Yula -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (12.9.2012 22:42:57)
|
IZVORNA PORUKA: isidora88 .................................. meni za slatkise pomaze kombinacija hroma i selena,trenutno ne mogu nigde da ga nadjem i samo jedem,sreca pa se ne gojim,ali dosta mi je stagniranja sa kilazom,jos malo mi fali da smrsam a oduzilo se kao da imam 100 kila viska[sm=hudicek1.gif] IZVORNA PORUKA: minavb Isi, koju kombinaciju hroma i selena koristis? Ja sam danas kupila anafarmovu. .......... Mina, ova kombinacija hroma i selena me veoma zanima, ako bi bila ljubazna da mi pojasnis cemu to sluzi? Ja imam probleme sa stitnom zlezdom, ne znam tacno koja mi je dijagnoza, dr se nije preterano udubljivao da mi objasni, ja se nisam preterano zanimala, ali vec godinama pijem lek levotirox i od tada mi je potpuno stabilizovana, ali sam posle porodjaja u jednom trenutku imala neke oscilacije, koje su se posle sredile. Sada je sve ok, ali dok nisam saznala da imam problem sa stitnom zledom, imala sam ozbiljnih problema a nisam im znala uzrok. Kada sam tada, pre 5 godina uradila analize, u laboratoriji nisu mogli da izmere nivo tih nekih hormona, koliko su otisli u nebesa. Ovde je, ako se dobro secam, normala od 0.4-4 toga necega, a ja sam imala preko 90. Posle porodjaja, pogotovu usled dojenja pocelo je da mi se trazi slatko i evo, i danas, skoro godinu dana od kada sam prestala da dojim, i dalje svaki dan moram da pojedem neki slatkis, dok sam ranije slatko jela jednom u par dana. Primecujem, takodje, da mi se prag slatkog jako peremetio, sada mi odgovaraju slatke stvari koje sam ranije mogla da pojedem smao zalogaj-dva, bile su mi preslatke, a sada su mi taman. Svakako cu sa dr o tome porazgovarati, ali me zanima da li je moguce da to ima neke veze sa stitnom zlezdom i da li bih i ja mogla da narucim iz Srbije taj hrom i selen i da to koristim. Verovatno to ima i ovde da se kupi, ali bih za pocetak uzela nesto provereno, ionako mi sveki dolazi za nedelju dana, pa bih porucila. Unapred hvala na odgovoru i trudu da procitas ovaj moj dugacki post.
|
|
|
|