|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako produžiti porodiljsko bolovanje?
25.9.2011 17:52:22   
icika26
ja sam celo porodiljsko primala 65% samo 

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 651
25.9.2011 20:09:20   
bojkica
Da, i meni je 100% bilo porodiljsko,i za negu deteta na resenju pise da je 100%,ali nama grad ne uplacuje tih 35% tako da se za porodiljsko uzima prosek plate u zadnjih god.dana tako da je meni tih 65% 4-5 meseci sto sam bila na odrzavanju trudnoce uslo u prosek plate tako da sad recimo koleginica koja radi i ja koja sam na porodiljskom nemamo istu platu,meni je manja.Pa ce verovatno i nega d. da mi bude isto kao porodiljsko-kad se sve to sabere dosta je to za godinu i vise dana-ali sta da se radi....takav je valjda zakon

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 652
25.9.2011 20:10:15   
bojkica
A zasto je tebi porodiljsko bilo 65%?

(odgovor članu icika26)
Direktna veza do poruke: 653
25.9.2011 20:14:42   
Tea2
Za isplatu naknade dok koristis bolovanje radi posebne nege deteta iz firme predaju prosek plate za poslednjih 12 meseci.

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 654
25.9.2011 21:48:52   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: icika26

Nemoguce,morala si da primas 100%

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu icika26)
Direktna veza do poruke: 655
25.9.2011 22:14:16   
icika26
ne znam tako su mi rekli u firmi  trudnicko sam primala celu ,a porodiljsko minimalac nekih 18000 a knjigovodja mi je rekla kao samo 65 % kao ide 

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 656
25.9.2011 22:42:41   
milia
Koliko ja znam, ako zena ide na trudnicko, ona dobija 65% od osnovne zarade (bez toplog obroka i prevoza, bonusa). Porodiljsko (3 meseca) i nega deteta  (do godinu dana od otpocinjanja bolovanja) je 100% osnovne zarade bez obrira da li je isla na odrzavanje trudnoce tj. trudnicko, ili ne. Osnovna zarada je osnovna zarada, bez obzira na prethodne mesece.
Kada sam prvi put isla na porodiljsko (na trudnicko nisam), iznos je bio 100% od osnovne zarade u mesecu u kome se zapocinje bolovanje. Sada je to izgleda promenjeno, pa se uzima prosek osnovne zarade u poslednjih 12 meseci od meseca zapocinjanja porodiljskog bolovanja

< Poruku je uredio milia -- 25.9.2011 22:45:01 >

(odgovor članu icika26)
Direktna veza do poruke: 657
27.9.2011 16:51:54   
Nensi*
I ja sam primala,a i dalje primam 100%,oni su tebe nesto zeznuli.
Jedino ako si dok si radila jedan deo primala preko racuna a jedan deo na ruke,na bolovanju pimas onoliko koliko primas preko racuna,tj na koliko si prijavljena.

< Poruku je uredio Nensi* -- 27.9.2011 16:52:29 >

(odgovor članu milia)
Direktna veza do poruke: 658
27.9.2011 20:27:05   
icika26
pa da ja sam bila prijavljena na mnogo manje nego sto mi je plata

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 659
27.9.2011 20:58:57   
Nensi*
Pa to je onda to,primas onoliko na koliko si prijavljena.

(odgovor članu icika26)
Direktna veza do poruke: 660
28.9.2011 8:32:40   
icika26
ali trudnicko sam punu platu primala 

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 661
28.9.2011 8:39:45   
minavb
A sto ne bi pitala poslodavca u cemu je fora?

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu icika26)
Direktna veza do poruke: 662
28.9.2011 11:06:14   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: minavb

A sto ne bi pitala poslodavca u cemu je fora?

I ja bi pitala,nesto mi tu smrdi,i nije mi jasno kako si primala vise od onoga na koliko si prijavljenauser posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 663
28.9.2011 14:33:28   
icika26
znas kako primala sam trudnicko celu platu ,nama su uplacivali deo na koje smo prijavljene i na ruke ostatak ,i od porodjaja sam primala samo onoliko na koliko sam prijavljena nekih 18000 ,ni meni nije jasno a rekli su mi da je to zato sto se ne placa isto nego 65% kao da sam na bolovanju obicnom 

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 664
28.9.2011 16:41:07   
minavb
To ima veze sa tvojim poslodavcem. Drzava ti daje onoliko na koliko te prijavio za koliko ti placa doprinose. 

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu icika26)
Direktna veza do poruke: 665
28.9.2011 17:55:09   
icika26
to jeste ali nije mi jasno zasto je trudnicko bilo vise 

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 666
28.9.2011 17:58:02   
minavb
Kazem ti, to vidi sa poslodavcem.

(odgovor članu icika26)
Direktna veza do poruke: 667
28.9.2011 23:08:03   
Nensi*
Znaci da si prijavljena na minimalac isto kao i ja i ispod toga ne smes da primas.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 668
29.9.2011 13:04:48   
vukosava

IZVORNA PORUKA: Nensi*

IZVORNA PORUKA: icika26

Nemoguce,morala si da primas 100%

Ja mislim da 100 % vazi samo za bg i mozda jos za neki grad. U mom rodnom je 65 %.

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 669
29.9.2011 13:06:30   
minavb
Trudnicko da, ali porodiljsko je 100% gde god.

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 670
29.9.2011 13:10:42   
vukosava
Zakon o radu klikni

.
4. Porodiljsko odsustvo i odsustvo sa rada radi nege deteta
Član 69.
Zaposlena žena ima pravo na porodiljsko odsustvo i odsustvo sa rada radi nege deteta u trajanju od 365 dana.
Zaposlena žena može da otpočne porodiljsko odsustvo na osnovu nalaza nadležnog zdravstvenog organa najranije 45 dana, a obavezno 28 dana pre vremena određenog za porođaj.
Porodiljsko odsustvo traje do navršenih tri meseca od dana porođaja.
Zaposlena žena, po isteku porodiljskog odsustva, ima pravo na odsustvo sa rada radi nege deteta do isteka 365 dana od dana otpočinjanja porodiljskog odsustva.
Otac deteta može da koristi prava iz stava 1. ovog člana, u slučaju kad majka napusti dete, ako umre ili je iz drugih opravdanih razloga sprečena da koristi ta prava (izdržavanje kazne zatvora, teža bolest).
Otac deteta može da koristi pravo iz stava 4. ovog člana.
Pravo iz stava 5. ovog člana ima otac deteta i kada majka nije u radnom odnosu.
Za vreme porodiljskog odsustva i odsustva sa rada radi nege deteta zaposlena žena, odnosno otac deteta ima pravo na naknadu zarade, u skladu sa zakonom.

*************************************************8
Otac deteta može da koristi prava iz stava 1. ovog člana, u slučaju kad majka napusti dete, ako umre ili je iz drugih opravdanih razloga sprečena da koristi ta prava (izdržavanje kazne zatvora, teža bolest).

Ovo nije fer, sta ako neko rodi npr dete broj 5. Zar ne bi bilo ok da im oboma daju porodiljsko? A toliko kukaju na natalitet.

Ne pominju pare namerno. Moja majka i sestra se bave inicijativom da opstina porkiva tu razliku od 35 % koja se trenutno ne daje porodiljama, da bude isto kao BG, ali jos to nije usvojeno, rade na tome.

< Poruku je uredio vukosava -- 29.9.2011 13:16:04 >

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 671
29.9.2011 15:09:31   
icika26
a trudnicko puna plata a porodiljsko ne ,bar meni nije ne znam da li je to do firme ili sta je u pitanju ali jesam prijavljena na minimalac zasto sam onda dobijala vise na trudnickom

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 672
29.9.2011 16:08:53   
minavb
Icika, ponavljam, to nema veze sa drzavom vec samo i iskljucivo sa poslodavcem. Bolovanje radi odrzavanja trudnoce je 65% a porodiljsko i nega deteta je 100%, pravilnik za obracun je donet u decembru prosle godine. Pitaj poslodavca. Ako si prjavljena na minimalac, ne mozes dobiti vise novca. |TO sto si na porodiljskom dobijala vise, deo preko racuna a deo na ruke, volja je poslodavca.
Inace, imamo temu o trudnickom i porodiljskom. Ovo je tema kako produziti porodiljsko i odavno smo offtopic.

(odgovor članu icika26)
Direktna veza do poruke: 673
29.9.2011 16:17:38   
dunja RR
IZVORNA PORUKA: vukosava

Zaposlena žena, po isteku porodiljskog odsustva, ima pravo na odsustvo sa rada radi nege deteta do isteka 365 dana od dana otpočinjanja porodiljskog odsustva.

A koliko se ovde dobija?

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 674
29.9.2011 16:24:58   
minavb
Pa toliko, 365 dana od otvaranja porodiljskog koje se otvara najkasnije 28 dana pre termina porodjaja.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here