MarijaBg
|
Ne pisem ovde cesto, jer me sve manje dotice ponasanje moje sveki, jednostavno ignorisem sve sto mi ne odgovara... Nemojte toliko da se primate na glupe i zlobne komentare zlih svekriva, to je moj savet! Ako ne mozes sa njima, pridruzite im se (bar naizgled). Ne ocekujte da vas vole, jer nikad nece, takvi likovi vole samo sebe! Godinama sam se borila sa njom (protiiv nje) i skontala da je tako samo gore, jer do njenog mozga nista ne dopire, a na razumna objasnjenja, ona postaje jos nerazumnija, jer ne prihvata da nije u pravu (a svim silama se trudi da istera svoje). Tako da sam joj 2-3 puta kad je zaista preterala vrlo pristojno sa sve persiranjem objasnila da necu progovoriti vise u zivotu sa njom ako ne spusti loptu. Vrhunac je bio kad sam se porodila sa prvom bebom, mama je dosla da mi pomaze (sveki nam ne bi skuvala rucak ni u ludili, a zivimo kuca do kuce) a ona je toliko podbadala i provocirala, bukvalno da je otera, smisljala pakosti i naredjivala mojoj mami kako i sta treba da radi, da sam na kraju pukla (tek posle 20-ak dana)... Ne mogu ni da pisem sta mi je sve radila dosad, evo primer: porodila sam se i posle 11 dana nam dolaze komsije da vide bebu, jer zive u Nemackoj i nece biti tu do leta. Ajd ok, prihvatim ja to nekako... Kaze sveki: MPORAS da skuvas rucak, posluzenje, kafa i tako to Ja kazem, apsulutno mi ne pada na pamet, skuvacu kafu, ako budem u stanju! Ona: ali, sramota, red je, i tako u nedogled... Ja prosto kuliram. I onda ti ljudi dodju, dodje i ona i zasedne i ceka da ih sluzim, ne pada joj na pamet da ona bar kafu skuva... Poenta price je da se sa njom vise ne opustam, nemam nikakva ocekivanja, ali sve radim po svome, na njene glupe komentare ne odgovaram, jednostavno se pravim da nisam cula. A gluposti ima za izvoz: ako sam ja bolesna, ona je 100 puta bolesnija, a nikad nema jadna para da kupi lek, sve zna kako sta treba da se radi (verujte da sve sto uradi, uradi naopako), a kad treba nesto stvarno da se uradi, npr napravi torta: jao, ja to ne znam, ti to mnogo bolje radis... Dovoljno je reci da ja sama spremam celu slavu(pa cak i u visokoj trudnoci), jer sve bolje radim, a nju uvek u vreme slave nesto jako zaboli... Neuredna je, bezobzirna, tracara, stravicno lenja, zavidna i pakosna, hipohondar, laze preko svake mere i maltretira sve koji joj to dozvole (ukljucujuci mog jadnog svekra, dusu od coveka). Ali ja sam je takvu prihvatila, jer nemam nameru da menjam ponasanje i ukazujem na greske zeni od 60 godina... Ponasamo se kao komsije i to je to. Hvala Bogu da ne zivimo u istoj kuci, i da smo finansijski samostalni (cak mi njima dajemo) jer to ne bih izdrzala ni 2 dana. Ako mi treba da cuva dete, nije problem, hoce, ali nikad-nikad joj nije spremila hranu, znaci uvek joj dajem sito dete ili skuvam pa ostavim, ona nema nameru da se zaista brine o njoj, samo se igraju... Cak zaboravi da joj da vodu, pa moram da je opominjem stalno... Jedini put kad smo je zamolili da nam spremi rucak da imamo kad se vratimo sa puta, jer dolazimo u vreme Natalijnog rucka, ona nas ladno ispalila, pa je mm otrcao u restoran i uzeo klopu. A ja stalno nesto spremam i njima uvek posaljem bar kolace... Ali neka, svekar obozava kolace, a njega volim kao oca. Sad sam pred porodjajem, prosle nedelje mi je dete bilo bolesno, ja bolesna, mm radi, bas mi je bilo tesko, nije se ponudila bilo sta da pomogne, pa joj ja bez pardona odnesem dete da se igraju i da je malo proset_a, da bar malo odmorim. Isto tako sam mrtva ladna kupila vunicu za prsluk i haljinicu za N i odnela joj da strika, nisam je ni pitala (jer stalno prica da ce joj nesto istrikati, pa se posle pravi luda). Kad se porodim, peglace mi bebine stvari, uopste je necu pitati I mnogo je bolja kad je tako malo uposlim, valjda onda ima manje vremena za smisljanje pakosti Kad bih ja primala k'' srcu sve sto moja izgovori, zavrsila bih u ludnici. I slusala bih njene savete jedino da sam mentalno retardirana Eto, opustite se i ne dozvolite da vam svekrive uticu na zivot, vasa porodica ste sad vi, vas muz i deca ako ih imate, njima je to verovatno najveci problem - sto vise nisu na prvom mestu svojim sinovima i sto oni sad vise slusaju misljenje zene nego majke... Moja je godinama govorila mm kad god se posvadjaju: Ja ne znam sta je sa tobom, potpuno si se promenio odkad zivis sa M, kao da se drogiras ili si u nekoj sekti E da i moja mene hvali na sva usta, kako sam najbolja snaja, najbolje kuvam, najbolja majka i zena, ma savrsena Teska joj ljubav, uuuuhhhhh
< Poruku je uredio MarijaBg -- 29.1.2013 11:42:37 >
|