|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermogram i spermokultura II deo
14.5.2012 18:53:23   
Bebana17
Zoja, ja nisam neki strucnjak za spermogram, ali cini mi se da on ima spermatozoida vise nego sto treba (ako je to ikako moguceuser posted image , te da veliki broj isto ometa zacece, kao i mali broj), i volumen nije dobar, normalan volumen je od 3 do 5 mililitara. Neka me neko ispravi ako nisam u pravu.

(odgovor članu Zoja83)
Direktna veza do poruke: 951
14.5.2012 18:58:37   
Bebana17
Ja sam u Nemackoj za vikend kupila njihovu varijantu profertila koja se zove Fertil plus (ima isti sastav kao profertil), od proizvodjaca Orthomol. To nam je preporucila apotekarka i rekla da je vrlo kvalitetan proizvod, u pitanju su kesice sa po cetiri tablete, pije se jedna kesica dnevno, pakovanje je za 90 dana, kosta 126 evra.
Nadamo se da cemo sa ovim tableticama barem malo poboljsati spermogram.

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 952
14.5.2012 19:52:17   
Maslacak15
Draga Zoja,
Ja bih regla da spermiogram nije los uopste. Broj je sasvim ok, nije ih previse nikako. Jedino odstupanje je cini se u pokretljivoosti. E sad kao sto si i sama rekla rezultat je predstavljen na neklasican nacin i nije jasno definisano sta su te dve kategorije pokretljivosti 23+21. Pozeljno je da ukupna pokretljivost bude veca od 50% tako da bih rekla da je mali deficit prisutan. Ali mislim da to nije nista strasno, i s obzirom da je broj veliki ne cudi me da je urolog rekao da je zadovoljan. user posted image Mogla bi da malo kljukas supruga vitaminima, na forumu ima dobrih saveta ( L carnithin je odlican za pokretljivost) ali bih rekla da je uz ovakav rezultat spontano zacece vrlo verovatno.

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 953
15.5.2012 16:24:57   
wish7
devojke,muz pije vec drugu kutiju profertila i rezultati su se znatno popravili osim pokretljivosti.
Zanimam me da li sme da nastavi sa profertilom ili mora da napravi pauzu?Ako mora da pravi pauzu koliko otprilike dugu?
Unapred vam hvala

(odgovor članu Zoja83)
Direktna veza do poruke: 954
15.5.2012 17:41:50   
hocukusurnecuzvaku
Imam jedno pitanje,gde su muzevi radili spermograme i spermokulture?Ja sam htela da sve uradimo privatno,medjutim moj ginekolog insistira da neki urolog na klinici to uradi.

Mozda nam je potrebno da idemo pogresnim putem zivota,da bi pravi put upoznali...
Mozda treba prvo ici ulicom suza,da bi smo pronasli nas osmeh..
Mozda moramo tugu i bol podneti,da bi smo na kraju upoznali sta je SRECA!

(odgovor članu wish7)
Direktna veza do poruke: 955
15.5.2012 18:20:48   
degu

IZVORNA PORUKA: wish7

devojke,muz pije vec drugu kutiju profertila i rezultati su se znatno popravili osim pokretljivosti.
Zanimam me da li sme da nastavi sa profertilom ili mora da napravi pauzu?Ako mora da pravi pauzu koliko otprilike dugu?
Unapred vam hvala

Wish bravo za rezultate user posted image
Koliko ja znam, ne mora praviti pauzu sa Profertilom, preporučuje se da pije bar 6 meseci u kontinuitetu, tako da može i duže. Mm pije već godinu dana, čas Profertil, čas Proxeed, napravi ponekad kratku pauzu kad ostane bez njih, dok ne kupimo sledeću kutiju.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu wish7)
Direktna veza do poruke: 956
15.5.2012 18:47:49   
Bebana17
Hocukusur... moj muz je radio i spermogram i briseve u narodnom frontu, na uput od doktora opste prakse iz doma zdravlja. Tamo su besplatni nalazi, a spermogram se dobijaju rezultati isti dan, a brisevi kroz 4 dana.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 957
15.5.2012 18:53:23   
hocukusurnecuzvaku
Bebana,hvala ti puno user posted image

Mozda nam je potrebno da idemo pogresnim putem zivota,da bi pravi put upoznali...
Mozda treba prvo ici ulicom suza,da bi smo pronasli nas osmeh..
Mozda moramo tugu i bol podneti,da bi smo na kraju upoznali sta je SRECA!

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 958
15.5.2012 22:17:49   
wish7
degu,hvala ti puno.....ja se malo prepala jer se danima vec zali na bolove u desnom delu abdomena i ima dijareju,rekoh da nije od njih....Ali sad mi je lakse...
reziltati se hvala Bogu puno popravili,broj je sa 600 hiljada bio zadnji put 13 miliona po mililitru.Ali pokretljivost i dalje niej dobra.
JA bih ipak ovaj mesec pokusala sa klomifenom...sta vi mislite?Dvoumim se pravo je rnista nisam smrsala,ne znam kud cu sa ovolikom kilazom.Jednostavno kg ne idu dole a nije da se ne trudim...

(odgovor članu hocukusurnecuzvaku)
Direktna veza do poruke: 959
15.5.2012 23:31:47   
lalojedac
moj muz je pio profertil 4 meseca i rezultati su ocajni,imao je milion a sad nema nistauser posted image

(odgovor članu wish7)
Direktna veza do poruke: 960
19.5.2012 20:26:34   
_Maki_

IZVORNA PORUKA: _Maki_

Pozdrav članicama

Ovo mi je prvi post na forumu, a pošto je na temi Spermogram, jasno je šta je problem user posted image

Pokušavamo tek par meseci, ali je mm pre mesec dana uradio spermogram, čisto da odbacimo tu mogućnost.

Rezultat nas je zatekao: 14.5 mil/ml, progresivno pokretnih 24%, pokretnih 15%, nepokretnih 61%, normalni oblici 31%. Ostalo u okviru normale, izuzev likvefakcije: preko 60 parcijalna.

Nismo odmah otišli do doktora, već je mm odmah kupio novi donji veš, izbacio alkohol i počeo da unosi preporučene dodatke (L-karnitin, L-arginin, cink, selen, vitamin C, B...)

Posle tri nedelje ponovio je spermogram, i već je bolji: 19 mil/ml, progresivnih 42%, slabo pokretnih 20%, nepokretnih 38&, normalni oblici 42%, likvefakcija 40 min parcijalna.

Za dva dana ide kod dr Vinke, pa me interesuje da li je neko imao iskustva sa njom?

Takođe, da li se još neko sustretao sa produženim vremenom likvefakcije? Po netu smo samo našli da može da ukazuje na problem sa prostatom.

Znam da je puno informacija i pitanja za prvi post :-)

Pozrdav svima

Citirala sam svoj prvi post na ovom forumu od pre tri meseca. Ubrzo posle toga mm je krenuo da pije Proxeed. To je terapija koju mu je prepisala dr Vinka, pošto nije našla konkretan problem prilikom pregleda.

Poslednji spermogram rađen 21. aprila:
25 mil/ml, progresivnih 26% + 16%, slabo pokretnih 18%, nepokretnih 40%, normalni oblici 50%, likvefakcija 15 min potpuna.

Likvefakcija je sada ok, broj se poboljšao, pokretljivost stagnira na donjoj granici, morfologija je bolja ali na donjoj granici.

Kontrola je za dve nedelje, kada će završiti tri meseca terapije Proxeedom.

Inače, primetili smo nedavno da u uputstvu za Proxeed stoji da ne treba uzimati citruse paralelno, a on ujutro cepne Proxeed i ceđeni grejp user posted image , tako da smo to ispravili.

Da li postoji još nešto što možemo učiniti? Nisam pravila mešavinu sa medom, ali pretpostavljam da potrebne supstance unosi sa Proxeedom. Dodatno pije još i L-Arginin, pošto doza iz Proxeed-a izgleda nije dovolja u odnosu na doze koje se preporučuju.

(odgovor članu _Maki_)
Direktna veza do poruke: 961
19.5.2012 20:35:50   
degu
Maki slobodno idite s medom i semenkama. U Proxeedu ima svih vitamina, ali u nedovoljnim količinama. Ako si čitala temu videla si da je kod nas čudo učinila ta kombinacija, s obzirom da smo krenuli od 1 miliona i 0 pokretnih.
Ovo je sad solidan spermogram, a verujem da se još dosta popravio.
Jel bilo leukocita u nalazu? Likvefakcija ukazuje na problem sa prostatom i to je upravo kod nas najveći problem, ali možda je kod tm bila neka manja upala i da je vitaminima rešio.
Matični mleč je isto odličan, a super je i što uzima L-arginin.
Iskreno mislim da će vas ovog puta rezultati iznenaditi i to pozitivno user posted image
I za DR-ku Vinku sam čula samo reči hvale.
Ne sekiraj se, vidiš koliko se spermogram menja i zavisi od brojnih faktora, a sad ste im mnogo popravili uslove za razvoj tako da će biti bolje sigurno.

(odgovor članu _Maki_)
Direktna veza do poruke: 962
21.5.2012 13:27:43   
_Maki_
Degu, hvala na savetu. Napravila sam danas mešavinu sa medom i kupila sam matični mleč. Da li se mešavina drži u frižideru? Koliko često se piju mešavina i mleč? Za mleč na teglici piše 3x1 plastična kašičica dnevno.

Nije bilo leukocita i nije identifikovana nikakva infekcija. Nekako najviše nas je brinula ta likvefakcija, s obzirom da nije nađen nijedan uzrok koji bi ukazao na neki problem sa prostatom. Sada je ok, pa ne razmišljam previše o tome user posted image

Kontrola će biti uskoro, pa ćemo videti pravo stanje.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 963
21.5.2012 19:14:15   
Maraj
Maki, jer pije proxeed i dalje? Bas me zanima kakav ce vam nalaz biti. mm danas poceo da pije 3. kutiju.

(odgovor članu _Maki_)
Direktna veza do poruke: 964
21.5.2012 20:31:04   
_Maki_
Počeo je šestu kutiju. I mene baš zanima, želela sam da uradi za prošli vikend, pošto mi je ove nedelje ovulacija, ali je odbio saradnju dok ne prođe tri meseca user posted image . Tako da sad moram da se strpim još 10 dana.

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 965
21.5.2012 20:37:53   
Maslacak15
_Maki_ vama se bas popravio spermiogram. Jos je samo broj malo manji, ali mislim da se to vec sad smatra normalnim rezultatom. Pokretljivost iznad 50%, broj iznad 20 mil. Bice uskoro user posted image vidim jauser posted image

(odgovor članu _Maki_)
Direktna veza do poruke: 966
21.5.2012 20:43:44   
degu
I ja sam nestrpljiva da vidim nove nalaze, sigurno će biti odlični user posted image
Matični mleč nek uzima po uputstvu, mm koristi onaj liofilizovani u kesicama što ide pod jezik, a ove semenke sa medom ne morate držati u frižideru, slobodno jedite oboje, jako je lepo, samo ne metalnom kašikom, još to da napomenem, ali verovatno to znaš.
Navijamo da još pre novih rezultata ugledate user posted image user posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 967
24.5.2012 15:34:58   
lalojedac
mi smo sve to probali i nista nije delovalo,jos je rezultat sa milion otisao na 0user posted image ...ne znamo zbog cega i isto kazu i lekari,i sta mi sad da radimo? Nemam predstavu?Niti nam ko nesto predlaze,ja sam sad zvala Leskovac i zakazali smo preglede za 7 jun,cula sam da treba da mi bude 9 dan ciklusa ali oni tad nisu slobodni vec 7,kad je meni 14 dan ciklusa.Jel to problem?

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 968
24.5.2012 16:00:21   
Maraj
lalo ,bolje otidji na temu

http://www.ringeraja.rs/forum/VTO_-_Klinika_SPEBO_Leskovac/m_1026187/tm.htm
mislim da ce ti devojke koje su bile tamo najbolje odgovoriti user posted image

(odgovor članu lalojedac)
Direktna veza do poruke: 969
24.5.2012 16:23:37   
_Maki_
Lalo, kada ste poslednji put radili spermogram? Možda da probate u nekoj drugoj laboratoriji.

Mi smo u aprilu u razmaku od pet dana radili spermogram.

Prvi put je pokazao katastrofu, 2 mil/ml, mi smo bili u šoku, suprug je promenio toliko toga a rezultat još gori nego u januaru. Ja se već prebacila da čitam o VTO. Ipak, odlučili smo da ponovimo, pošto nam je rezultat bio sumnjiv. U toj laboratoriji su nam rekli da uzorke primaju samo radnim danom, ali ako donesemo neće nas odbiti (bio je prvi dan posle Uskrsa, neradan)user posted image . Inače spermogram radimo u drugoj laboratoriji, ali nam je odgovarao neradan dan, pa smo ipak pokušali.
Drugi smo ponovili posle pet dana u našoj laboratoriji, i tada je bilo 25 mil/ml. Onaj prvi smo odbacili u potpunosti.

Ne želim da ti dajem lažnu nadu, ali možda ipak da proverite još jednom, velika je razlika između nula i jednog miliona - taj jedan milion vas čini kandidatima za VTO.
Isto tako ne želim da te obeshrabrim, posebno pošto nisam dugo u svemu ovom kao ti, ali lično mislim da su vaše šanse za prirodno začeće minimalneuser posted image , bilo milion ili nula plivača, i da ne bi trebalo da gubite vreme sa tim, već da krenete u program VTO ako postoji ikakva šansa da kod tvog supruga pronađu odgovarajuće spermiće.

Izvini ako zvučim obeshrabrujuće, sve devojke na ovom forumu pružaju maksimalnu podršku, a ja sad zvučim kao pesimista.

Direktna veza do poruke: 970
24.5.2012 18:54:36   
Bebana17
Maki, nisi ti pesimista, nego si realna, ne treba gubiti vreme cekajuci cudo, jer godine prolaze (ja ove godine punim 36 godina i znam o cemu pricam, jer silno zelim dete i nemam pojma hoce li mi ikad poci za rukom da ostanem trudna), a treba delati... Najgore je kad nista ne radis, barem meni, ali svi smo razliciti.
A opet, ne mogu da zatvorim oci pred cinjenicom da kad dodje pravo vreme za neke stvari sve se odigrava lakse i jednostavnije, nego kad idemo glavom kroz zid, zato, jedva cekam da dodje moje vreme user posted image

(odgovor članu _Maki_)
Direktna veza do poruke: 971
24.5.2012 19:02:46   
lalojedac
5 godina je milion i odjednom je 0...i sad smo resili da radimo nesto konkretno,pio je svasta,pa su meni ustanovili par biohemijskih i tako redom ali ipak je to nista,beba nema.Ovi u Leskovcu mi se cine najboljim,pogotovo sto je stvar delikatna,mi smo odkazali biopsiju,da bi videli kako cemo dole proci.Meni nije jasno kako spermogram pregledaju 2 do 3 dana,zar to ne treba odmah?Secam se da smo u Nisu se lecili godinu dana i on je odmah ispred nas pregledao uzorak i tad je imao 12 milionauser posted image

(odgovor članu Bebana17)
Direktna veza do poruke: 972
24.5.2012 19:11:41   
Nataša1
Spremogram treba da se pregleda najdalje nakon sat vremena, posle toga nema smisla. Samo što im posle treba 2-3 dana da napišu nalaz user posted image

Direktna veza do poruke: 973
24.5.2012 19:19:33   
Maraj
Spermogram se radi odmah, nama i rezultati stignu isti dan, ali se spermokultura ceka 2-3 dana, pa vam zato mozda kazu da dodjete za 3 dana po oba rezultata.

(odgovor članu Nataša1)
Direktna veza do poruke: 974
24.5.2012 19:25:30   
Bebana17
Lalo, da nisu oni sa tim spermogramom grdno pogresili, kako da rade spermogram kroz 2-3 dana, pa istog momenta se gledaju i rade rezultati.
Samo napred, navijam za vas i za Leskovac, dace dobri Bog da uspete u tome i sto pre dobijete jednog (a sto ne i dva)user posted image

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here