|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermogram i spermokultura II deo
30.4.2012 14:47:51   
Maraj
Lalo, ja se stvarno ne razumem u tu materiju. Cekamo Maslacka da ti se javi, pa sta ti ona kaze. Ja samo mogu da te posavetujem da ponovite nalaz u nekoj dr. laboratoriji.Nikad se ne zna, a i kako bi imala biohemijsku, da su stvarno samo crtice...user posted image

(odgovor članu lalojedac)
Direktna veza do poruke: 926
30.4.2012 15:55:11   
lalojedac
maraj to i meni nije jasno,ako je bila biohemijska,to znaci da ima nesto,a bas smo se uzdali u profertil.Sta mislite koliko sedenje ima veze sa spermogramom?Moj muz sedi po ceo dan ali bukvalno,jer radi 2 posla i vezan je za stolicu,ako nije na poslu onda je u autu a ako nista onda sedi i igra igrice.user posted image
S obzirom da je obavio sve preglede i da je sve u redu,jedino mi ovo pada na pamet.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 927
30.4.2012 16:36:54   
Maslacak15
Lalo draga,
Pa pise da je pronadjen znacajan broj bakterija tako da sigurno treba izleciti infekciju. To mozda pomogne, barem nesto. Spermiogram se menja, ali rezultat je zaista prilicno los. Vredi probati sve ukljucujuci vitamine, izbegavanje uskih farmerki, toplih kupkii itd itd... Sto se tice biohemijske , nebih da te obeshrabrujem, ali uz ovakav spermiogram ja sumnjam da je bilo ( beta je bila <1 ako se ne varam, a test nije bio bas stvarno poziitivan?.... ili gresim, mozda nisam dobro pratila). U svakom slucaju vi biste imali vise sanse barem uz inseminaciju . Ali obavezno lecite infekciju pa ponovite spermiogram!! Sto se sedenja tice, nebi trebalo da to moze da ima toliki uticaj. Puno te pozdravljam i drzim fige da se iznenadite sto pre.

Direktna veza do poruke: 928
30.4.2012 16:39:29   
Maraj
joj, i mm dosta sedi... Nosi i slip varijantu donjeg vesa, pa se sada privikava na bokserice...Naravno ove god. nista od voznje bicikla kazu da i to steti... Ne znam vise ni sama sta valja a sta ne. Mi smo poceli ovaj mesec sa Proxeed-om pa se nadamo da ce nam on popraviti spermogram. Nasem prijatelju je sa 25% za dva meseca popravio na 90% pokretljivost, pa verujemo da ce i nama... Jeste probali Proxeed Lalo?

Direktna veza do poruke: 929
30.4.2012 19:16:55   
degu
broj spermatozoida -
broj spermatozoida/V -
progresivno pokretni 1
pokretni 1
nepokretni 1-2

Meni ovaj nalaz nikako nije jasan user posted image kako od 0 spermatozoida on ima jedan pokretan, a nepokretnih 1-2, mislim ovo je nelogično potpuno. Lalo ponovite vi nalaz u drugoj laboratoriji.
Da ti odgovorim na pitanje iz druge teme :) MM je koristio Proxeed i Profertil, naravno ne istovremeno, matični mleč, vit C i prestao je da puši.
Infekcija isto jako mnogo utiče da znaš, mm je bio bolestan kad je radio prvi spermogram i nalaz je bio baš loš 1 milion, 2% pokretnih i to nepravilno.
Zadnji nalaz nam je 8 miliona i 60% pokretnih.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

Direktna veza do poruke: 930
30.4.2012 22:44:10   
lalojedac
hvala vam devojke,on je pio vitamine,nolvadex,one karnitine,jeo je ono sa medom i nista.Sad je pio profertil 4 meseca i opet nista.Nije ni bolestan,jedino sto je prosle godine imao one velike boginje,a urolog mu je otkrio tragove neke jake upale iz detinjstva.Ne znam da li postoji jos neki pregled za muskarce?

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 931
3.5.2012 10:13:11   
samo mi
Cao cure, zelim vam puno srece u vasoj borbi za user posted image
Nama je ostalo 150 kapsula profertila, ako nekom treba moze na pp, zivim u Sa. Izvinjavam se ako nisam na pravom mjestu napisala user posted image
MM se popravilo stanje od nolvadeksa i profertila, ali morali smo odustati od borbe zbog mog zdravstvenog stanja koje su prouzrokovali hormoni,klomifen, insemnacija...Moj vam je savjet, pokusajte ovim sredstvima poboljsati spermiogram, ako ne uspijete skupljajte novac za vantjelesnu. Bar kad se kljukas hormonima da znas da su sanse vece, a kod inseminacije manje, a veliki rizik i podloga za razna oboljenja. Sretno i oprezno!

Direktna veza do poruke: 932
3.5.2012 11:35:48   
lalojedac
pio je istovremeno nolvadex i profertil? Nama to nisu rekli,i pio je po 3 mesecajednao pa drugo i rezltati su grozni,a sutra idemo kod moje doktorke pa drzite palceveuser posted image

(odgovor članu samo mi)
Direktna veza do poruke: 933
3.5.2012 13:02:06   
ivannna
lalo user posted image

Direktna veza do poruke: 934
3.5.2012 13:09:01   
Dream
samo mi dobrodosla... reci nam kakve su to problemi nastali od klomifena i ostali hormoni?user posted image

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 935
3.5.2012 13:15:58   
samo mi
Nisam fino objasnila, nije pio istovremeno.
Prvo je primio 8 injekciija Menopura dva puta sedmicno, 1 kutiju Nolvadeksa 2 puta dnevno, nakon toga profertil kapsule 2 puta dnevno tri mjeseca. Uz profertil obavezno se pije C vitamin. To je valjda udarna terapija, jedna doktorica nam je preporucila. Znatno se poboljsalo stanje

Direktna veza do poruke: 936
3.5.2012 13:41:41   
samo mi
Dream, hvala na dobrodoslici. Prvi put sam na forumu, pa su moji odgovori kratki i uopsteni...Pokusacu objasniti i mozda pomoci nekom
Mi smo se godinama vrtili u krug, jedni doktori su govorili da je spermiogram los, drugi da je dobar, u medjuvremenu sam ja obavljala sve pretrage, trazeci kod mene problem , ali nije ga bilo...Inace svi krenu da te kljukaju klomifenom i na tome se zavrsi. Odlucili smo se za inseminaciju, i uradimo tri za redom, jer, kazu oni bolji je ucinak, i stvarno jeste, imala sam dosta velikih folikula. U medjuvremenu, mi nisu provjeravali hormonski status, niti ih je interesovalo, u stvari, nista ih nije interesovalo osim folikula i novca. A pri tom su me ubjedjivali da ne treba poboljsavati spermiogram jer ih oni centrifugiraju i ubrzaju, ali ja mislim da je to velika varka. Ja mislim da parovi sa problemom spermica ne treba da trose novac, zivce i zdravlje na inseminaciju, jako je mala vjerovatnoca sa losim spermiogramom, bolje skupljat za vt.
Ja sam pola godine nakon toga napipala nesto na dojci, to je bio hormonski ovistan karcinom i svi doktori su mi rekli da ako nije nastao zbog inseminacija da su ga siguno ubrzale. Zato, sada vas savjetujem da bez obzira na jaku zelju, volju i borbu, ipak, malo volite sebe i vaseg partnera, budite pazljivi sa hormonima i tabletama i za vas i za njih

(odgovor članu samo mi)
Direktna veza do poruke: 937
3.5.2012 14:20:45   
Dream
Bas mi je zao samo miuser posted image ... sve sto si napisala je istina., doktori se brinu samo oko novca, boli njih za nase zdravje. Nazalost da je doslo takvo vreme da covek sam sebi bude lekar, vise znaju cure ovde sa foruma nego lekari..U stvari nije da ne znaju- nego nece da kazu. Dobro znaju sta uzrokoje sta samo se ne brinu. Zelim ti srecu i daj boze da se sredi to sto imas.... bas mi je zao user posted image zato sam i ja veliki protivnik vestackih hormona... Pisi i dalje kako stvari stoju... to je veoma vazno i korisno sto si podelila iskustvo sa ostalima. Zelim uspeh i da konacno ti se ispuni zelja da postanete roditelji.

(odgovor članu samo mi)
Direktna veza do poruke: 938
4.5.2012 15:47:53   
lalojedac
evo i nas bili smo kod doktora i kaze da ima puno bakterija ali ne znam kojih i da od sad imamo odnos sa kondomomuser posted image ,da ide kod urologa ali mi smo vec ranije bili i sve je u apsolutnom redu,ona kaze da mora da je delovao profertil ali da je verovatno neka bakterija napravila pometnju,pise da nije candida a ni patogene bakterije i sta je onda?Koja? Uglavnom dala mu je visiren,nolvadex,L karnitin i tokofenol. @ meseca treba da kuliram a sad sam u jeku plodnih dana,uzas,ovi lekari samo komplikuju.

(odgovor članu Dream)
Direktna veza do poruke: 939
4.5.2012 21:09:26   
Maraj
samo mi, dobrodosla. Zao mi je sto si prosla kroz sve to. Valjda u tako prevelikoj zelji da postanemo roditelji, ponekad zaboravimo na sebe...
Nadam se da ce se sve to kod tebe zavrsiti sa pozitivnim ishodom, ako vec nije. user posted image

Direktna veza do poruke: 940
7.5.2012 10:02:49   
lalojedac
muzic ide kod urologa danas,pa vam javljam veceras sta je bilo. Mojoj doktorki nije jasno kako od 0 ima 1 do 2 pokretna, 1 do 2 nepokretna,i sve mu je u redu od ostalih analiza a on jednostavno nema broj pa cemo urologa za vrat da uhvatimo dok nam ne pojasni.Sta vi mislite,sto ih nema ako je sve u redu?A stvarno sve ostalo je o.k.user posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 941
7.5.2012 21:20:56   
lalojedac
bio je i rezultat je grozan,zakazana mu je biopsija i od toga zavisi sve dalje,ako je na stadijumu 7 ili 8 dobro je ali ako je na 4 ili 5 onda ce ga proglasiti sterilnimuser posted image Sta da radimo? Ima li neko iskustva?Saveta?Nesto,bilo sta,mnogo mi je teskouser posted image

Direktna veza do poruke: 942
8.5.2012 15:17:12   
Maraj
Joj lalo, samo polako. Nemoj gubiti nadu. Ako je imao do skora 1 milion, zasto ne bi opet... a samo 1 je dovoljan...mozda da probate sa VTO... ili da odete do Leskovca po savet...user posted image

Direktna veza do poruke: 943
8.5.2012 15:21:28   
ivannna
lalo,spermogram je dosta promenljiva kategorija,kao sto se pogorsao tako moze i da se poboljsa,evo nas je na pocetku imao 10 mil po mililitru a za par meseci 37 mil!

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 944
9.5.2012 10:46:17   
lalojedac
ne znam,drage,urolog mu je samo srusio svet i zakazao biopsiju a npr.niko mu nije kontrolisao hormone,vec 2 godine,user posted image uradicemo ovo ovde a onda pravac Leskovac.Njemu pise da pokretnih ima 1 do 2 i isto tako nepokretnih i onda mi nije jasno kako je 0user posted image Nadam se da ce biopsijom pronaci bar neki,plasim se da mu ne urade punkciju umesto biopsije a onda je pitanje gde ce da ubodu?Drzite mi palceveuser posted image

(odgovor članu ivannna)
Direktna veza do poruke: 945
12.5.2012 7:28:38   
neron
lalo ne bi pametovala al mislim da vam je pametnije prvo izlijeciti infekciju , pa ako treba dalje bolje je uraditi punkciju nego biopsiju , jer na mjestu gdje se biopsija radi stvara se oziljacno tkivo i to mjesto je unisteno za sva vremena, zato dobro razmisli da li da idete na biopsiju.
i da skontaj da biopsiju mozete uraditi 2 puta a ako prvi put iskoristite bezveze zbog dijagnostike ostaje ti jos samo jedan pokusaj izvagaj sve i dobro razmisli.

Direktna veza do poruke: 946
12.5.2012 16:23:57   
lalojedac
joj ne znam,smatram da doktor zna sta radi,valjdauser posted image Uh.mozda to malo i odlozimo,tipa posle odmora pa da odemo do Leskovca...hvala vam drage moje!user posted image

(odgovor članu neron)
Direktna veza do poruke: 947
12.5.2012 16:26:19   
Jole84
Lalo biće sve ok user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

Direktna veza do poruke: 948
14.5.2012 10:11:39   
lalojedac
nadam se jole...ne znam,nekako verujem da hoce,Bog je nad svima nama,i ako je resio da nas daruje potomstvom,tu nikakve azospermije i ostalo nemaju uticaja,zato verujem da ce biti sve dobro!Kakve su nam misli,takav nam je zivotuser posted image

(odgovor članu Jole84)
Direktna veza do poruke: 949
14.5.2012 17:30:20   
Zoja83
Cao drage moje...Pisala sam na drugoj temi ali nazalost evo me i ovde. Vec skoro dvije god.pokusavamo dobiti bebca...Muz je uradio odmah spermogram i bio na ultrazvuku kod urologa,znaci urolog mu je citao nalaze.Rekla je da je sve ok..O tome vise nismo mislili i trazili smo problem u meni.Prije par dana bila sam kod svog gin.i sasvim slucajno mu pokazala sperm mm..Sokirala sam se kada je rekao da to nije ok.Nisam puno citala o spermogramu i onako,znam ponesto uopsteno pa vas molim da prokomentarisete ovaj. Icice ponovo da radi ali eto do tada ja sizimuser posted image Vidim i da je njegov nalaz nekako skroz drugaciji od ostalih koja sam sada nalazila pa nemogu da uporedim.

-2ml , 52mil/mil , ukupno 105 mil. , pr.pokretnih 23+21 , le - 0.53
vitalnost i HOS b.o
normalnih oblika 30%

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 950
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  36 37 [38] 39 40   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here