Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 29.9.2011 16:31:03
|
|
|
|
dunja RR
|
Hvala minče, nego mislila sam na pare, dobija se 100% ili? Tj. koliko dugo se može dobijati tih 100%?
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 29.9.2011 16:32:47
|
|
|
|
minavb
|
Sve vreme na porodiljskom si placena 100%.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 29.9.2011 18:11:58
|
|
|
|
Tea2
|
Ima li svrhe žaliti se drugostepenoj komisiji na odluku komisije za produženu negu deteta?Ima li neko iskustva sa drugostepenom komisijom ovog tipa?
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 29.9.2011 19:55:55
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: minavb Sve vreme na porodiljskom si placena 100%. U Beogradu da. Npr. u Uzicu ne. Posle porodjaja dobijas 65 % plate.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 29.9.2011 19:57:24
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: vukosava Zaposlena žena, po isteku porodiljskog odsustva, ima pravo na odsustvo sa rada radi nege deteta do isteka 365 dana od dana otpočinjanja porodiljskog odsustva. A koliko se ovde dobija? Mina zna bolje za BG. Ja blage veze nemam kako je tu.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 29.9.2011 20:09:22
|
|
|
|
bea83
|
IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: minavb Sve vreme na porodiljskom si placena 100%. U Beogradu da. Npr. u Uzicu ne. Posle porodjaja dobijas 65 % plate. To nema veze sa Beogradom. Prema Zakonu o finansijskoj podršci porodicama sa decom (član.12) KLIK pun iznos zarade (100%) pripada licima koja su bila u radnom odnosu neprekidno više od 6 meseci pre ostvarivanja ovog prava. Takodje vidim da se ovde mešaju neki termini. Ono što mi svi zovemo porodiljsko odsustvo je ustvari porodiljsko odsustvo+odsustvo radi nege deteta i to ukupno traje 365 dana, dok je odsustvo radi posebne nege deteta potpuno druga stvar, odnosno na ovu vrstu odsustva se misli u ovoj konkretnoj temi o produženju porodiljskog odustva.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 29.9.2011 20:43:19
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: vukosava IZVORNA PORUKA: minavb Sve vreme na porodiljskom si placena 100%. U Beogradu da. Npr. u Uzicu ne. Posle porodjaja dobijas 65 % plate. Paaa, prima posle porodjaja zaostale isplate za trudnicko. Kad krene da se isplacuje porodiljsko i nega deteta, to je 100% u svakom gradu.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 29.9.2011 20:49:16
|
|
|
|
Tea2
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 Ima li svrhe žaliti se drugostepenoj komisiji na odluku komisije za produženu negu deteta?Ima li neko iskustva sa drugostepenom komisijom ovog tipa? ?
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 29.9.2011 23:19:36
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: Tea2 IZVORNA PORUKA: Tea2 Ima li svrhe žaliti se drugostepenoj komisiji na odluku komisije za produženu negu deteta?Ima li neko iskustva sa drugostepenom komisijom ovog tipa? ? Ja ne znam da se neko zalio. Sta je bilo pa bi se zalila?
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 29.9.2011 23:30:18
|
|
|
|
Tea2
|
Odbili su me i pored predloga fizijatra za negu deteta.
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 30.9.2011 13:40:42
|
|
|
|
Capa
|
Kako ide to kada istekne ovih godinu dana što imamo sve po zakonu ? Jel se odmah ide na komisiju, ili pedijatar produži neko vreme ? I ako pedijatar produži koliko ga produžava ? Kakve su te komisije, ako je neko bio ? Jel prave problem ?
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 30.9.2011 15:03:16
|
|
|
|
minavb
|
Da bi produzila bolovanje na komisiji, trebaju ti nalazi od fizijatra. Mesec dana pred povratak na posao idite kod fizijatra i uzmite neke nalaze na kojima pise dijagnoza sa kojom mozete produziti bolovanje. Znaju oni. Onda 20ak dana pred kraj bolovanja, odneses kopiju nalaz u Gradski sekretarijat u 27.marta i tamo popunis i zahtev. Oni ce proslediti zahtev i nadlezna komisija te zove da dovedes dete. Imas par stranica ranije poruke moje i Nenine kad smo mi produzavale, pa vidi sta smo pisale. Od pedijatra mozes da dobijes dva puta po dve nedelje, od komisije mesec dana i vise.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 1.10.2011 18:41:03
|
|
|
|
Vika
|
Mina, mislim da si pominjala da prolaze i neka neurološka oboljenja ili grešim? Bilo bi logično...
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 1.10.2011 18:47:49
|
|
|
|
minavb
|
Da, jasno, samo vise ne znam o kojima se radi. Izlapela. Inace, moja cimerka iz sok sobe je dobilas produzenje od 6 meseci na svoju dijagnozu posto ima multiplu sklerozu.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 1.10.2011 18:52:34
|
|
|
|
Vika
|
Znaju oni. A cimerka ima ozbiljnu dijagnozu tako da ne čudi što su joj produžili. Ako mi na osnovu realnih problema ne produže, ostaje mi jedino da se proglasim (ili me proglase) manično depresivnom. Videću... Hvala u svakom slučaju!
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 1.10.2011 18:58:22
|
|
|
|
minavb
|
Izvini sto pitam, koji je vas problem?
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 1.10.2011 19:04:10
|
|
|
|
Vika
|
Rođen je sa 7.5 meseci tako da radi sve u prilagođenom uzrastu. Imao je na svim kontrolama i nekakvu cistu na mozgu, ali ne znam da li je i sad prisutna, idemo iduće nedelje na kontrolu. Navodno nema značaja, ali ja se žderem
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 1.10.2011 19:06:27
|
|
|
|
minavb
|
ZNam da je jedna nasa forumasica dobila produzenje jer su joj blizanci prevremeno rodjeni. Samo ti ponesi sve te papire, mada je poslednji nalaz vazan i on ne sme biti stariji od mesec dana. Idite i kod fizijatra, moraju ti dati produzenje. Ja racunam da ces dobiti 6 meseci, bar bih ja to volela.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 1.10.2011 19:11:58
|
|
|
|
Vika
|
Mislim da ima osnova! Ističe mi 22.11. pa ćemo svakako još jednom kod dr da bi mi taj nalaz poslužio za produžetak. Trebalo bi da sve bude o.k. Nisam uspela saznam o komisiji na Vračaru, ali i nije toliko bitno, jer mislim da su manje više svi isti. Pisaću šta se dešava
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 1.10.2011 22:34:59
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: Vika Rođen je sa 7.5 meseci tako da radi sve u prilagođenom uzrastu. Imao je na svim kontrolama i nekakvu cistu na mozgu, ali ne znam da li je i sad prisutna, idemo iduće nedelje na kontrolu. Navodno nema značaja, ali ja se žderem Pisala sam vec,prosli put kad sam ja bila na komisiji,bila je jedna zena sa cerkicom koja je isto prevremeno rodjena,ovo joj je bio peti ili sesti put da joj produzuju bolovanje zbog toga,mala ima 2,5 godine,tako da ce ti sigurno produziti,ali ti za svaki slucaj nabavi dokumentaciju.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 1.10.2011 22:39:25
|
|
|
|
Ana RR
|
Moj svekar je nekada radio u tiršovoj i kaže mi da sam trebala da uzmem uput da tamo vodim Marka na snimanje kukova, pa da mi fizijatar napiše neku dijagnozu zbog koje ću kasnije moći da produžim bolovanje. Ja to ne mogu, čini mi se kao da nešto baksuziram . Jeste vi tako od početka imale upisanu dijagnozu ili ste pre povratka na posao išle kod fizijatra?
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 1.10.2011 22:41:53
|
|
|
|
minavb
|
Ja sam dva meseca pre povratka otisla u Sokobanjsku.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 1.10.2011 22:42:39
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja sam mesec dana pre isteka uzela prvi nalaz,mada kazu da je bolje da imas bar dva,sve zavisi kakva je komisija,ovi na Cukarici su super pa mi je bio dovoljan i taj jedan,jos mi je rekla dodjite za 3 meseca,ako treba produzicemo opet.
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 1.10.2011 22:49:02
|
|
|
|
marija32
|
Mi smo od pocetka isli kod fizijatra, tako da sam imala gomilu nalaza i za I i za II produzenje. Ja nisam za laziranje, nisam sujeverna, ali kada se radi o deci....
|
|
RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje? 1.10.2011 22:58:47
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja sam morala jer zbog problema koji je stvarno imao nisu davali produzenje.
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.