RE: Popis stanovništva (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

degu -> RE: Popis stanovništva (5.10.2011 23:56:17)

Nama su rekli da moramo tu da napišemo šta god ljudi kažu. Ne bi bili razvrstani kao Srbi, jer nema tu prepravke, znači ne sme da se škraba, niti da ostanu prazna ta polja.
Jeste Mišu to bzv i nama i mi ulazimo u razne kuće, kod raznih ljudi. Ja sam ušla neki dan u kuću gde je bio čopor kerova i svi su lajali i skakali po meni.
Ne bi smeli da vodimo nikog, jer samo mi imamo ovlašćenje i u pravu si, sve bi jednostavnije bilo da ljudi to sami popune, ali opet ima i nepismenih ljudi.
I koliko god nama smešno zvuči ovaj nužnik sa i bez ispiranja, ima stvarno ljudi koji nemaju nužnik.

Anoniman -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 0:00:14)

Pa kao i na izborima, uvek ima komisija koja ide po kucama da bi glasali ljudi koji su bolesni, hendikepirani ili na drugi nacin spreceni da dodju na glasanje. Tako bi trebalo da bude i za popis. Mozda bi se ljudi manje sprdali.

Ja sam citala o zloupotrebama na proslom popisu gde su jugoslovene upisivali kao srbe. Neces to raditi ti, nego neko ko podatke sa popisnica unosi u sistem.

Nije ti lako, to sigurno. Ako slucajno radis Zvezdaru, reci, da znam da li si kod mene pa da budem fina [sm=smiley36.gif]

majathegreat -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 0:07:01)

Mislim da smo svi mi generalno paranoici. Kod nas je bila devojka, ljubazna, fina i efikasna. Popisala nas je četvoro za 15ak minuta sve gotovo. Rekla nam je da piše šta god mi rekli. Od nas četvoro svi smo Srbi, jedno je pravoslavne veroispovesti, jedno je ateista, jedno je nereligiozan, a jedno ne razume. Sve je tako napisala od reči do reči. Meni je to skroz sve normalno, čak bih ja uvela još gomilu pitanja i žao mi je što na žalost opet neće svi biti popisani, kao što je npr gomila Roma bez matičnih brojeva i sl. Takođe ni poljoprivredu ne mogu ispravno popisati jer nema ko da im da podatke, s obzirom da je pola sela po Srbiji ispražnjeno, a popisivači nema šanse da zaređaju sve recimo parcele. Pa čak i kad bi hteli, ne postoje ni katastarski podaci tačni.

majathegreat -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 0:13:08)

I da, da je kojim slučajem mene neko popisivao, pa ne upiše ono što sam rekla ili običnom olovkom upiše ili učini kakvu nepravilnost u smislu ugrožavanja moje slobode izjašnjavanja, sigurno se ne bih o tome jadala na forumu jer mi je do toga stalo. Preduzela bih odgovarajuće mere da taj popisivač, ako ništa drugo plati debelu kaznu. Takođe, ja da sam popisivač, žalila bih se i na sve one popisivane koji se sprdaju, ponižavaju ili ugrožavaju sam popis. Uf, al sam namćor..

Anoniman -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 0:20:02)

Imenjakinjo [sm=smiley36.gif]

Olga75 -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 8:05:59)

nas su popisali juce , bila je curiuca od citavih 18,5 godina , ljubazna i efikasna , zavrsili smo za desetak minuta
nije me pitala za klozet ali me je pitala za ribnjak i sta gajim u basti , rekoh korov mi lepo ide a ostalo ni ne pokusavam [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
elem popis je normalna stvar u svim drzavama ali ovaj mi je nekako skarabudzen , kvadtarura kuhinje i takve stvari , ne znam [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

SUPER MAMA -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 8:38:09)

Kod nas su bili prekjuce u stanu pa je sveki je dala sve potrebne podatke, a juce bili ovde u kucu pa su samo kucu popisali.[sm=smiley1.gif]

minavb -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 8:40:34)

Mene nervira to sprdanje sa popisivačima. Ok, ne sviđa mi se popis, neka pitanja, zašto moram da se izjasnim, ali neću se sprdati sa tim ljudima. To je njihov posao i moje je da ih ispoštujem. Ne bih volela da se moj pacijent sprda sa mnom, pa se neću ni ja sprdati sa popisivačem.

viking -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 9:59:54)

Takođe. Pustite ljude da rade svoj posao, nisu oni smišljali pitanja. Popis je "civilizacijska tekovina", ima ga u svim drežavama, jedino je ovde sve problem pa i popis. A ona fora sa Džedajem mi uopšte nije jasna. Koga si zajebao takvim odgovorom? Potpuno pogrešno usmeren bunt.

IZVORNA PORUKA: minavb

Mene nervira to sprdanje sa popisivačima. Ok, ne sviđa mi se popis, neka pitanja, zašto moram da se izjasnim, ali neću se sprdati sa tim ljudima. To je njihov posao i moje je da ih ispoštujem. Ne bih volela da se moj pacijent sprda sa mnom, pa se neću ni ja sprdati sa popisivačem.

minavb -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 10:09:59)

IZVORNA PORUKA: viking RR
A ona fora sa Džedajem mi uopšte nije jasna.
Jasno mi je samo da je čovek retardinjo.

Snelle -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 10:13:36)

Kažu da se veliki broj ljudi izjasnio kao Eskimi, zatim kao Džedaji i Marsovci.

hanka -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 10:27:39)

Kod mene u stanu jos uvek nisu bili ali su zato popisali kod moje majke nju,sestru i mm.Popisivacica je umrla od smeha sto zet zivi u istom domacinstvu sa tastom [sm=smiley36.gif] pa takva situacija.A sto se tice veroispovesti i nacionalnosti pa to je pravo ljudi da se izjasne ili ne ali mi nije jasno zasto neko ne zeli a posle se busa i trazi neka prava.Ne smeta mi niko ko ima drugacije poreklo,veru,nacionalnost ali me nerviraju sa glupim izjasnjavanjem Marsovac,Kinez i slicno.Cemu to?Nije mi jasno zasto je bitno koliko m2 ima kuhinja[sm=zmeden.gif]

viking -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 10:39:03)

Bitno je zato što govori o standardu i uslovima života. Nije isto ako je prosečno domaćinstvo ima na raspolaganju 3m2 ili 30m2 ili 100m2, kao što nije isto da li je nepismeno 2 ili 20 posto građana, da li svi imaju pristojne higijenske uslove ili 30 posto stanovništva nema "nužnik sa ispiranjem".
Popis se ne radi da bi neko zadovoljio svoju radoznalost i naslađivao se podacima o veličini vaše kuhinje, već je osnova za neka buduća (urbanistička, socijalna, zdravstvena...) planiranja i izradu strategija za poboljšanje tih uslova.
Takođe, pomaže da se Srbija uporedi sa drugim državama po tim istim pitanjima i da svi vidimo gde smo i koliko i šta je potrebno preduzeti da bismo popravili stanje.

IZVORNA PORUKA: hanka
Nije mi jasno zasto je bitno koliko m2 ima kuhinja[sm=zmeden.gif]

isidora88 -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 10:51:31)

nas su juce popisali,fino se ismejali pitanjima i zavrsili za 15 minuta[sm=smiley1.gif]
i stvarno ne znam sto se ljudi toliko bude zbog popisa[sm=zmeden.gif]

hanka -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 10:55:10)

Za kupatilo mi je jasno i to je ok jer ima mnogo njih koji ga nemaju i zive u stvarno teskim uslovima ali mislim da je bolje pitati koliko osoba spava u istoj sobi zbog manjka prostora nego kolika je kuhinja za nju je vazno da je ima a ne kolika je.Jedino ako bi neko doso da mi prepravi stan i smanji je a poveca mi podrum
Jos da dodam,kako oni planiraju da naprave realnu situaciju kad se izjasnjava ko kako hoce.Popis je po meni sasvim normalna stvar i nije mi jasno zasto se ljudi izmotavaju

Jeca* -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 11:04:28)

meni nije jasno zasto ne postoji pitanje:

da li posedujete automobil
da li imate jos neki stan u vlasnistvu
da li vam dete ide u vrtic ili imate bebisiterku ili sl

mislim da i takve stvari govore o standardu...pitaju te kako ides na posao a ne pitaju te imas li kola

*Alexx* -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 11:05:48)

IZVORNA PORUKA: viking RR
A ona fora sa Džedajem mi uopšte nije jasna. Koga si zajebao takvim odgovorom? Potpuno pogrešno usmeren bunt.

Ja to razumem. To je izražavanje nezadovoljstva sadašnjom vlašću. Slažem se da je možda pogrešno usmeren (i sama sam dolazila na ideju da se izjasnim kao neznamnijašta), ali razumem. Ljudi se osećaju nemoćno, ne znaju kako da izraze svoje nezadovoljstvo. Sa druge strane, mislim da je država mogla da napravi malo bolju kampanju oko tog popisa, već kad su se svi unapred sprdali sa istim. Znalo se da će biti problema (na kraju krajeva, oko takvih stvari uvek bude problema), pa su mogli da se malo potrude. Kad već daju tolike pare na lični PR, mogli su da vrte reklamu na RTS-u. Šta, kada, kako, čemu služi... u kratkim crtama. Moje mišljenje. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Olga75 -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 11:07:23)

pitaju za njive , pasnjake , livade , zemljiste pod sumom i da li imate ribnjak , stoku i zivinu u " glavu " , drzava se orjentisala na prebrajanje stocnog fonda , mozda razrezu neki poraz za kulake [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
kazem , nekako mi je smandrljan ovaj popis [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jeca* -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 11:08:39)

jeste...pitali su me za njive, vinograde...a ja recimo mogu da imam trzni centar, 10 stanova, 5 kuca...i to ne znaju...glupost!

*Alexx* -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 11:09:41)

IZVORNA PORUKA: Jeca*

jeste...pitali su me za njive, vinograde...a ja recimo mogu da imam trzni centar, 10 stanova, 5 kuca...i to ne znaju...glupost!

Draga, da imaš sve to, verovatno ne bi živela u Srbiji [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

viking -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 11:10:07)

Mislim da to ne pitaju zato što te podatke već imaju. Svi mi koji smo vlasnici stanova ili kola smo već ubeleženi, tako plaćamo porez, registraciju i sl. Ono što ne znaju iz tih podataka jeste koliko članova domaćinstva tu živi, da li živi vlasnik ili neko drugi isl, i to te pitaju u popisu.

da li imate jos neki stan u vlasnistvu
da li vam dete ide u vrtic ili imate bebisiterku ili sl

mislim da i takve stvari govore o standardu...pitaju te kako ides na posao a ne pitaju te imas li kola

minavb -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 11:10:14)

Mislim da je ovo samo radi statistike.

Olga75 -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 11:11:53)

ali pitaju da li je stan gde je domacinstvo u vasem vlasnistvu i da li ima jos vlasnika tog stana - kuce - vikendice [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
i ne pitaju za ostale nekretnine

Jeca* -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 11:12:03)

a i meni je to izjasnjavanje tipa Strumf i sl, vrlo besmisleno.

PoisonEve -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 11:12:33)

Evo bili su i kod nas. Jedna fina zenica, sve smo zavrsili za 15-ak minuta. Nikakvih neobicnih pitanja nije bilo. Nisu nas pitali da li posedujemo auto a ni za kvadraturu kuhine verovatno zato sto nam je kuhinja spojena sa dnevnim boravkom.
Kad me je pitala da li sam duze od godinu dana zivela izvan drzave, ja joj rekla: Eh, pa da sam otisla ne bi se vise ni vracala[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ma, sve u svemu, opusteno!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>