Ivanka 75 -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (11.1.2013 17:20:15)
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR IZVORNA PORUKA: bonita Sta reci da kada sam se udavala od svog novca sam sebi kupila sve sto mi je bilo potrebno za taj dan,i sto sam od muza dobila,a oni nisu za shodno nasli da naprave ni jedan rucak i pozovu goste.... Mora se priznati da to nije normalno.[sm=smiley29.gif] A zašto imati takva očekivanja? Ja da sam htjela svadbu ja bi napravila svadbu sa svojim mužem sa kojim osnujem brak, nikad ne bi očekivala nešto od svojih ili njegovih roditelja, ako mi nešto daruju ok ako ne nikom ništa, eto recimo za mene je to normalno kao i to što su moje obe jetrve dobile i zlato i svadbe itd. a ja nisam i apsolutno mi to ne smeta jer me takve stvari ne usrećuju. Da me to istinski usrećuje, ja bi se isključivo sa svojim mm potrudila da sebi to priuštim. Meni to ne smeta jer nisam taj tip da mislim da meni neko nešto "treba" da daruje. Ne kritikujem ja tebe Bonita, samo hoću reći da ne gledamo svi istim očima na te stvari[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Slažem se sa Lu. Ni ja nemam nekih prevelikih očekivanja od njih, hvala im na svemu, ja im ništa ne tražim niti sam tražila niti očekujem da mi daju. Poklon za rođendan i toliko za celu godinu. Pošteno. Druga stvar me muči... Vidim pišete o pomešanim osećanjima majke kad svekrva uzme dete... Kod mene je to bilo jako i ostalo jako. Ali ne zato što ja nisam uspela da se izborim sa tim već zato što se ona (ja to mislim, možda čak i subjektivno... kriva sam) uvek trpa previše. evo ovih dana Iva bila bolesna i ona dođe i odmah traži da je drži u krilu. Iva leži na krevetu, ja sedim kod njenih nogu, sveki ulazi i odmah podiže dete iako se ova malo i buni, drži je stisnutu iz sebe uz "jao bakino pile, jao šta mi te muči ta t meperatura evo sad će baka da je otera..." ili ako dete spava ona dođe i seden pored nje i sve je drži za ruku, ili je pipka onako usnulu što po rukama što po nogama, da bi u jednom trenutku se sagla i svoj obraz stavila ispred njenog lica i tako je probudi. Kad je to veče nisam izbacila neću nikad. Sedela je poder nje skoro sat, pipkala je, mm joj govori pusti je da spava, šta je diraš a ona se mbrani kao pa da vidim da li joj spada temperatura. A ja samo obilazim i ne mogu svom detetu da priđem. Pride je došla onaj dan kad je dobila temp i donela oljuštanu i isečenu jabuku u činiji i daje Ivi a ova već iam jednu krišku u ruci, a baka ladno reče "vidi, majka ti se setila da ti oljušti jabuku!!!!" Da majka, zadnja rupa na svirali. I zato mislim da imam pravo da bude ljubomorna i besna na svako njeno "a jel ti majka dala nešto da jedeš, evo sad ćeš ti da jedeš sa tvojom bakom" i biću ljubomorna dok sam živa. Moja majka jeste teška osoba ali mene poštuje i poštuje moju ulogu majke.
|
|
|
|