jance -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (16.1.2013 11:06:24)
|
moje ovih dana vise nema kuci nego sto je ima. i ma koliko da mi nekad zatreba u trenutku, mislim da sam mnogo opustenija kad nije tu, iako mi je tada dosta teze da funkcionisem. ovih dana mi je zajedno sa zaovom dizala pritisak oko Ogijevog lecenja. imao je temperaturu oko 38 dva, skoro 3 dana, ali smo se mm i ja odlucili da cemo mu skidati T tusiranjem, i eferalganom, i da necemo zbog toga trcati u dezurnu ambulantu, posto se T pojavila u nedelju ujutru a u ponedeljak je bio praznik. MOLILA sam muza da im ne kaze da je Ogi bolestan, izdrzao je do ponedeljka, tad mu se omaklo. i naravno, vise me nisu ostavljale na miru ... a da mu stavim krompir, a kolika mu je T sada, a da mi ipak odemo na hitnu sa njim, itd.. juce smo sa mm rekli da ako se posle podne probudi sa T, idemo kod lekara. ujutru je imao ali je preko dana uopste vise nije imao, i jaako se lepo probudio posle poslepodnevnog spavanja, naravno bez T. i rece mm: e pa sada ga sigurno necemo voditi prezdravljenog medju bolesnu decu. ju sta smo uradili! odma je sveki zvala zaovu a zaova mene! pa njega boli grlo (stvarno? ja to nisam primetila), pa bio je kenjkav citavo pre podne (cuvala ga je sat vremena pre podne dok sam ja bila kod dr i odmah sve zna!)...e pa vise nije kenjkav.. pa tako je zalosno plakao kad smo dosli kuci ( i ti bi da ti neko trpa da pijes mlak kiseli caj) itd... da, sada se sveki, kad je kuci, kao trudi da mi pomaze oko Ogija, a ja gledam da odbijem gde mogu. ne zato sto mi pomoc ne treba, daleko od toga, dobro mi je dosla svaka moguca pomoc, jedva se krecem. ali tako sam isla ranije, kao pa pomocice mi ona pa onda kad bi slucajno spomenula kako npr ne zelim da jedem njen grasak sa mesom, dobila njeno cmizdrenje sa odgovorom: ja se tako trudim tebi da pomazem a ti na mene uvek tako djonom! e pa ako planiras svaku tvoju pomoc da mi izbacujes na nos svaki put kad nije po tvom, onda hvala lepo! nemoj da mi pomazes molim te! i da, nisam spomenula izjavu od pre nove godine, kad je u crkvi pred odredjenim zenama na pitanje: jel cuva baka unuce? odgovorila sa: baka je cuvala 5 unucadi, za sesto i sedmo vise nema snage [sm=zmeden.gif].. da, ali zato imas snage da ides po gradu i kafenises sa prijateljicama a? pa moja baka, koja je 10 godina starija od nje, i vidi 40% na jedno a 60% na drugo oko, je htela da uzme Ogija na cuvanje kad se ja porodim! e to je bolelo!
|
|
|
|