Tea2 -> RE: Peticija: produzenje porodiljskog radi brige o detetu sa posebnim potrebama (13.4.2011 21:58:40)
|
Ne znam kako je danas, ali ja sam isla u jaslice od 8 meseci, majka je radila od sest pa me je budila u 4. Bila sam, kaze i gladna i upisana i dugo od njih nisam htela ni vodu da uzmem, bila sam i bolesna, ali mi nista ne fali. Do momenta kada sam krenula u osnovnu postala sam zmaj. Ni mojom mami niko nije imao da pomogne ni kad je dosla druga beba. Ona i tata su radili po smenama i snalazili se. JA sam sa 5 godina cuvala trogodisnju sestru po 2 sata. I niko ne moze da kaze da su moji roditelji bili manje brizni od vas danas i da je mojoj mami bilo lako da me ostavi zednu ceo dan u jaslicama. Ali nista mi ne fali kao ni celoj mojoj generaciji, ukljucujuci vecinu od vas. ,,Molim vas da u zahtevu budemo realni. Ja nisam u problemu kao mnogi, ima i ko da mi pomogne i mogu sve da platim. Ali zelim da doprinesem da svi pocnemo da menjamo ono sto je lose kod nas da bi nam zivot polako postao bolji i laksi. ,,I ja sam bila u pozcijama kada sam mogla da potegnem neke metode koje smatram neprimerenim, ali nisam, uradila sam na svoju stetu. Nemoj mi samo reci da je drugacije kad dodje dete, da ne objasnjavam zasto, nije mesto." ,,Ovde treba da se pise o konkretnom problemu sa produzetkom bolovanja za decu za koju postoji realan osnov da im je potrebna produzena roditeljska nega, a finansijske i ostale momente nepravde ostavimo za druge teme. "
|
|
|
|