RE: GAK Narodni Front (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

Sanjalicaaa -> RE: GAK Narodni Front (25.6.2013 15:45:10)

Nece da mi daju uput, kazu nemam prava ja da biram gde cu da vodim trudnocu [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
A doktorka mi je takva da mi nije dala da radim osnovne analize poput gvozdja. A za jake bolove u stomaku kaze da je normalno.
Uh bas sam se razocarala [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Tiziana -> RE: GAK Narodni Front (25.6.2013 16:03:55)

Kako ti ne daju uput? Idi u neki DZ otvori karton kod gin i trazi uput za Front. Ne mogu oni da odlucuju gde ces ti da vodis trudnocu, to je tvoj izbor. Koliko si trudna?

Sanjalicaaa -> RE: GAK Narodni Front (25.6.2013 16:10:49)

Rekla mi je bukvalno "mozes da zaboravis na Front. Posebno zato sto nisi iz Beograda." Ne znam da li onda mogu da idem u neki DZ posto sam student i nisam iz Beograda.
10 nedeja sam.

Tiziana -> RE: GAK Narodni Front (25.6.2013 16:52:27)

Kako je odvratna. Pazi,ona tebi treba da da uput da radis dabl test. To moras na nekoj od klinika.ti reci da hoces u Frontu i kasnije idi uvek na taj isti uput. Mislim da to moze. Evo neka se javi neka od devojaka koja je isla na preglede u Front pa neka kaze, ja sam isla tamo tek pred porodjaj pa nisam sigurna.
Mislim da dobijes samo jedan uput na koji posle svaki put ides na preglede.

Tiziana -> RE: GAK Narodni Front (25.6.2013 16:53:52)

A probaj da otvoris karton u nekom dz koji ti je najblizi, ako ti nesto prigovore ti kazi da nisi zadovoljna svojom dr na Poliklinici i da neces kod nje da vodis trudnocu!

Sanjalicaaa -> RE: GAK Narodni Front (25.6.2013 17:08:17)

Ici cu sutra u DZ Zvezdara pa cu videti.
A gde si ti isla na preglede?

Tiziana -> RE: GAK Narodni Front (25.6.2013 18:26:41)

MA ja vec godinama idem kod jednog dr privatno,on radi u Fron tu,ali ne u savetovalistu za trudnice. Pred kraj da ne bih placala na svaka 3 dana,isla sam u Front i svercovali smo se da me pregleda.

Leptiric123 -> RE: GAK Narodni Front (25.6.2013 20:07:57)

Tako je Tiziana na prvi uput koji dobijes za dabl ides narednih 6 meseci...tj ostane ti polovina tog uputa na kojoj oni nesto napisu i posle ides uvek tamo....posle dabl testa ides u savetovaliste za trudnice ako zelis tamo da vodis trudnocu...
Probaj u dz da uzmes uput...ako ne reci toj glupaci sa poliklinike da ces je tuziti,i zvati novinare....ona ti mora dati uput za kiniku kada treba da radis analize i svakako ti.mora dati uput za porodiliste kasnije...nece valjda ona da te poradja...kakva mentolka ne verujem.Ali samo ostro....

Moiraina -> RE: GAK Narodni Front (25.6.2013 20:11:34)

IZVORNA PORUKA: Sanjalicaaa

Rekla mi je bukvalno "mozes da zaboravis na Front. Posebno zato sto nisi iz Beograda." Ne znam da li onda mogu da idem u neki DZ posto sam student i nisam iz Beograda.
10 nedeja sam.

Kad sam se drugi put porodila, sa mnom u sobi su bile dve devojke koje nisu iz Beograda, jedna iz Niša i jedna ne znam odakle, nisam zapamtila. Tako da ipak može (inače, nijedna nije imala vezu).

Leptiric123 -> RE: GAK Narodni Front (25.6.2013 20:17:07)

Naravno da moze...pa sta da je na pitovanju u bg i krenuo porodjaj nece da je vracaju u njen grad.
Kako svasta ljudi pricaju...uzas.
Samo trazi taj uput i vise se ne vracaj toj budali....jer tvoja beba je u pitanju
Svi normalni lekari te pitaju u kojoj klinici zelis da vodis trudnocu i za nju ti daju uput...

Tiziana -> RE: GAK Narodni Front (25.6.2013 20:32:16)

Ma sramota covece kako ej mogla tako nesto da kaze!

I mene je dr u dz kod koje sma samo uzimala doznake pitala zasto uzimam uput za dabl u Frontu,zasto mi taj dr kod koga idem privatno ne uradi on dabl. bas je bila drska.ja rekla ne znam,poslao me je tamo i treba mi uput.Sta se nje tice,ona je bila duzna da mi da uput j r ona to ne moze da mi uradi!

Moiraina -> RE: GAK Narodni Front (25.6.2013 20:36:50)

Moj dr iz DZ je po tom pitanju bio skroz ok. Oba puta me je na prvom pregledu pitao da li želim da trudnoću vodim kod njega, ili imam "svog" dr [sm=smiley1.gif] Znači, znao je da kod njega idem samo po upute i doznake i nije pravio nikakav problem.

blizanac82 -> RE: GAK Narodni Front (26.6.2013 0:08:03)

Sanjalice,samo ostro i ne odustaj!! U dz su bezobrazni,imala sam isti problem i na kraju je pristala da mi da uput za front kad sam trebala na dabl da idem.Pristala je da napise taj famozni uput i od tada sam isla na sve preglede koje ne moram da placam,u front.Uput ti vazi sest meseci i sve sto ti treba radis tamo. To je tvoj izbor gde ces voditi trudnocu i nema veze odakle si,tako da uzmi taj uput i pravac u front! Srecno!!!

Leptiric123 -> RE: GAK Narodni Front (26.6.2013 11:58:42)

Jel zna neko kako da znam koji dan je moj dr dezuran i moze me on poroditi u NF....ja sam npr gledala njihov spisak dezurstva trenutni koji je na sajtu, ali on nije ni jedan dan u porodilištu, samo jedan na poliklinici....i nije mi jasno jer samo onaj dan kada dezura u porodilištu moze on da me porađa ako ne platim?

janabons -> RE: GAK Narodni Front (26.6.2013 12:06:19)

Dr moze da te poradja samo onog dana kada je dezuran u porodilistu, sem u slucaju da to nije njegovo radno mesto, npr. svaki dan radi u porodilistu do 3h,tu je stacioniran. Ja nisam sacekala dezurstvo mog dr, dosao je po pozivu van svoje smene, i cim je dosao u prisustvu nacelnika i mog dr sam potpisala prisustvo izabranog lekara porodjaju van svoje smene 40.000din.Ne zalim dinara, jer ko zna sta bi bilo sa mnom i mojom bebom da nije dosao moj dr. Nadam se da smo se razumele[sm=smiley1.gif]

janabons -> RE: GAK Narodni Front (26.6.2013 12:15:16)

Sanjalice, uput koji ti daju za nf vazi 6. meseci i sa njim obavljas sve preglede

Tiziana -> RE: GAK Narodni Front (26.6.2013 12:20:28)

Evo ja cu ti sad reci sta je meni moj dr 2011 rekao. Oni imaju 2x pravo da iskriste da dodju van dezurstva i van radnih sati,a da to porodilja ne plati,sve preko toga se placa.
Druga stvar,do skora je svako mogao da dodje da porodi,svi su oni akuseri,ali skoro su oni potpisali nekakve ugovore gde se obavezuju npr da rade samo u porodilistu i operacije,ili samo na sterilitetu itd i nemaju dakle prava ako nisu potpisali za porodiliste,da poradjaju.ako to rade,mogu da budu kaznjeni. ja ti samo prenosim sta je meni receno,ne kazem da to tako zaista i funkcionise pa najbolje da ti to proveris sa svojim dr.

Tiziana -> RE: GAK Narodni Front (26.6.2013 12:22:53)

Jano a sta se desilo,sto si na kraju isla na hitan carski?

Leptiric123 -> RE: GAK Narodni Front (26.6.2013 12:27:53)

Aha dobro da znam...nisam baš razumela taj spisak dezurstva...[sm=smiley1.gif]

U slučaju da bude trebao cr zvaću mog doktora sigurno, jer je fenomenalan a ako sve krene normalno ne bih ga zvala...ne znam ako me ne uhvati neka frka...

Tiziana -> RE: GAK Narodni Front (26.6.2013 12:36:16)

Jel ti ides kod tog dr privatno ili na kliniku?

janabons -> RE: GAK Narodni Front (26.6.2013 12:40:13)

Dobila sam visok pritisak 6 dana pre termina, u dogovoru sa mojim dr 10.06. legla na odeljenje visoko rizicne trudnoce da bi sve pomnije pratili i dogovorili se da ce me za dan, dva poroditi. Dogovor je bio da idem na epidural uz prisustvo muza. Medjutim meni krenule kontrakcije tog dana po podne, zvala dr, uradili jos jedan ctg i odmah me poslali u porodiliste.Ctg bio sve losiji, plodova voda se rapidno smanjivala, busili vodenjak 4 lekara, vode nema.U roku od 10 min moj dr je insistirao carskom rezu, jer mu se situacija nije svidela, nacelnik je to morao da odobri, malo je zatezao, tipa-zena u boksu do mene se vec deset sati poradja prirodno , pa je nisu poslali na carski. Onda su moj dr i nacelnik izasli , vratili se za minut i nacelnik je rekao kucaj nalog za hitan carski. Beba je rodjena od tad za 15 min, sve je bilo leteci. NAgutala se zelene plodove vode, prebacili je sutra ujutru u institut na intenzivnu,samo su doneli da mi je pokazu,dr me je mnogo dugo cistio.Ja izasla iz fronta ,pa sa njom otisla da lezim jos 5.dana u institutu. Na kraju je isprimala te antibiotike i sve se dobro zavrsilo,ali stres koji sam prezivelA NIKADA NECU ZABORAVITI-POJAVILE SU MI SE SEDE U KOSI. Hvala bogu,posledica nema nikakvih, uradjeni su svi moguci pregledi, a lekari sa instituta su mi rekli da posledica nema zahvaljujuci tome sto je cr uradjen u pravom trenutku.
Zato kazem, svaka cast onim zenama koje idu bez veze.KAda porodjaj ide svojim tokom, sve je lako, a kada nesto krene napoako....

Tiziana -> RE: GAK Narodni Front (26.6.2013 12:45:52)

Jano svaka ti cast! Sva sam se najezila sad dok sam ovo citala..

Najbitnije je da je sad sve to iza vas i da je ona dobro!!!!

I u pravu si,tuzno jeste,ali na zalost svako mora da ima vezu radi neke svoje sirugnosti. Naravno ko je u mogucnosti da je ima.

janabons -> RE: GAK Narodni Front (26.6.2013 13:34:47)

Bas tako, zalosno, ali istinito

Leptiric123 -> RE: GAK Narodni Front (26.6.2013 14:49:00)

Tiziana ne idem privatno idem kod njega u NF...

Jano..ne znam šta da ti kazem, uzas, ali hvala Bogu dobro je sve prošlo...

Planiram ako sve bude kako treba da idem normalno, kad krenu kontrakcije pa ko bude tamo, a ako bilo šta posumnjam da nije normalno zvacu tog doktora, ne znam ga privatno, niko mi ga nije preporučio lično, osim što sam čula sve najbolje o njemu, ali imam potpuno poverenje u njega...[sm=smiley1.gif]

Leptiric123 -> RE: GAK Narodni Front (29.6.2013 13:03:36)

Sad mi nije jasno nesto...sta znaci moj lekar u frontu? Onaj kod koga idem na uz kad idem tamo? On mi uek napise izmedju njegovih pregleda idem i dz....samo kod njega idem na iz on mi uvek zakaze sledeci jel to znaci da mi on tamo.vodi trudnocu ili treba jos nesto?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>