Anoniman
|
tash bas mi je zao. ali ovo poslednje tvoje objasnjenje mi deluje skroz logicno! moguce da je to.. onda znaci, njemu to prolazi sada. sta ces dalje? yula, neverovatno u kvascu jaja, soja i mleko! da poludi covek stvarno!!! mislila sam na tebe danas, sada cu pisati i zasto... sta bi sa bananom, hoces li je vracati? ksenija je juce bila crvenih obraza. vec par dana je tako, pa sam mislila da je dokacilo sunce jer smo izlazile da setamo, i ja sam malo bila zajapurena od sunce. medjutim, jutros joj se vratio ekcem na bradici. veceras izgleda veci i gori nego jutros, malo se i ispod oka poznaje... prepodne sam zvala dr.. kaze posle one kreme to ne bi trebalo. pita sta smo jele, ona i ja.. ja mu rekoh da je njoj mozda od kukuruza jer je cele nedelje jela palentu za dorucak, kaze on nece od kukuruza. ja ispricah za juce, sto je dobila par crvenih pecata posle pirinca i blitve, kaze on pre ce da bude od blitve, nece od pirinca. ja rekoh kako kad nije bila alergicna na spanac (racunam to je slicno), kaze nije bila, ali sad mozda jeste. onda pita da niste vi korisitli soju.. ja rekoh da smo sinoc muz i ja skontali da beli hleb ima u sebi sojino brasno. kaze on TO JE TO! preslisajte se kada ste i sta jeli, ekcem moze da izadje 5 dana nakon koriscenja sumnjive namirnice. tash, beli hleb nije spakovan, nego je samo stavljen u onu papirnu kesu. na premijinom hlebu pise sastav kvasac, brasno, bla bla.. aditivi ( bla bla.. sojino brasno...), znaci aditiv je! na svakom drugom hlebu pise samo aditivi, nista u zagradi. ali to je to! cim pise aditivi, znaci moze da bude soje. nije mi jasno sta ce to 'ranje svuda breee!!!! resila sam da mesim hleb. pored toga jedem samo voce i povrce, samo ono sto sama skuvam. nakakve gotove proizvode ne jedem, nista sto je neko drugi spremao (sem mame), nista iz pekare...isla sam do maxija da kupim nesto hrane.. i gledala sam kvasac poucena yulinim iskustvom. nigde ne pise sastav, pise sam kvasac. tri marke kvasca u maxiju, od toga se ni jedan ne proizvodi u srbiji. koji smo mi slepci, to je neverovatno. mama mi je veceras umesila hleb, mm isao da ga uzme. razvalili smo se, kako je dobar. mnogo se radujem sto cu sad jesti domaci hleb. jeste malo cimanje oko mesenja, ali necemo ga svaki dan mesiti, nego na 2,3 dana. kupila sam: kore (pise samo brasno i voda), krompir i praziluk (za pite), karfiol (za Kseniju za sutra za rucak i nama za corbicu), jabuke, kruske, banane, zaledjeni grasak, zaledjenu zelenu boraniju, kvasac i brasno ( planiram da umesim neke mekike, ustipke... imam recept za ono ludo testo koje moze 3 dana da stoji u frizideru, pa se vadi po potrebi i sprema). mislim da mogu da jedem i posne makarone, pise da zadrze samo psenicnu krupicu i vodu. od zacina samo secer, so i suncokretovo ulje (kad smo kod ulja smem li da stavljam K maslinovu ulje u kasice???). juce smo jeli sladak kupus, danas krompir paprikas.. dr je pominjao sargarepu, ali nije stavio + pored nje. kada sam ga poslednji put pitala za to, rekao je ako nista stavio, znaci da sme. da li da jedem ja i probam njoj da dam, sta mislite? imate li zamerki na moj jelovnik??? daaaaa jos nesto vam nisam ispricala! K je danas jela bananu za dorucak (jer mi je sljiva zagorela dok sam pricala telefonom , a i bolje jer mi je bilo malo frka da je dam), za rucak krompir i tikvicu. kada sam je odmah posle rucka presvlacila videla sam 10-ak maleckih tackica po vratu. istripovala sam se da nije od banane, jer mi se cinilo prebrzo da je vec reagovala na krompir ili tikvicu. pomislila sam da nije od vrucine jer obicno po kuci ima samo jedan bodi dugih rukava, a sada je imala bodi bez rukava, pa preko njega jos jedan na dug rukav. raskomotila sam je i zaprasila joj vrat puderom. imala je i kasnije te tackice, mada manje. sad pojma nemam kakvo je stanje, spava vec satima, ne mogu da proveravam, ali mislim da je bolje. inace i nos joj je opet malo zapusen i ima sekreta da se izvuce. identicno kao prvi put.
|