|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio)
30.1.2013 12:35:36   
Olga75
evo ja user posted image
mislim da svako treba da resava probleme sa svojim roditeljima
znaci sa mojom mamom ja , sa njegovima on
Anonimna , mislim da treba da razgovaras sa muzem , pa da vidite kako cete resiti problem
jer mislim da nije zdrav odnos gde ja ne pricam sa njegovima , on sa mojima , nesto tu gadno ne stima

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1101
30.1.2013 12:45:12   
nata11
Ja mog svekra obozavam divan covek.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1102
30.1.2013 12:57:44   
Anoniman
evo ja user posted image
mislim da svako treba da resava probleme sa svojim roditeljima
znaci sa mojom mamom ja , sa njegovima on
Anonimna , mislim da treba da razgovaras sa muzem , pa da vidite kako cete resiti problem
jer mislim da nije zdrav odnos gde ja ne pricam sa njegovima , on sa mojima , nesto tu gadno ne stima

Imamo identicna shvatanja, molila sam ga pre svadje da on resi problem ali je ponavljao da ga to ne interesuje, pokusala sam da razgovaram sa njim ali nista nismo postigli, on ne zeli da zna kako i zasto sam se posvadjala sa njegovima, sada mi se sveti preko mojih roditelja koji nizasta nisu krivi.

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 1103
30.1.2013 13:02:14   
Olga75
e pa to nije u redu , da sad mesa i tvoje u konflikt sa njegovima user posted image
on mora da resi problem sa svojima jer ti ga nikada neces resiti
a to da ne pricate je strasno , ne znam da li mate decu ali i njih ima u celoj prici a oni babu i dedu vole
nekako to moras sa njim prvo pa onda sa svekijevcima
jer ti , tvoj muz i deca ste porodica a ostali su familija

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1104
30.1.2013 13:06:36   
Anoniman
Da sin od godinu dana je jedini razlog zbog koga se zbog pomenute svadje jos nismo razisli. Socialna sluzba kaze da ako otac zeli da otme dete od majke i silom ga odvede racuna se da je dete zbrinuto i do kraja sudskog spora dete ostaje sa onim ko je jaci da ga silom uzme.

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 1105
30.1.2013 13:11:19   
Olga75
uh Anonimna user posted image
pa to je bas jako ozbiljno kad je stiglo do socijalne sluzbe

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1106
30.1.2013 13:28:39   
Anoniman
Imala sam slicnu situaciju,sa tom razlikom da su ista vrsta i svekr i svekrva, isto sam pokusavala da ih uposlim, isto je moja majka rintala i dalje rinta a oni dolazili da budu gosti i da se "poigraju" sa detetom, ali nisam uspela da izdrzim, jedan moj jaci prigovor njima svalio je poljbu sa njihove strane i to totalno neosnovanu sto je dovelo do toga da ne zelim da ih vise vidim u zivotu, a mozda dovede i do razvoda posto je mm na njihovoj strani.

(odgovor članu MarijaBg)
  Direktna veza do poruke: 1107
30.1.2013 13:54:43   
boba 11
Anonimna mene je svekar napao bukvalno pred mojima da kao njima dokaze kakva sam ja to osoba.Rekao im je kako ce sinu kupiti kecelju jer je on dadilja i kuvarica tj ja sam to od njega napravila.(tada sam radila kod jednog privatnika-a oni cuvali decu)Inace je on bio divan decko dok mene nije sreo bio vredan radan i sve tako,a ja ispada da sam ga preobratila u vucibatinu.Iskreno samo cekam da se stvari srede da nadjem dobar posao i koliko toliko osamostalim,a takodje sam pricala i sa psihologom jer je sin tesko prihvatio skolu,i na njen nagovor sad cekam da se on malo osamostali jer je kako ona kaze ocinska figura jako bitna njemu licno u ovim godinama.Kaze da ga on obozava da je dok su pricali on stalno pricao o tati,i da mu je jako bitna ta sigurnost,bar do 3-4.-tog razreda.Tako da cekam dok se stvari ne skockaju pa cu resiti sta cu dalje.A sa njima nisam pricala nekoliko dana zalomilo se da je bio bozic i onda sam otisla sa njima do njegovih da cestitamo ,ali to i jos mnoge stvari im nikad necu oprostiti.I ne znam odakle uopste ideja ljudima da neko moze da promeni osobu od 30 i kusur godina i da postane lenja,a da smo se svadjali zbog posla jesmo stalno,a sve zato sto su mu to uvek nabijali na nos,dok nisu i meni rekli i dok nisam dala otkaz.Jedini spas mi je taj sto ne zivimo zajedno

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1108
30.1.2013 13:56:54   
boba 11
I da znam da je ovo sve svekrivino maslo tj ona je sve zakuvala ,a posle je on ispao kriv.On i nije bas toliko los covek osim sto je zivcan i svasta mu smeta,ali je ona....

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 1109
30.1.2013 14:00:06   
boba 11

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Da sin od godinu dana je jedini razlog zbog koga se zbog pomenute svadje jos nismo razisli. Socialna sluzba kaze da ako otac zeli da otme dete od majke i silom ga odvede racuna se da je dete zbrinuto i do kraja sudskog spora dete ostaje sa onim ko je jaci da ga silom uzme.

procitaj temu razvod braka tamo imas opsirnije o tim stvarima a svakako pricaj i sa advokatom-ne cekaj previse jer ces se kao i ja zakopati i godine prolaze a zivaca sve manje

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1110
30.1.2013 14:15:02   
Modessty
Ja sam odlično videla kako svekrva može da izaziva svadje i pravi probleme u braku na primeru mojih roditelja. Moja baka, tatina mama, je bila super za mene i brata, ali je užasna svekrva - ljubomorna, samoživa, inadžija... Koliko su se puta posvadjali zbog nje dok smo mi bili klinci! Tako sam naučila - majka je samo jedna! Moja mama je samo moja i nema razloga da je moj muž oslvoljava sa "mama". Takodje, smatram da nema razloga da ja svoju svekrvu zovem "mama" jer ona to nije i nikada neće biti koliko god da je dobra ili loša. Smatram da bi time uvredila svoju majku.
Moja svekrva je živela sa nama nekih 6 ili 7 godina. Nikada nije platila kiriju, nikada nije plaćala račune, i uvek joj je nešto bilo loše (a radila je i primala dobru platu). Ja sam samo jednom imala konflikt sa njom koji je sama izazvala i tada sam joj prvi i poslednji put rekla neke stvari u oči i pokazala zube. Kao i MarijaBg naučila sam da ne obraćam pažnju na njene glupe i zajedljive komentare, na njeno nepoštovanje mojih roditelja, na njenu samoživnost i nezasitost. Na kraju se posvadjala sa sinom toliko da je hteo da je se odrekne preko novina. I dalje ne mogu da razumem da joj je otac bio važniji od sina jedinca i da je unuče za ove tri godine obišla 4 puta! I to žena koja je bila samohrana majka i koja je svašta preturila preko glave! Ne razumem i nikad verovatno neću razumeti.
Napominjem da sam ih ja "pomirila" i napravila prvi kontakt iako nije zaslužila ništa od toga jer nas je spoticala na svakom koraku. I dalje se nadam da će joj doći iz dupeta u glavu i da će shvatiti da bez obzira na sve Danilo treba da poznaje i drugu baku - tatinu mamu i da uopšte nije bitno šta će mu i da li će mu nešto doneti! I da će shvatiti da je njena najveća greška to što je svom sinu raskrvarila srce svojim ponašanjem i svojom sebičnošću i da njemu bez obzira na to što tvrdi suprotno treba majka i dalje!

Mogu samo da vam kažem - da živite svoj život i čuvate svoju porodicu: to ste vi, vaši muževi i vaša deca. Ostavite svojim muževima da se bore sa svojim majkama, ali ako oni to neznaju ili ne mogu da urade onda itekako treba da zaštitite sebe i svoju porodicu. Nemojte balansirate izmedju muža i njegovih roditelja i ne dozvolite da on balansira izmedju vas i vaših roditelja.

A kad se boriš za svoje potomstvo život je već dovoljno težak da bi ste se sekirali zbog tudjih komentara.
KO hoće da pomogne - hvala mu, ko neće - ne mora!

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1111
30.1.2013 14:27:27   
Anoniman
Sto vise citam to vise uvidjam slicnost, velika je steta sto stvarno puno ima slicnih prica. Kada je mene moj svekr napao pred mojom majkom da joj pokaze kakva sam ja( zaboga "nedam im dete da cuvaju")ja sam ponavljala i ponavljala necu da se svadjam necu da se svadjam a on je nastavlajo i nastavljao , moja majka je rekla kako ona samo dolazi kod nas kada je zovemo a kad je ne zovemo ne mesa se.Moj muz je na sve to reko zeno idu u drugu sobu. Svekrva je par puta pokusala da mojoj majci prica protiv mene na sta moja majka nije reagovala. Moje dete od godinu dana isto obozava oca.Da takodje pricaju i podbadaju kako je mm papucar a ustvari godinu dana je imao u rukama i moju i svoju platu i trosio koliko je hteo. Razmisljala sam i da dam otkaz zato sto mi nisu dozvoljavali da uzmem zenu koja ce da cuva dete.
Ja sam shvatila jedno dok sam prijateljicama i rodbini kukala o svojim problemima samo sam dovela do toga da zamrze mm tako da sada nesmem vise nikome ni da kukam, vec su poceli svi da mi pricaju necu da se mesam, a posto moram da se izjadam eto mene na forumu

(odgovor članu boba 11)
  Direktna veza do poruke: 1112
30.1.2013 14:54:57   
Janncica
Moja ce opet da pravi palacinke veceras... user posted image A svekar je otisao da mi kupi eurokrem. user posted image Nisam nista trazila,sami se ponudili(a mislim da se i svekru jedu user posted image )
I mene moji ponekad nerviraju(i ja njih verovatno) ali iskuliram zbog mm. Imala sam srece sa njima. Divni su ljudi. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1113
30.1.2013 15:01:45   
Anoniman
Blago tebi, kad cujemda iam i dobrih svekrvi to mi ulije nadu da cu mozda jednog dana ja biti nekome dobra svekrva ili tasta. Ja ni pogacu ni tortu nisam dobila kada sma izasla iz bolnice sa detetom( i tada joj je bilo tesko nesto za mene da spremi) dobila sam poluuvenulo cvece uz komentar uvenulo je zato sto smo ga ranije kupili

(odgovor članu Janncica)
  Direktna veza do poruke: 1114
30.1.2013 15:17:59   
Janncica
user posted image i ja sam jela picu i prvi i drugi put kad sam dosla iz porodilista. user posted image Nije ni ona meni nista spremila. Ali ok... Imam takav odnos sa njom da mogu da joj skazem sve,bez da se ona naljuti. I kad sam napomenula da nije nista spemila snaji(kroz polusalu naravno),rekla je da zna ona da ja volim te kupovne stvari,pa nije htela bezveze da se muci. user posted image Ona zena prosto ne voli da kuva. I sad se malo koji dan iznerviram sto nije skuvala nista i opet jedemo virsle ili sendvice,ali ne drvim po kuci zbog toga i ne svadjam se ni sa njom ni sa mm. Jer ispala bih g**no. Zena svako jutro nalozi vatru da mojoj guzici bude toplo kad ustane.Donese mi hleb.Dodje da pricuva decu kad god(u podne u ponoc). Pokazuje veliku ljubav prema meni i deci. I kako da budem skot onda?!
Ja to tako gledam.Nije ona duzna da mi bilo sta radi. Nije mi ona napravila tu decu,pa da mora da nam udovoljava.
Sad kad bih ja htela i udarila po negativi imala bih i ja nesto da kazem.. user posted image Ali moram da budem kul user posted image zbog svoje porodice i svojih zivaca...

Inace,zivimo zajedno. Finansije zajednicke...Sreca u dve kuce u dvoristu. user posted image

< Poruku je uredio Janncica -- 30.1.2013 15:19:58 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1115
30.1.2013 15:50:00   
Anoniman
Lose si me razumela ne trazim i ne ocekujem nista samo zelim da mi se ne mesaju u brak, to je bio samo nebitan primer. Do braka je doslo nakon 11 godina zabavljanja doduse veci deo vremena mm nije ziveo sa roditeljima bio je izbacen iz kuce , ja sam pomagala da se pomire a sada oni rasturaju moju kucu "sa zeljom da mu budu dobri roditelji i da nadoknadjuju izgubljeno vreme". A problema nebi bilo da je mm zeleo da ga resi na vreme, umesto toga on je zaboravio sta su mu sve priredili i stao na njihovu stranu.
Ali bez obzira sto sam zbog svoje situacije tuzna tvoja situacija mi daje nadu da cu ja biti bolja svekrva\tasta.

(odgovor članu Janncica)
  Direktna veza do poruke: 1116
30.1.2013 18:08:25   
dunja RR
Ja rekoh sebi, moram opet da se pohvalim, tj. da pohvalim moju svekrvu - pre neki dan je pohvalih na ovoj temi a jutros nam iz BIH stigao paket, a u njemu pored klope - predivan šal sa porukom "Iz ljubavi prema snahi ispletoh ovaj šal". Pritom je tako neobičan i divan, eto, rasplakah se sada.

Bravo za moju sveki user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 30.1.2013 18:10:11 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1117
30.1.2013 18:43:03   
Sanchy
Moj pokojni svekar je bio retko dobar coveki zao mi je sto je za kratko vreme otisao......svekrva je takodje jako dobra i pazljiva zena,zivi u kuci pored nase,delimo dvoriste,,bukvalno mi ne smeta ni kad je ceo dan kod nas,ne mesa mi se ni u kucu ni u odgajanje deteta,kako ja kazem tako je ,a kad je pustim da ga nahrani ili presvuce njenoj sreci nema kraja,,eto,imala sam srece ali kao sto rekoh da je mm koji je takodje jako dobar covek imao majku kakve vi ovde opisujete da postoje,ne verujem ni da bih se udala za njega jer ceo zivot bih se verovatno nervirala a sta ce mi to u zivotu?Nisu biili glupi nasi stari kad su pitali od koje je familije i da nema ludih u njoj:D,,,,

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1118
30.1.2013 20:17:20   
Dani.kv
Sto bi neki rekli "Boze daj mi strpljenja"

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1119
30.1.2013 20:33:25   
imperial
a rekoh sebi, moram opet da se pohvalim, tj. da pohvalim moju svekrvu - pre neki dan je pohvalih na ovoj temi a jutros nam iz BIH stigao paket, a u njemu pored klope - predivan šal sa porukom "Iz ljubavi prema snahi ispletoh ovaj šal". Pritom je tako neobičan i divan, eto, rasplakah se sada.

Bravo za moju sveki user posted image

Eto baš tako,i moja je puna iznenađenja,naravno onih prijatnih,evo jedan detalj,kada smo letos renovirali kupatilo i kad smo joj to javili odmah je došla sa punom kesom sitnica za kupatilo od prostirki do novih peškira,a ono što najviše volim je to kad nam je rekla da je bitno da se mi volimo a dece ako bude važno je samo da smo nas dvoje srećni i stvarno je tako,ljubav je najbitnija a sve ostalo će doći,ima vremena.
Bravo za dobre svekijeuser posted image

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1120
30.1.2013 20:44:59   
Dani.kv
Cast je imati takvu svekrvu. Mi od moje krijemo da smo u drugom postupku VTO. Posle prvog pokusaja ne znam sta je bilo teze. Dal sve to sto se izdesavalo dal njene ruzne i teske reci. I tako je moj muz resio da krijemo da mene ne bi psihicki maltretirala. Eto kakva je to majka. U tim godinama spava do podne, akumulira negativnu energiju i bljuje vatru

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1121
31.1.2013 10:28:08   
ivanarepova

IZVORNA PORUKA: Anoniman

Sto vise citam to vise uvidjam slicnost, velika je steta sto stvarno puno ima slicnih prica. Kada je mene moj svekr napao pred mojom majkom da joj pokaze kakva sam ja( zaboga "nedam im dete da cuvaju")ja sam ponavljala i ponavljala necu da se svadjam necu da se svadjam a on je nastavlajo i nastavljao , moja majka je rekla kako ona samo dolazi kod nas kada je zovemo a kad je ne zovemo ne mesa se.Moj muz je na sve to reko zeno idu u drugu sobu. Svekrva je par puta pokusala da mojoj majci prica protiv mene na sta moja majka nije reagovala. Moje dete od godinu dana isto obozava oca.Da takodje pricaju i podbadaju kako je mm papucar a ustvari godinu dana je imao u rukama i moju i svoju platu i trosio koliko je hteo. Razmisljala sam i da dam otkaz zato sto mi nisu dozvoljavali da uzmem zenu koja ce da cuva dete.
Ja sam shvatila jedno dok sam prijateljicama i rodbini kukala o svojim problemima samo sam dovela do toga da zamrze mm tako da sada nesmem vise nikome ni da kukam, vec su poceli svi da mi pricaju necu da se mesam, a posto moram da se izjadam eto mene na forumu

tako je i moja svekrva isla pricati mojoj majci lazi mojoj majci koja vredi vise od nje koja radi rinta na farmi u svojoj 55 Godini koja nije ljencuga kao ona sto skrstenih ruku sjedi vec 20 godina kako je u inostranstvu. Pricala joj je svasta o meni a sve je to bila zaavist jer sam se vise potrudila u zivotu od nje petljala mi se u brak GGOVORILA STA CEKATE STO DJECE NEMATE .... eh i da ja nju sad postujem NNIKAKO u sebi znam kakva je i niad joj necu oprostit to ... necu da upaadam u komflikte s njom jer. s takvim nepismenim osobama necu da raspraljam nista ... sve joj zivot po redu vraca dosla pravda po svoje

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1122
31.1.2013 10:30:49   
nata11

IZVORNA PORUKA: Dani.kv

Sto bi neki rekli "Boze daj mi strpljenja"

... jer ako mi das snage pobicu ih user posted image user posted image
To stalno govori jedna moja komsinica user posted image

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1123
31.1.2013 10:32:10   
ivanarepova

IZVORNA PORUKA: Dani.kv

Cast je imati takvu svekrvu. Mi od moje krijemo da smo u drugom postupku VTO. Posle prvog pokusaja ne znam sta je bilo teze. Dal sve to sto se izdesavalo dal njene ruzne i teske reci. I tako je moj muz resio da krijemo da mene ne bi psihicki maltretirala. Eto kakva je to majka. U tim godinama spava do podne, akumulira negativnu energiju i bljuje vatru

strasno dani.kv umjesto da vas podrzi pomogne vam a ona to radi ....

(odgovor članu Dani.kv)
Direktna veza do poruke: 1124
31.1.2013 11:08:57   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Sanchy

Moj pokojni svekar je bio retko dobar coveki zao mi je sto je za kratko vreme otisao......svekrva je takodje jako dobra i pazljiva zena,zivi u kuci pored nase,delimo dvoriste,,bukvalno mi ne smeta ni kad je ceo dan kod nas,ne mesa mi se ni u kucu ni u odgajanje deteta,kako ja kazem tako je ,a kad je pustim da ga nahrani ili presvuce njenoj sreci nema kraja,,eto,imala sam srece ali kao sto rekoh da je mm koji je takodje jako dobar covek imao majku kakve vi ovde opisujete da postoje,ne verujem ni da bih se udala za njega jer ceo zivot bih se verovatno nervirala a sta ce mi to u zivotu?Nisu biili glupi nasi stari kad su pitali od koje je familije i da nema ludih u njoj:D,,,,

Kod mene je problem bio u tome sto sam se 11 godina zabavaljal sa covekom koji poslednjih 5-6 godina nije ziveo sa roditeljima(bio je izbacen iz kuce) tako da sam na njega gledala kao na nekog ko je totalno nezavistan, cak sam pomagala njegovoj majci da se pomire sa njim nisam ni sanjala da ce sve to da mi se obije o glavu i da ce na kraju on da sve zaboravi i da dozvoli nekome ko mu je jednu kucu i porodicu rasturio da mu ponovo rastura porodicu. Tokom celog zabavljanja o njihovom ponasanju i postupcima imao je samo negativno misljenje nisam ni sanjala da ce na kraju oni uspeti da ga preobrate. Sve je ozgledalo drugacije a da sam znala definitivno se ne bi udala. Zene kakve god da su vam svekrve mislim da je najbitnije kakav odnos sa muzem imate jer ako ih jos on podrzava onda...

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 1125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...
Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here