RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (13.8.2012 20:39:29)

Slobodno daj sveze, i ako vise voli sa nekim dodatkom, neka jede tako.

Sanjica26 RR -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (14.8.2012 16:35:55)

Mina koje zitarice mogu da dajem Teodori za njen uzrast? Pomesala sam joj razena pahuljice sa jogurt ali od toga joj se povraca. Dali jos uvek moze da jede one instant zitarice?

I da li mogu da kupim onaj kikiriki puter? da uzmem integrakni hleb, pa da to macnem na hleb.

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (14.8.2012 18:29:37)

Naravno da moze da ih jede, Vanja osim Lino pahuljica, mnogo boli onu ovsenu kasu sa jabukom, mislim da je Nestle.
Kako si joj spremila te pahuljice? Jel ai ih ostavila da odstoje?

Sanjica26 RR -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (14.8.2012 18:55:19)

Ma jesam joj stavila da odstoji, ali njije htela. Lino crunch isto nece. Jedino sto sad hoce je cokolino. Ne znam da li je dobro to da joj dajem cesto.[sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (14.8.2012 18:58:32)

Mihajlo voli kao i ja - da hrskaju [sm=smiley1.gif]
A meni je najukusnija ovsena kaša sa malinom. Nego pitanje kad sam već tu: koliko je griz koristan/potreban/štetan [sm=zmeden.gif] Pitam zbog sebe, inače ga ne volim jesti, ali sad u trudnoći mi baš prija. I za koji obrok je najbolje pojesti griz? Je l' mnogo tri puta nedeljno?

jovicaa -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (14.8.2012 20:45:25)

ja sam u nekom prospektu o ishrani u trudnoci procitala da se griz preporucuje u trudnoci. samo nemoj da ga zaseceris puno

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (14.8.2012 21:15:45)

Nikakva narocita korist od griza. Ako ti je telesna masa ok i ako nemas povisen secer, nece ti ni skoditi, ali je uvek bolje pojesti ovsenu kasu, ili kasu od nekih drugih pahuljica.
Sanjice, neka jede cokolino ako joj se jede, jedu to deca dosta dugo. I onako ti slabo klopa, pa bolje da bar nesto pojede sa uzivanjem

Anoniman -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (14.8.2012 21:34:49)

U griz stavim samo jednu kašiku Kraš kakao praha...
A kad ga je bolje jesti ujutro ili uveče?
Dobila sam oko 4kg za 22 nedelje i kks sve ok, tako da me to ne brine. Znam ja šta je zdravije, ali eto ovo mi organizam traži.

jovicaa -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (14.8.2012 21:35:13)

a kulja(palenta)?
nina iz nekog cudnog razloga i meni se jede griz od kad sam trudna, a inace ga uopste ne jedem....

Anoniman -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (14.8.2012 21:41:56)

Jedem ja i palentu-najviše volim sa mladim sirom, ali to mi je normalno u ishrani. Ovo me malo iznenadilo za griz, što ti kažeš nisam ga jela do trudnoće, a sad ga i sanjam [sm=smiley36.gif]

Sanjica26 RR -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (14.8.2012 21:55:30)

Hvala Mina[sm=smiley1.gif]

vonavoj -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (14.8.2012 22:08:03)

Da li mogu da dajem T ovsenu kasu,mama je kupila u prodavnici zdrave hrane,na kesi pise ovsena kasa sa cimetom,zasladjeno fruktozom?T ima jos malo pa 9 meseci? ja sam danas jela,meni se svidja[sm=smiley36.gif]

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (15.8.2012 8:23:12)

Griz jedi prepodne, ili za popodnevnu užinu, ali ga nemoj večerati.
Palenta je ok izbor, bolji od kačamaka koji se pravi od kukuruznog brašna.
Von, ako planiraš detetu da daješ kašu od pahuljica, ona mora da se prokuva. Ovsena kaša je korisna i dobra, deca i i trebala da je jedu, a najbolje je spremiti je tako što se prokuva sa mlekom i izblendira. Može se u nju dodati i voće, vanila, cimet, kakao, svašta nešto.

Anoniman -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (15.8.2012 8:29:06)

Kačamak je od brašna [sm=zmeden.gif] Meni su palenta i kačamak jedno te isto, a cicvara od brašna [sm=smiley36.gif]
Pa da ja jedem PALENTU onda [sm=smiley36.gif] Hvala

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (15.8.2012 8:31:39)

Palenta je od kurkuznog griza, on je krupan, a kačamak je od kukurznog brašna.

vonavoj -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (15.8.2012 8:37:36)

Khm,kako da skuvam kasu sa mlekom kad pije AD[sm=zmeden.gif]
a inace na kesi pise da se priprema sa mleko,vodom,jogurtom...bas pise ovsena kasa..a ima i ovsene mekinje na kojima pise da treba da se kuvaju?! sad sam sludjena![sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (15.8.2012 8:38:34)

Skontala, nego u mojoj kući su uvek postojali samo kačamak i cicvara-mi smo tako delili griz od brašna... Dakle, terminologija je drugačija. Moji su ti odasvuda, meni život u Vojvodini nije time uopšte lakši. Ovde svi za hranu kažu drugačije nego kako sam naučena kao dete, zato je meni kačamak ustvari palenta (to sam prvi put čula tek u školi), a cicvara se kuva u pola vode pola mleka sa kukuruznim brašnom, sirom i kajmakom.Seosko dete [sm=smiley1.gif]

vonavoj ja sam za tu ovsenu prokuvavala vodu, a ako hoćeš u mleku, možeš da ga pripremiš u pirinčanom mleku.

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (15.8.2012 8:43:01)

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Khm,kako da skuvam kasu sa mlekom kad pije AD[sm=zmeden.gif]
a inace na kesi pise da se priprema sa mleko,vodom,jogurtom...bas pise ovsena kasa..a ima i ovsene mekinje na kojima pise da treba da se kuvaju?! sad sam sludjena![sm=zmeden.gif]

Deca mogu da piju AD a da im se kaše prave sa kravljim. Vanja je jeo poparu i palentu sa kravljim od punih 8 meseci, možda i ranije. To što na kesi piše kako se priprema nema veze. Ta kaša nije namenjena deci, pa bih je ja prokuvala za svaki slučaj, jer mi je kolega skoro rekao da sumnja da su te kaše pakovane u aseptičnim uslovima.

Anoniman -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (15.8.2012 9:15:07)

Mina, pisi bre neki kuvar [sm=smiley1.gif]

Super sto rece to za kravlje mleko da moze u kasama koje se kuvaju, popari i sl. Da se ne mlatim sa ovim AD za te stvari. Reci mi da li onda kravlje moze i za sutlijas? To se kuva. Kad pravim nama da jede i ona.

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (15.8.2012 9:20:12)

Naravno da može [sm=smiley1.gif] Savet, ako već dajete takvu kašu, u početku prvo razblažite kravlje mleko. JA sam prvo kuvala sa trećinom mleka i dve trećine vode, pa postepeno povećavala količinu mleka.
Napisaću kuvar, samo prvo planiram priručnik za GER mame[sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (15.8.2012 9:53:57)

tnx, mi inace sutlijas kuvamo prvo u vodi pa kad prokuva dodamo mleko.

Da, da prirucnik prvo [sm=bravo.gif]

vonavoj -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (15.8.2012 9:58:48)

[sm=smiley31.gif] hvala! onda cu joj za svaki slucaj prokuvati!
htela sam ovih dana da joj uvedem kravlje mleko za takve stvari[sm=smiley36.gif] i sutlijas cu joj spremati[sm=smiley36.gif]

Jole84 -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (18.8.2012 21:20:18)

Mina kupila sam šitaki pečurke da malo povećam Fe,imaš li neki predlog kako je najbolje da se spremaju? Pretpostavljam sa žumancima da bih mogla da propržim.

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (18.8.2012 22:00:56)

Mozes da pravis sve isto kao sa sampinjonima-potaz, rizoto, pastu, meso u sosu...

Jole84 -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (18.8.2012 23:42:43)

Hvala [sm=bravo.gif] mislila sam da su nešto posebno [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>