Anoniman -> RE: Pitajmo Minu (o ishrani) (24.7.2012 22:56:58)
|
Evo zašto pitam: IZVORNA PORUKA: Tash ipak sam stavila malo vanil secera u griz. E sad mi kazite, jel vanil secer isto sto i vanila? Da li sme da jede sve sto sadrzi vanilu? Pise u sastavu da sadrzi secer i aromu vanile. Ne znam dal razumete sta pitam. IZVORNA PORUKA: Ana RR Tash, vanilin šećer nema veze sa vanilom. Ako hoćeš pravu vanilu, kupi jedan štapić, sredinu iskoristi za nešto što ćeš mu praviti, griz ili šta već, a taj štapić što ti ostane zabodi u šećer (u zatvorenoj činiji) i eto ti vanilin šećera. .... IZVORNA PORUKA: Tash A da li sad to znaci da vanil secer nema smisla da dajem jer on ima samo MIRIS vanile, ili pak tu predje i nesto vanile pa mogu recimo da kazem da opustenije mogu uvoditi vanilu? IZVORNA PORUKA: Ana RR Negde sam čitala ili gledala na tv, ne sećam se, da se za pravljenje tog vanilin šećera uopšte ne koristi vanila već neka druga biljka koja ima sličnu aromu. Ne znam koliko je to tačno ali definitivno tu sem arome nema ničega. Dakle, to je ono što me je zanimalo.
|
|
|
|