RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

MarijaBg -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.10.2012 13:09:27)

Uf kako me nervira [sm=smiley7.gif] Toliko se trudim da ne obracam paznju na njene bezobrazne i krajnje nedolicne komentare, izrecene onako izokola, ali me ponekad potpuno izbaci iz takta [sm=hudicek1.gif]
[sm=hudicek1.gif] : Sta, ostavila si N da spava u vrticu???
Ja: Jesam (pa objasnjavam kako nije plakala uopste itd)
[sm=hudicek1.gif] : Jao, pa kako ti nije zao?!
Ja: Nije mi zao. (pa opet objasnjavam da je za njeno dobro)
[sm=hudicek1.gif] : Pa dobro, neka je, ali bas steta sto mora u vrtic, tako je mala, a ti si kuci... Deci je najlepse uz majku?! (a ja treba da lezim, odrzavam trudnocu, a ona iako zivi na 30 metara od nas, nece da je cuva vise od sat dnevno i u zivotu mi nije nista pomogla niti skuvala rucak, ustvari ne kuva ni njima)
Ja: ne mislim tako, deca treba da se osamostale na vreme, u vrticu je divno, sta bih ja sad radila kuci sa njom po ovoj kisi, bla-bla...
[sm=hudicek1.gif] : ali bas je zima, ujutru je jako hladno a ona mora da ustane i ide (ustaju uvek u 06 ujutru, a do vrtica idemo 2 min i to kolima) Ne bi je valjda vodila u vrtic da ne moras, kad vec ne radis?
Ja: naravno da bih! kako bi nasla posao uopste ako je ona samnom po ceo dan (pa opet o prednostima vrtica)
E onda je vestica pocela da mi soli pamet kako ja setam, a treba da lezim (a izadjem u setnju sa muzem i detetom svaki treci dan) I kako sam putovala kolima dosta i tako razne glupost... A to sto radim sve kucne poslove potpuno sam je nebitno???

Jbt, koji sam ja idiot sto se uopste upustam u bilo kakvu pricu sa njom [sm=smiley35.gif][sm=smiley35.gif]

[sm=smiley35.gif]
Zivimo kuca do kuce i jedan jedini put kad smo je zamolili da nam nesto skuva, pre nekih mesec dana, ona nije htela, tj opusteno nas ispalila. Vracali smo se iz Bg-a bas u vreme rucka (kad dete jede) 10 dana nismo bile kuci , mm je zamoli i ona ladno nista ne spremi. On ode u restoran, kupi klopu, ali mislim sta reci [sm=smiley21.gif]
I cisto da napomenem, nija ona specijalno prema meni takva, mene jos i voli. Prost je prava [sm=hudicek1.gif]

MarijaBg -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.10.2012 13:26:06)

Nina, tvoja je super normalna [sm=smiley36.gif] Vidis da voli i sina i unuka. Moja samo sebe [sm=smiley13.gif]
Rekla sam ja mojoj sta mislim, imamo divan odnos - ja izbegavam svaku komunikaciju sa njom duzu od 2 recenice u sirokom luku. MM joj svaki dan govori sta misli... Ona je prosto neunistiva! A zdrava kao dren...

mamaneca -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.10.2012 13:50:54)

Marija boli te uvo sta ona misli o tebi o vrticu i o gajenju vaseg deteta...bitno je sta vas dvoje mislite i kako se vas dvoje dogovorite.Kad ti muz sam vidi kakva je nemoj ni ti da joj pridajes vaznost!A to sto nece da ti skuva i pomogne pa jos bolje sutra ne moze da ti soli pamet kako ti je pomagala!Ja od moje nisam mogla ziva da se otresem kad sam se porodila lepo zena dodje i bude mesec dva kao da mi pomaze a ja sve radim ona gleda tv.I onda je krenula sa huskanjem sinka dok nije pukla tikva tj meni film,bilo je svega.Dve godine je bila na dobar dan-dovidjenja zato sad dolazi samo kada bas prigusti.I mi se dogovorimo pa je sinko zovne.
Eto jutros ukljucila moj Nike perjani prsluk bebi roze boje da se opere u masini i jos joj ja lepo rekla samo njsam njega stavi nemoj nista vise,ja ustala ona tuc muc tamo vamo gde ima prsluka da se kupi koliko kosta onakav ko tvoj,kad moj svekar ni pet ni devet jesi to detetu s*ebala prsluk.On skroz teget,ubacila neku njenu trenerku kao nije znala da popusta i sad moze samo da se baci.Svekar i muz poludeli,a meni zaooo sita se isplakah,jer mi ga dragi kupio kad sam rodila cerku kada smo izlazili iz pordilista.I jos vice ja cu ga uzeti dacu ti pare kupi drugi,ma nije poenta u tome taman ga nikad ne obukla ne dam ga nikome za mene ima posebnu vrednost.A cist dokaz koliko vole sve da rade mimo nas.Pa nisam luda sto sam rekla samo njega u stavi,al da se ne potrosi zaboga saka praska vise.

jovicaa -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.10.2012 14:11:20)

tako ja trazila mojoj da nam salje rucak posto moram da lezim i odrzavam trudnocu i poslala nam je pet ruckova, i sad je nema da se javi[sm=smiley36.gif] i tako uvek... ma sta me briga nek se nosi u tri pm i ona i moja mama... sve sami radimo i boli nas uvo, tako nam je najbolje.
jedino sto je dosla par puta ujutro kada je aleks bio bolestan, dok sam odrzavala da se igra sa njim da ne moram ja, tu joj stvarno puno hvala, bas mi je pomogla.
a sad se lepo zena spakovala i otisla kod rodjaka u srbiju????? a zna da odrzavam i da mogu svakog casa da se porodim... ok, ok. neka je. zao mi je samo zbog aleksandra morace da prisustvuje slavlju u stanu, ako se porodim, nema ko da ga cuva, a svi ce biti pijani.... zato sto nemamo nikog u zru osim nje za cuvanje...
jos mi kaze ti nemoj da se porodis dok se ne vratim... kao kroz salu, a ja joj kazem, ma nema sanse[sm=jezicek.gif]

mamaneca -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (29.10.2012 14:19:20)

Da da bas ce beban cekati nju ako mu se cefne napolje![sm=smiley36.gif]Mislim molim te.....ali opet kad nesto razmisljam ona to otisla sad da bi posle mogla da ti dodje da pomogne?[sm=jezicek.gif]

Nina i mi smo bile super i sad smo ali po mom JUS-u[sm=jezicek.gif]

JellKo -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (2.11.2012 9:20:10)

Moja sveki je mnogo tvrdoglava i voli da se petlja u neke moje svakodnevne stvari. Ono sto ona naumi mora da bude tako.
Npr.
ONA: Trebas skratiti ono cvece sto pada sa balkona da bude jednako ([sm=hudicek1.gif])
JA: Ma necu, meni je bas lepo tako nejednako, da pada u snopovima.
I ona uzme merdevine i skrati. Pih!
Zatim, ona katze da ce mi doneti cebe za bebu, da lezi na podu, iako ja imam cebadi da ne znam sta cu s njima.
Ja kazem da ne treba, neka stoji to cebe kod nje, kad mali dodje. I nakon pola sata donosi ona cebe. Da je moja mama to uradil, IZBACILA BIH iz kuce i nju i cebe... Ovako, moj muz je trebao nesto reci, a on cuti. Mamin sin!
I znam da mi ulazi u kucu kad nas nema, posto ima kljuc za nedaj boze.
kao slazemo se super, ali me nervira to petljanje. Nekad bi trebalo jednostavno da ostane po strani, i kada su lose stvari u pitanju, i one dobre. Moj zivot je moja stvar, i nikad se necu dogovarati s njiom oko rucka. [sm=smiley36.gif]

tanjicak79 -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (2.11.2012 9:25:29)

Moja svekrva je divna žena. Veoma je uviđavna, nekad čak i previše.
Baš sad treba da dođe kod nas (ne živimo u istom gradu), da mi pomogne sa klincima, jer mm ide 5 dana na poslovni put.
Sa decom je fenomenalna i unučići je obožavaju.

tijatija -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (2.11.2012 10:28:42)

IZVORNA PORUKA: tanjicak79

Moja svekrva je divna žena. Veoma je uviđavna, nekad čak i previše.
Baš sad treba da dođe kod nas (ne živimo u istom gradu), da mi pomogne sa klincima, jer mm ide 5 dana na poslovni put.
Sa decom je fenomenalna i unučići je obožavaju.

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Volim da procitam ovako nesto, i da verujem da zaista postoji.

jance -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (2.11.2012 10:41:38)

ja sam jednostavno prestala da ocekujem od nje bilo sta, da se trzam sta ce reci ili sta ce misliti... imam dovoljno svojih briga i problema, ako mi se nesto nije svidelo lepo to kazem njoj u lice i tacka... posto opet kuvamo pola-pola, malo ja a malo ona, ako mi se ne svidja kako je skuvala, lepo joj to kazem.. ako mislim da je nesto prezacinila, onda joj lepo kazem da to ni ja ni moje dete necemo jesti jer je prezacinjeno i gotovo... ona uvek meni kaze kad nesto pogresim u kuvanju, sto ja onda da cutim... i realno, mnogo sam mirnija.... barem po tom pitanju.
JellKo, u tvom slucaju, ja bi jednostavno uzela cebe i vratila joj ga, i mirno rekla da tebi to netreba i da si ti rekla da cebe ostane kod nje... nemoj da se nerviras ali nemoj da dozvoljavas da ti uredjuje zivot.. a od muza nemoj ocekivati puno pomoci, njima je to normalno, ako to radi tebi sada, to je verovatno radila njemu ceo zivot, i ako se nije bunio do sada ( a nije jer onda to nebi radila) onda mu to tako i odgovara....

ivbo -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (3.11.2012 13:25:26)

Ja sam danima pred udaju bila očajna,samo zbog činjenice da će svekrva živjeti sa nama,prosto okolnosti su bile takve da nije moglo drugačije.Sada nakon dvije godine braka,prije bih se odrekla muža,nego svekrve![sm=smiley36.gif]Žena je extra,pomaže mi apsolutno u svemu,a u naš bracni život uopšte se ne miješa.Oko djeteta se maksimalno angažovala,tako da mogu da izdvojim i neko vrijeme za sebe...Da mi je ovo neko ispričao,ja mu sigurno ne bih vjerovala,ali,eto,i to se dešava![sm=smiley1.gif]

bice devojcica -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (3.11.2012 14:31:43)

Ja se ok slazem,ne zivimo zajedno i to je super.. Posecujemo se povremeno,jedino me je nervirala kad sam zatrudnela jer je stalno pricala kako je lepo imati sina,iako je znala da ja zelim devojcicu.

E sad kad znam da cekamo decaka njoj je puno srce,nervira me takvo razmisljanje,najbitnije mi je da mi bebac bude dobro,a ona kao da mi je namerno terala inat..

Inace,generalno je ok[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

malinaja -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (5.11.2012 20:21:42)

Ja sam mojoj danas PRVI PUT uputila primedbu.Ucila je malog da psuje i da ponavlja to ko pesmicu pa sam morala.Rekla sam joj na fini nacin, da bih volela da to ne radi vise..I desilo se nesto za mene neocekivano.Naime ona je sva pocrvenela, pocela da place, da se trese i sve kroz tekst, to mi je hvala, to mi je hvala..Nastupio je opsti haos. Do sada nikada nismo imali neki veci nesporazum, a ovo danas me je izbacilo iz takta.Sto je najgore mm nije rekao ni jednu rec a i njemu smeta kad mali psuje.Sad je neko zatisje, a ja imam gorak ukus ustima.U svakom slucaju okrenucu novi list cim se malo smirim.[sm=bad.gif][sm=bad.gif][sm=bad.gif]

Verus -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (13.11.2012 22:03:40)

Sad kad zivim vec 4 mesec sa svekijevcima (a pre toga sam zivela na hiljade km daleko), da i ja nesto kazem[sm=smiley36.gif] Generalno je OK, da ne gresim dusu. Pomogne mi kad treba, kupi nam sta treba (kao dok su tu da oni kupuju, a ne mi, iako meni to smeta, ali NECE drugacije), itd. E sad, meni ide na zivce sto je pasivno-agresivna. Ne znam kako da objasnim nego primerom. Npr. ne pita me koliko ili sta je Helena jela, nego me pita "jel Helena rucala?"> A ne jbt nisam je nahranila! I ide mi na zivce sto se previse petlja, tj. dominira decom, sto meni licno ne prija. I uvek je extra energicna, i cici i slicno, a ja volim oko i sa decom veoma mirno, stalozeno. Onda, kaze Heleni "ljubavi" i "sine". Meni to bas nije normalno?

Kako da je "stavim na svoje mesto" a da je ne uvredim? Ponavljam, nije losa zena uopste, i uvek je na mojoj strani umesto na sinovoj, tj. na strani je stvarno onoga ko je u pravu, jer razume koliko je zenama teze u zivotu... Znaci, treba mi savet, realan, dobar, i neki pristup pun taktike.

Ona i 2 sestre su ostale same kad joj je bilo 10 tak godina a ocuh i majka su radili u Nemackoj. Brinule su se same o sebi, i evo, za ovo vreme sto je proucavam, vidim da joj je ostalo to da bi da bude voljena i uvek u centru paznje. Jos uvek mazi po glavi i u krilu cerku od 30 godina, i cmace non stop ovdu od 19 godina i zove je "moja beba'> Meni to nije krsteno. NE ZELIM da tako debilno tretira moju decu. H je non stop zvala mala beba, i ja sam namerno pocela da joj govorim da je velika i pametna devojcica, a Oli je mala beba i ona mora da brine o njemu i bude dobra.

Eto ukratko, mogla bih do sutra da razglabam. Hajde sada malo pomoci i saveta od iskusnih[sm=smiley1.gif]

MarijaBg -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (13.11.2012 22:14:17)

Verus, daj mi tvoju svekrvu, usvojicu je iz momenta [sm=smiley36.gif]
To sto ti opisujes, meni deluje kao najobicniji sukob generacija i nista ja tu ne bih menjala. Nadam se da necete jos dugo ziveti sa njima, tj da vam to nije trajno resenje i zivecete srecno do kraja zivota... verujem da te nervira hiljdu nekih gluposti i da ti je glupo da ti sad njoj solis pamet... Ne mozes ti njoj tu nista realno da zameris, sve radi iz dobre namere, sve je to ok, samo je prosto mnogo drugacija od tebe. meni recimo tu nista ne bi smetalo (osim samog zivota sa njom): i ja se dan-danas mazim sa mamom i tatom, sednem im u krilo... I mene mama i tata zovu ljubavi, a zovu i moje dete i ja sam prosto tako navikla i volim to.

Anoniman -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (13.11.2012 22:16:33)

Ništa ti to neće smetati kad se razdvojite[sm=smiley36.gif]
Šalu na stranu, vidi se da ih ona obožava, i da sve radi iz ljubavi, i ona verovatno uopšte ne kapira razliku izmeću "Je l' jela" i "Šta je jela". ne verujem da time hoće da te uvredi, ni da zaista želi da pita da li je jela, nego eto, očekuje da joj ti kažeš, da, jela je to-i-to.
Sa "ljubavi" (nemoj da se ljutiš) zaista ne vidim problem? Možda to i nije ok, ali meni jeste, Nešu i babe i deda zovu tako, jer on jeste njihova ljubav. Zovu ga svakako[sm=smiley36.gif]
A verujem da ti ni cičanje i ta njena bučnost sa decom (a to baš ume da nervira), neće mnogo smetati kad jednom nedeljno odete kod njih, ili dva puta, ili bilo kako, samo da to nije deo njihovog kućnog vaspitanja, a čim ne budete živeli zajedno, to neće biti kućno vaspitanje nego će spadati u ponašanje kod baka i deka, kod kojih realno pravila ne važe kao kod kuće, to će ti svi potvrditi.
Nadam se da se ne ljutiš, znaš da ne mislim ništa loše, valjda meni tvoja sveki deluje divno spram moje pa zato ne vidim problem[sm=smiley36.gif][sm=smiley31.gif]

Verus -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (13.11.2012 22:22:34)

Ma naravno da se ne ljutim! Da se ljutim ne bih trazila savete, a tu mislim na SVE savete. Zato i pisem, da vidim jel to samo ja tako vidim, ili i svi drugi tj. vi. Ma slazem se da sam zrela da zivimo sami. Sve se ovo brate mili oduzilo, a i mislim da mi nekada ide na zivce sto imam pomoc i ljude oko sebe....Sigurno ce vam zvucati cudno, ali eto ko zna moju situaciju i zivot ovih zadnjih godina, zna da sam navikla da sve sama radim, i trcim i mucim se, pa sada, kad nemam posao, nemam sta da radim u kuci (ima zena koja kuva i cisti od 8-12), ja nemam sta da radim[sm=smiley13.gif] I meni je to tako bez veze...Tako da mi treba moj ritam, moj "vazduh" treba mi da vladam mojom dzunglom[sm=smiley36.gif]. Al evo, jos da im zavrse grejanje na kuci i sele se. Od preksinoc spavaju tamo, odu uvece oko 9, 10 pa G i ja konacno imamo malo vremena za sebe. Iskreno, brate mili meni je dosta 3.5 meseca da uvece sedim sa svekrom i svekrvom. Jbt a neki tako moraju ceo zivot. Ja ne znam kako bih....

boba 11 -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (14.11.2012 8:14:03)

Pa nije ni cudno navikla si sama a sad odjednom totalni preokret.Izdrzi jos malo[sm=smiley31.gif]Kao sto si rekla otici ce uskoro pa nije takav problem kao kad bi stvarno zivela sa njima celog zivota.Onda sve" back to normal" i uzivaj.I ja sam ludela od mojih svekijevaca dok smo bili zajedno i sad me nerviraju jer smo i dalje zavisni jedni od drugih a jos pritom nas deli par kuca ali bih se odavno razvela da sam morala i dalje tamo da zivim[sm=smiley36.gif]

Verolina -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (14.11.2012 8:19:49)

Ja sa mojom bas super.
Juce me je posluzila sa zivim bubcima[sm=smiley11.gif] i jos se naljutila kad sam ja rekla da su neskuvani i da ja to ne mogu da jedem. Njen odgovor je bio-pa imas sve zube u vilici mozes da zvaces. I tu sam poludela i rekla joj da ja mogu da zvacem, ali ne zelim da zvacem zivo meso.
Dva sata kasnije sam videla kako je macku dala da jede iz cinijice iz koje ja jedem musli. Nervni slom sam dobila. Ona namerno radi takve stvari. I gotovo.
Danas idemo da kupimo zamrzivac, struje je vec odvojena i dovidjenja. Presla je svaku meru i granicu. Ona je mene izludela na sitnicama, koje bas i nisu sitnice, ali ajde.
Odvojeni smo od danas i cekamo da sazidamo kucu. Zivecemo u 20 kvadrata sa kuhinjom, ali imacu svoj mir.

jance -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (14.11.2012 9:54:36)

Verus draga, jos samo malo pa cete imati svoju slobodu.. sto se dragog mi pitanja : jel jela\jeo? tice, ja sam naucila da jednostavno ne obracam paznju na to. jednostavno odgovorim sa :da... i ne objasnjavam dalje sta je jeo, kada, kako itd.. ako ona nastavi dalje da ispituje, dobije iste takve jednolicne odgovore: Kada je jeo? - na vreme, Sta je jeo? - ono sto je trebao itd.. i vremenom je naucila da ta vrsta razgovora ne vodi nikuda...
sto se buke tice, cela mm familija je takva, tu se ja jednostavno nepitam, kad se svi sastanu komsije zovu komunalce jer misle da ce se potuci medjusobno a oni u stvari pricaju o turskoj seriji (karikiram ali na isto dodje) [sm=smiley1.gif].. Ogi se npr mog devera plasio dosta dugo bas zbog toga sto tako glasno reaguje...

Mariya -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (16.11.2012 0:50:11)

IZVORNA PORUKA: Verolina

Dva sata kasnije sam videla kako je macku dala da jede iz cinijice iz koje ja jedem musli. Nervni slom sam dobila. Ona namerno radi takve stvari.

Izvini, ali[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Crkla sam od smeha kad sam ovo pročitala. S jedne strane je to smešno, ali ta žena stvarno nije normalna. Ja bi je mlatnula nečim da mi je to uradila.
Moja je sve bolja. Sve se manje petlja u naš život, puno mi pomaže oko Lu i oko kućnih poslova jer otkad radim stvarno nemam vremena i što je najbitnije sluša me. Ne hrani je glupostima nego onako kako joj ja kažem, još mi sve referiše, kad, šta i koliko je pojela...Kad je kod nas, pospremi, očisti, ispegla, izbaci smeće... Jedva čeka da bude sa lu, stalno hoće da je čuva, naučila ju je pametnim stvarima. Zadovoljna sam njenim ponašanjem[sm=smiley1.gif]

boba 11 -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (16.11.2012 7:58:58)

Verolina [sm=smiley31.gif]Bolje u 20kv sami nego u 200 u zajednici.Razumem Vas sve i divim se divnim svekrvama.One mora da su imale zlo od zivota kad su resile da budu dobre prema snajkicama[sm=smiley36.gif]

World -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (16.11.2012 8:07:15)

Moja svekrva je imala svekrvu koja je bila grozna, a ova se stalno zalila na nju. Dok nije konacno umrla, imala je 100 godina.. Medjutim, interesantno je to da se ova moja apsolutno identicno ponasala prema meni kao i ova prema njoj, znaci sve sto je pricala da joj smeta kod ove, to je radila meni, ali to ocigledno nije primjecivala... Tako da ne pije vode uvijek ta teorija da su dobre ako prezive vec neko zlo... [sm=smiley36.gif]

Verolina -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (16.11.2012 8:08:51)

Ma, ova moje je djavolova desna ruka!

World -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (16.11.2012 8:11:01)

A pa tvoja je neprevazidjena, ne kazem... Osvaja prvo mjesto definitivno.. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

boba 11 -> RE: Kako se slazete sa svekrvom ? (II dio) (16.11.2012 8:12:29)

IZVORNA PORUKA: World

Moja svekrva je imala svekrvu koja je bila grozna, a ova se stalno zalila na nju. Dok nije konacno umrla, imala je 100 godina.. Medjutim, interesantno je to da se ova moja apsolutno identicno ponasala prema meni kao i ova prema njoj, znaci sve sto je pricala da joj smeta kod ove, to je radila meni, ali to ocigledno nije primjecivala... Tako da ne pije vode uvijek ta teorija da su dobre ako prezive vec neko zlo... [sm=smiley36.gif]

I moja je prezivela svasta od svoje ali svaka glupost koja je izrecena smeta,i zato izbegavam suvise vidjanja kad ne moram ne idem tamo,i to je to.Hvala bogu da smo sami a bili smo zajedno 2 godine pa znam o cemu pricate.Ja sam to resila tako sto sam otisla kod mojih dok se kuca nije zavrsila za useljenje.Nije nista posebno unutra sve su nam polovne stvari ali su moje[sm=smiley1.gif].

Stranica: <<   < Prethodna stranica  29 30 [31] 32 33   Sledeća stranica >   >>