Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Yula Samo polako, nemoj da zuris, daji piletinu bez uvodjenja novih namirnica jedno duze vreme, npr. 5 dana kao ja sada, i ako se stanje pogorsava, prekini 10-ak dana, pa pokusaj ponovo. Bice to sve u redu. Ma, svakako nisam htela ništa novo skoro. Sledeći utorak primamo vakcinu, tako da, eto ova piletina, i možda tamo negde krajem sledeće nedelje, i početkom one tamo nedelje, budem uvodila kupus. On ima sitne tačkice na ramenima, na stomaku, na vratu... Ali meni to i dalje izgleda kao od vrućine. Uopšte ne umem da ga obučem. Kod kuće je u bodiju dugih rukava, i preko končani prsluk, noću sam mu oblačila bodi dugi rukav, gornji deo pižame i ubacim ga u džak, mokra kosa, pa sam mu skinula gornji deo pižame. Kada krene napolje, bodi dugi rukav, i dux, i opet prokuva. Pa ne mogu ga skinuti napolju više od ovoga, a realno ne znam šta je gore: dal da mu bude toplo pa da se znoji, ili da mu bude hladnjikavo bez znojanja? I ustvari razmišljam da bih možda mogla pokušati da ga ne mažem 2x na dan celog, već 1x na dan. Videću, moram smisliti... Zaista se nadam da je ovo po ramenima, vratu i stomaku od vrućine (ono iz kose se povuklo), a ne od piletine. Mada, ne dopada mu se piletina!? Mislim da je problem što mu se ućeba u ustima. Jede, jede, jede, i onda izbaci svu piletinu iz usta!? Kao da je sve vreme skuplja negde u ustima (to sam ja radila kada sam bila mala ). Yula, naša deca dobijaju vitamin K u vidu vakcine u porodilištu, ako se ne varam. A Riblje ulje je sadržano u AD kapima, koje se piju od 2ge nedelje života do minimum prvog rođendana. IZVORNA PORUKA: Macaki tash, kako mislis od cega je salamura? od cega moze da bude? kako da znam kada kupujem slaninu i sta da pitam? Ah, ja sam se malo upustila u filozofiranje o tome, ne znam dal je uopšte trebalo. Naime, neki ljudi u salamuru sem soli stavljaju biber, nisam zapamtila, ali i još nešto stavljaju. Takođe, ja sam uzimala samo domaću slaninu koja je pravljena u običnoj, tuzlanskoj soli, dok neki salamuru prave od nitrirane soli, da bi onaj beli deo ostao belji, da bude lepša na oko (nakon vakcine ću da probam da mu dam tu slaninu u nitriranoj soli, moj tata je tako pravio). Ja kupovnu slaninu ne bih dala detetu. Samo domaću. Nemamo pojma šta stavljaju u nju, ima li aditiva. IZVORNA PORUKA: Macaki zar je tvoja dr bila i protiv gvozdja? Joj bre Macaki, šta ti je? Pa pisala sam ti o tome već, čak sam ti našla i svoje stare postove, da ti pokažem kako mu se KS popravila sama od sebe kada je alergen ukinut. Napisala ti je sada i Yula, kada se ukine alergen, mikrokrvarenja prestaje, HGB raste. Moja mama je trenutno u priličnom haosu, neću vas daviti, radi kao luda, dala je otkaz, ali ne može da ode iz firme pre kraja aprila, iscrpljena je, nervozna... iskrena da ti budem, ni ne zovem je već nedeljama u nazad, tako da trenutno ne mogu da je pitam ništa. Ali, naći ću ti posle nešto vezano za sve to, jer, kuckala sam se sa Zilletom na ovu temu, tada je bilo u konsultaciji sa mamom, pa samo da nađem, i kopiraću ti ovde. Žvakanje... Pitaj mamike na forumu, ja znam da neke bezzube bebe i tek kako žvaću keksove... Probaj da gnječiš jabuku, da je ne pasiraš. Probaj bananu da ne pasiraš nego da lomiš sitne komadiće. Probaj da je hraniš rukama a ne kašikom. Ja sam Luku od rođenja sapunjala samo 1x nedeljno, ostalo je bilo samo u vodi. Ustvari, neko vreme smo koristili Džonsonovu kupku, a kada smo nju izbacili onda smo prešli na sebamed sapun 1x nedeljno, ostalo čista voda. Marka bih isto tako, ali vidim da mu prija uljana kupka, pa to ne bih menjala.
|