|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
26.3.2012 11:35:36   
Yula

IZVORNA PORUKA: Tash

Međutim, uskoro će se pojaviti vakcine za desenzitivizaciju koje će roditeljima i deci umnogome olakšati život.

Šta znači desenzibilizacija? Vakcinom će se lečiti alergija (ili intolerancija)? user posted image

Ja bih rekla alergija. Bas cu da pitam alergologa zna li nesto o tome. Pretpostavljam da je to nesto na cemu se tek radi.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1826
26.3.2012 11:43:04   
Yula

Naučnici su napokon otkrili razlog zašto deca koja se valjaju u blatu ređe obolevaju od astme i ostalih alergija. Odgovor leži u posebnom proteinu čiji nivo opada zbog bacila iz blata. Izloženost bacilima u detinjstvu jača imunitet dece i sprečava pojavu alergija i bolesti u budućnosti. Ipak, do sada nije bilo poznato zbog čega dolazi do ovakvog efekta, i koji su to bacilli koji jačaju imunitet dece.   Nedavna studija na miševima pokazala je da mikrobi koji dolaze iz blata, štite od pojave astme, stomačnih virusa i upale mokraćnih kanala.   Studija je dalje pokazala da deca u razvijenijim krajevima sveta češće oboljevaju od ovih bolesti, jer antibiotici koje često upotrebljavaju ne dozvoljavaju organizmu da sam stvori mehanizam odbrane.
Naučnici su u istraživanju koristili dve vrste miševa. Miševe bez bacila, koji su odgajani u sterlinoj sredini i one koji su odgajani u klasičnoj laboratoriji sa bacilima i ostalim poteškoćama.
U potrazi za razlogom zašto bacilli utiču na imunitet na takav način, naučnici su svoje istraživanje koncentrisali na CXCL16 protein koji je direktno povezan za upalama i astmom.   Kod “sterilnih” miševa ovaj protein bio je prisutan na većem nivou dok je kod normalnih bio znatno niži.   Ovi rezultati ukazali su na putanju, koja govori da izloženost bacilima spušta nivo proteina CXCL16 i tako štiti organizam od bolesti astme i raznih upala.

IZVOR

Cesto sam ovome razmisljala, kako bre oni mali divlji sto ih roditelji samo ujutru puste iz kuce, vuku se po prasini, blatu, musavi, umazani skroz i nista im ne fali, a nasa deca sva svilena... Ja sma prestala da koristim jaka sredstva za dezinfekciju stana, usisavam i dalje redovno, maltene svaki dan, moram jer on je po ceo dan na podu po celom stanu, a nakupi se i dlaka od moje kose, i raznoraznih mrvica... Ali sada redje ribam pod, jednom mozda u 5 dana i zaista vidim da mu rucice nisu prljave. Perem mu ruke jednom-dva puta dnevno sada. Mozda bih trebala i cesce, ali nisu mu prljave, i opet gledam da ne preterujem sa higijenom da ga ne bih previse senzibilisala. Jedva cekam leto da odemo u Srbiju i da ga pustim da jurca tamo po dvoristu na selu.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1827
26.3.2012 11:46:01   
Anoniman
Kod mene se usisava 1x nedeljno, podovi se brišu max 2x nedeljno. Ne računam kuhinju koju pometem zbog mrvica.
Ruke peremo kada dođemo od napolje, i pred obroke jer hlebić jede sam. Ali pred obroke samo vodom, a nakon šetnje sapunom.
U kom delu LA user posted image si? (obožavam ovu skraćenicu za tvoje rodno mesto)

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1828
26.3.2012 12:08:09   
Anoniman
Inače, zakazala sam vakcinu za sutra. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1829
26.3.2012 13:04:07   
Anoniman
bas mi je zao sto se ova tema puni, sve nas je vise... user posted image

ishler, ja bih na tvom mestu ukinula bebi curetinu, a sebi jaja i svu zivinu (jer je dojis ako se ne varam). kako je sad stanje sa vasim ekcemom?

tash, koju vakcinu primate? protiv hep?

kod nas se usisava svakoga dana od kada K pustamo da se valja po podu (retko preskocimo). plocice u kuhinji brisem stalno sredstvom za to ali nju ne pustam tu, vec zato sto ja puno prljam kada kuvam, plus K stalno baca igracke dole, prosipa kasicu isl... sad razmisljam da bas zbog tih njenih igracaka ne bi trebalo svaki put da brisem sredstvom za podove. prestala sam da joj peglam pre par meseci. ni nama vise ne peglam (sem kada nesto bas mora), oslobodila sam se pegle jupiiiiiiiiii user posted image

ja joj danas dala ponovo pirinac. ''bem ti pirinac. nista joj nije. jedino sto je posle jela jednom kinula, ne znam znaci li to nesto.
inace, ponovo joj je zapusen nos, ponekad krklja kada dise. prosli put je bris rekao da ima dosta bakterija i dr kaze to je za antibiotik, ali nije hteo da, jer bi to pogorsalo ekcem (znaci li to da kad god bude morala da ga pije pogorsace se ekcem ili ce izaci novi?). dao je avil.. sad kontam da bi ponovo verovatno dao avil. a nije proslo ni mesec dana. pa ne mozemo da budemo non stop na avilu. user posted image a cvetanje nije ni pocelo cestito..
sinoc sam joj namazala kortiko. namazala sam samo bradu, a jutros vidim da je trebalo da namazem i ispod oka jer se malo poznaje i da malo macnem i obraze. znaci, svaki put kad izadje ekcem mazem kortiko, pa smo onda neko vreme mirni dok ponovo ne izadje, pa ponovo mazem.. ima li kraja? user posted image koliko je opasno to, jel ja njoj mnogo skodim time?

< Poruku je uredio Macaki -- 26.3.2012 13:08:32 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1830
26.3.2012 13:06:26   
Anoniman
yula, drzi se!! user posted image

sad razmisljam nesto.. jel moze da bude da ishler-beba ima intoleranciju na jaja, a ne alergiju? meni je to povracanje cudno, jer jaja obicno daju bas jaku alergijsku reakciju.
mozda ga samo ne podnosi, mozda joj je "tesko".. ??

< Poruku je uredio Macaki -- 26.3.2012 13:07:25 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1831
26.3.2012 13:12:18   
Anoniman
dr kaze to je za antibiotik, ali nije hteo da, jer bi to pogorsalo ekcem (znaci li to da kad god bude morala da ga pije pogorsace se ekcem ili ce izaci novi?)

Pa to nije istina, antibiotik neće pogoršati ekcem. Posebno ako je inficiran Stafilokom, izlečiće ga.

Ne štetiš bebi ni kortiko kremama ni Avilom.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1832
26.3.2012 13:56:46   
Yula
Macaki, ne verujem da kijanje ima ikakve veze sa hranom, u ovom slucau sa pirincem, jednostavno bebe nekada dok jedu znaju da kinu. To je potpuno normalno.
Mazes li joj redovno pantenol na lice?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1833
26.3.2012 13:58:34   
Yula

IZVORNA PORUKA: Macaki

yula, drzi se!! user posted image

sad razmisljam nesto.. jel moze da bude da ishler-beba ima intoleranciju na jaja, a ne alergiju? meni je to povracanje cudno, jer jaja obicno daju bas jaku alergijsku reakciju.
mozda ga samo ne podnosi, mozda joj je "tesko".. ??

Ne verujem da je to u pitanju, ali nikada se ne zna. Alergolog ce ipak najbolje znati, pogotovu posle nekog alergo testa. Kako god, sa jajima treba biti veoma obazriv jer su na njih alergije stravicno jake.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1834
26.3.2012 15:01:31   
Anoniman

dr kaze to je za antibiotik, ali nije hteo da, jer bi to pogorsalo ekcem (znaci li to da kad god bude morala da ga pije pogorsace se ekcem ili ce izaci novi?)

Pa to nije istina, antibiotik neće pogoršati ekcem. Posebno ako je inficiran Stafilokom, izlečiće ga.

Ne štetiš bebi ni kortiko kremama ni Avilom.

Bolest pojačava ekcem, pad imuniteta, a ako antibiotik to leči, onda ne znam kako bi on pogoršao ekcem. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1835
26.3.2012 16:45:04   
MOCICA
Zna li neko gde ima da se kupi obicna Alernova, ne AR???

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1836
26.3.2012 19:30:00   
Yula
Pazi kada ni mi ovde u Parizu nismo nasli obicnu Allernovu, samo AR, a bas smo mislili da uzmemo obicnu, jer malac odavno ne bljucka. Ne znam kakvo je stanje kod nas. Ovde je sigurno ima, samo se izgleda cesce trazi AR jer obicno deca sa alergijama cesce bljuckaju, pa samim tim je vise i ima.

< Poruku je uredio Yula -- 26.3.2012 19:39:47 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu MOCICA)
Direktna veza do poruke: 1837
26.3.2012 21:24:58   
ishler
Dobro vece,
Macaki
ja sam sve vreme jela jaja bez problema,i dalje je dojim,ali trenutno ne jedem zbog cele situacije.
Moguce je da je netolerancija ali videcemo.
Sto se tice ekcema izlaze samo oko usta ali muce je gornji zubici,tako da stavlja sta stigne pa iritira kozu.
Nama je takodje pad imuniteta posle prve i druge vakcine povratio ekcem.
Sto se tice kijanja ne verujem.
A kortiko mora u akutnoj fazi,tada je lek.
Ja doduse izbegavam,mazem kremom,jedino kada bi se mnogo upalio stavila bih.
Nekako procenim sama.user posted image
Yula,Tash kako ste?user posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1838
26.3.2012 21:48:20   
Yula
Ja i dalje bolesna, ali bar nemam vise temperaturu, popila danas neke lekove konjske doze, preznojila se i to proslo, ali zato me grlo steglo i pocinjem da kijam. Samo da na bebu ne prenesem user posted image

Moj Laki i dalje ima taj neki blagi osipic po licu, onaj standardni, bezbojni, kao neke bubuljicice, cak sam veceras primetila i po vratu sa strane malo... Ne znam da li da pokusam da izbacim krompir nekoliko dana, jer u principu ne jede nista novo sto ne jede vec neko duze vreme, a pocela je ta sezona cvetanja breze, pa ta kombinacija breza-krompir... Nemam pojma. Uglavnom, nije po celu i nije oko usta kao sto je to znalo od pirinca i ostalih problematicnih namirnica, vec onako, rastrkano po licu.

Ishler, ne zelim da te demoralisem i plasim, ali i Macaki sam ranije isto rekla, ekcemi oko usta ne izlaze od glodanja i balavljenja, jer i sva ostala deca glodju stosta i balave, ali nemaju ekceme. To balavljenje verovatno moze samo da pogorsa ekcem i da ga inficira, ali ekcem se javlja kao posledica reakcije imunog sistema. Obrati paznju na to i ako treba odvedi dete da joj iskontrolisu to, ne znam koliko si pratila nasu temu, ali i macaki se po malo uljuljkivala sa glodanjem i balavljenjem ( mada i meni na slikama koje je postavljala nije delovalo kao nesto ozbiljno, cak naprotiv, meni je izgledalo veoma bezazleno ) a na kraju se ispostavilo da se ekcem inficirao bakterijama, pa je posle morala i to da leci. Moj najdobronamerniji savet ti je da izbacis sve sto ima i tragove jaja iz svoje ishrane, i njene, kao i svu zivinu, i onda prati da li se sve povlaci, kako se malena ponasa. zatim mozes polako i pazljivo da uvodis zivinsko meso u svoju ishranu, pa ako dobro prodje pokusaj u njenu. Pretpostavljam da cete poset_iti i alergologa, sto mislim da bi bilo najpozeljnije, kao i da uradite PRIC test, za svaki slucaj, tek da ne nagadjas.

Alergije na jaja su veoma rasprostranjene kod malih beba, ali ne brini se, 90% njih ih prerastu, a sigurna sam da je tvoja beba bas u tih 90%.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 1839
26.3.2012 21:51:50   
Yula
Zaboravih reci, danas na je prvi dan paprike! user posted image Proslo je bez vidljivih, burnih reakcija, cak mu se ovaj osip n alicu nije pogorsao, danas cak deluje mnogo bolje nego prethodnih dana... Njemu se zapravo to jedva i vidi, samo kada se bas izbliza dobro zagleda, ali poucena ranijim iskustvom, brinem se da tu moze da bude nesto, samo moram da nadjem sta je u pitaju...

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1840
26.3.2012 22:15:58   
ishler
Yula
bas si zaribala,ali kakve su promene nije cudno
,super za papriku sto ste uveli i ja sam razmisljala.
HVALA NA SAVETIMA,MNOGO MI ZNACIuser posted image
Sto se tice toga oko usta,vodila sam racuna kada sam uvodila namirnice.
Ali ne mogu reci da je samo od balavljenja,mada do sada je bio slucaj da se javi kod primanja vakcine,verovatno i rast zuba uzrokuje blagi pad imuniteta,tako nam je bilo kada su prva dva rasla,pa se smirilo,ali praticu,s tim da ne mogu ponovo uvoditi sve iz pocetka,moracemo uraditi test.user posted image
Primecujem da se kada toliko ne trpa u usta smanji.
Inace nama je nas dermatolog dao kortiko koji mozemo mazati kada se javi akutno,naravno dogovorili smo se sve jer sam i ja m.radnik,
mada ja izbegavam da mazem a u pitanju je slab kortiko.
Mazemo za sada tom vitaminskom kremom,pa cemo videti,ako se pogorsa trk kod njega,inace jedini nam je on pomogao od mase njih,i veliki je strucnjak.
A stvarno smo se patili,probali sve i svasta dok nismo kod njega dosli.
Sto se tice alergologa ne znam ni gde bih isla moram se raspitati.
U sustini nisam panicar,izbacicu potpuno jaja i zivinu pa cemo videti.
Inace beka je radosna i cak i previse aktivna,nekada mislim da cuuser posted image
Inace danas smo krenuli sa blitvomuser posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1841
26.3.2012 23:09:59   
Anoniman
Malo sam moždikala ovih dana oko ove piletine... Napisah da se Marko sa njom nije sretao, da smo je izbegavali... a onda se set_ih: eliminaciona dijeta u dečijoj bolnici se zasniva na dva obroka piletine, a ja sam, poučena tim primerom, svo vreme dojenja nakon bolnice jela piletinu... Kada sam napokon odlučila da pređem na svinjetinu, zeznula sam dijetu pojedevši pohovano, i tog momenta sam prestala da dojim. Tako da, Marko je do 5,5 meseca bio izložen piletini. user posted image Related or not? Nemam pojma.

Nestašica Allernove??? user posted image user posted image user posted image Nemojte mi to raditi!!! user posted image
Još sada poslednji put mi je lik iz Mađ doneo 8 limenki umesto 10, kaže, nije bilo više, što je krajnje nelogično jer apoteka naručuje broj limenki, a on samo pokupi. Auuuuuu! Baš ću zvati ovih dana apoteku da pitam šta se dešava! PODSETITE ME KADA PROĐE OVO SA VAKCINOM!

Macaki, pitala si me... Primamo treću dozu Pentaxima, Hep B smo već primili 13og.

Kad prođe ovo sa vakcinom, moram kod ginekologa. Kompletno sam se istripovala da sam trudna, što nema smisla jer pijem antibebi pilule, ali Bože me sakloni, jedem kao provala, imam čak i stomak, tripujem i da se beba mrda user posted image ... PRSLA SAM!

< Poruku je uredio Tash -- 26.3.2012 23:12:08 >

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 1842
26.3.2012 23:20:11   
Ana RR
Tash user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1843
26.3.2012 23:28:06   
Anoniman
Koji deo Anči? user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 1844
27.3.2012 0:45:56   
Anoniman
poslednji deo user posted image user posted image user posted image

tash, frka je sada meni i od antibiotika (a morace jednom da ih pije) i od svega drugog sto moze da izazova alergiju.
on je njoj dao tada ali da mazemo, znaci samo lokalno, zbog tih stafilokoka. ne znam sta je mislio tim sto je rekao.. valjda da joj oni jos vise ne oslabe imuni sistem. jer znas ono, antibiotici pobiju i dobro i lose, naprave dar mar po organizmu.. verovatno zato.
i jaaaako mi je frka da K ne dobije astmu. user posted image to me bas jako muci, opterecuje.. stalno osluskujem kako dise. jer ponekad malo krklja, nos joj je ponovo zapusen. kada smo prvi put bili na pregledu, on je uzao da je poslusa i rekao: da vidim da nije vec doslo do spazma.. user posted image a culi smo od ljudi koji imaju alergicnu decu da smo mi navodno jos dobro i prosli jer njihova deca su imala gusenja kao r-ju na hranu.

ishler, mozda da probas ono sto je yula savetovala tash, ako imas hrabrosti.. da beki namazes samo malkice jajeta na neko mesto na temu, pa da brzo obrises i gledas hoce li se zacrveneti...
i moja K je alergicna i na jaja i na piletinu. sta da se radi.. meni je veca frka od mleka i soje, vise bih volela da to preraste, a za jaja ima vremena.
koju vitaminsku kremu koristite? koji kortiko? sta od kozmetike vam je savetovao dr?
nas ekcem na bradi se inficirao, pa smo korisitli prvo hloramfenikol, pa dantanol, pa onda kortiko koju su nam napravili u apoteci (pantenol i elokom). kortiko smo mazali samo 4 veceri, po njegovom savetu i sve se sredilo. posle toga je dr savetovao niveu.. bas je bio iznenadjen kada sam ga pre par dana zvala i rekla da se ekcem vratio. razgovorom smo dosli do toga da sam ja verovatno zeznula dijetu jer u belom hlebu ima sojinog brasna kao aditiva. onda je rekao da mazemo ponovo hloramfenikol dok ima poboljsanja, pa pravljenu kremu, ali samo 2 veceri. videcemo sad kako ce biti i koliko ce trajati poboljsanje..
jer stvarno sam u frci da joj skodim sa tim prokletim kortikosteroidima!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1845
27.3.2012 14:50:14   
Anoniman
Zvala sam apoteku u Mađarskoj, kažu da oni bez problema naručuju običnu Allernovu, nemaju info da je deficitarna.

Primili smo vakcinu.
Mukica, sada već zna u napred kada vidi špric, i viče "Neće!" user posted image , sva sreća to brzo prođe.
Dobro smo. Dan smo proveli na terasi bolnice, on je navikao pre podne da bude napolju. Nikako nije hteo da spava, tako da je u 13h već bio extra umoran. Doktorku sam molila da nas pusti kući, htela je da nas zadrži do sutra, kažem da nas je prošli put pustila, što ne bi sada, kaže, kada uveče da vas pustim, ma kakvo uveče, puštajte me kući, i pustila nas. user posted image Marko je zaspao u kolima, eno ga spava i dalje. Umorio se mukica.

Za tri nedelje PRIC test! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1846
27.3.2012 14:51:47   
Anoniman
Apropo onog o trudnoći. user posted image Ja od prve trudnoće imam neko čudno cirkulisanje vazduha u crevima koje je prilično isto kao prvi bebini pokreti. I onda se prosto jednom u 6 meseci istripujem da sam trudna, i ne verujem ni testovima, ni menstruaciji, nego idem direkt na UZ da mi potvrde da nisam trudna! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1847
27.3.2012 14:53:52   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Macaki

i jaaaako mi je frka da K ne dobije astmu. user posted image to me bas jako muci, opterecuje.. stalno osluskujem kako dise.

Mila, astma nije smak sveta. Ja imam astmu od svoje druge godine, i vidi me! user posted image Posao, deca, brak... ništa mi ne fali. To nije nešto sa čime ne može da se živi sasvim normalno. Naravno da niko od nas ne želi svom detetu astmu, ali ako se desi, šta je tu je.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1848
27.3.2012 15:01:57   
minna

Apropo onog o trudnoći. user posted image Ja od prve trudnoće imam neko čudno cirkulisanje vazduha u crevima koje je prilično isto kao prvi bebini pokreti. I onda se prosto jednom u 6 meseci istripujem da sam trudna, i ne verujem ni testovima, ni menstruaciji, nego idem direkt na UZ da mi potvrde da nisam trudna! user posted image

Ahahaha i meni se ovo desava. Cak mi se oar puta i videlo na stomaku kako se pomera unutra...i ume bas to da me istripuje

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1849
27.3.2012 15:21:59   
jance

Međutim, uskoro će se pojaviti vakcine za desenzitivizaciju koje će roditeljima i deci umnogome olakšati život.

Šta znači desenzibilizacija? Vakcinom će se lečiti alergija (ili intolerancija)? user posted image

ja sam kao mala isla na nesto sto se zvalo hiposenzibilizacija... jednom nedeljno pa jednom mesecno pa jednom u 3 meseca i tako sam kao dobijala male doze alergena da bi telo stvorilo otpornost. nedavno sam cula da je ta praksa napustena i povucena kao neadekvatna cak i stetna. da sam tako izlecila alergije - nisam, ostala mi je samo ogromna tamna fleka na ledjima gde sam dobijala vakcinu..

inace ja svratih da razresim misteriju i kanda vec jesam. verovatno je u pitanju netolerancija na piletinu ali ja opet po defaultu nisam sigurna user posted image
juce je bio treci dan uvodjenja pileceg belog mesa, posle podne su mu obrazi bili predivni, glatki, nigde nicega, jos smo se sa sveki zezali: idem kod dermatologa u petak, pazi sada kad u se do tada sve povuce. kad ono jutros ga pogledam a on opet osut po obrazima! znaci bio je to treci dan uvodjenja piletine, jeo ju je oko 15h, osim toga je to bila za vocnu uzinu kasica od sljiva koju sam vec dosta ranije uvela sa baby King pirincanim pahuljicama sa ukusom vanile (koje jedine voli) i NAN....
znaci pocela sam sa uvodjenjem piletine u subotu, i lice je cak pocelo i da mu se popravlja. nisam ga uvece ni kupala, ne koristim novi deterdzent za pranje, jedino sto mi pada na pamet jeste da se iziritirao grebanjem jer sam ga jutros nasla kako je skinuo rukavice, pa je to sve buknulo...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Šta određuje krvnu grupu bebe?
Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here