Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 25.1.2013 14:45:58
|
|
|
|
Ana RR
|
Ivana, samo ti znaš kakva je situacija, ja se tu ne bih mešala. Razdvajanja dece ima, ne mogu reći da sam imala prilike to da vidim ,ali znam da ima. Brat mm živi već 15 godina u inostranstvu i dođje jednom godišnje il ijednom u dve godine, i rekla bih da su svekijevci naklonjeniji njemu ali njega ne viđaju i onda to razumem. Mene to ne dotiče, a koliko vidim ni mm se ne obazire preterano, nekada jeste ali sada ne.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 25.1.2013 15:00:21
|
|
|
|
Olga75
|
to odvajanje dece je neka sasvim druga tema , mislim da to nije do svekrve i snaje nego do mame i deteta i sad da pitate bilo koga rekao bi vam da mama vise voli ono drugo dete
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 25.1.2013 15:28:19
|
|
|
|
jance
|
ja opet znam sasvim drugaciju stranu zivota u zajednici, pre svega finansijsku... to ko je kome koliko dao, i ko koga preferira, nikad nisam nesto puno gledala. zaova je zivela sa mojom svekrvom a njenom mamom pod istim krovom i sa istim finansijama 8 godina, dok joj oni iliti roditelji, nisu kupili stan da bi se odvojili... dever zivi sa roditeljima njegove zene u zajednici vec najmanje 10 godina, isto zajednicka struja i zajednicka hrana i zajednicke finansije. mi smo do pre godinu dana ziveli tako sto su svekijevci placali komunalije i struju a mi gorivo i hranu. sad kad je svekar umro, svekrva placa deo hrane a mi sve ostalo sta mozemo.. eto, to su nase finansije. ja isto nikad od nikoga nisam trazila da me finansira, niti sam ocekivala ikad da mi neko cuva dete. da me boli kad prica okolo kako ga cuva a ne cuva ga - da boli me - jer laze i tim lazima se nasiroko veruje, a ja ako se pozalim kako mi je tesko samoj sa detetom onda sam razmazena....moje je uvek bilo i ostalo - svako za sebe pa kud puklo. ako hoces da pomognes - hvala ti, ako neces nemoras, tvoja stvar, samo nemoj da mi tvoju pomoc onda jednom nedeljno izbacujes na oci , jer to za mene onda nije pomoc, to je izigravanje pacenika... da, i sto se favorizovanja tice, ja imam situaciju u zadnjih godinu dana, da je moje dete favorizovano medju unucicima i rodjacima. ja to bas i ne volim, znam da ga drugi jako vole, da je najmladji, sladak je i tako to,, ali ja finansijski ne mogu da uzvratim istom merom ostalim rodjacima, pa mi je neprijatno cesto. evo npr dever ima 3 cerke, on je Ogiju za Bozic kupio sanke od 2000din, a mi njihovim cerkama po jednu Nutelu od 700g koja je kostala 360din (otprilike)...
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 25.1.2013 16:26:37
|
|
|
|
mihi
|
IZVORNA PORUKA: marince RR D. je bio kod nje dole jutros.Slucajno vidim ja kroz prozor da ona ide negde i kapiram da je dete samo. Strcim dole i naravno dovedem ga kod nas. Poludela sam,on j mali,mogao je da istrci na ulicu,da udje u podrum,ma svasta mi pada na pamet. I malopre joj kazem,jer se vratila posle sat i po,ona kaze ja sam otisla na 5 minuta i zvala sam telefonom on se nije javljao.Alooo bre! Kakav hit žena, dobro da si videla Marinče o Bože tako malo dete da ostavi samo pa i pet minuta ja znam kakve gluposti Miloš uradi za 2 minuta a ne za 5.
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 25.1.2013 16:32:40
|
|
|
|
mamamikka
|
ima nas ovde samostalnih puno, ali ko mi može objasniti kako ostati tvrda srca kad ti dete plače jer je nana došla punih kesa slatkiša a njemu neće da da ništa jer je sve to za mezimče namenjeno. Kad mu kaže jao zaboravila sam tebi da kupim biće drugi put. kako ja detetu od 4 godine da objasnim kad je tako stalno? i nije mu bitno što mu ja kupim svašta, dečije razočaranje strašno boli. ja vam svima želim da to nikada ne doživite. a ko misli da je to materijalizam- neka mu, oduvek je bilo da sit gladnom ne veruje
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 25.1.2013 16:42:03
|
|
|
|
jance
|
da, citah sta je marince napisala tada, i sve mi neverovatno, kad ono za koji dan, uzela sveki da ode u setnju sa Ogijem - tako sad radi pred rucak na 20min po dogovoru, dolazi gore i prica : kako je sad dete uplasilo baku... meni sve nije jasno ta je jednogodisnjak mogao da uradi da bi nju uplasio, pa krene da prica: igrali su se u komsijskom dvoristu (90% komsija preko zime nisu ovde a nemaju ogradjena dvorista, pa je Ogiju to sve kao njegovo), i ona vidi kako se dete lepo igra na travi, bere "cvece" itd i odluci da ode u kuhinju i da stavi krompir da se pece. ostavi ga ona, ode da stavi krompir, vraca se i njega nema! vice, doziva, on nista.. da bi ga onda locirala na vrhu komsijskog stepenista, koje inace uopste nema nikakvu ogradu! kaze da je trcala ko blesava! ja nisam reagovala, samo sam rekla : ok, desava se i nama ( i nisam lagala), i iskulirala sam... iako i sama vrlo dobro zna da su mom detetu stepenista fascinacija totalna, i kad god vidi mogucnost da se popne na neka, iskoristice je! sta je jos moglo da se desi, ne zelim ni da razmisljam, mm bas nije bio srecan kad je cuo, al ajd, ok, sve na broju pa necemo dizati paniku, a ona je mislim naucila svoju lekciju
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 25.1.2013 17:08:32
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: mamamikka ima nas ovde samostalnih puno, ali ko mi može objasniti kako ostati tvrda srca kad ti dete plače jer je nana došla punih kesa slatkiša a njemu neće da da ništa jer je sve to za mezimče namenjeno. Kad mu kaže jao zaboravila sam tebi da kupim biće drugi put. kako ja detetu od 4 godine da objasnim kad je tako stalno? i nije mu bitno što mu ja kupim svašta, dečije razočaranje strašno boli. ja vam svima želim da to nikada ne doživite. a ko misli da je to materijalizam- neka mu, oduvek je bilo da sit gladnom ne veruje Moja baba je kupovala mojoj sestri (tetkinoj cerki) u vreme onakvih kriza putnu torbu garderobe iz komisiona , dok je moja majka mogla samo jednom od nas dvoje da kupi farmerke. A onda bi zvala mene i brata da vidimo sta je sestri kupila. Tako da ja znam o cemu ti pricas, ali sa decijeg stanovista, jer deci je dozvoljeno da se ljute, ali vama ne. Kad sam napunila 16 godina shvatila sam da su to babine pare i da moze da radi s njima sta hoce, ali da me sa sestrom zbog toga nece zavaditi. I moja baba je bila uzasna svekrva, nikom za ne pozeleti, pa joj je moja mati "podigla spomenik" i nikada, ali nikada nije mrzela moju tetku niti njeno dete zbog toga sto baba radi. A vi krivicu prenosite sa svekrve na drugo njeno dete, a da pri tom nemate prava da se ljutite ni za jedno ni za drugo. Nemate. Moj brat i ja cokoladu od babe nikad nismo dobili, ali sve sto je ona radila jos vise nas je zblizavalo sa sestrom. Znate li zasto-zato sto nema vece ljubavi od one koja ti je bogom data. Nasa sestra je na kraju cuvala cokolade i kupovala namerno vecu garderobu da bi ih/je dala nama/meni. I ocuvali smo se sve troje i trudicemo se da i nasa deca znaju sta znaci deliti, jer kod pravih osoba to ce doci samo od sebe, a kod losih nece doci nikada. A vi nazivajuci zaove tatinim i maminim cerkicama unapred uskracujete svojoj deci da imaju divne rodjake sa kojima ce mozda sutra deliti dobro i zlo. Niste jedini na ovom svetu kojima je ucinjena neka vrsta nepravde. Svi smo kroz to prosli, ali neko sa vise , a neko sa manje beneficije sumnje. Moja snajka ne moze meni da gleda u zub ako mi tata i mama kupe auto. Ne moze! pa cak i da su najnepravedniji na svetu ono sto smo brat i ja izgradili ne bi mi dozvolilo da ja zivim u izobilju , a da njegova deca nemaju da odu na more. Gradite takav svet kod svoje dece, pa ce vam jednog dana oni i njihovi izabranici biti zahvalni (naravno, ako budu normalni ljudi). Ne morate odmah da sejete neke zle klice kod svoje dece (cak dok jos nisu rodjeni, sto mi je apsurdno )
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 25.1.2013 17:09:10
|
|
|
|
sneza24
|
Ja ne dižem frku mm kad sveki kupi nešto deveru a nemu ništa.Ne mešam se u to ali mi je žao mm jer im pomažemo već 3 godine koliko možemo dok idemo sebi na štetu a ona tako prema njemu.Ni na odmor nismo išli 3 god samo da im pomognemo da se izvuku iz dugova u koje ih je uvalio dever,niti smo sebi napravili kuću a mogli smo skoro da je završimo do sada. I da isto očekujem da oni nama pomognu kad nam bude trebalo pa nek sam materijalista ali mislim da smo zaslužili pomoć.
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 25.1.2013 17:37:17
|
|
|
|
jovana13
|
od mog oca majka je zivela sa nama ali je celu penziju davala cerkama, cak i stvari iz kuce koje i nisu bile njene poklanjala im je. A kad je jednom prilikom htela da ide kod cerke u bg na nedelju dana,ta ista cerka je rekla mom ocu da je ne salju da joj kazu da je otputovala van zemlje. Kad je pala na postelju moja majka je gledala iznosila lopate hranila je kupala i mazala mlekom za telo dok njena cerka (takodje med.sestra kao moja majka) nije htela ni da isprazni lopatu kad je dolazila da vidi majku. Dok je bila nepokretna mojoj majci na pitanje el joj treba nesto odgovorila je treba,svrbi me d.pe. Moja majka je progutala knedlu,izasla iz sobe i nastavila po starom. Nikad joj nista rekla nije sto odvaja mog oca od mojih tetki. I pored tog groznog ponasanja moja majka joj je platila sahranu,a ne njene cerke njih to nije zanimalo.
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 25.1.2013 17:38:17
|
|
|
|
ivanarepova
|
Ja se sa svojom zavom i djeverom slazem oni nisu krivi meni nista mada se zava ponasa djetinjasto i to mi je glupo sve sto ona pozeli mora da ima a moga muza oni ni nepogledaju krivo mi je to I VEROLINA nisam u zavadi s njima nego su tu krivi SVEKAR I SVEKRVA A NE ZAVA ... tako su je navikli ... ja djete od zave volim i uvjek joj kupim nesto pruzim od srca a jbg STO ME TI SMATRAS MONSTRUMOM .... nezanima me mila
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 25.1.2013 18:07:35
|
|
|
|
Verolina
|
Ja te ne smatram monstrumom, ali smatram da gresis. I ja sad ne znam ko je sta kome i kako, ali ti si govorila o "maminoj i tatinoj cerkici'', o "zetu koji treba da dize spomenik" i to sve zbog nekog predstojeceg slavlja, 150 evra i uvrede tvog jos nerodjenog deteta zbog tih istih 15o evra. Ja se izvinjavam ako sam pogresno protumacila stvari, ali ako nisam, zaista ne bih nikada pozelela takvu snaju ili ti ne daj boze takvu svekrvu, posto najveca zakerala od snaja budu i najgore svekrve. Naucno dokazano! ...Odoh na farbanje.Nama snajama nikako ugoditi, majke mi
< Poruku je uredio Verolina -- 25.1.2013 18:08:21 >
Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 25.1.2013 19:50:25
|
|
|
|
Dani.kv
|
Na kraju bice da je najbolje kao moja svekrva. Sve sto su stvorili ona je potrosila na putovanja,ruckove i garderobu i odlicno se u svojih 77 razume u antiride,mleka za telo i masaze i savrseno je zabole dal ima para il nema. A ja rob hvala Bogu umem da se snadjem i ne polazem nikome racune i nikome se ne smeskam ako mi nije po volji
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 25.1.2013 20:32:33
|
|
|
|
nata11
|
Jovana 13 e to je vec cicst bezobrazluk da ti kazem tu bih vec pukla, i alal vera tvojoj majci mogu sam oda zamislim kakva je bila pre toga. Pa i da je na smrtnoj postelji ladno bi izasla iz sobe i od sutra platila nekoga makar mi to bio poslednji dinar. Da je ti kupas, cistis, hranis a ti ona kaze da je cesas po d epa to je vec dno dna. Neznam zasto se neki bune oko materijalnih stvari kao to nije bitno. Nije bitno kada zivite potpuno odvojeno ali kada ste u istoj kuci jeste bitno. Zasto ja moram nekome da placam hranu, gorivo, struju, telefon a da on primi penziju i celu ode da potrosi na garderobu i cigarete. Ima ako verujete puna 3 regali stvari kao da je u cvetu mladosti. Evo upravo danas kupila jos jedne trenerice koje nose deca od 14 godina plisane sa satenskim trakicama.
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 25.1.2013 20:55:21
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: nata11 Neznam zasto se neki bune oko materijalnih stvari kao to nije bitno. Nije bitno kada zivite potpuno odvojeno ali kada ste u istoj kuci jeste bitno. Zasto ja moram nekome da placam hranu, gorivo, struju, telefon a da on primi penziju i celu ode da potrosi na garderobu i cigarete. Ima ako verujete puna 3 regali stvari kao da je u cvetu mladosti. Evo upravo danas kupila jos jedne trenerice koje nose deca od 14 godina plisane sa satenskim trakicama. Nato, imam istu situaciju, ali to je moja krivica ne njena. Moji roditelji je hrane, muz i ja placamo sve, ona steka evre. Ali to je njena kuca. Uvek mozemo da odemo u podstanare, sto mene jako mrzi sad kad mi je gnezdo nadomak ruke.Valjda ce i moja kuca biti za nekoliko meseci gotova i caaaaaao!!!! Inace, najnoviji skec-moja sveki je u selu kod svoje familije i zaova mi javlja pre pet minuta da joj je pojela masku za lice od banane Fazon je u tome sto je u sadrzini bilo i kolagena i voska samo je zaova dodala meda i bananu ugnjecenu. E, sad ce da proradi hipohondrija. Unapred ih zalim tamo.
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 25.1.2013 20:59:27
|
|
|
|
nata11
|
Inace, najnoviji skec-moja sveki je u selu kod svoje familije i zaova mi javlja pre pet minuta da joj je pojela masku za lice od banane A ovo sto kazes za kucu si totalno u pravu, niko nas ne drzi zavezane mozemo da odemo ali uvek gledas da ustekas sto vise da mozes sutra dan u novoj kuci obezbediti sebi sto lepse.
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 25.1.2013 21:02:12
|
|
|
|
Olga75
|
u bre , sta vam je snajke tudja majka tudj problem moja mama = nas problem
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 25.1.2013 21:37:15
|
|
|
|
NadaR
|
Koliko god da se trudim,stvarno ne razumijem. Ne bih mogla zivjeti u tudjoj kuci dzaba i pljuvati po tome . Bljaks! Radije u garsonjeru.
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 25.1.2013 21:38:25
|
|
|
|
jovana13
|
ne kaze se dzabe za muzevljevu majku SVEKRIVA Nego ja od onng dana kad sam se posvadjala sa njom uopste vise nisam komunicirala. I dosla gospoja kod mene sela uz pec i cuti. Uze malo Ognjena da drzi, i ode
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 25.1.2013 21:48:22
|
|
|
|
nata11
|
Nado propustas nesto ne zivim dzabe kako ti kazes, placam apsolutno sve a inace nije ista kuca vec isto dvoriste niti je kucu ozidala ona nego dever.
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 25.1.2013 22:32:55
|
|
|
|
ivbo
|
ova tema nikad nije dosadna
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 25.1.2013 23:00:51
|
|
|
|
Mariya
|
IZVORNA PORUKA: Verolina Inace, najnoviji skec-moja sveki je u selu kod svoje familije i zaova mi javlja pre pet minuta da joj je pojela masku za lice od banane Ahahahahahaha Ova tvoja svekrva je stvarno show program!!!
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 25.1.2013 23:07:13
|
|
|
|
Verolina
|
Ha ha ha...osh da ti je posaljem malo? Ima da ti istrebi kozmeticke proizvode dok si reko piksla.
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 26.1.2013 7:43:16
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Dani.kv Na kraju bice da je najbolje kao moja svekrva. Sve sto su stvorili ona je potrosila na putovanja,ruckove i garderobu i odlicno se u svojih 77 razume u antiride,mleka za telo i masaze i savrseno je zabole dal ima para il nema. A ja rob hvala Bogu umem da se snadjem i ne polazem nikome racune i nikome se ne smeskam ako mi nije po volji Normalno, svako raspolaže sa onim što je njegovo kako želi Kad krenemo da raspolažemo sa tuđim, u ovom slučaju sa svekrvinim, eee onda nije dobro
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 26.1.2013 9:23:55
|
|
|
|
Dani.kv
|
Od kad je meni moja poco rabannovovu parfeminisanu kremu za telo potrosila pola sve krijem jer jednostavno ne zeli da razume da tudje ne sme da dira. Inace ima devizu sve sto ima da se kupi nije skupo. Nikad nije umesila tortu ni uvila sarme, to je bez veze kad mozes da kupis komad pecenog mesa ali zato kad napravim tortu opkolece oko frizidera non-stop. I za nju zimnica smrdi a kad donesem od mojih samo puca. Ja je malo zezam, ona popizdi al posle teramo dalje. Odbijam joj na glupost i godine dok ne pretera a posle krece zabava za komsiluk. Salim se
|
|
|
|
RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) 26.1.2013 18:31:12
|
|
|
|
Verolina
|
IZVORNA PORUKA: Dani.kv Od kad je meni moja poco rabannovovu parfeminisanu kremu za telo potrosila pola sve krijem jer jednostavno ne zeli da razume da tudje ne sme da dira. Inace ima devizu sve sto ima da se kupi nije skupo. Nikad nije umesila tortu ni uvila sarme, to je bez veze kad mozes da kupis komad pecenog mesa ali zato kad napravim tortu opkolece oko frizidera non-stop. I za nju zimnica smrdi a kad donesem od mojih samo puca. Ja je malo zezam, ona popizdi al posle teramo dalje. Odbijam joj na glupost i godine dok ne pretera a posle krece zabava za komsiluk. Salim se Pitam se sta bi moja uradila sa kremom, da li bi je pojela ili namazala kao melem za usi
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?