39:28)

IZVORNA PORUKA: Inica

E, koliko treba da se nosi pelena u porodiliste kad se krene, zna li neko?

malo pakovanje 24 kom...1 ili 2 nije vazno koji proizvodjac...to ces i tako koristiti za tvoju bebu [sm=smiley1.gif]

mogu i kasnije da ti donesu, imaju oni pampers za one koji nemaju , pa dok im ne donesu [sm=smiley1.gif]

nego ja sam ti odavno obecala da ti ispisem sta ima u bg paketu,jel te jos zanima ili si saznala [sm=smiley1.gif]

cockic -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (29.1.2012 16:49:59)

mene zanima i ako necu u grackoj,
sve je to isto ne bitno koje je porodiliste[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ako ti nije problem maslackic napisi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Inica -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (29.1.2012 16:54:45)

hm, ne verujem da treba dvojka, vec kec. Meni je mala imala na rodjenju 3650, i kec joj je bio malo veliki..

Inica -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (29.1.2012 16:55:40)

Maslackic- pisi [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

maslackic -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (29.1.2012 17:01:22)

u porodilistu se dobije neki mini paket pampers sa jednom pelenom,mini mini pakovanjem maramica, flasom rosa vode,sudo krem mini mini pakovanje, sve to u pampers neseseru..

BG paket; velika torba, kao od teksasa, podloga za presvlacenje( portabl neka sklopiva,nisam je puno zagledala) pakovanje pampersa 24 kom dvojka, new baby,10 tetra pelena, 5 svedskih,prekrivac, jedan zekica, jedna portikla, dve benkice, jedan bodi bez rukava,pakovacnje ulozaka, dve kupke bekolino, dve kreme bekolino i dva manja pakovanja vlazih maramica bekolino, gazice 5x5 ne znam tacno koliko, oko 20 ak, jod,knjiga "nega novorodjenceta''''koja ima neke propuste [sm=smiley36.gif]

mislim da je to to, mi smo kreme bekolino poklonili mm ovom kolegi, kupke su jos kod mene, mozda ih dam sveki a se kpa sa njima, zekicu koristimo, mm kaze da od prekrivaca kozica nece da spava [sm=zmeden.gif] nije nesto posebno, bodi i benkice nismo ni jednom koristii, svedske i tetra koristimo...

ako se set__im jos necega pisem..[sm=smiley36.gif]

inice moja je na rodjenju imala 3300 pa joj je 1 bio mali. a ti ponesi koji mislis da ce da ti treba [sm=smiley1.gif]

e i kada nam prvi put dosla patronazna dobili smo uzorke niveinih krema...

Inica -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (29.1.2012 17:07:50)

Hvala na info [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Pa ne znam, koliko se ja secam koristili smo 1, i neki period posle rodjenja, a posle toga presli na 2.. Hm, sad si me bacila u rebus kako vam je kec bio mali [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

maslackic -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (29.1.2012 17:13:14)

moja je teorija da zavisi od gradje
...cimerka i ja smo koristile moje pakovanje dvojke dok njoj nisu doneli...a dolneli kec, pa kada smo moje potrosili presli na njeno pakovanje i ta tri dana mi je svaki put procurelo iz pampersa, oko struka ok ali oko guze nekako tesno [sm=smiley36.gif] kod kuce smo se vratili na dvojku...i mislim da cemo kad potrosimo ovo pakovanje ( drugo od 72 kom) da uzmemo trojku, jer opet oko guze pocinje da bude tesno ...

realno, ne znam da li se tako i gleda da li je mali ili veliki ali meni se cini da u ovoj dvojci nema mesta za nasu guzu...sutra je merimo pa ako je oko 4300 obavezno uzimam 3 ku [sm=smiley36.gif]

smeskicTB -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (29.1.2012 17:15:08)

maslackic hvalaaa!
ja sam bas zbog velicine i mislila..jer do porodjaja necu znati kolike su mi bebice..
braticini je sa 3800gr 1ca bila ok, ali mozda samo jednu nedelju...
a mojim mislim da ce 1ca biti i veca..

p.s. kakve su te new baby..pamucne? ja sam mislila da im uzimamo za pocetak one premium care..

maslackic -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (29.1.2012 17:19:52)

ma velicine se poklapaju..1 od 2~5 2 od 3~6 i sve tako...ne znam , ova moja beba izgleda ima veliku guzu...videcemo jos...
ee, ja koristimte senzitiv ( bele),meni su ok, ali druge nisam probala pa ne mogu da uporedim...

smeskicTB -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (29.1.2012 17:35:13)

hvalaaa maslackic!

super i za to sto moze da se donese..;)

da li u gradskoj bg pakete daju odmah posle porodjaja ili na izlasku..ako odmah posle porodjaja, onda mogu i te da ostavim u bolnici..a i da mm nosi kuci, da mama opere to  pamucno iz paketa..

crazymama -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (29.1.2012 17:37:31)

moja sestra je u porodiliste ponela pampers 24kom jedinicu, a kad su dosli kuci uzeli smo mu dvojku, ali malo mu je veca, nas mis ima 3200gr :)))

maslackic -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (29.1.2012 17:48:05)

smeskic, daju na odpustu...bar su tako nama dali...

smeskicTB -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (29.1.2012 17:52:46)

onda ce mm da kupi i donese, naspram bebica, kada se porodim..a ovo cemo prati kada dodjemo kuci..ionako je sve ostalo pripremljeno, nece zafaliti;)

mala buca -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (30.1.2012 16:16:51)

Caos... ja sam nova... jel moze mala pomoc meni je ovo prva trudnoca i trebalo bi da se porodim u gradskoj pa me zanima kada se prijavljuje prisustvo muza i jel treba jos neke stvari da se ponesu za bebu sem pelena? Unapred hvala

ivas -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (30.1.2012 17:44:45)

Buco dobrodosla! Za bebu nosis malo pakovanje pelena, jednu pavlovicevu i jedne vlazne maramice. To koristis za svoju bebu pa uzmi onu vrstu koja tebi odgovara od ovoga svega. Prisustvo muza ne prijavljujes posebno, samo se pojavite, jedino sto mora da ima uradjene briseve grla i nosa ne starije od mesec dana, to mozes privatno bilo gde da uradis. Mada mm je imao te nalaze i nisu mu ih ni pogledali kad je dosao samnom, dali mu mantil i sacekao je dok su mi uradili klistir i stavili me na sto, onda su ga pozvali i bio je tu sve vreme. Izbacili ga kad su mi vadili posteljicu i usivali me i opet ga pozvali da bude tu tokom ona obavezna 2 sata koja moras da odlezis na stolu jer prate tvoje stanje pre nego te prebace na odeljenje.

smeskicTB -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (30.1.2012 17:55:38)

ivas, a ako je zakazan cr, da li mm moze da bude tu u bolnici i kada moze da me vidi?

mala buca -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (30.1.2012 18:28:09)

Hvala Ivas puno. Samo da ne znas mozda dal je jos uvek prisustvo muza besplatno?

Doogie -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (30.1.2012 23:41:52)

dobrodosla mala buco [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

ja imam info da je prisustvo muza jos uvek besplatno, to nam je babica rekla na vezbama pre par nedelja i kako je o tome pricala mislim da nece uvoditi placanje za tu uslugu.

smeskic, takodje babica Silvana nam je skoro pricala kako u operacionoj sali nema mesta za muza, jer u tih desetak kvadrata ima oko 10 osoblja.  posebno, iznad glave ti je obavezno anesteziolog i anesteticar i instrumentalka i tu nema muz gde da stane pored njih troje :((  ja imam zakazan cr za sredu, pa cu pisati detalje kako je bilo i kada je mm imao priliku prvi put da vidi bebicu.

Makica99 -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (31.1.2012 9:24:29)

Prisustvo je besplatno u Zvezdari, znam sigurno jer mi je rekla devojka sa vezbica koja treba da se porodi ovih dana i vodi i muza. A za cr ne znam, ali iskreno sumnjam. A i sta ce on unutra kad mama spava, tata sluzi da mami pomogne psihicki tokom porodjaja 

jdzindzer -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (31.1.2012 14:01:35)

smeskic, ja sam imala vantelesnu uz neke moje zdravstvene komplikacije pa sam morala na cr iako nisam zelela.zbog toga sam radila sa spinalnom anestezijom i to je neverovatno iskustvo.odmah vidis svoju bebicu i daju ti je da je poljubis:)))
ja sam trazila da mi donose bebu samo na podoj jer sam tesko podnela cr, rana me je mnogo bolela.mesec dana posle operacije sam bila uglavnom u krevetu.to je individualno.bilo je zena koje su posle tri dana ˝cupkale˝ okolo.to je razlog zasto sam presla na prvi sprat jer je na drugom bio samo celodnevni bf.posto je sada svuda tako, kako sam cula, nemoj da prelazis vec ostani na drugom spratu.uslovi su neuporedivi.
super je sto imas svog dr, veruj mi da je to jako vazno.
sto se tice pelena, nosi se jedno manje pakovanje new born.ako se radi cr moze kasnije da se donese.u porodilistu su trazili odmah.
jos jednom da istaknem da su potrebni samoupijajuci podmetaci ako ne zelite da lezite u lokvi krvi na improvizovanim carsavima (pocepani hirurski mantili npr) [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ivas -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (31.1.2012 15:24:22)

Jeste jdzinder, podmetace je dobro imati, posteljine ne menjaju sve vreme dok ste tamo,be zobzira da li ste 4,  5, 6, 7 dana, stagod,  a meni su cak trazili svoju da donesem jer nisu imali. Prisustvo muza je besplatno. Smeskic, ne znam proceduru za cr nazalost. Inace kad je muz tu bude se u posebnoj sobi koja jeste mala ali stanu svi bez problema, mm je bio kod moje glave.

mala buca -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (31.1.2012 19:22:01)

Hvala puno na informaciji... [sm=smiley1.gif]
Sigurno je lakse kad i muz prisustvuje.
Jel za bebu netrebaju benkice tamo,samo pampers?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  33 34 [35] 36 37   Sledeća stranica >   >>