|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
25.3.2012 22:43:08   
ishler
Znaci sada smo u jos vecem problemuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1801
25.3.2012 22:46:35   
Anoniman
Ne breeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!
Prerašće, primiće je kasnije... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1802
25.3.2012 22:49:47   
ishler
Bas sam glupauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1803
25.3.2012 22:53:48   
Anoniman
Nisi dušo glupa, samo si uplašena. user posted image I to je ok. Ali moraš da naučiš u svemu ovome da vidiš nešto dobro.
Naodno, svi roditelji, na sve moguće načine odlažu MMR vakcinu, pokušavaju da na neki način izvedu to da deca prime što kasnije, a ti očajaaš što ćeš morati da je odložiš. Ma daaaaaaaaj... 90% stvari ide iz glave. Smejaćete se kada vam kažem da je Marko napokon bio bolje kada sam se ja pomirila da on ima alergiju i da nam predstoji duži period uzdržavanja od određenih namirnica, i da neće biti lako... Dokle god sam to odbijala da prihvatim i nadala se da je sve lekarska greška, on je bio loše. Morate da mislite pozitivno!!!

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 1804
25.3.2012 23:05:46   
Yula
IZVORNA PORUKA: ishler

Evo i mi da placemouser posted image i da se zalimo.
Pre mesec dana sam uvodila zumance,kada smo stigli do celog posle dva sata od jela je beka povracala.mislila sam da je slucajnost.
Rekoh hajde pauziracu za svaki slucaj mesec dana.
Pre tri dana dala cetvrtinu,posle dva sata haos,povracala preko deset__ puta za sat vremena,na kraju pocela usta da joj plave,mislila sam da cu se slogiratiuser posted image ,brzo u dz,medjutim vec je bilo bolje,navodno zbog toliko povracanja izgubila dah.Na kraju je sve bilo ok.user posted image
Ne znam sada sta dalje.Lekarka koja je tu bila kaze ne mora biti alergija,ja znam da jeste 100%user posted image

Citala sam bas ovde na rr, izvesna Tea, odnosno njena beba je imala apsolutno istu reakciju kao tvoja beba na zumance, znaci stravicno povracanje nakon dva sata od konzumiranja istog. Mada, njena malena je reagovala cini mi se tek na celo zumance svaki put.
Nije to nista strsno, alergija na jaja se takodje prerasta. Moj Lazar je alergican na jaje, i na belance i na zumance i to mu je utvrdjeno pric testom kada je imao, ako se dobro secam, nekih 5.5-6 meseci. Mada, mi smo i smai primetili da al. na jaja, jer je dohvatio malo majoneza, i iako smo mu obrisali prste, nismo ih oprali, gde se dodirivao ostali su crveni pecati!
Tu opet dolazimo do one price, da sam ja uverena da deca koja imaju ekcem imaju neku alergiju na nesto, bilo da je to namirnica, inhalatorni al. ili kontaktni... Pre ili kasnije uglavnom se ispostavi da je u pitanju bila alergija.

< Poruku je uredio Yula -- 25.3.2012 23:13:49 >

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 1805
25.3.2012 23:13:07   
Yula
U pravu je Tash, kao i obicno user posted image Mnogi roditelji sve cine da odloze tu mr vakcinu, a ni meni ona Boga mi ne dpada, i bila sam bar bar zbog toga srecna sto je nece primiti pre 2. godnice.

Ja sam se zene uzasno razbolela, imam temperaturu i jedva gledam na oci...

Malo pre citam malo ovaj nas forum i ovu temu, i zaista je dragocena! Ovde sam redovno pisala sta nam se desava i tako nadjem da je bebi osip ispod oka poceo jos pre banane da se javlja, a jos uvek ga ima! Nemam pojma od cega je! Smanjio je se, ali... Ajd, necu mu davati dunju, izgleda da je ona. Hleb jos nismo mesili, nikako da se nakanimo, a od sutra krecemo sa paprikom.

Tashn kako ti je Luka, kako mu je masnicana oku, nisi mi rekla? Kako je Marko sada? Sta se desava sa piletinom??? U utorak na vakcinu?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1806
25.3.2012 23:19:59   
ishler
Nazalost je tako,najvise sam se i plasila uvodjenja mlecnih proizvoda i jaja,iako do sada nije reagovala.
Mislim da je strah jaci od nas,mozda da je samo ekcem ne bi bio,ali ovo povracanje je tako dramaticno bilo da me je strah sada bil sta da uvedemuser posted image
Uzgled da li je istina da deca alergicna na jaja budu i na pletinu?

< Poruku je uredio ishler -- 25.3.2012 23:21:42 >

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1807
25.3.2012 23:33:20   
Yula
Ja to ne znam zasigurno, ali sam tu i tamo cula da deac alergicna na jaja lose podnose i piletinu. L. nisam davala nikakvu zivinu da jede, umesto nje smo uveli zecetinu. Nemoj da se sekiras nista, sve ce to proci. Samo, znam da se detetu koje odreaguje na jaje, narednih 6 meseci minimum ne daje ponovo da jede jaja, bilo da je zumance, bilo da je belance. Uglavnom, belance je mnogo cesci alergen nego li zumance.
Ja sam na dva-tri metra od kompa, i tastatura mi guta pola slova jer je bezicna, plus ovako bolesna jedva vidim monitor i sta pisem, ne zamerite na slovnim greskama, ispravim koliko primetim.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 1808
25.3.2012 23:35:27   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Yula

Tu opet dolazimo do one price, da sam ja uverena da deca koja imaju ekcem imaju neku alergiju na nesto, bilo da je to namirnica, inhalatorni al. ili kontaktni... Pre ili kasnije uglavnom se ispostavi da je u pitanju bila alergija.

APSOLUTNO SE SLAŽEM! user posted image

Tashn kako ti je Luka, kako mu je masnicana oku, nisi mi rekla? Kako je Marko sada? Sta se desava sa piletinom??? U utorak na vakcinu?

Povuklo se. Ispostavilo se da je iritacija ili alergija na neki šampon, sapun. Veovatno nije dobro isprao ruke, a trljao okice.

Marko je super. Save ekcem na bradi i oko usta se povukao, na leđima se povlači. Ne znam dal se sećate, ali pisala sam da mi se nikako ne kreće sa piletinom, i onda sam natripovala sebe da je to taj momenat i da krenem... Jao bre, slušajte svoje instinkte, uvek ćete biti u pravu. Majka zna najbolje!
Da, u utorak na vakcinu ako bude mesta u bolnici, treba sutra da zovem.

Moja dr kaže da je povezano.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1809
   [Obrisana poruka]
25.3.2012 23:36:55   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1810
25.3.2012 23:37:30   
Anoniman
Ne, sledeće, kod nas je još uvek od 7me. user posted image

(odgovor članu Brisani korisnik)
  Direktna veza do poruke: 1811
25.3.2012 23:46:36   
Yula
Ishler, pretpostavljam da si ti ovo vec iscitala, ali za svaki slucaj da ostavim link, mozda ce nekome dobro doci:

http://www.yumama.com/beba/zdravlje-beba/1124-Alergija-jaja.html

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1812
25.3.2012 23:49:04   
ishler
Nisam uvela piletinu ali jesam curetinu.
Yula sta te je snaslouser posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1813
25.3.2012 23:49:35   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: Yula

APSOLUTNO SE SLAŽEM! user posted image

Povuklo se. Ispostavilo se da je iritacija ili alergija na neki šampon, sapun. Veovatno nije dobro isprao ruke, a trljao okice.

Marko je super. Save ekcem na bradi i oko usta se povukao, na leđima se povlači. Ne znam dal se sećate, ali pisala sam da mi se nikako ne kreće sa piletinom, i onda sam natripovala sebe da je to taj momenat i da krenem... Jao bre, slušajte svoje instinkte, uvek ćete biti u pravu. Majka zna najbolje!
Da, u utorak na vakcinu ako bude mesta u bolnici, treba sutra da zovem.

Moja dr kaže da je povezano.

Ehej Tash, bas mi j drago da si tu. Super sto se Luki to povuklo, verovatno da je dirao prljavim rucicama.
Secam se tvoje frke za piletinu, tako sma i ja imala od jabuke i kruske i secam se da me bas Macaki pitala sto zentam od njih user posted image
Ja cu uskoro opet probati sa bananom, ali necu insistirati, samo osecam, zaista osecam da mu ona ne bi smetala, mada, nikad se ne zna.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1814
25.3.2012 23:51:28   
Yula
IZVORNA PORUKA: ishler

Nisam uvela piletinu ali jesam curetinu.
Yula sta te je snaslouser posted image

Ma, valjda nazeb, imam temperaturu, zapusen nos i malo me grebucka grlo, a sve je od grla i pocelo... Samo da nije virusno, da ne prenesm i bebici...

< Poruku je uredio Yula -- 25.3.2012 23:53:45 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 1815
25.3.2012 23:58:35   
Anoniman
AU, ovaj text o jajetu je totalni zbun za mene! user posted image
Najviše se zaprepastih na deo "beli hleb bez mleka" i zapitah se da li ja ustvari detetu svaki dan dajem mleko, da li u hlebu zaista nema mleka ili ima? Sutra ću da pitam u pekari, garant će da misle da sam luda. user posted image

I ja sam imala pozitivan osećaj za bananu. user posted image Obožava je! user posted image user posted image

Jako je postao smešan, sve više priča. Danas se presvlačim, on stoji pored, gleda, ja spustila pižamu na sto, a on gleda i kaže "pižama", ja ostala u čudu! user posted image I naučio je da viče "Luka" user posted image , ovaj stariji će proliv dobiti, jer M stalno trči i viče "Luka ajdeeeeee!" user posted image I naučio je da se popne na krevet, čemu se baš i ne radujem. user posted image

Inače, ja sam danas imala veliko kuvanije opet. Napravila sam paštetu. Sklonila sam dinstanog mesa u zamrzivač, sklonila sam presnog mesa u zamrzivač, napravila sam dve doze šnicli na luku i jednu musaku. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1816
26.3.2012 0:07:28   
ishler
Verovatno si se prehladila.
Kuckamo se sutra,glava me boli idem da se komiramuser posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1817
26.3.2012 0:09:11   
Yula
Alergije na hranu

Alergije i netolerancija određenih vrsta namirnica sve su češća pojava među bebama. Evo kako da izbegnete rizik, prepoznate simptome i ublažite posledice…

Prema procenama stručnjaka, od 5 do 8% dece razviće alergiju na hranu, a 10 do 12% mališana ispoljiće netoleranciju određenih vrsta namirnica tokom prvih godinu dana života.
Eksperti tvrde da je previše komforan način života delimično zaslužan za pojavu alergija na hranu. Zagrejani domovi idealno su okruženje za razvoj kućnih grinja koje narušavaju imunitet dece. Zato su svakodnevno usisavanje, nedeljno pranje pamučne posteljine (na 60 stepeni Celzijusa) i često provetravanje prostorija jedini način da kontrolišete broj štetnih mikroorganizama u domu.
Situaciju pogoršava i to što se primenom jakih sanitarnih sredstava i kućne hemije ubijaju korisne bakterije, a poznato je da bebe moraju da budu izložene dejstvu bakterija koje su prirodno prisutne u okruženju, jer to pomaže jačanje imuniteta. Zato, nemojte preterivati sa čišćenjem i upotrebom dezinfekcionih sredstava.

DA LI JE MOJA BEBA IZLOŽENA RIZIKU?
Ukoliko postoje slučajevi astme, ekcema ili polenske groznice u vašoj ili porodici vašeg supruga, šanse da se i kod vaše bebe pojavi alergija ili netolerancije na hranu se uvećavaju. Ipak, možete da minimalizujete ovaj rizik ako do šestog meseca isključivo dojite bebu, što će svakako ojačati njen imunološki sistem. Eksperti preporučuju uvođenje čvrste hrane (kašica) tek nakon navršenih šest meseci. No, ako smatrate da je bebi ranije potrebna druga vrsta hrane, osim vašeg mleka, obavezno se posavetujte sa lekarom.
Kada dete navrši šest meseci života, majčino mleko joj više ne obezbeđuje sve potrebne hranjive materije, zbog čega je potrebno da uvedete čvrstu hranu u njen jelovnik. Međutim, što kasnije date bebi potencijalne alergene, kao što su kravlje mleko i jaja, alergijska reakcija biće blaža zbog većeg stepena razvijenosti i zrelosti digestivnog sistema.
Na početku prevođenja bebe na čvrstu hranu budite oprezni i dajte joj samo pasirano voće i povrće – jabuke, kruške, šargarepu, krompir. Kada se navikne na ove namirnice i bude starija od šest meseci, možete da počnete da je hranite mesom, hlebom i testeninom (sadrže gluten) i punomasnim mlečnim proizvodima, za početak – jogurtom. Uvodite namirnice jednu po jednu, najbolje za ručak, i dajte bebi kašice napravljene od iste vrste namirnice tri dana zaredom. Tako ćete moći da proverite kako beba reaguje na određenu vrstu hrane.

ALERGIJA ILI NETOLERANCIJA?
Alergija se manifestuje akutnom reakcijom, dok se netolerancija prema hrani ispoljava u periodu od 12 sati do nekoliko dana nakon konzumiranja neodgovarajuće vrste namirnice.
Alergija na hranu javlja se kao posledica naglašene reakcije na neku vrstu namirnice koju organizam registruje kao stranu materiju. Organizam oslobađa antitela (IgE) koja napadaju proteine u hrani, što izaziva alergijsku reakciju. U simptome spadaju kožni osip (koprivnjača), oticanje i svrab lica, kijanje, zapušen nos, suzenje očiju, curenje iz nosa i otežano disanje.
U vrlo retkim slučajevima, beba može da doživi anafilaktički šok, što je najteži oblik alergijske reakcije, koja može i da ugrozi život. Manifestuje se oticanjem sluzokože grla, zatezanjem vrata, mlitavošću tela, a dete može da pobledi ili poplavi. Dete čak može da izgubi svest, a ukoliko mislite da se radi o anafilaktičkom šoku, obavezno odmah pozovite Hitnu pomoć, ili odvezite dete u urgentnu sužbu. Ako lekari potvrde dijagnozu, dobiće injekciju epinefrina (adrenalin).
Netolerancija prema hrani javlja se kada bebin probavni sistem ne može da svari određenu vrstu namirnice, najčešće zbog nedostatka specifičnog enzima u organizmu. Simptomi uključuju bolove ili grčeve u stomaku, povraćanje i proliv, a ponekad i probleme u ponašanju.

KAKO SE LEČI?
Ako sumnjate da vaše dete pati od alergije, zapisujte sve namirnice (i napitke) koje pojede/popije tokom nedelju dana, kao i reakcije koje se nakon toga javljaju. Nemojte samovoljno da isključujete namirnice iz njegove ishrane, jer tako možete da mu oduzmete važne hranjive materije.
Alergija na hranu dijagnostikuje se samo alergološkim testom na koži. (Tečni ekstrakt određene namirnice, potencijalnog alergena, stavlja se na kožu a onda se koža bocka lancetom. Ako je dete alergično, postepeno će se na mestu uboda pojaviti izbočina veća od 3 mm. Za dobijanje rezultata analize krvi potrebno je da prođe od 10 do 14 dana.)
Anafilaktička reakcija se tretira adrenalinom, dok se blaži oblici alergija kontrolišu izbegavanjem namirnice alergena.
U slučaju netolerancije prema hrani, najdelotvorniji metod je isključivanje namirnica iz ishrane, kao i povremeno probanje upravo namirnica za koje se smatra da izazivaju lošu reakciju organizma.
Na svu sreću, veliki broj dece (oko 90%) preraste netoleranciju na laktozu, kao i alergiju na kravlje mleko i jaja, mada samo 10 do 20% prevaziđe alergiju na jezgrasto voće. Za sada je najbolji lek protiv alergijskih reakcija izbegavanje konzumiranja namirnica koje ih izazivaju. Međutim, uskoro će se pojaviti vakcine za desenzitivizaciju koje će roditeljima i deci umnogome olakšati život.[/b]

NAJČEŠĆI I NAJJAČI ALERGENI

Kravlje mleko
Oko 6% beba alergično je na ovu namirnicu i to zbog toga što njihov probavni sistem ne može da svari mlečne proteine (laktoglobuline) i šećere. Alergijska reakcija javlja se kao posledica nedostatka laktaze, enzima koji razgrađuje mleko.

Jaja (belance)
Alergija na ovu namirnicu obično nastaje zbog nepodnošenja proteina iz belanceta, pa ga zbog toga ne treba davati bebama mlađim od godinu dana. Međutim, tvrdo kuvano žumance sme da se dodaje u kašice počevši od sedmog meseca bebinog života.

Pšenica i druge žitarice
Ova grupa namirnica poznati je nositelj alergenih materija, a pšenica je najpoznatija među njima. Pojedine bebe ne podnose protein gluten iz pšenice. Inače, ova oset_ljivost posledica je genetskih promena uslovljenih evolucijom, tako da organizam nekih ljudi ne prepoznaje peptide glutena.

Kikiriki
Svako trideset_o dete mlađe od dve godine alergično je na kikiriki. Ukoliko postoje slučajevi astme, ekcema ili bilo koje druge vrste alergije u vašoj, ili porodici vašeg supruga, nemojte da dajete mališanu kikiriki niti proizvode od njega (puter i grickalice) sve do navršene četiri godine. Inače, kikiriki je najčešći uzročnik alergijskog šoka.

Među alergene, doduše nešto slabije od pobrojanih, spadaju i riba, citrusno voće, jagodičasto voće i jezgrasto voće (lešnik, orasi, bademi).

link: http://www.mojabeba.rs/zdravlje/alergije-na-hranu

Sta mislite o ovome sto sam obojila??? Ja za to cujem prvi put!

< Poruku je uredio Yula -- 26.3.2012 0:12:23 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1818
26.3.2012 0:09:31   
Anoniman
I ja idem u krevet, sutra se radi. user posted image Lepo sanjajte.
Sutra je novi dan, bebe su već malo jače, a našim mukama se kraj bliži svakim danom. user posted image

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 1819
26.3.2012 0:15:31   
Yula
Laku noc zene, ocekujem sutra vase misljenje o ovim vakcinama protiv alergija!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1820
26.3.2012 0:15:43   
Anoniman
Međutim, uskoro će se pojaviti vakcine za desenzitivizaciju koje će roditeljima i deci umnogome olakšati život.

Šta znači desenzibilizacija? Vakcinom će se lečiti alergija (ili intolerancija)? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1821
26.3.2012 0:16:43   
Anoniman
Ja sam ovaj text negde već čitala. Mislim da su delovi ovog texta na temi Alergija na hranu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1822
26.3.2012 1:54:55   
MOCICA
Tash izgleda da joj i kukuruz i pirinac smetaju.

Neko spomenu zamrznuto povrce a ja se setih da mi je gastroenterolog rekao da to nikako ne dajem nego da uvodim namirnice onim redom kako dospevaju sezonski. I naravno da gledam da uzimam provereno domace, jer recimo ljudi nisu alergicni na paradajz ali se najveci procenat trovanj povrcem desi od paradajza zato sto ga prskaju sa svim i svacim! A tek sad ovi plastenici, fuj!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1823
26.3.2012 8:24:32   
Anoniman
Aha, nije to savet samo gastro, već i alergologa.
Ali to se odnosi samo na uvođenje namirnica, ali mislim da ne i na kasnije hranjenje (kada je namirnica već uvedena).

Sada sam pitala u pekari Evropa (ima je u NS i ima je u Ulcinju, između ne znam user posted image ), u običnom belom i u kalupljenom belom hlebu nema mleka ni soje, potpuno su posni: voda, brašno, so.

(odgovor članu MOCICA)
  Direktna veza do poruke: 1824
26.3.2012 9:13:11   
Anoniman
Naučnici su napokon otkrili razlog zašto deca koja se valjaju u blatu ređe obolevaju od astme i ostalih alergija. Odgovor leži u posebnom proteinu čiji nivo opada zbog bacila iz blata. Izloženost bacilima u detinjstvu jača imunitet dece i sprečava pojavu alergija i bolesti u budućnosti. Ipak, do sada nije bilo poznato zbog čega dolazi do ovakvog efekta, i koji su to bacilli koji jačaju imunitet dece.   Nedavna studija na miševima pokazala je da mikrobi koji dolaze iz blata, štite od pojave astme, stomačnih virusa i upale mokraćnih kanala.   Studija je dalje pokazala da deca u razvijenijim krajevima sveta češće oboljevaju od ovih bolesti, jer antibiotici koje često upotrebljavaju ne dozvoljavaju organizmu da sam stvori mehanizam odbrane.
Naučnici su u istraživanju koristili dve vrste miševa. Miševe bez bacila, koji su odgajani u sterlinoj sredini i one koji su odgajani u klasičnoj laboratoriji sa bacilima i ostalim poteškoćama.
U potrazi za razlogom zašto bacilli utiču na imunitet na takav način, naučnici su svoje istraživanje koncentrisali na CXCL16 protein koji je direktno povezan za upalama i astmom.   Kod “sterilnih” miševa ovaj protein bio je prisutan na većem nivou dok je kod normalnih bio znatno niži.   Ovi rezultati ukazali su na putanju, koja govori da izloženost bacilima spušta nivo proteina CXCL16 i tako štiti organizam od bolesti astme i raznih upala.

IZVOR

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 1825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here