Anoniman -> RE: Popis stanovništva (6.10.2011 11:23:56)
|
Pa takav nacin izrazavanja nezadovoljstva kostace ih losih rezultata popisa. A tu statistiku ce ionako neko zloupotrebiti. Ja sam za popis, ali nazalost i tim podacima ce se manipulisati. Ja sam nalsla neki sajt gde su popisivaci razmenjivali iskustva jos od obuke i svasta covek procita. Kao npr da je dobar deo njih instruiran da kao zemljoradnike upisuje maltene i one sa jednom kravom ili bastom na terasi. Malo karikiram, ali u svakom slucaju i one koji u to ne spadaju. Npr imate dvorisnu kucu, dve tresnje i kajsiju i oni ce vas posle voditi kao da se bavite vocarstvom. Kazu da su instruiran tako jer popis treba da pokaze da smo zemlja zemljoradnika i stocarstva. Ja bih volela da je tako, ne bih se libila ni to da radim, ali to nije istina. Isto je i sa veroispovescu i pravoslavcima, vec sam pisala o tome. Na osnovu broa popisanih pravoslavnih, Crkva ce dobiti mnogo vise para iz budjeta nego neke druge verske zajednice, nvo sektor i sl. DA li znate da je Istrazivacki centar Petnica zatvoren. Ja bih volela da novac od poreza ne ide Crkvi vec Petnici ili za stipendije mladih talenata, sigurne kuce ili nesto slicno. Mozda ce sutra i vase dete biti talentovano za sport ili Stanford a nece imati ko da mu pomogne, jer je u Srbiji 85% pravoslavaca i Crkva dobija 7 mil eur svake godine samo po tom osnovu a gde je drugo. Nemam ja nista protiv da se Crkva finansira iz budjeta ali bez nekog preterivanja i zloupotrebe. Mislim da nase drustvo ima precih potreba od toga. A nazalost ja nisam cula da nasa Crkva nekog pomaze i da ima fondove za pomoc i unapredjivanje clanova drustva. zato mi je zao sto se sve ovo shavta neozbilno. Verovatno su ljudi takvi jer su sigurni da ce i to naci nacin da se okrene protiv njih, ali tuzno je sto u tome i sami pomazu.
|
|
|
|