Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 26.1.2013 18:48:00
|
|
|
|
Dani.kv
|
Bolje je kad proba. Nesto joj se mozda i ne svidi?!
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 26.1.2013 20:33:27
|
|
|
|
moja ciklama
|
Devojke, KLIK Molim Vas
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 5:38:38
|
|
|
|
ivanarepova
|
IZVORNA PORUKA: Nik Name Sreca pa ni moji ni roditelji mm nisu u prilici da nas nesto guraju pa nemamo ovih problema. Ali ja nikad nisam ocekivala ni od svojih ni od muzevih nista. I ja imam zaovu, pa mi je logicno da ce svekrva prije kupiti i dati njoj nesto nego meni. Ipak joj je majka. Sve u svemu ako sam bila dovoljno zrela da se udam i odem iz roditeljskog gnijezda, moram biti zrela i da sebi obezbjedim sto mi treba. Protegnem se koliko je dugacak jorgan i taman. I JA SE PITAM ONDA sto te razmazene cerkice kao sto je moja zava SE NISU PROTEGLE KOLIKO IM JE DUGACAK JORGAN nego nemogu bez mamice i tatice ni u svojoj 30 ... ??? Kako ce danas sutra svoje djete odgojiti kaako ce se snac kad jednom nebude mamice i tatice ... ja sam ponosna sto nisam takva moji su daleko od mene i vidjam ih godisnje triput eto i opet sam sretna sto sam tamo gdje mi je moj muz I GDJE SMO KUPILI STAN ... bez icije pomoci a pogotovo njihove ... I MOJ MUZ JE NECIJE DJETE BAS KAO I NJEGOVA SESTRA ali to moja sveki ni svekar nevide
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 9:57:22
|
|
|
|
Olga75
|
ja stvarno mislim da to koga mama vise voli nije problem svekrve i snaje nego mame i deteta i to ni pedesetdve snaje nece promeniti i evo ja sam zLaova i jos nisam dobila kapu a mama je svima strikala dobre kape jedino je meni satrikala ogromnu i ne mogu da je nosim bice da moja mama vise voli snaju
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 10:21:09
|
|
|
|
Verolina
|
Ma da se razumemo, mislim da se deca podjednako vole, samo je pitanje kome je roditelj naklonjeniji ( a i sigurna sam da majke vole vase muzeve vise nego vi same). Dok smo bili srednjoskolci moji su uvek bili naklonjeniji bratu, jer je bio pitom, a ja divljakusa, pa se sa covekom prosto moglo porazgovarati. U porodicama gde je neko dete bilo bolesljivo u detinjstvu roditelji su vise naklonjeni njemu i imaju potrebu da ga zastite, pa cak i kad ima 50, a ne 30. Sa druge strane, u porodicama gde postoje i brat i sestra, otac i majka se nekako vise trude da zastite cerku, jer je u ocevim i majcinim ocima krhkija i nemocnija od brata. To je prosto ljudsko ponasanje i uopste nije lose. I sad mi mozemo da tupimo ovde kako cemo mi jednog dana, ali to bih volela da cujem kad mi/nam stasaju cerke za udaju. A cerka je cerka, i snajka tu moze samo da duva u simsir! Jbte, kako mozete da budete tako zavidni? Kad je moj brat zavrsio fax dobio je kola, ja nisam. Reci nisam rekla. Sad kad je trebalo da resimo stambeno pitanje moji su resili da pomognu meni, jer on ima 10 puta veca primanja od mene i njemu je to bilo ok. A sto je takodje bitno, to sve je ok i sa njegovom devojkom i mojim muzem. Dajte se bre unormaliti. Roditelj voli svoje dete (sem ako nije normalan) i pomoci ce mu onda kad to moze i sto je jos bitnije, onda kad smatra da je to neophodno. I ne mora ta pomoc uvek da bude novac. Ja bih menjala sve pare za jednu normalnu solju kafe sa muzevljevim roditeljima. Ali to sam ja. Meni pare nisu toliiiiiiiiiiiko bitne. Ivanarepova, ti jednog dana obavezno pitaj snajku sta ces da radis u svom zivotu i kome ces sta da das. Nemoj da propustis da ti snajka izvrsi raspodelu dobara. I to cisto da ne bi ta ista snajka tvoje dete nazivala beskorisnom razmazenom cerkicom koja zavisi od mame i tate. Bolje ti to spreci na vreme.
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 10:35:55
|
|
|
|
Dani.kv
|
A sta ja treba da kazem? Moj otac je silnu zemlju na Kosovu ostavio bratu koji je to prodao a za te pare pokupovao stanove, vikendicu, cetiri auta u dvoristu? Ja pored mog muza imam mir. To je najbitnije. Zavrsila sam skolu i u kasnim tridesetim zajmicu da upisem magistarski. Zadovoljna sam a on pored svega je i dalje nezadovoljan. Razdvojite bitno od nebitnog, shvatite da nema nista za dz i radite na sebi. Zaradjujte umesto da ocekujete da vam neko nesto da
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 10:39:18
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: Dani.kv Zaradjujte umesto da ocekujete da vam neko nesto da
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 10:44:02
|
|
|
|
zece
|
dani.kv sekoja ti cest zatoa sto go kaza
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 10:57:02
|
|
|
|
Olga75
|
mislim da ovde mozda nije ni problem u lovi , ko je kad i koliko dobio nego u osecaju neprave ali to su decije bolesti braka njegovi roditelji su nepravedni prema deci ja vec rekoh , svi mi imamo taj osecaj da smo manje dobili ali verujem da roditelji to rade po osecaju sad ja bas ne mogu da sudim jer ja imam samo jedno dete i to zensko
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 10:57:10
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Nik Name Sve u svemu ako sam bila dovoljno zrela da se udam i odem iz roditeljskog gnijezda, moram biti zrela i da sebi obezbjedim sto mi treba. Protegnem se koliko je dugacak jorgan i taman. To znači uzeti svoj život u svoje ruke, ali mnogi to ne žele jer onda nemaju koga okrivljivati za svoju situaciju.
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 11:18:25
|
|
|
|
ivanarepova
|
IZVORNA PORUKA: Verolina Ma da se razumemo, mislim da se deca podjednako vole, samo je pitanje kome je roditelj naklonjeniji ( a i sigurna sam da majke vole vase muzeve vise nego vi same). Dok smo bili srednjoskolci moji su uvek bili naklonjeniji bratu, jer je bio pitom, a ja divljakusa, pa se sa covekom prosto moglo porazgovarati. U porodicama gde je neko dete bilo bolesljivo u detinjstvu roditelji su vise naklonjeni njemu i imaju potrebu da ga zastite, pa cak i kad ima 50, a ne 30. Sa druge strane, u porodicama gde postoje i brat i sestra, otac i majka se nekako vise trude da zastite cerku, jer je u ocevim i majcinim ocima krhkija i nemocnija od brata. To je prosto ljudsko ponasanje i uopste nije lose. I sad mi mozemo da tupimo ovde kako cemo mi jednog dana, ali to bih volela da cujem kad mi/nam stasaju cerke za udaju. A cerka je cerka, i snajka tu moze samo da duva u simsir! Jbte, kako mozete da budete tako zavidni? Kad je moj brat zavrsio fax dobio je kola, ja nisam. Reci nisam rekla. Sad kad je trebalo da resimo stambeno pitanje moji su resili da pomognu meni, jer on ima 10 puta veca primanja od mene i njemu je to bilo ok. A sto je takodje bitno, to sve je ok i sa njegovom devojkom i mojim muzem. Dajte se bre unormaliti. Roditelj voli svoje dete (sem ako nije normalan) i pomoci ce mu onda kad to moze i sto je jos bitnije, onda kad smatra da je to neophodno. I ne mora ta pomoc uvek da bude novac. Ja bih menjala sve pare za jednu normalnu solju kafe sa muzevljevim roditeljima. Ali to sam ja. Meni pare nisu toliiiiiiiiiiiko bitne. Ivanarepova, ti jednog dana obavezno pitaj snajku sta ces da radis u svom zivotu i kome ces sta da das. Nemoj da propustis da ti snajka izvrsi raspodelu dobara. I to cisto da ne bi ta ista snajka tvoje dete nazivala beskorisnom razmazenom cerkicom koja zavisi od mame i tate. Bolje ti to spreci na vreme. MOJA DJECA NECE BIT ODGOJENA NA TAKAV NACIN DA JEDNOM PRIUSTIM SVE A DRUGOM SKORO NISTA ... ja nisam zavidna nego jednostavno nisam odrasla u takvoj “porodici“ ni na takav “nacin“ pa mi cudno .... NIJE MOJ MUZ NICIJE PASTORCE ALI KAO DA JESTE
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 11:24:11
|
|
|
|
Dani.kv
|
Mudrost se stice s godinama i draga ono sto te nije ubilo ojacace te. Uzivaj u tome sto ti je Bog dao. Ja jos uvek nemam dece. Borim se sa nalazima i van telesnim oplodnjama al guram nekako. Malo smeha,malo suza i malo nadanja i zivot ide dalje. Uzivaj u nematerijalnim stvarima. Postoje stvari koje ne mogu da se kupe i koje sem Boga niko ne moze da da al ni da uzme
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 12:30:32
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: ivanarepova NIJE MOJ MUZ NICIJE PASTORCE ALI KAO DA JESTE A zasto, pobogu, zeno, kazes da je kao pastorce? Zbog novca? Ako postoji neki drugi vid nipodastavanja od strane tvojih svekijevaca ja ti se unapred izvinjavam, ali ja iz svih tvojih postova vidim samo novac, novac, novac. Da te ja priupitam nesto, je l' ti svoje roditelje volis samo zbog novca koji su ti pruzili ili ih volis iz nekog drugog, mnogo plemenitijeg i viseg razloga? Verujem da je ovo drugo u pitanju. E pa tako i tvoj muz voli svoje roditelje. A poznajuci dovoljno muskarce, na sve ovo sto ti pricas ja znam da tvoj muz ne bi ni pomislio, nego su zene te koje cackaju mecku pa im posle djavo bude kriv (u vecini slucajeva). I nije bitno sto ces ti sa takvim ponasanjem izgubiti svekra i svekrvu (to uopste nije problem) vec je greh sto ces zbog 'osecaja nepravde' udaljiti sina od roditelja, a tvoje dete od rodjaka. A da pri tom taj "osecaj nepravde" nije nista drugo do neka ozlojedjenost kojoj nema osnova. I stalno govoris da si ponosna. Pa ja kad bi bila toliko ponosna stalno bih vikala-nek pomazu nekom drugom, meni pomoc ne treba! To rade ponosni ljudi. A to kakva ces ti biti sa tvojom decom, e to je vec diskutabilno. Vidimo se za 20 godina da te pitam ko ti odredjuje zivot-sin, cerka, snaja ili ti radis po svom nahodjenju i instinktima. Ja vec mogu da bacim opkladu na ovo poslednje, kao i na cinjenicu da ce te boleti uvo , ne za snajku jednog dana, vec za ovakva njena palam*****.
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 15:54:44
|
|
|
|
bea83
|
Ja samo došla da vidim šta je Verkina sveki danas klopala?
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 18:57:39
|
|
|
|
boba 11
|
Sve ovo sto je receno je u oba slucaja spravom.Ja znam da je ivani tesko jer sam u slicnoj situaciji ,a ostale koje je ili" podbadaju i staju na zulj"ili bodre da ne obraca paznju su takodje donekle u pravu.Sva ova naklapanja ovde ne mogu da promene nas zivot ali treba da ga olaksaju i ne treba ako nemate reci podrske i razumevanja ovako napadati nikoga za svaku rec.Ja sam prva takva da kad se iznerviram napisem ili pomislim svasta ali to ne znaci da kad o tome razmislim ne postupam drugacije.Mislim da preterujes sa svojim savetima Verolina ili sa napadima na zenu koja pokusava da na ovaj nacin izbaci negativu iz sebe ,ali uvek mora da postoji neko na forumu ko ce reagovati burno i pomno pratiti sta je ko rekao.Cim neko posustane pojavi se neko drugi.Inace nisam niciji advokat ali je ruzno sto se svaka rec hvata kao da je uradjeno nesto lose.Ja opet ponavljam svako ko zeli da se izjada ima pravo na to ali niko ne bi trebalo da ima pravo da ga vredja i naziva kojekakvim imenima.I sta je koga briga kakva ce ona biti svekrva snaja ili sta vec ,ako ne znate na lep nacin da joj ukazete sta smatrate da gresi bolje izbegavajte napade,samo se svi kao nerviramo za dz.Ustvari mene ovo sve zabavlja jer zaboravim na neke probleme iz svog zivota ali ne mogu da zmurim na neke ruzne stvari
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 19:59:52
|
|
|
|
mamamikka
|
pa da, svaki put kad se neko izjada jave se ljudi bezgrešni koji bi to ovako ili onako i što je najbolje vidoviti. to što je Olga napisala potpisujem, i tačno je da su to dečje bolesti braka, ali teško je dok se ne nauči kako. Mi imamo sasvim ok odnos jer JA ne dam da bude drugačije i nikog (ni devera ni zaove) ne krivim ni za šta. Svaki put kad se mm posvađa s njima zbog bilo čega trudim se da ih pomirim. ali ako je neko neiskusan treba mu reći kako da pomogne sam sebi ako imaš ideju, npr ne razmišljati o njima, dakle dobar dan-doviđenja dok se ne smire strasti. govorim iz iskustva.
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 21:19:50
|
|
|
|
nata11
|
IZVORNA PORUKA: bea83 Ja samo došla da vidim šta je Verkina sveki danas klopala? I ja
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 21:20:53
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: boba 11 Mislim da preterujes sa svojim savetima Verolina ili sa napadima na zenu koja pokusava da na ovaj nacin izbaci negativu iz sebe ,ali uvek mora da postoji neko na forumu ko ce reagovati burno i pomno pratiti sta je ko rekao. Ja nikoga ne napadam, jos manje savetujem. Od savetovanja ovde koristi nema Samo ne mogu da tapsem po ramenu nekoga ko pravi skec zbog sake para. Nemam nista protiv zene, a da cutim necu, jer bi to znacilo da podrzavam to sto je rekla, a ne podrzavam. Ostali mogu da imaju privilegiju cutanja, oni koji se bave kjnizevnoscu ne. Shvati to kao moju profesionalnu deformaciju I jednom bih volela da ljudi ovde shvate suprotnu rec kao ATAK NA STAV, A NE ATAK NA LICNOST. medjutim, to necete nikada nauciti dok ne naucite sta znaci rec diskusija, a rec diskusija nije isto kao slaganje po svim stavkama. I eto ja vam sad tako prepametna velim, da se potrudite da naucite da diskutujete, jer to ozbiljno razvija vijuge i kvalitet licnosti. Bea, sveki se danas vratila klasicnim namirnicama, sarmi i crnom luku
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 21:26:13
|
|
|
|
Dani.kv
|
Bravo Verka. Slazem se s tobom. Ipak postoje ljudi koji ne zele da cuju suprotno misljenje
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 21:30:09
|
|
|
|
boba 11
|
IZVORNA PORUKA: Verolina Ivanarepova, ti jednog dana obavezno pitaj snajku sta ces da radis u svom zivotu i kome ces sta da das. Nemoj da propustis da ti snajka izvrsi raspodelu dobara. I to cisto da ne bi ta ista snajka tvoje dete nazivala beskorisnom razmazenom cerkicom koja zavisi od mame i tate. Bolje ti to spreci na vreme. evo npr ovo mi ne lici na zdravu diskusiju pa ti to nazovi kako hoces-meni lici na neko cinicno izlaganje nekog svog stava kao da poznajes tu osobu i znas iz par ostova kakva je ona npr ,ili bilo koja od nas .Ok ima dobrih stvari koje pricas ali prelistaj sta si sve rekla meni licno neke stvari smetaju,sto ne zanci da podrzavam takodje i neke druge stvari-nikad ne bih rekla da nekom necu dici spomenik ili slicno ali to nije razlog da nekome prognoziram buducnost.Toliko za sad o ovome
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 21:31:25
|
|
|
|
boba 11
|
IZVORNA PORUKA: Dani.kv Bravo Verka. Slazem se s tobom. Ipak postoje ljudi koji ne zele da cuju suprotno misljenje nije tacno -ja npr volim da cujem tudje misljenje i ponekad trazim savet ali ne na neki uvredljiv nacin.Postoji nacin da se nekom objasni kad gresi napadanje nista ne resava
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 21:36:51
|
|
|
|
Dani.kv
|
Ajmo mi lepo da se vratimo na svekrve
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 21:39:48
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: boba 11 IZVORNA PORUKA: Verolina Ivanarepova, ti jednog dana obavezno pitaj snajku sta ces da radis u svom zivotu i kome ces sta da das. Nemoj da propustis da ti snajka izvrsi raspodelu dobara. I to cisto da ne bi ta ista snajka tvoje dete nazivala beskorisnom razmazenom cerkicom koja zavisi od mame i tate. Bolje ti to spreci na vreme. evo npr ovo mi ne lici na zdravu diskusiju pa ti to nazovi kako hoces-meni lici na neko cinicno izlaganje nekog svog stava kao da poznajes tu osobu i znas iz par ostova kakva je ona npr ,ili bilo koja od nas .Ok ima dobrih stvari koje pricas ali prelistaj sta si sve rekla meni licno neke stvari smetaju,sto ne zanci da podrzavam takodje i neke druge stvari-nikad ne bih rekla da nekom necu dici spomenik ili slicno ali to nije razlog da nekome prognoziram buducnost.Toliko za sad o ovome Ali maco ovo je moj stav. Izvini, ali ne vidim da je ista ironicniji ili gori od "maminih i tatinih cerkica" i "zeta koji treba da dize spomenik". Da , ironican jeste i ne vidim zasto ja ne smem da koristim ironiju? Koliko su mene naucili ironija nije vredjanje. Naprotiv, ja ironiju koristim kao oooooooodlican izvor humora i to je humor koji najvise volim da cujem kod ljudi. A moje neslaganje se najbolje predstavlja ovom ironicnom vizijom buducnosti. I? Ne vidim potrebu da se pravdam zbog svojih reci. Nisam prekrsila ni jedno jedino pravilo ovde, sem nekog umisljenog da svako sa svakim treba da se slozi. Toliko o tome
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 21:40:19
|
|
|
|
boba 11
|
ma da Off jel znate onaj vic ko je tu tu je treba mi o trazim ga vec sat vremena a ne mogu ga naci
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 27.1.2013 21:41:11
|
|
|
|
Verolina
|
Dani, naravno da 99% ljudi ne zeli da cuje suprotno misljenje. Zbog toga sam ja uvek u redu za streljanje, a ne na Sindlerovoj listi, ali to me ne dotice mnogo. Mada, u stvarnom zivotu nije ovako. Ha ha ha...verovala ili ne, ja u realnosti imam stav, ali i meksi glas pa delujem pitomo Danima se bavim svekrvom. Sad prelazim na folikule
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?