Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 25.3.2012 16:42:56
|
|
|
|
nela79
|
IZVORNA PORUKA: gracia Zenske, ima li iskustava sa Inglesina Zippy free kolicima? Ko sta radi, ja samo zagledam kolica drugih ljudi u setnji, jos malo pa cu da pocnem da ih zapitkujem kakva su Zapucali smo juce u Medu u Piramidi, ali nisam znala da Piramida ne radi subotom popodne, bas bezveze... Inglesina Zippy free Ja imam Inglesina Zippy. Ova free su vjerovatno nesto novija. Inglesina su sasvim solidna kolica. Tu su negdje u rangu sa P.Peregom. Imaju iste funkcije
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 26.3.2012 13:18:58
|
|
|
|
Sesilija 83
|
mi imamo Cam combi familu i super su mala spava u korpi danju a nocu krevetsc,sediste super iz auta prikacim na kolica za kratke relacije tipa iz savetovalista 10 min po radnjama i pravac kuci meni su ok.
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 1:31:59
|
|
|
|
Anoniman
|
ja uzela chipolino ultra. ista su kao dakota jedino sto imaju 3kg manje, i da vam kazem i sa ovih 11 se jedva nosim. super su kad je smet i kad je sljunak ili tucanik, ali na ravnom su preteska, kad je beba okrenuta ka meni razmak izmedju tockova je 20 cm i ne mogu da hodam jer sutam tockove. super je kad je beba od mene, ali to tek sada od 4-og meseca mogu i on ne voli tako jer me ne vidi. preko zime i kad je hladnije su strava jer je malom bas toplo (nos mu bude topao) ali za leto definitivno nesto tanje-manje-lakse. uzmite u obzir tezinu kolica jer na to dodajete -7-8-9-10 kg bebu i uvek ih provozajte, sutanje tockova bas nervira i pantalone i patike su mi stalno prljave!!!
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 8:49:49
|
|
|
|
marijana22
|
Hvala Betty na informaciji meni se svidjaju ta chipolino ultra. Sad cu jos malo razmisliti. Mada ova druga koja mi se vidjaju su samo 1kg laksa. Tebi je super sto sad ide lepse vreme pa ces od 6. meseca moci da kupis neka laksa kisobran kolica.
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 9:33:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Mislim da lakoća guranja kolica nema veze sa njihovom težinom nego sa kvalitetom kolica i pre svega točkova, naša sad imaju 9,5 kg i guraju se isto kao kad su imala 5 kg više (sa ravnom korpom), lako se guraju i lagana su za upravljanje. Mnogo bolja od kišobran kolica koja su lagana ta grozna za guranje jer je osećaj kao da si dete stavio u kolica za lutku.
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 9:57:05
|
|
|
|
jance
|
slazem se sa gae, i mi imamo ogromna i dosta teska kolica ali su izuzetno upravljiva moram da kazem. evo majstor ima 8kg i mogu da kazem da ih mogu gurati bez problema i jednom rukom ali i upravljati njima jednom rukom. dok npr da ih podignem i stavim u gepek, tu trebam bilder da budem. jesam za da se uvek uzme u obzir tezina samih kolica ali i upravljivost istih. na zalost, ja u radnji nisam znala da ocenim, srecom pa smo relativno dobro prosli. sad, negativne strane Bertoni Plasma kolica: tockovi od starta s vremena na vreme iritantno skripe, predji desni tocak je onako blago uzdignut iznad i ne prijanja na podlogu kako treba, kad je korpa okrenuta prema meni, sklopljena kolica zauzimaju strasno puno mesta u gepeku - ko da si fotelju za odraslog coveka stavio u gepek, preteska su za podizanje, i preglomazna i sklopljena. sportska korpa nema lezeci polozaj, najnizi polozaj koji ima je onaj od 45 stepeni, podizanje naslona iz potpuno spustenog ne moze da se izvrsi dok je beba u kolicima, ili morate da uhvatite bebu za rame i nagnete je napred pa onda brzo podignete naslon - taj ceo patent je na varijantu uckura na trenerici i potpuno je nepraktican.
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 12:04:48
|
|
|
|
Anoniman
|
eee, gae, da znas koliko znaci 2 kg ... i to nije samo 2 - dodaj tu i bebu! Sem ako nema trenja, 18 kg nije lako gurati, pogotovu ako zivis tamo gde kopaju ulice 44 puta godisnje i prave trotoare za trotinete u jednom pravcu a ne ljude i kolica joooj, koliko muka samo proci ulicom!
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 12:20:23
|
|
|
|
Anoniman
|
BB, gurala sam ih i kad su imala 5 kg više sa korpom i bebom u njoj, plus nikad nemam ispod 3'4 kg u gepeku bakaluka, vode i koječega. A da mi se po ulici kopa, kopa se redovno, i malo malo pa nemamo vode, park nemam nego ako ne idemo kolima do nekog šetališta idemo po okolnim uličicama koje ili nemaju trotoar ili je taman za širinu bandere. Veruj mi na planinu mogu sa ovim kolicima i u grad, dve ručke imaju a ja upet uspem jednom rukom da ih guram bez problema dok u drugoj nosim Žabu i torbu preko ramena.
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 12:37:58
|
|
|
|
Anoniman
|
i kod nas je njegova torba + moja torba + cebe + rezervno cebe + hug-bug + kabanica + 3-4-5kg kojesta sto pokupujemo po piljarama. pakovanje jednom rukom ne dolazi u obzir, to ni mm ne moze. i kabasta su, kad se sklope su otprilike 80x80x20 cm. ti racunas u to i visinu/tezinu? ja sam dosta niza od tebe, i bas ne toliko dosta laksa (ovo cu reci samo sad, inace je moja tezina idealna :p ) i meni je sve teze (kilogramski) nego tebi. a neka mamica koja nema 50 kg sve sa tim kolicima? mogu da guram kolica i drzim dete u ruci, i bez obzira na sve ako zene ne moraju da se pate sa dodatnih 2-3 kg, ne moraju da ih uzimaju. ne savetujem kolica kao kod lutaka, ali nesto od 8-9 kg super zvuci.
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 12:47:06
|
|
|
|
Anoniman
|
Veruj mi, da su bolji toškovi ta 2 kg ne bi osetila. I nema veze sa visinom/težinom jer ja imam 50 kg viška koji mi nikako ne olakšavaju a Žabu gura i njena tetka, moja zaova sa svojih metar i žilet i jedva ako ima 50 kg. Slažem se sa svim što si rekla ali i dalje mislim da su problem točkovi. Moja se sklapaju kao kišobran, dakle ne može jednom rukom i nisu ni malo lagana za nođenje, ali se lako sklapaju i za guranje i upravljanje su savršena.
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 13:44:51
|
|
|
|
Sanchy
|
Da li neko ima chipolino dakota kolica ,interesuje me da li navlake mogu da se skidaju da bi se oprale u masini ili ne?Trenutno se dvoumim izmedju njih i cam pretty cross...ne mogu da se odlucim...
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 15:08:11
|
|
|
|
marijana22
|
Ja cu da popiz.......od kolica vise. Prvo sto ne znam koja da uzmem dvoumim se izmedju chipolino i cam pretty cross. Pretpostavljam da su cam-ova kvalitetnija,ali meni se chipolino vise svidjaju. Zivim na NBG sve ravno, trotoari svuda ima gde da setamo tako da mi tezina nije bas presudna. A druga stvar je sto mi svi nude svoja kolica. Kolega mm ima dvoje dece pa nam je dao svoja kisobran kolica (u dobrom su stanju) kupljena u inostranstvu,malo koriscena. A sad hoce da nam da i kombinovana od pre 20 god (nasledio od sestre). Ja kazem ne kupicemo nova, ali on salje sliku da vidimo da su u dobrom stanju . Onda jetrva hoce da nam da kisobran kolica koja imaju potpun lezeci polozaj, ali meni deluju klimavo.......... Najgore od svega je sto je mm u fazonu da uzmemo, sto da kupujemo nova .......... Poludecu od svih zajedno
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 15:14:26
|
|
|
|
jance
|
marijana, ja sam imala taj problem, dever je bio glavni taj koji je rekao : pa kad vec ste u takvom problemu sa parama, sto ne uzmete od nekoga polovna? na sta sam ja prokomentarisala : prvo - dali bi ti svojoj deci kupovao polovne stvari? (naravno da nebi, njegova deca nose markirano i kad nemaju sta da jedu) a drugo - znam da cu puno toga dobiti, nemam problem da mi dete nosi vec nosene stvari, ali kolica ce biti jedina stvar koja ce dobiti NOVA i tacka! i tako je i bilo. sve ostalo smo dobili, a kolica smo izabrali, a mislim da pored navedenih mana su za nasu situaciju stvorena, gde ja zivim mini-tenk bi mi trebao umesto kolica za setnju. tako da nemoj da se palis na takve komentare, reci lepo : hvala vam puno na savetima i spremnosti da nam pozajmite (date ) vase, ali mi bi voleli eto da to bude makar jedina nova stvar koju ce nase dete dobiti (tu cete vi uhvatiti na foru jadni vi) pa ce se smilovati.
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 15:17:40
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: marijana22 Ja cu da popiz.......od kolica vise. Prvo sto ne znam koja da uzmem dvoumim se izmedju chipolino i cam pretty cross. Pretpostavljam da su cam-ova kvalitetnija,ali meni se chipolino vise svidjaju. Zivim na NBG sve ravno, trotoari svuda ima gde da setamo tako da mi tezina nije bas presudna. A druga stvar je sto mi svi nude svoja kolica. Kolega mm ima dvoje dece pa nam je dao svoja kisobran kolica (u dobrom su stanju) kupljena u inostranstvu,malo koriscena. A sad hoce da nam da i kombinovana od pre 20 god (nasledio od sestre). Ja kazem ne kupicemo nova, ali on salje sliku da vidimo da su u dobrom stanju . Onda jetrva hoce da nam da kisobran kolica koja imaju potpun lezeci polozaj, ali meni deluju klimavo.......... Najgore od svega je sto je mm u fazonu da uzmemo, sto da kupujemo nova .......... Poludecu od svih zajedno Iskuliraš sve njih zajedno, zasedneš na klupu na Saskom keju gde prolaze mame sa svim modelima i markama kolica i kad ti se neka svide ljubazno pitaš mamu kako je zadovoljna. Neće ti ni jedna zameriti niti će odbiti da ti odgovori i saznaćeš sve prednosti i mane od nekog ko ih je isprobao.
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 15:18:50
|
|
|
|
Rada T.
|
joj žene nemojte se šaliti sa polovnim kolicima ja sam uzela polovna pa su mi se sklopila na stepenicama sa sve detetom bilo je strašno!!! Za polovna kolica ne znaš ni kako su korištena ni da li su negde falična... nama se samo desio kvrc i da detetu slomim vrat zbog je*enog dinara i štednje sutra dan odma u podavnicu i kupili nova i molim lepo
< Poruku je uredio Rada T. -- 2.4.2012 15:21:55 >
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 15:20:22
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Sanchy Da li neko ima chipolino dakota kolica ,interesuje me da li navlake mogu da se skidaju da bi se oprale u masini ili ne?Trenutno se dvoumim izmedju njih i cam pretty cross...ne mogu da se odlucim... Mislim da su Cam dosta kvalitetnija, meni su se baš dobro pokazala.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 15:22:28
|
|
|
|
marijana22
|
Nije nama neka frka sa parama. Naravno svaki dinar dobro dodje pogotovo kad stigne beba bice vise troskova. I ja sam u fazonu ne mora dete sve novo da ima (pozajmili smo krevetac,komodu AS.....) ali kolica hocu nova. Kupicu ja nova kolica, makar ih licno nosila kuci ali ne moram bas da imam 4 kolica Iskoristicu vou tvoju foru sa jedinom novom stvari
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 15:24:04
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR IZVORNA PORUKA: Sanchy Da li neko ima chipolino dakota kolica ,interesuje me da li navlake mogu da se skidaju da bi se oprale u masini ili ne?Trenutno se dvoumim izmedju njih i cam pretty cross...ne mogu da se odlucim... Mislim da su Cam dosta kvalitetnija, meni su se baš dobro pokazala. Anči, da mi ražimo procenat od CAMa? Šalu na stranu, jedina kolica za koja bih menajla ova naša su CAM Cortina da imam kuću i velika kola. Ovako nije bilo uslova za njih.
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 15:25:46
|
|
|
|
soni
|
hej trudnice, meni su ova bas u uzem izboru pogledajte video i recite misljenje BRIO
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 15:29:03
|
|
|
|
jance
|
pa da a i gae ti je dala dobar savet za biranje kolica, tako sam i ja radila: smarala mame po keju ili po centru kad sam videla zanimljiva kolica koja su kod mene dolazila u obzir. i ni jedna me nije dvojkirala da znas!
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 15:33:40
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: soni hej trudnice, meni su ova bas u uzem izboru pogledajte video i recite misljenje BRIO Izgledaju fenomenalno! Ja glasam za!
|
|
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 15:34:10
|
|
|
|
maslackic
|
IZVORNA PORUKA: gae_gr IZVORNA PORUKA: Ana RR IZVORNA PORUKA: Sanchy Da li neko ima chipolino dakota kolica ,interesuje me da li navlake mogu da se skidaju da bi se oprale u masini ili ne?Trenutno se dvoumim izmedju njih i cam pretty cross...ne mogu da se odlucim... Mislim da su Cam dosta kvalitetnija, meni su se baš dobro pokazala. Anči, da mi ražimo procenat od CAMa? Šalu na stranu, jedina kolica za koja bih menajla ova naša su CAM Cortina da imam kuću i velika kola. Ovako nije bilo uslova za njih. asu situaciju stvorena, gde ja zivim mini Ana nema pravo to da trazi pljuvala ih je u pocetku a sto se zapitkivanja tice, mm je vise od mene smarao prolaznike...
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 15:39:39
|
|
|
|
jance
|
IZVORNA PORUKA: soni hej trudnice, meni su ova bas u uzem izboru pogledajte video i recite misljenje BRIO i ja sam odusevljena i glasam za! i ja bi uzela crno-braon kombinaciju za narandzastom navlakom za nogice (znam, ja vec imam i bebu i kolica ali niko mi ne moze zabraniti da sanjam )
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 15:41:07
|
|
|
|
soni
|
meni su se bas svidela..dobar je kvalitet i praktina su...
|
|
RE: Kakva kolica? II deo 2.4.2012 15:52:25
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: maslackic Ana nema pravo to da trazi pljuvala ih je u pocetku Da a ispadoše baš ok, hvala bogu
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Anketa
imeisidora88Da li vam se svidja ime Mateja?da (
75%)
ne (
25%)
Ukupan broj glasova: 102Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!