mikicica -> RE: Porodiliste: gradska bolnica Zvezdara (22.3.2011 16:00:07)
|
Cao Hermosa, ne znam da li sam zakasnila sa odgovorom ali ja sam se porodila kod Obradovićke početkom marta baš na tu foru dirigovanog porodjaja. U principu, nije to ništa loše, štaviše bilo mi je brže i bolje tako nego sa prvim bebcom (koga sam takođe rodila kod nje ali bez "dirigovanja"). Znači, ona otprilike vidi koliko si otvorena (ja bila 3 prsta), malo te izdilatira, porođaj krene sam od sebe, uđeš u porodilište i pred sam kraj (negde 1 h pre samog porođaja meni je malo dodala indukcije valjlda par kapi kako su rekli (babice, i anestezilog i ona su rekli da je to stvarno minimalno, ja sam ne znam.....) i to je to. U toku porođaja me pregledala možda 2 puta ne više, što smatram da je normalno... E sad, kažu da indukovani malo više boli od običnog porođaja ali to ti ne mogu potvrditi jer sam oba puta bila na epiduralu. Mislim da je Obradovićka pre svega odličan doktor, a to što je distancirana, što nije slatkorečiva pa neko tumači kao "grublja" u principu meni i nije bio problem.... Ti uvek možeš da je otkažeš ako ti je frka, šta i ako ti zapadne u smeni. I da se još nešto razumemo, mene je više puta pre zakazanog dana pitala da li želim da dođem na zakazno. Čak i kada sam došla na zakazani termin rekla mi je možemo i da odložimo, kako vi god hoćete, nije forsirala uopšte, znači imaš više puta fore da se predomisliš i sačekaš da sve krene samo od sebe. Toliko, mislim da ćeš sigurno proćo super! u danu kada sam se ja porodila porodila je još 2 žene na foru dirigovanja i sve su super prošle pa ćeš i ti , sve najbolje u svakom slučaju......
|
|
|
|