jdzindzer -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (28.1.2012 15:51:49)
|
porodila sam se u decembru carskim rezom, prosla sve spratove:)) patologija je prlicno ok, ruinirana je ali cista.sve zene su bile super, niko nije smarao niti bedacio.naprotiv, stekla sam neka nova prijateljstva. drugi sprat je najbolji u svakom smislu.osoblje je vise nego predusretljivo, cisto je, svi vam izlaze u susret sta god da vam je potrebno. prvi sprat je meni bio horor.wc je prljav, sto je zasluga pacijentkinja a ne osoblja.ledeno je jer je stalno otvoren prozor posto se pusi.zene se nocu okupljaju u hodniku i galame do 3-4 ujutru. preko dana je haos, svi se dovikuju i sestre i porodilje, zvone mobilni, setali su se neki majstori za klime?!!...vizita na prvom spratu je u najmanju ruku neozbiljna. hrana mi se nije dopala iako se ja inace hranim zdravo i dijetalno, tako da su mi donosili, kao i svima, uostalom. moj savet je da se obavezno ponese plazma, voda, samoupijajuci podmetaci (kupuju se u apoteci) jer nema dovoljno carsava i jasticnica. treba poneti i spavacicu jer se moze desiti da nemaju.toplo je ali nije lose poneti bade mantil ako idete na patologiju ili na carski rez. sto se tice placanja, postoji neka minimalna sansa da dobijete epidural:)).ako ga hocete sigurno onda se placa ali ne bolnici vec se dogovara sa doktorom.izabrani lekar se isto tako dogovara direktno, sto sve znaci da morate dati mito. ako imate normalnu trudnocu totalno je nepotrebno jer su zaista svi lekari odlicni.ako imate neki problem onda obavezno izaberite svog dr. sve zene koje su imale carski rez kada sam ja bila, a bilo nas je 12 su imale svog dr.samo je jedna sama izabrala, dok smo sve ostale imale indikovani cr. tretman lekara prema svom pacijentu i prema ostalima nije ni priblizno isti.on je stalno u kontaktu sa vama, dobijate savete i terapiju koje druge pacijentkinje nemaju.to naravno nece niko da vam kaze.tarifa je uglavnom 400€. ja nisam placala ali sam imala ‚‚jaku vezu‚‚.da me neko ne shvati pogresno, ja sam apsolutno protiv korupcije i bila sam protiv svakog davanja koverti.posle ovog iskustva, za sledeci porodjaj bih spremila ne 400, vec 1000€ ili se odselila u recimo nemacku ili svedsku. da ponovim,ovo sve ako imate nekih komplikacija.ako imate normalnu trudnocu, bez indikacija za cr,sve ce biti ok.ionako ste samo tri dana u porodilistu, sve se da preziveti:)))na kraju, kada vidite svoju bebicu, zaista nista drugo nije vazno, nista vas ne boli i necete videti nista drugo oko sebe:)))
|
|
|
|