Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 22.4.2012 16:35:33
|
|
|
|
sojcica
|
degu,hvala ti,sad mi je malo lakse.A ,nasla sam tvoju vitaminsku bombu i prepisla sam je.Samo ja planiram da to zajedno konzumiramo,sastojci su tako primamljivi.Hvala i za BOMBU .Inace mu je receno da pije profertil,trental i vitamin E.A ovih dana bi trebao da uradi sp.kulturu,ur.kulturu i bris uretre.Reci mi koliko dugo tvoj m popravlja sp-gram?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 22.4.2012 17:52:39
|
|
|
|
degu
|
Sojcice trebalo nam je oko 6 meseci dok smo skontali šta je u pitanju, sad već dugo mm nije radio spermogram, tako da ne znam kakva je situacija. Za nas je i ovo veliki napredak, bili smo slučaj za VTO, a sad smo stigli do naše prve inseminacije. Iskreno se nadam da će nam za inseminaciju spermogram biti još bolji. Slobodno zajedno jedite semenčice, jako su ukusne i zdrave. Već posle 3 meseca ćete videti veliki napredak
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 22.4.2012 18:14:53
|
|
|
|
sojcica
|
Maslacak,imas li sta za dodati.Nije da mi nije dovoljno to,sta mi je degu rekla,vec me zanima i tvoje misljenje.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 22.4.2012 18:41:50
|
|
|
|
Maslacak15
|
Tu sam Sojcice , Pa mislim i ja da nije dobro ali nije ni jako lose. Moglo bi vise da ih ima, to je glavni problem, ali on se i najlaske da promeniti. Mislim da broj spermatozioda najvise varira od svih parametara sperimograma u zavisnosti od trenutne "forme". Pokretljivost jeste slaba, ali mislim da ono sto je dobro je da ti koji su pokretni ti su iz najbolje kategorije A. 18% nije uopste lose za kategoriju A. Da ih je vise od 25 % onda bi to cak znacilo normalnu pokretljivost. Tumacenje spermiograma je kao slagalica, svi faktori igraju ulogu. I za pokretljivost je ili A+B >50% ili A>25%. Tako da uz vitamine, ishranu i nacin zivota, a vidi da su ti devojke dale vec dosta saveta mislim da moze da se desi da se prijatno iznenadis Za spermiogram je potrebno malo strpljenja. Drzim fige da se obradujes.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 22.4.2012 21:00:42
|
|
|
|
sojcica
|
Hvala i tebi Maslacak,dobro mi dodje svaki iskusan komentar.Obe ste ucinile da budem malo spokojnija i da izbacim sivkaste misli,ipak smo nas dvoje 'matorci' ,pa malo brinem.Jubim vas devojke
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.4.2012 12:53:45
|
|
|
|
Meisje
|
Evo samo da vam kazem,ja sam danas bila na kontroli za spermogram i receno mi je da je slabija pokretljivost,volumen,broj ok samo pokretljivost ne valja,kaze imam 30 % sanse da zatrudnim a sto je najinteresantnije kaze za to nema leka!!! I kaze da alkohol ne smeta samo cigare!!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.4.2012 16:10:24
|
|
|
|
*Maki*
|
Mi smo tek prosle nedelje saznali da treba suprug da radi opet spermogram,tako da cu da vam javim kakvi su rezultati posle mesec dana raznoraznih proslava sa podosta alkohola i cigareta (on je to radio,nisam ja)
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 23.4.2012 17:52:44
|
|
|
|
lalojedac
|
u sredu nam je zakazan spermogram imam tremu i to veliku,do sad jos nijednom nas nije obradovao,daj Boze da ce sad,konacno posle 5 godina
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 24.4.2012 2:05:11
|
|
|
|
sojcica
|
Dace Bog, Lalo.Ima degu dobar recept za VITAMINSKU BOMBU,namenjen je za nas 'jaci pol'-prvenstveno.Ja sam ga slucajno nasla,a posle sam videla da je i Jole pitala za to.Ako si zainteresovana pitaj degu da te sprovede do tog njenog posta.Ja cu to da zbrckam,pa cu i ja da konzumiram,a ion ce,taman ga vezala i gurala kasiku u usta
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 24.4.2012 10:55:23
|
|
|
|
lalojedac
|
sojcice ako je to onaj med sa sve i svacim,mi smo to jeli prosle godine ali nista nije delovao,uzdamo se u profertil.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 24.4.2012 21:32:02
|
|
|
|
lalojedac
|
ujutru je kontrola evo spremila sam muzicu odelce,ispeglala ga,ici cu sa njim da ga bodrim i dace Bog da konacno budu dobri rezultati,nekako verujem
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.4.2012 0:09:30
|
|
|
|
sojcica
|
Lalo,drzim fige...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.4.2012 11:57:14
|
|
|
|
lalojedac
|
rezultati u petak
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.4.2012 14:06:22
|
|
|
|
Jole84
|
Ženske nama stigli rezultati i ja ovako laički zaključujem da su dobri al naravno prepuštam vrhovnom sudu da da konačnu presudu Maslačak javi se Volumen-3,8 ml (>2,0ml) ph-7,5 (>7,2) likvefakcija-uredna viskoznost-uredna Koncentracija-58x10 6/ml (>20x10 6/ml) Ukupan broj-220,4x10 6 (>40x10 6) Leukociti-0x10 6 (<1x10 6) Motilitet a-20% (>25%) b-33% a+b-53% (>50%) c-14% d-33% Morfologija po Krugeru: ovalne forme-18% (>15%) akrozomski defekt-10% vakuolizirane-10% mikrocefalicne-12% makrocefalicne-10% amorfne-12% tapering-7% anomalije vrata-11% anomalije repa-10% Dg.Normospermia
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.4.2012 14:55:25
|
|
|
|
Maslacak15
|
Evo me i ovde Jole Pozdravi supruga i reci da samo tako nastavi. Spermiokram se uklapa u moju predstavu: Ti imas samo jedan jedini problem i on pocinje na P...znas vec sve je super ostalo
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.4.2012 16:38:50
|
|
|
|
lalojedac
|
jole bravo ,rezultat je super,sta ste pili,kako bese?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.4.2012 16:58:50
|
|
|
|
Jole84
|
Maslačak na svim temama te proganjam Hvala,baš sam se ohrabrila....žene,vi mi dajete vetar u leđa Lalo mm je imao malo usporene spermiće ali se rešilo antibioticima.Tačnije tih dana smo imali neke pijanke,pa nije ni čudo Sad je ok,problem je samo kod mene,pa mi nekako i lakše,drugačije se nosim s tim
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.4.2012 19:10:19
|
|
|
|
*Maki*
|
Jole
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.4.2012 19:29:10
|
|
|
|
Jole84
|
Makice
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.4.2012 23:57:01
|
|
|
|
sojcica
|
Jole cestitam za rezultate.Nadam se da ce i nasi biti takvi,uskoro.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 26.4.2012 1:02:14
|
|
|
|
Jole84
|
Sojčice biće,držim palčeve,doći će sve na svoje
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 27.4.2012 18:27:28
|
|
|
|
lalojedac
|
zene sta znaci kada na rezultatu pisu samo crtice?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 27.4.2012 19:06:01
|
|
|
|
Maslacak15
|
Ne znam lalo, Kako mislis crtice? Mislis stoji broj spermatozoida : - .....ili tako nekako? Zar vam nisu nista rekli kad ste podizali rezultate. Obicno pise dijagnoza u mnogim labovima, da li je normospermija, astenospermia i slicno. Da li pise bar volumen ejakulata? Da li ste vi ikad pre radili spermiogram? Kakav je tad bio? Sad sam postavila zilion pitanja.. Nedaj se lalo!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 27.4.2012 19:24:02
|
|
|
|
lalojedac
|
bas takve crtice,do sad je bio 1 milion i pio je tri meseca profertil i dobili smo crtice
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 30.4.2012 10:54:54
|
|
|
|
lalojedac
|
zapremina 5.2 pH 7.8 mikroskopski nalaz: broj spermatozoida - broj spermatozoida/V - progresivno pokretni 1 pokretni 1 nepokretni 1-2 leukociti 4-6 bakterije dosta plocasti epitel 2-3 okrugli epitel retko sluzi dosta hipoosmotski test 1 bledi eritrociti 1-2 svezi eritrociti 1-2 spermocitogram: normalne forme 1 abnormalne forme 1 glava - vrat - rep - likvefakcija 20 min. potpuna konzistencija malo pojacana viskoznost candida sp. nije izolovana patogene bakterije nisu izolovane Mnogo lose,zar ne
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako izgleda zdrava i plodna sperma?Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Anketa
Купање бебе.
пеперутка16
Да ли сте купали бебу пре него што вам је пупчана врпца отпала?