|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
20.3.2012 22:26:03   
Anoniman
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1751
20.3.2012 22:28:38   
Anoniman
Kreće breza da cveta lagano KLIK (izaberite svoj grad)

Pazite sa krompirom, jabukom, šargarepom, višnjom i celerom.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1752
20.3.2012 23:08:34   
MOCICA
Citam redom pa da iskomentarisem za mene interesantne stvari:

-AD kapi ili Vigantol su mi sa prvim detetom pogirsavale tegobe, a sada takodje sa drugim.

- za preparate iz manastira sam cula da su zaista cudotvorni od bas dobrih i pouzdanih ljudi tako da bih Vam preporucila. Ne znam ni sama da li da pozovem da pitam za moj problem sa refluxom, al beba ima 2 meseca a i ne znamo na sta je alergicna tako da nam prvo trena dijagnoza pa cu da vidim...

- neka od Vas uvozi Alernovu iy Madjarske, pa me interesuje koliko kosta tamo, ova cena od 2150 mi je katastrofa, a pojedemo je ya 5 dana.
kolace
- joj rasplakala me prica sa palacinkama, tako sam i ja 5 godina muku mucila a sad sve spremam bez mleka i jaja. I u overenju posne palacinke su ukusnije od obicnih.

- u vezi tih alergija/intolerancija - zbog kiselih stolica i povracanja na dijeti sam i posto mi je dr. rekla da predjem na Alrnovu a ja ne bi vec bih volela da je dojim i da se mucim sa dijetom mislila sam da uradim test na intoleranciju. Vidim svasta se nudi po netu. Vecinom ih ove poynate labaratorije ne rade a koje rade rade na antitela i kako mi rekose beba moye biti samo alergicna na mleko a da moja ishrana nema veza sa tim. A ja mislila da njoj uradim test pa da iz svoje ishrane izbacim sta joj smeta i nastavim da dojim. Ako vec moja ishrana nema veze, zasto joj je recimo jedan dan kad sam ceo dan jela palentu stolica bila zuta, kad jedem mrkvu onda je narandzasta, zelenu salatu onda je zelena. Ima li to smisla???

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1753
20.3.2012 23:09:38   
madre
IZVORNA PORUKA: Zille

A što se tiče davanja antihistaminika bebi, tu sam bila protiv toga, ali sam se vremenom otkravila i shvatila da su to male doze koje se daju da SPREČE pojavu bronhitisa i astme. Znači da je, po mom mišljenju, a koliko vidim i mnogih lekara, bolje davati prevenciju nego da se napadi gušenja javljaju i da ih tada lečiš inhalacijama i Urbasonima. Ako se beba guši, može da se desi da se uspava, i da roditelji i ne primete da se dete bori za vazduh(misle kako dete lepo spava pa ga ne bude, tako sam ja prošla sa prvim detetom). To je vrlo opasno jer nema dovoljno kiseonika u organizmu, ugljen dioksid se zadržava i pretvara sa raznim jedinjenjima u kiseline koje mogu da oštete kako unutrašnje organe, tako i mozak. Zato se smatra da te male doze Aeriusa, Anvila, Flixotide, Singulaira i ostalih manje štete prave nego napad gušenja.

sad sam skroz sludjena! bogdan vec 3 nedelje slinavi, izasao mu ekcem u iso vreme... sad je pocela temperatura i jak suvi i iritirajuc kasalj (od kog cesto ostaje bez vazduha) i nazovi ekcem se siri. da li je moguce da je sve to zajedno zapravo burna alergijska reakcija na nesto, a ne ekcem plus prehlada?! od aeriusa mu bude bolje, cim prestanemo da mu dajemo sve po starom! joj, tek sada nista ne znamuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1754
20.3.2012 23:13:30   
Yula
IZVORNA PORUKA: Tash

Kreće breza da cveta lagano KLIK (izaberite svoj grad)

Pazite sa krompirom, jabukom, šargarepom, višnjom i celerom.

Od svega toga mi jedemo samo krompir. Videcemo kako cemo proci ovog proleca. Meni se nesto "javlja" da necemo imati problema, mada ... nikada se ne zna.

Jutros smo probali bananu. Naravno, prvi put i proslo je bez nekih vidljivih reakcija. Izasle mu dve tri tackice opet pored usta, ali one su pocele da se pojavljuju rekla bih jos juce, a jutros mu nisam davala dunju, koju smatramo uvedenom jer ju je jeo 4 dana, i jutros je jeo jogurt i HLEB!!! Da, sveki sinoc ispekla i malac je jutros i ceo dan dana glockao hlebcic, a za veceru ga je smazao isitnjenog i udrobljenog u neki neslani krem sir!
Sutra, naravno, nastavljamo sa bananom pa cemo videti kako ce to sve proci.
Tash, nisi mi rekla svoje misljenje povodom ove nase egzibicije, mada, mozda sam ja to previdela? Osecam da me grdis i kritikujes u sebi user posted image  Ali doslo mi da probam, sve sam radila po propisima i sada sam malo odlepila!  user posted image  Ako sutra ovaj osipic po licu nastavi ad se siri mozda mu preksutra necu davati, videcu uostalom kao ce se odvijati situacija.

Danas sam ispekla papriku, podelila u porcije i zamrzla, jer posle banane krecemo sa njom. I plavi patlidzan sam isto ispekla i zamrzla. Covece kako malo ispadne kada se ispece, sve se ono sprci. A od kuvanog ima ihahaj. Zato ja i mesam, nekada dajem peceni, a nekada kuvam na pari.

Zille, pa malac je, sto kaze tash - pu, pu, pu da neureknem! Ljubi ga puno! Bice to sve bolje, ja nesto zaista verujem da su to sve bile ukrstene reakcije sa mlekom.

E, odoh da ispisem u dnevnik sta smo do sada uvodili, kasnim opasno, mozda sam nesto i zaboravila!

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1755
21.3.2012 9:18:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MOCICA

- neka od Vas uvozi Alernovu iy Madjarske, pa me interesuje koliko kosta tamo, ova cena od 2150 mi je katastrofa, a pojedemo je ya 5 dana.
kolace

Oko 12eur. Ako želiš, poslaću ti u pp br apoteke u pp, samo, moraš tačno da znaš koju Allernovu želiš, znam da su Zille pitali koju želi.

Yula, sećam se da je dr rekla "presan krompir", znam da sam je čudno pogledala, i da ona rekla da se ukrštene reakcije javljaju sa SVEŽIM namirnicima, ali da ona preporučuje da se izbegavaju i termički obrađene za svaki slučaj, iako su šanse za ukrštenu reakciju sa termički obrađenim namirnicima manje.
Banana user posted image Marko OBOŽAVA bananu, samo ide po stanu i viče BANANA, i šta god mu ponudim, on kaže NE, BANANA DAAAAAAAAAAJ! user posted image Držim fige da ne reagujete! user posted image

IZVORNA PORUKA: madre

IZVORNA PORUKA: Zille

A što se tiče davanja antihistaminika bebi, tu sam bila protiv toga, ali sam se vremenom otkravila i shvatila da su to male doze koje se daju da SPREČE pojavu bronhitisa i astme. Znači da je, po mom mišljenju, a koliko vidim i mnogih lekara, bolje davati prevenciju nego da se napadi gušenja javljaju i da ih tada lečiš inhalacijama i Urbasonima. Ako se beba guši, može da se desi da se uspava, i da roditelji i ne primete da se dete bori za vazduh(misle kako dete lepo spava pa ga ne bude, tako sam ja prošla sa prvim detetom). To je vrlo opasno jer nema dovoljno kiseonika u organizmu, ugljen dioksid se zadržava i pretvara sa raznim jedinjenjima u kiseline koje mogu da oštete kako unutrašnje organe, tako i mozak. Zato se smatra da te male doze Aeriusa, Anvila, Flixotide, Singulaira i ostalih manje štete prave nego napad gušenja.

sad sam skroz sludjena! bogdan vec 3 nedelje slinavi, izasao mu ekcem u iso vreme... sad je pocela temperatura i jak suvi i iritirajuc kasalj (od kog cesto ostaje bez vazduha) i nazovi ekcem se siri. da li je moguce da je sve to zajedno zapravo burna alergijska reakcija na nesto, a ne ekcem plus prehlada?! od aeriusa mu bude bolje, cim prestanemo da mu dajemo sve po starom! joj, tek sada nista ne znam

Odgovorila sam ti već:

Pročitaj iz moje brošure gore "Koji su provocirajući faktori?".

Ako mu je od Aeriusa bilo bolje, vrlo je verovatno da je vaš ekcem alergijskog tipa. Jeste mu radili alergotestove nekada?

Vidim da si pisala u temi o ekcemima, odgovorila sam ti i tamo.

Može biti da se ekcem pogoršava zbog prehlade, Recimo, Luki se pojavio ekcem pri poslednjoj bolesti, a on inače nema ekcem, a Marku se uglavnom pogoršava kada se razboli.

(odgovor članu MOCICA)
  Direktna veza do poruke: 1756
21.3.2012 11:48:59   
Anoniman
Evo i nastavak o Lukinom oku KLIK

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1757
21.3.2012 20:26:01   
MOCICA

IZVORNA PORUKA: MOCICA

kolace

Oko 12eur. Ako želiš, poslaću ti u pp br apoteke u pp, samo, moraš tačno da znaš koju Allernovu želiš, znam da su Zille pitali koju želi.

Kako mislis koju? Mislis obicnu ili AR? Please posalji mi broj na PP.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1758
21.3.2012 20:35:13   
Anoniman
Idi na Novalacov sajt, na spec.formule, pa vidi koliko vrsta Allernove ima. Sa mob pisem pa ne mogu da ti dam link, ako Yula dodje pre mene, neka ti ostavi link. Kasnije ti saljem br, ne mogu sa mob.

(odgovor članu MOCICA)
  Direktna veza do poruke: 1759
21.3.2012 22:09:28   
Yula
Ja mislim da ima samo dve vrste Allernove, ili se varam? Ja znam za obicnu i AR formulu, mada Novalac proizvodi i ostala ad mleka, ali ova specijalna Allernova rekla bih da ima dva.

Evo, proverila sam na njihovom sajtu, imaju dve vrste Allernove, kao sto vec rekoh, obicnu i AR za decu koja bljuckaju; Zatm ima Novalac Riz, to je pirincano mleko ( riz je pirinac ), Novalac AR digest za lakse varenje, za decu koja bljuckaju a verovatno nisu alergicni na pkm, vec samo teze vare mleko. Evo i linka njihovog zvanicnog sajta gde to sve mozete lepo i videti.

http://www.novalac.fr/fr/gamme/novalac-lait-formules-speciales.html

< Poruku je uredio Yula -- 21.3.2012 22:20:05 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1760
21.3.2012 22:41:41   
Yula
KOd nas stanje sledece:

Tackice se malo pojacale, cak poceo malo obrascic da bude rumen posle spavanja, isti slucaj kao sa pirincem i zato povlacimo bananu.  Mm kaze da je mozda od kvasca iz hleba, mozda, ali ne verujem. Kako god, od sutra nema banane, hleb nastavljam. Dvoumim se samo da li odmah da krenem od sutra sa paprikom ili da napravim pauzu par dana, da vidim hoce li se ovo povuci? Videcu ujutru sta cu i kako cu...
Eto, bar smo probali, idemo dalje. Sledeca na redu nam je paprika i to pecena.

Zamislite uspela sam da nadjem cerealije bez pirinca! Nesto sam malo bila razgledala na netu i radnjama i svuda sam vidjal apirinac, i vidim kod moje drugarice Nestle 5 cereala i tu nema pirinca, samo pise da ima tragova mleka, ali verujem da to Lakiju nece smetati jer uveliko jede mlecne proizvode. Sada ce mi biti mnogo lakse za veceru necu morati stalno da mu kuvam palente, kacamke i grizove.

Prosto ne mogu da verujem da mom detetu smeta tako puno namirnica, osim na jaja, ni na sta nema jaku reakciju, vec eto tako po malo pocne lice da mu se kvari. Prvo se pojave jedna-dve bubujlicice, pa naredni dan jos par njih i tako svaki dan po nekoliko... Poucena iskustvom sa pirince, a i jabukom i kruskom, nema sta da nagadjam da nije od balavljenja, igracaka, rucica, toplote, NIJE brate, jer sve sto je radio juce i danas radi i svaki drugi dan, a otkada sam mu ukinula jabuke i kruske, lice mu je bilo savrseno cisto. Eto kada je i moja sveki primetila da je juce po malo lice pocelo da mu se 'kvari', da ne bude da ja umisljam i preterujem. Ranije m eje i ona ubedjivala kako je od ovoga, kako je od onoga, a juce odmah kada je videla kaze: "Ma da mi prekinemo sa bananom". Uplasila se posle onoga osipa od kruske iz teglice i valjda tada skapirala da ja ne dizem frku nikada bez razloga.

Ne znam kada ce on prerasti tu sklonost ka alergijama... A mali je kao zmaj u svakom pogledu je neverovatno napredan ( pu, pu, pu user posted image  ) . Gledam decu od mojih drugarica i ono sto je on radio sa 6 meseci oni rade sa 9 ili 10. Krupan je, jak je, ne razboleva se cesto kao njihova deca ( njihove bebe ), bio jednom bolestan kao mala beba, imao temperaturu, ali sam sigurna da je to bilo zbog alergije, jer je bilo sa strasnim prolivom i zimus virus kaslja, kada smo svi u kuci bili bolesni i pre mesec dana temperatura, isto virus, sva deca oko nas imala isti, cak i moja sveki, mi ostali se izvukli. Sa drugaricama kad god se cujem deca im bolesna. Mislim, stvarno ne znam sta je sa tim njegovim imunitetom i kako to funksionise? Ja nisam ni sujeverna niti verujem nesto u poludrago kamenje, ali eto stavila sam mu ogrlicu od cilibara, svi pricaju da pomaze, pa rekoh, sta imam da izgubim osim 15€. Ali, mislim da cu otici u taj manastir da vidim hoce li imati nesto za moju bebu za jacanje tog prokletog imuniteta. Macaki, daj malo bliz info o tom manastiru i gde se to nalazi.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1761
21.3.2012 22:46:46   
Yula
I sta sedesava sa vama Macaki i Mirjanice, nema vas, nadam se a je kdo vas sve ok. kapiram da bebe rastu i sve vise su pokretne, pa samim tim vam treba mnogo vise vremena oko njih. Da ne pricam oko pripreme namirnica, a broj nemlecnih obroka se poveceava...
Svima nama, pogotovu nasim bebama, zelim MNOGO sreece i zdralja i da sto pre prerastu ovo!
Ja sad kao da je Nova Godina, ali eto nesto me uhvatilo user posted image user posted image  

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1762
21.3.2012 23:51:23   
Anoniman
ne mogu sa tel da otvorim link, ali, onomad lada smo se nakuckavale, kada sam ti ja slikala svoju Allernovu, a ti meni dala link na tvoju, zaklela bih se da sam videla nekih 10 vrsta Allernove, ili su to bili Novalaci? :)

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1763
22.3.2012 0:33:23   
Anoniman
evo me zene..
ovoh dana je bilo lepo vreme, pa smo samo skitale, zato me nije bilo.

meni je izasao ekcem! user posted image
vec godinama unazad posle kupanja me svrbi predeo dekoltea, izadju mi sitne crvene tackice koje svrbe, ali to prodje za 10-15 min. to mi se desava godinamaaa KOJU GOD kupku/sapun/sampon/balzam koristila, isto je. preksinoc operem kosu ispod tusa, kada sam izasla crvenilo i svrab po dekolteu, vratu, ramenima.. na desnoj ruci neki sitan ospi. zaprasila sam se cela bebi puderom i otisla u krevet, ujutru nista. u trudnoci sam imala 3x osip preko pola stomaka i bedara, koji je bio drugaciji, nije svrbeo i svaki put je prolazilo sa bebi puderom. meni je inace suva koza, ali kada su ovakve stvari u pitanju uvek prodje od pudera.
ide mi na zivce ta tus kabina koju su nas svekijevci nagovorili da instaliramo, jer ne mogu da perem kosu kao pre nad kadom, nego mi se sliva sampon i balzam preko tela i to mi ocigledno jako smeta.
veceras videh na ramenu 2 ekcemcica. sigurna sam da je ekcem, bas je ovako hrapavo. izlazilo mi je to i ranije po nogama, ali ja pojma nisam imala da je to ekcem, niko mi nikada nije rekao. secam se da mi je dermatolog jednom dala pantenol pre 10-ak god.. a pre 3 god za neke promene mi je dala atopic kremu, pa posle nije prolazilo neki kortiko. ali se desi da meni to izadje i povuce se i bez ikakvog mazanja.
e 'bem ti zivot, gde K bas da nasledi sve naopako od mene. user posted image

njoj bradica izgleda dobro, da ne ureknem. malo vise balavi, pa joj se cesto zacrveni, ali nije hrapavo, glatko je. samo da se ne vrati ono cudo, bas se brinem. user posted image
jedemo malo milom, a malo vise silom. user posted image za to je mm zasluzan, a ja sad nastavila. ne znam sta je u pitanju i zasto nece da jede. ne bih da ogresimo dusu, mozda postoji neki razlog, mozda joj nesto smeta...
dala sam joj danas karfiol psole dugo vremena gadila se.. nece ni palentu sa vocem. ma slabo sta hoce. ja ne znam vise sta da joj dajem i da li da joj ponovo sve uvodim, bas sam nesto zbunjena i tuzna. osecam da je ovo kod nas tek pocetak, i da ce problema tek biti sto sa koznim manifestacijama, sto sa kijavicama kada pocne cvetanje.. pa moje alergije, pa ona.. pa ko zna sta ce sledece kozne probe pokazati.. ma nesto sam potonula. user posted image

zille, bebac je secerko! user posted image
nisam bas pratila, jeste li vi radili nekada neke testove? mozda stvarno gledate "na pogresnu stranu", mozda postoji nesto drugo sto njemu smeta. nemoguce da je bas na sve alergican. user posted image

tash, citala sam sad za lukino okce. pa kako izgleda to tacno, jel puno crveno? super je sto mozes sa mamom da se posavetujes, da ga iona pogleda.
sto se tice onoga sto ste mi odgovorile, ja sam malo zvunjena veceras nasom situacijom, poslebno od kada videh ovaj ekcemcic. da li sam da ja kriva za ovo sto se K desava? prenosim li ja na nju nesto sto ne valja? user posted image

yula, bas mi je zao zbog banane. sta da se radi, idemo dalje! jeste li namerno mesili hleb kod kuce zbog bebca, bila ti je frka da mu das kupovni?
rec je o mati zinoviji iz manastira ravanica koja spravlja te meleme. nemam vremena sada da guglam, ako nadjem nesto ovih dana prosledicu vam.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1764
22.3.2012 0:46:20   
Anoniman
http://www.mojpedijatar.co.rs/sr/article/ekcem/1

vidite ovo..

Najčešće komplikacije koje se javljaju su naknadne infekcije kože bakterijama, koje zahtevaju lečenje antibioticima. Ozbiljnija je infekcija virusom herpes simplex kojim se dete zarazi od odrasle osobe. Obično se infekcija širi na veća područja i zahteva bolničko lečenje.

jao meni ovo ''ovno na usni nikako da prodje, evo vec dve nedelje.
ksenijin doktor mi je rekao da je ne ljubim, sto ja svakako ne bih ni radila.. ali sada sam se zabrinula dodatno. sta ako sam joj prenela virus? user posted image kaze on da je moramo cuvati do 18. godine od toga. a i mm je sklon, i njemu izlazi.
ja je ne ljubim, ali se desi da me hvala po licu.. pre neko jutro bas dok smo se svo troje valjali po krevetu ona me je udarila po ustima, bas na mestu gde mi je groznica, pa odmah posle toga gurnula ruku u svoja usta. neverovatno kojom brzinom, uopste nisam stigla da reagujem.. pojela sam se ziva posle.

< Poruku je uredio Macaki -- 22.3.2012 0:54:12 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1765
22.3.2012 0:58:31   
Anoniman
zaboravih da napisem madre..
moja ksenija je bila 3 nedelje slinava. ali mi smo raidli bris nosa i pokazao je prisustvo eozinofila sto je bio znak da je alergija u pitanju, a ne prehlada, mada je bila i masa bakterija. pila je avil 10-ak dana i davila se u slinama, ali je na kraju proslo. nas dr smatra da je jedino avil bezbedan za bebe, kao i za dojilje. (zapravo smatra da ne postoji uopste adekvatan antihistaminik za bebe.)
da li si nesto menjala (hranu/prasak/kozmetiku)? jeste li isli kod lekara zbog tog kaslja?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1766
22.3.2012 1:01:40   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: madre
sad sam skroz sludjena! bogdan vec 3 nedelje slinavi, izasao mu ekcem u iso vreme... sad je pocela temperatura i jak suvi i iritirajuc kasalj (od kog cesto ostaje bez vazduha) i nazovi ekcem se siri. da li je moguce da je sve to zajedno zapravo burna alergijska reakcija na nesto, a ne ekcem plus prehlada?! od aeriusa mu bude bolje, cim prestanemo da mu dajemo sve po starom! joj, tek sada nista ne znam

jeste li isli kod dr od kada je poceo da kaslje tako? nemoj dozvoliti da se gusi! sto posto mu nesto jako smeta..

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1767
22.3.2012 10:18:36   
Anoniman
Da, pomešala sam ... To su podvrste Novalaca, a Allernovi ima dve. user posted image

zille, bebac je secerko! user posted image
nisam bas pratila, jeste li vi radili nekada neke testove?

radili su. kikiriki, pš. brašno, belance, i još nešto, a posle je bebac reagovao na teletinu, i kazein je izbačen preventivno jer na testu nije bila ta stavka.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1768
22.3.2012 13:31:36   
madre
isli smo kod dr... temperatura ne prestaje, suv kasalj je od belog sleza postao produktivan, sto ga manje nervira... dr je rekla da je sve to virusno i da nam nista drugo ne preostaje nego da cekamo da prodje! a sto se ekcema tice, jos je tu...

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1769
22.3.2012 17:38:27   
Anoniman
kada smo dosli iz setnje dala sam joj pirinac sa blitvom i mojim mlekom. jos sam se odusevila sto hoce da jede (blitvu uglavnom hoce uvek). pre nego sto je probala malo smo se otimale, malo ubedjivale.. posle jela smo joj dale vodu, prvo iz flasice, pa solje sa piskom.. pustile je malo i da se igra sa tim.
posle nekog vremena vidimo na oba obraza po jednu crvenu tacku, nepravilnog oblika plus jos jednu ispod oka (drugog,m ne onog gde je imala ekcem). umila sam je, imala je i dalje crvenilo. dala sam joj da sisa i legla pored nje da je uspavam. nesto se cudno ponasala, bacakala se, mlatarala rukama brze i jace nego pre. pokusavala sam da oslusnem kako dise i kako joj srce radi, ali nisam uspevala. nije delovala uznemireno, kada bih je pogledala, nasmejala bi mi se. onda se nekako posle pola sata umirila i zaspala. isla sam da proveram, meni se cini da normalno dise.
sad ima crvenilo na oba obraza, kao krug. kada smo se spremale da krenemo u setnju bila je jako crvena u licu, ja sam pretpostavila da je zato sto sam je ranije obukla, a nikako da izadjemo iz kuce, pa joj je prevruce. bile smo na obliznjem jezeru, bilo je jako sunce ali i vetar. kinula je par puta kada smo bile na suncu. pre neki dan kada smo dosle iz setnje imala je isto crvenilo po obrazima, ali posto su i meni bili malo obrazi crveni, pomislila sam da nas je sto posto sunce dohvatilo.

sad dodje mm sa posla i ode u sobu da je vidi. kaze to crvenilo na obrazima je ona imala i jutros u krevetu, zaboravio sam da ti kazem. kaze on ja mislim da to nije od pirinca.. ali ja mu rekoh nije bilo ovako, bila su tri crvena pecata, po ejdan na obrazima i jedan ispod oka neposredno nakon jela. sad toga nema, nije bilo ovako.
pita me jos koji je to pirinac, ja rekoh C proizvod. zemlja porekla tajvan. ma lepo to 'ovno ne treba ni kupovati! ja mislila ako prodje pirinac, mozda da joj uvedem rizolino da ne jedemo svakoga dana palentu za dorucak.
sad ne znam sta da mislim..jela je prosle nedelje blitvu, proslo je ok. ako se desilo neposredno nakon jela onda je ili blitva ili pirinac, ali najverovatnije pirinac. na pirinac se nismo testirali, dr kaze da ljudi sa naseg podneblja nisu na njega alergicni, kao sto se vidi iz prilozenog! a na spanac je testirana, pa valjda onda nije ni na blitvu, sta znam...
sad kada razmisljam da je i jutros imala crvene obraze i pre neki dan, mozda je uzrok nesto drugo.. jabuka/kruska/palenta/krompir..?? sunce? vetar? ali jutros u krevetu.. ??
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 1770
22.3.2012 20:09:35   
Anoniman
beli hleb marke premia ima u sebi sojino brasno!!!!!! user posted image
juce ujutr muz kupio taj hleb u obliznjem maxiju i ja nisam ni gledala kesu, jela ga. danas ja svtaim da kupim hleb i slucajno pogledam, ono pise da sadrzi sojino brasno, nije mi samo jasno sta ce to tu! kupila sam neki moka, obican beli, na kesi pise da nema nsita sumnjivo. naravno sem emulgatora i aditiva.. u zitoproduktovom hlebu ne znam ni cega ima jer se prodaje bez kese. verovatno sam ovaj premia vec nekoliko puta jela. sigurno sam nasskodila mojoj beki, tako sam ljuta sada. a namerno nisam htela da kupujem neke integralne hlebove jer kao ko zna cega tu sve ima, pa mozda je i na neku zitaricu alergicna.. a u tost hlebu znam da ima margarina (a u margarinu soje), pa sam uvek uzimala obican beli. kao to mi je najsigurnije. eto sto je sigurno.

nije lako ovo dojenje kada svaki put strepim da joj nekako ne naskodim, ali mi pre neki dan rekose da se to bas preporucuje alergicnoj deci jer im na taj nacin najbolje ocajacava imuni sistem.

evo sta sam nasla.. pa sam se malo utesila.
http://www.ringeraja.rs/clanek/alergije-i-dojenje_276.html
(ne znam zato ali vise nemam onu opciju da napravim lep link)

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1771
22.3.2012 20:36:36   
Anoniman
Ne shvatih, sta se ne preporucuje alergicnoj deci i sta im ojacava imuni sistem?
Ti kupujes upakovane hlebove, sa imenima? Ja ne znam kako se zovu hlebovi koje kupujem, jeli smo razne bele,, od drzavnih do nekih ko zna kakvih, polubele, sad kupujem u pekari Evropa ukalupljen hleb, extra je.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1772
22.3.2012 20:57:29   
Yula
Jao, macaki user posted image   Bas mi je zao, ako ti je lakse bar znam kako ti je user posted image   Pa, sta ces, ili je od hleba, ili od blitve ili spanaca, testiraj i znaces.

Tasho, izvini, zaboravih juce da te pitam kako je Luka i sta je na kraju bilo sa tom modricom na oko, jel' to ipak modrica ili nesto drugo? 
kada uzmem da pisem post, hocu hiljadu stvari da vas pitam, prokomentarisem, kazem i negde na pola zaboravim sta sam sve htela reci, pa tako ne zamerite ako nekada nekoga iskuliram, jednostavno se pogubim. A i uvece sam uvek u nekoj zurbi, da sve sto pre zavrsim i legnem da spavam u pristojno vreme, mada retko kada mi to podje za rukom... 

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1773
22.3.2012 21:13:34   
Yula

Ne shvatih, sta se ne preporucuje alergicnoj deci i sta im ojacava imuni sistem?
Ti kupujes upakovane hlebove, sa imenima? Ja ne znam kako se zovu hlebovi koje kupujem, jeli smo razne bele,, od drzavnih do nekih ko zna kakvih, polubele, sad kupujem u pekari Evropa ukalupljen hleb, extra je.

Navodno, bar koliko sam ja razumela, preporucuje se da majke doje decu sa alergijama i da ih tako po malo stavljaju u kontakt sa alergenima, tako ce navodno, ojacati imuni sistem. Kazem navodno, jer se ja sa tim ne slazem. Zasto? Zato sto je onda to potpuna kontradiktornost sa onim da je jedini lek protiv alergije = ne doalziti u kontakt sa alergenom. Ali to je moje misljenje, moguce da gresim.
I Verus je pisala da je to navodno dobro, ali ne znam zasto onda prepisuju majkama striktnu aleiminacionu dijetu?  Zasto onda dojilja ne bi smela svaki dan da unese po malo nedozvoljene namirnice?  Normalno ne sme, ne bi trebalo, ali ako se to ipak desi, onda je to kao dobro? ... Neka objasni neko ako bolje razume to, bicu mu zahvalna. 

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1774
22.3.2012 21:21:20   
Yula
I sada da vam kazem sta se kod nas desilo. Elem, danas nismo davali bananu, onaj sitni osipic pored ustasaca je jutros bio jedva vidljiv, ali je zato imao osip po celu i malo ispod okica i po kapcima, kao i ranije dok je jeo jabuku. Padne mi na pamet, na komentar mm da je to mozda reakcija na hleb, odnosno kvasac iz njega, da odem i pogledam sastav kvasca sa kojim je sveki spremala hleb. Doslo mi bilo da je pojedem sa sve tim hlepcicima, ali sam iskulirala. Ja ne mogu da verujem da zena nije ni pogledala sastav kvasca! Uglavnom pise da sadrzi u tragovima ( ne da moze da sadrzi, vec da sadrzi ) mleko, soju i jaja! U tragovima, ali i to je dovoljno. A ja bebcu pre podne dala da glocka hlepcic. Sutra mora da se mesi drugi a ostalo nam bas malo brasn aiz Srbije, ne znam gde ovde da nadjem najobicnije brasno, bez ikakvih dodataka, jer svuda trpaju soju, jaja i mleko, valjda da dobiju na ukusu...

I eto, sada nemam pojma da li je reagovao na banane ili kvasac... Planiram da napravim pauzu dan-dva, pa opet da krenem sa bananom, ako opet krene osipic, momentalno je bataljujem.
Paprika me u zamrzivacu cega da je uvedem... Kelerabu nigde ne mogu da nadjem, osim u onoj radnji koja ima miseve u pm! Nestleove zitarice nismo probali, jer sam jutros zaboravila da kazem sveki da mu ih da, sutra cemo.   

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here