RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

Anoniman -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (6.8.2012 23:19:44)

au, a mozda sam pila i Mg, vise se ni ne secam. Dobro, inda isto pitanje samo sa Mg a ne sa Ca. [sm=smiley36.gif]

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (6.8.2012 23:34:43)

Iz sumecih tableta se resirbuje jako malo vitamina i minerala. Pijte tablete. Mg je za grceve, a on se sasvim lepo nadoknadi uz malo Donat mg vode. Ja sam pila Magnachat tablete. Ca se najbolje resorbuje iz ribe sa kostima.
Jagodice, apsolutno tacno. To ti je kao sto spanac ima puno Fe.

PoisonEve -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (6.8.2012 23:40:44)

Hvala[sm=smiley1.gif]

PoisonEve -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (8.8.2012 23:22:16)

Mozda je bilo u temi, nisam nasla. Znam da si protiv vegana ali ima li neceg dobrog u tome?
Kapiram da je veliki izazov ako nista drugo. Oni ne jedu ni mlecne proizvode, jaja, meso i samo odredjenu vrstu ribe jel tako?

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (8.8.2012 23:24:34)

Vegani ne jedu nista zivotinjskog porekla, pa ni ribu. Po meni, tu nema niceg dobrog.

PoisonEve -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (8.8.2012 23:33:54)

Koja je razlika izmedju vegeterijanca i vegana? Vegeterijanci jedu ribu?

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (8.8.2012 23:37:12)

Da. Postoje peckovegetarijanci koji jedu ribu, ovovegetarijanci koji jedu jaja, laktovegetarijanci koji jedu mleko i mlecne or... ali se svi zovu jednim imenom, vegetarijanci.

Anoniman -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (8.8.2012 23:46:01)

Vegetarijanci koji jedu ribu su retki ali ih ima, oni su i dalje vegetarijanci. Razlika između vegetarijanaca i vegana je što vegetarijanci iako ne jedu meso jedu mleko, mlečne proizvode i jaja a vegani ne jedu NIŠTA što je životinjskog porekla. Imaš i ekstremističku grupu, to su frutarijanci koji ne jedu samo voće i povrće koje opadne samo, za njih je na primer branje paradajza ili vađenje krompira i šargarepe ubistvo.

Ovo ja iz prakse jer imam jako puno vegetarijanaca u okruženju, toliko da za svako dešavanje u našoj kući mora biti bar 50% hrane mora biti vedži.

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (8.8.2012 23:47:35)

Ja sam bila peskovegetarijanac.

red3lilu -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (8.8.2012 23:52:48)

mina baci pogled na pitanje u temi na koju si me uputila klik

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (8.8.2012 23:54:14)

Odgovorila a sad odoh da pajkim.
ZzzzzZzzzzZzzzzZzzzz

Mariya -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (9.8.2012 0:25:52)

Uskoro punimo 11 meseci,a ovo je naš rspored obroka:
oko 9.00 podoj
11.00 doručak (sveže voće, oko 200g, sa 1-2 kašike frutolina ili nestle wellbeing-a toliko da se voće zgusne)
15.00 ručak (oko 150-160g povrće i meso, džigerica, žumance)
17.00, ako je ručak bio ranije ili je pojela manje, zna da ogladni tad joj dam običan jogurt ili jogurt sa voćem, nekad mladi sir ili sir sa voćem, ako je sve ok, onda to klopamo oko 19.00
21.00 večera (kombinacija 8 cereals i kašice za laku noć)
22.30 podoj.
Volela bih da mi daš predlog šta da ubacim kao popodnevnu užinu, ili je kombinacija voća i mlečnih proizvoda ok? Po knjigama bi trebalo da ima 2 obroka sa povrćem, ali ona ga ne voli i srećna sam ako ga pojede za ručak.

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (9.8.2012 7:55:12)

Teško je organizovati dva obroka sa povrćem. Za drugu užinu predlažem puding. Možeš ga spremati sama ili kupovati gotove pudinge. Nestle dečiji pudinzi su divni. Ako sama praviš puding, u njega uvek možeš ubaciti voćkice. Recimo, ja ispasiram kuvanu bundevu, breskvu, jabuku sa vodom u kojoj se kuvalo voće, pa dodam puding od vanile u prahu, cimet i zašećerim ili dodam med, i napravim super poslasticu.

Ana RR -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (9.8.2012 11:23:03)

Mina, pitanjce: smem li Marku ponekad da dodam tomatelo kada dinstam meso? Ili nešto drugo, ako imaš predlog?

MicinaMama -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (9.8.2012 11:24:37)

Mina ja imam probleme sa ketonima,imam ih na trakici tri plusa (+++)...kazu trebam da jedem vise i jacu hranu...koliko vise,koliko i kakvu jacu hranu?

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (9.8.2012 11:44:34)

Anči, slobodno dodaj tomatelo, što ne bi smela.[sm=smiley1.gif] Vanja nije smeo nikakav paradajz zbog kiseline, ali MAre nema tegobe.
MicinaMama kakav ti je šećer, koliko si se ugojila u trudnoći, kako se hraniš, kada si se testirala, pre doručka ili posle...?

Ana RR -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (9.8.2012 11:51:31)

IZVORNA PORUKA: minavb

Anči, slobodno dodaj tomatelo, što ne bi smela.[sm=smiley1.gif] Vanja nije smeo nikakav paradajz zbog kiseline, ali MAre nema tegobe.

Pa otkud znam, mi ga jedemo ali nisam sigurna da li je dobar za dete. Hvala ti [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

MicinaMama -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (10.8.2012 22:05:38)

Mina sada sam 35n+6d ugojila sam se 11- 12kg,secer mi je u redu koliko ja znam....a test sam radila posle jela.Test sa trakicom tri plusa,a glukoza 0...na trakicu.Beba mi je mnogo krupna.Proracun na porodu preko 4200g

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (10.8.2012 22:09:59)

Napisi mi kako se hranis. Rekla bih da jedes malo ugljenih hidrata.

MicinaMama -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (10.8.2012 22:17:45)

Iskreno ja njih i jedem dosta,znaci jedem sve...testeninu,jedem cesto jela sa krompirom,jedem peceno meso,jaja,grasak....ma sve sto mi dodje pod ruku.Naj manje jedem slatkisa,voce kako kada,povrce skoro svaki dan,sendvice...supa mi ne pase.U glavnom jedem razno.Ali nemam pravila i raspored kada sta jedem...jedem kada sam gladna.

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (10.8.2012 22:31:03)

Ako nije secer, ili si dehidrirala ili ti organizam ubrzano trosi masti, tj unosis manje hrane nego sto ti treba. Pokusaj da jedes cesce, pa makar i oad nisi gladna. Beba sad intenzivno raste.

MicinaMama -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (11.8.2012 0:20:55)

Hvala mina!I jedem,ali izadje me max 5x na dan...manjih obroka,vise ne stignem.A i muka mi je od ovih tableta sto pijem protiv anemije.malo su jace nego klasicne tablete gvozdja pa mi i to malo smeta.Malokrvna sam bonus pa mozda to i pospesuje sve.

miva -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (13.8.2012 13:10:10)

Mina  kada se bebama moze davati sveze voce? Ja mojoj Miciki jos uvek sve barim, sem banane.

minavb -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (13.8.2012 13:20:53)

Ako se stomačić već privikao možeš da počneš. Šta jede od voća, osim banane?

miva -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (13.8.2012 18:08:55)

Do sada smo uveli jabuke, kruske, breskve, sljive i naravno banane. Ona bas i nije odusevljena vocem! Muku mucimo da ga pojedemo! Moram da joj dodajem pahuljice da bi pojela jabuku ili breskvu, ako dodam bananu onda ce sve jesti. Ali ja ne volim da joj cesto dajem banane jer ona stvrdnu stolicu pa se jadna muci kada kaki. Pa sam onda mislila da mozda pokusam sa svezim vocem?!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>