MisNegra -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (13.11.2021 13:39:25)
|
Dobar dan svima zelim! Imam 31god, 3-4 meseca otkako smo se uzeli poceli smo raditi na detetu, mm je zahtevao da se obratimo struci, bio je kod svog urologa i dobio je da pije PROFERTIL jer mu spermogram nije bio bas najbolji, al eto vec u narednom mesecu ostala sam igrom slucaja u drugom stanju.No,... Tacno pre godinu dana imala sam spontani, u oktobru doslo je do zaceca , medjutim vec pocetkom novembra rekli su nam da nije uredu i da moram na kiretazu sa dijagnozom MISSED, (St. post missed ab am IX). Pre same kiretaze u Betaniji nakon par dana kada su me pripremali za intervenciju u momentu su culi otkucaj srca u neverici su me pitali da li sam spremna za ovako nesto, zvali su glavnu glavnu sestru u Betaniji kako bi i ONA potvrdila. Plakala sam od srece, da bi nakon nedelju dana kada sam otisla kod svog ginekologa opet rekla da ipak nije uredu, zacudjeno me je pitala ko je ovako nesto mogao da saopsti?! Uradili smo betu, ultrazvuk i definitvno zacetak je prestao da se razvija.[sm=smiley19.gif] Licno je nazvala svoje kolege, svasta im je rekla, u meni je bio haos... Jako sam se osecala povredjeno, nisam znala sta me je snaslo, u cudu zasto ovako nesto je moralo bas mene da zadesi... Najteze sam podnosila to sto su me mnogi zapitkivali i podsecali me na taj jeziv osecaj. No, mesec dana posle toga dobili smo Coronu, to je bio kraj decembara, mm je bio kod url i rekao mu je da da to nije nista strasno, da se to desava i da ne radimo na detetu 3 meseca dok se organizam ne regenerise. Od kraja marta poceli smo da radimo opet na detetu, pratila sam ovulaciju, medjutim nista nije desavalo do dan danas. MM je uradio spermogram i uporedio ga je sa predhodnim, opet je nastavio da pije PROFERTIL koji nije ni malo jeftin. Ginekolog je rekao da nastavi da pije da je odlican preparat i nakon uradjenog spermograma 01.10.2021 pokazalo se da je zaista pomoglo. Ginekolog mi je predlozio ISO koju sam radila pre neki dan 12.11.2021 sada cekamo rezultate i nadamo se lepim vestima. Spomenula je da muz ima slabiji spermogram odnosno dij. astenoteratozoospermia gr II. S Pre 10god mm je imao operaciju desnog testisa, takodje ima hronican problem sa Candidom, ali je spermogram 01.10.2021 bio dobar, samo nakon 2 meseca prestanka upotrebe PROFERTILA rezulati su se opet pogorsali. Da li je imao neko slican problem, volela bi da cujem neka misljenja? Saljem poslednja dva spermograma Izvestaj 17.09.2020 Makroskopski pregled Zapremina sp. 2,2 Ph 7,6 Viskoznost normalno Likvefakcija 30 Mikroskopski pregled Spermatozoidi /ml 45 Spermatozoidi/ V 99 Leukociti 0.1 Aglutinacije neutr. Ostale celije 0.2 Pokretljivost sperm. Progresivni A 45 Sporo progresivni B 15 Neprogresivni C 10 Nepokretni D 30 Morfologija sperm. Normalni formi 30 Patoloski formi 70 Glave 2 Vrata 68 Repa / Fruktoza pozitivna Izvestaj 01.10.2021 nakon koriscenja 3 meseca PROFERTILA Volumen 2.6 Boja -bledo zuta Miris -karakteristican Likvefakcija - zavrsena VIskoznost 0 PH - 8 Br. spermatozoida 23 Deo pokretljivih 55 Deo pokretljivih u smeru 50 Deo pokretljivih u mestu 5 Deo nepokretnih 45 Stepen pokretljivosti 2 Prisutnost aglutinacije 0.1 Fruktoza pozitivna Morofolog sperm. Normalnih formi 76 Abnormalnih 24 Glave Velika 2 Mala 1 Dupla 2 Kruskasta 1 Izduzena 1 Zasiljena 2 Deformisana 2 Vrat citoplazmatski ostatak 3 Angulacija 5 Rep Uvrnut 3 Dupli 1 Kratak 1
|
|
|
|