Verolina -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (6.1.2013 21:48:26)
|
E, olga, ne dao bog nikome da ostane sam. Deca porastu, odu svojim putem i ma koliko da vole roditelja imaju svoje zivote, svoju decu i obaveze. Fali onaj sa kim si se svakodnevno smejao, svadjao, mirio, delio tolike godine. Meni je jako zao tih zena. Jednom mi je komsinica rekla da se ona uz svakog oseca suvisno, pa cak i ako su njena deca u pitanju, a da jedini uz koga je osecala da je potrebna ko lakat ruci jeste onaj ko je davno pokopan. Bilo mi je mnogo zao. I kontam da praznicne atmosfere kod ljudi koji su izgubili drage osobe bude jos vece nostalgije. Moja baka (mamina majka) je umrla kad je mama imala 26 godina. Kupila joj je jelku kad se udala (imala je 19). Samo da vidite kako mama gleda u tu jelku svake godine (ima joj vec 30 godina i mami ne pada na pamet da kupi novu) i uvek uz recenicu-to mi je majka kupila iz uvoza iz Rusije, kad sam se udala (mi vec napamet znamo raspored ukrasa i recenicu koju ce svake godine da izgovori). Za Arandjelovdan se uvek obelezi svecanim ruckom jer je to bila slava njene majke. Ne smem ni da pomislim kako bi mojoj mami bilo da ne daj boze tate nema. Pa ona mu slavi rodjendan i imendan na svetog Savu, titra mu ko manita, na kraju prozivela je vec 32 godine sa njim. Jance, mozda ja iz tvojih postova ne mogu puno za zakljucim, ali meni tvoja svekrva stvarno ne deluje kao losa zena. Naprotiv, deluje mi nekako usamljeno. Ja ne znam kako da ti objasnim koliko bih ja volela to veselo cavrljanje-e, a hocemo li prasence, pa ajde da pravis neke kolace, sta cemo od pitica da pravimo....Sto ja bre to ne cujem, pevala bih. J*bes pare, porodica je bitna, sloga je bitna, ljubav i toplina najbitniji. Ponavljam, niko od gladi umreti nece.
|
|
|
|