Pegica 82 -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (14.4.2011 16:47:15)
|
e devojke, ja sam se porodila pre dve nedelje u gradskoj bolnici na zvezdari kao potpuni padobranac... nit sam tamo vodila trudnocu nit sam koga poznavala... posto znam koliko pitanja sam ja imala vezano za sve zivo u trudnoci, napiskaracu vam kako je meni bilo tih pet dana tamo... od prijema do sestara koje ti uzimaju mere, preko doktora koji te pregledaju i sestara koje te pripremaju za porodjaj- svi su nevidjeno ljubazni, normalni, bez neke histerije, nervoze... malo porodiliste, malo zena odjednom, tako da su svakoj maltene znali ime... babice i doktor koji su bili na porodjaju su isto bili super... cak nisu hteli da me seku, ali sam ja bukvalno iskukala da to urade, jer mi se cini da ne bih imala snage da malecku izguram... pre porodjaja te svako malo neko obilazi... ako neces skoro tj ako nisi dovoljno otvorena, stave te u sobu da leskaris... onda te prebacuju u boks... meni je radjena i revizija, tako da su me sili u totalnoj anesteziji, sve su fino odradili, rana zarasta bez problema... svidja mi se sto mozes da biras da li ces u BF ili da ti bebca stave sa ostalim bebama... nisam se pokajala sto nisam uzela BF, jer stvarno ne bih imala snage taj prvi dan jos i o njoj da se brinem... sobe sasvim pristojne... sestre sjajne, ljubazne, sve moze, sve pitas... jedine mane su zaista oronula kupatila, ali makar tople vode uvek ima... cistoca je ok dok se nas pet ne okupa, onda nije bas sjajno neko vreme dok to neko opet ne ocisti... spavacica i posteljine nema bas u izobilju, ali sestre se trude da ti nadju cisto ako trazis... i hrana je stvarno bljak, ali ne onako bolnicki bljak, nego bas uzas (a ja nisam razmazena [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image])... ali ok, donesu ti od kuce... laktacijske i pedijatrijske sestre, pogotovo jedna starija krupna zenica sa sedom kosom koja nam je proveravala sike i objasnjavala svakoj ponaosob kako da dojimo u zavisnosti od stanja mleka i grudi, su me odusevile (za nas koje smo imale malo osetljivije bradavice u pocetku je bila i bioptron lampa sve vreme u sobi koja nam je stvarno pomogla da ne dobijemo ragade uz savet kako i koliko da dojimo)... o bebama se brinu besprekorno, donosili su nam ih na 3h otprilike, poslednji podoj oko 23:30h, uvek su bile ciste, okupane, mirisljave, ostajale sa nama oko 40min sto je taman za druzenje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image], pedijatri te svako jutro i uvece izvestavaju o stanju bebe (sto je puno znacilo onim mamama cije su beke dobile zuticu) a ukoliko ti sa bebom nesto malo ozbiljnije nije ok, onda ti dolaze i cesce i mama sme da ide tamo kod njih da je doji ako bebi nije dozvoljeno da izlazi iz boksa ili intenzivne nege... poslednji dan, pred otpust smo imale predavanje o papirologiji, nezi bebe, svasta nesto... poseta zvanicno nema, samo te dragi vidi odmah nakon porodjaja i moze da dodje od 12 do 13h da vidi bebu (zvanicno samo jednom, al moj je dolazio svaki dan da je gleda, pa sam i ja blejala na hodniku sa njim) ali zato paket mogu da ti dostave u sobu od 12 do 18h svaki dan... dakle, da ne davim, ali ja sam stvarno odusevljena, pogotovo posle silnih negativnih i uzasavajucih prica koje vecina porodilja prica o nasim bolnicama... eto, nadam se da ce nekom da pomogne moje iskustvo... zelim vam lak porodjaj i lepe utiske o svemu
|
|
|
|