RE: Spermogram i spermokultura II deo (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

Cecana -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (12.2.2013 20:52:55)

Ne znam sta gledaju na uz,ali znam da ga je radio odmah na pocetku i da je bilo ok.Bolje da mu urade sve analize,mozda nadju uzrok loseg spermograma.

degu -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (12.2.2013 23:40:01)

Snekile upravo se gleda da li ima varicocelu ultrazvukom.
Jess ako je ukupna pokretljivost iznad 50% onda je to opet normospermija. Ubaci mu vitamina malo. Imas na 3. strani onaj recept sa medom i semenkama, pa nek tm to pokusa. Jel ima leukocita u nalazu?

jess021 -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (13.2.2013 8:29:10)

degu, moram pogledati nalaz kad dodjem kuci, ali mislim da nema.
Iznenadilo me zato sto je prosli put, pre nekih 9 meseci, imao 30% progresivnih.

jelenazvezda -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (13.2.2013 22:54:17)

EVO DA PODELIM SA VAMA ISKUSTVO KORISTICE NADAM SE,posle godinu dana pokusavanja i saznanja da je samnom sve ok poslala sam mm na pretrage,uradio je spermogram u risticu i kad se nisam srusila volumen 2ml.ukupan br 10mil,a u 1 mil samo 6,5 mil.... pokretni 18%,doktor mu je prepisao profertil i kontrolu za 2 meseca,kad ono opet sok vol 2,1 br 7,4 u 1 mil
i onda sam ja poludela jer mu je sve ostalo ok,mislim na spermokulturu i resila ja da ga lecim,kupila sam 1 kg meda i u ot stavila,susam,piskavicu,badem,semenke bundeve i kokos i kupila sam mu zlatnu maku,vitamine c b ,selen i cink i verovali ili ne posle samo mesec dana on ima volumen 2.6 mil od toga br u jednom ml 38.8 a u ukupnom 100 mil,jutros kad nisam skocila od srece sa 6 sprata,tako da devojke muckajte vi ovo pustitie kojekakve tablete :* vas i izvinite ako sam udavila

jelenazvezda -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (13.2.2013 22:56:03)

i jos nesto sad ima pokretnih 45 %

GagaT -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (15.2.2013 11:49:38)

Jelo svaka cast. Ja sam isto muckala MM samedom, pa nakon toga pili zajedno zaltnu macu jedan mesec u kapsulama a drugi mesec u prahu. Jos uvek ne znam sta smo uradili ali pratim BT i mozda ima nade da samo uspeli. U svakom sl. javicu ishod mozda bi mogao nekome biti od koristi. [sm=smiley1.gif]

jelenazvezda -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (15.2.2013 16:05:49)

super draga nadam se da cete imati uspeha :) javi sta ste uradili pa se cujemo

Snekile7 -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (16.2.2013 22:10:54)

Evi i mm i ja pijemo peruvian macu, jel to to, ona roze kutija. Inace mm nista skoro ne pomaze, svasta smo probali i to sa medom i razne tablete i svasta, ali nista , ima ukupno 8 miliona, a 2,7 u ml. Vec 4 god. pokusavamo, evo planiramo na vto. Videcemo posle peruvian mace. On pije dve dnevno, ja jednu.

jelenazvezda -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (17.2.2013 17:40:46)

al to nije isto,ja sam trazila bas zlatnu maku :) mislim da je neka zuto zelena etiketa i pije se 3 puta dnevno i obavezno vitamine E,C sumece od 1000mg i cink i selen

Zell -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (11.3.2013 12:55:20)

Svaka cast [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

nata11 -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (11.3.2013 14:53:40)

To je to Sneki, pije se 1 -2 dnevno u zavisnosti od problema.

Maraj -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (11.3.2013 19:00:32)

mm pije proxeed, cink, selen, vitamin e, b vitamin i klomifen, valjfa ce nam ova kombinacija popraviti spermogram...

GagaT -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (11.3.2013 21:50:51)

Maraj cao draga, Pa ja mislim da je to dobro. Planirala sma da kupimo taj Proxeed. Nadam se i ja da ce vam pomoci.. [sm=smiley1.gif]

Maraj -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (11.3.2013 21:53:00)

pa valjda ce gago, ne znamo ni mi vise sta cemo. Trebalo bi da ponovi nalaz za mesec dana, pa da vidimo da li ima pomaka.

Ana RR -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (11.3.2013 21:59:01)

Maraj, sličnu kombinaciju je pio i mm. U stvari, prva terapija je bila klomifen, vitamin C, L-karnitin, L-arginin i valjda vitamin B.. zaboravila sam. Uglavnom, ta kombinacija mu je najviše pomogla a kasnije je uz proxeed samo održavao taj neki nivo. Nadam se da će se i kod vas dobro pokazati [sm=smiley1.gif] i neka gricka semenke bundeve, one su baš, baš dobre za muškarce.

Maraj -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (11.3.2013 23:21:20)

hvala Ana, uzecu mu i to Malo smo se plasili zbog klomifena, istripovali smo se nesto, al dobro je podneo, jos malo pa kontrola...

maksmin -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (13.3.2013 17:24:21)

Zdravo, devojke, moze li neka da mi pomogne u tumacenju spermograma?!
Volumen 2,6x103/L
izgled belicast
pH 7,6
broj u L 58x109
pokretnih posle 30 min 0,09
slabo pokretnih 0,16
nepokretnih 0.75
normalni oblici 0.51
patoloski 0,49
fruktoza 1

spermoultura: zasejane podloge su ostale sterilne, candida spp nije izolovana, i nesto jos pise sto ne mogu da razumem UDMP obojenom po gramu: odsustvo leukocita (ako dobro tumacim rukopis)

Štetica -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (13.3.2013 22:45:50)

Degu,Cecana navijam najace sto mogu.
Nisu mi neke stvari jasne,zar te trakice nisu pozitivne taj dan kad je O? Kako onda daju pregnil kad je O,zar nebi trebalo taj dan raditi IUI. Nisam upucena u taj nacin pracenja jer sam oba puta bila na uz od 7dc svaki dan,i kad je procenio dr da su zreli folikuli primila pregnil i posle 36h iui. A sto se uzorka tice,mm je morao dati 1h pre postupka,a sutra cu naci izvestaj i da vam kazem kojom metodom je obradjen uzorak. E da od dr sam cula da uzorak u medijumu moze da stoji do 2h i da bude ok.

maksmin -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (15.3.2013 20:31:39)

e, sad posto je proslo ovo takmicarsko ludilo, da li moze neko, ko se bar malo razume, da mi protumaci spermogr. i spermok. iz posta gore?

nata11 -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (15.3.2013 20:39:03)

Maksim ja se nerazumem da ovo protumacim ali trebalo bi da pise rezultat u izvestaju tipa: normospermia, azospermija. Sigurno ce se javiti neko ko se razume

Maslacak15 -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (15.3.2013 20:43:28)

maksim,

Pokretljivost je prilican problem. Trebalo bi da je broj pokretnih iznad 50% ili progresivno pokretnih minimum 25% ( kategorija A). A kod vas je 9%. Broj je prihvatljiv. Pokretljivost se moze popravljati supelemtnima i ishranom, potrazi ovde ima dosta dobrih saveta devojaka. Ali posavetujte se sa urologom. Pozdravljam te.

maksmin -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (15.3.2013 20:47:00)

nato, ne pise nista!
hvala maslacak!!!

degu -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (15.3.2013 22:56:23)

IZVORNA PORUKA: Štetica

Degu,Cecana navijam najace sto mogu.
Nisu mi neke stvari jasne,zar te trakice nisu pozitivne taj dan kad je O? Kako onda daju pregnil kad je O,zar nebi trebalo taj dan raditi IUI. Nisam upucena u taj nacin pracenja jer sam oba puta bila na uz od 7dc svaki dan,i kad je procenio dr da su zreli folikuli primila pregnil i posle 36h iui. A sto se uzorka tice,mm je morao dati 1h pre postupka,a sutra cu naci izvestaj i da vam kazem kojom metodom je obradjen uzorak. E da od dr sam cula da uzorak u medijumu moze da stoji do 2h i da bude ok.

Mislim da si u onoj ludosti ovih dana omašila temu al da ti odgovorim, LH trakice su pozitivne 24-48 sati pre ovulacije, tako da se pregnil prima u momentu kad u organizmu počnu da se dešavaju ti neki predovulacioni procesi.
Maxmin dosta se pisalo o poboljšanju spermograma, ima na prethodnim stranama dosta korisnih saveta a sad ćeš stići i da čitaš [sm=smiley36.gif] Dosta može da sepopravi situacija vitaminima al ipak zakažite kod urologa, možda utvrdi uzrok lošije pokretljivosti. Inače su ostali parametri dobri.

Štetica -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (16.3.2013 10:17:24)

Degu onaj post je trebao da ide u IUI temu,ali je greskom otisao ovde,a posto je bila ludnica i blokirao mi prozor nisam uspela da ga prebacim.

Cecana -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (16.3.2013 14:07:57)

Štetice hvala na podrsci[sm=smiley1.gif]
Maksim mi smo koristili Spiman tablete koje i nisu nesto skupe i ima u svakoj apoteci,pomogle su,one su bas za pokretljivost.

Htela sam nesto da kazem po pitanju ishrane.Juce sam gledala ovaj snimak Radjanje koga ima i ovde na RR,osim zadnjeg dela koji je na youtube-u.Uglavnom kaze da je spermatozoidima potrebna fruktoza da bi se kretali odgovarajucom brzinom.Ja sam to povezala sa tim da je moj muz imao neverovatno dobar spermogram bas kad se hranio po nekoj semi gde je pre podne do 12h unosio samo voce,imao je 78miliona i odlicnu morgfologiju.sto se kod nas nikad nije desilo.Uglavnom stigne do granice normospermije.
To sam povezala posto on inace jako slabo jede voce,znaci samo kad mu iseckam i bukvalno stavim ispred njega,i tada jedva.
Ne znam,nisam nigde naisla da je voce bitno u poboljsanju spermograma pa mi je ovo bilo jako interesantno

Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>