Yula
|
KOd nas stanje sledece: Tackice se malo pojacale, cak poceo malo obrascic da bude rumen posle spavanja, isti slucaj kao sa pirincem i zato povlacimo bananu. Mm kaze da je mozda od kvasca iz hleba, mozda, ali ne verujem. Kako god, od sutra nema banane, hleb nastavljam. Dvoumim se samo da li odmah da krenem od sutra sa paprikom ili da napravim pauzu par dana, da vidim hoce li se ovo povuci? Videcu ujutru sta cu i kako cu... Eto, bar smo probali, idemo dalje. Sledeca na redu nam je paprika i to pecena. Zamislite uspela sam da nadjem cerealije bez pirinca! Nesto sam malo bila razgledala na netu i radnjama i svuda sam vidjal apirinac, i vidim kod moje drugarice Nestle 5 cereala i tu nema pirinca, samo pise da ima tragova mleka, ali verujem da to Lakiju nece smetati jer uveliko jede mlecne proizvode. Sada ce mi biti mnogo lakse za veceru necu morati stalno da mu kuvam palente, kacamke i grizove. Prosto ne mogu da verujem da mom detetu smeta tako puno namirnica, osim na jaja, ni na sta nema jaku reakciju, vec eto tako po malo pocne lice da mu se kvari. Prvo se pojave jedna-dve bubujlicice, pa naredni dan jos par njih i tako svaki dan po nekoliko... Poucena iskustvom sa pirince, a i jabukom i kruskom, nema sta da nagadjam da nije od balavljenja, igracaka, rucica, toplote, NIJE brate, jer sve sto je radio juce i danas radi i svaki drugi dan, a otkada sam mu ukinula jabuke i kruske, lice mu je bilo savrseno cisto. Eto kada je i moja sveki primetila da je juce po malo lice pocelo da mu se 'kvari', da ne bude da ja umisljam i preterujem. Ranije m eje i ona ubedjivala kako je od ovoga, kako je od onoga, a juce odmah kada je videla kaze: "Ma da mi prekinemo sa bananom". Uplasila se posle onoga osipa od kruske iz teglice i valjda tada skapirala da ja ne dizem frku nikada bez razloga. Ne znam kada ce on prerasti tu sklonost ka alergijama... A mali je kao zmaj u svakom pogledu je neverovatno napredan ( pu, pu, pu ) . Gledam decu od mojih drugarica i ono sto je on radio sa 6 meseci oni rade sa 9 ili 10. Krupan je, jak je, ne razboleva se cesto kao njihova deca ( njihove bebe ), bio jednom bolestan kao mala beba, imao temperaturu, ali sam sigurna da je to bilo zbog alergije, jer je bilo sa strasnim prolivom i zimus virus kaslja, kada smo svi u kuci bili bolesni i pre mesec dana temperatura, isto virus, sva deca oko nas imala isti, cak i moja sveki, mi ostali se izvukli. Sa drugaricama kad god se cujem deca im bolesna. Mislim, stvarno ne znam sta je sa tim njegovim imunitetom i kako to funksionise? Ja nisam ni sujeverna niti verujem nesto u poludrago kamenje, ali eto stavila sam mu ogrlicu od cilibara, svi pricaju da pomaze, pa rekoh, sta imam da izgubim osim 15€. Ali, mislim da cu otici u taj manastir da vidim hoce li imati nesto za moju bebu za jacanje tog prokletog imuniteta. Macaki, daj malo bliz info o tom manastiru i gde se to nalazi.