Anoniman
|
Macaki, ja ne znam kakva je plava Nivea. Jel masna? Mislim, ako je masna, jeftinije ti je da uzmeš Galsanu, džaba je u apoteci, a masna. Mada, ja ne bih time mazala, valjda zato što meni ne prijaju te mnogo masne kreme, ja recimo ne podnosim onu teget Niveu za odrasle, više volim neke tonike, i njima su slične emolijentne kreme. Prošetaj po apotekama, pitaj imaju li testere za A dermu i Avene i Mustelu. Pa isprobaj. Inače, to da vam Mustela nije prijala, nije ni Marku prijala u prvi mah. Čak sam je bila skroz izbacila i pričala i kako je sr*nje, a onda, kada su izlečili Stafilokoku, kada se malo stabilizovao, Mustela je radila posao. Možda da razmotriš da je ne prodaješ, nego da kada sredite taj ekcem, da je tada probaš kao kremu za negu, a ne kao kremu lek. Ne znam dal me razumeš. Ja ne bih mazala celu bebu Pantenolom. Ne mislim da će joj nešto biti, ali Pantenol epitelizuje kožu, podstiče rast nove kože. Recimo, probaj kada se posečeš da namažeš Pantenol, videćeš koliko brže zaraste nego ako ne mažeš. U tom smislu, nema potrebe da ti detetu raste nova koža, već samo da je malo zamastiš, nahraniš. Prilično dugo sam celu bebu mazala Galsanom, prestala sam kada je krenulo toplije vreme, iz istog razloga koji sam gore navela za Teget Niveu. A link se ne odnosi samo na tebe, prosto, svi kuburimo sa istim, pa eto, slučajno naleteh na to u temi Kozmetika za bebe, i izdvojila da vidite. Zašto hoćeš da menjaš Pavlovićevu ako vam odgovara? Marku nije odgovarala, zato smo prešli na Sebamed protiv ojeda i osipa, ali ako vam ne smeta, nemoj menjati. Ja sam stava: sve što je dobro, ne treba menjati. Meni su rekli da je beli Merimin sapun najbolji za kožu sa ekcemom. Nemam pojma, ja ne koristim sapun. Za Luku sam dugo koristila Sebamed sapun, i Sebamed šampon za kosu. Onda kada sam letos videla temenjaču koja mu se stvorila, bacila sam Sebamed u đubre, i prešla i za njega na Mustelu, od onda nema temenjaču. Za Marka koristim samo ulje za kupanje svaki dan, time perem guzu, telo, kosu - sve. Povremeno mu Lukinim šamponom za kosu operem kosu. Ne bih uvodila namirnice ponovo. Ali ne bih ni srljala sa njima, u smislu da ne bih u jednom danu menjala dve stvari. Znači, jede ove 4 namirnice već par dana, pa bih danas ubacila jednu novu koja je već pre bila uvedena, ali ne bih se mlatila sa ponovnim uvođenjem, posebno ako je na listi dozvoljenih namirnica sa alergotesta. Ja u jabuku UVEK dodajem šećer. Recimo, stavim nasečenu jabuku u džezvu za kafu, naspem vode do vrha, i stavim jednu kafenu kašičicu šećera. Tada je jabuka slađa, a nije da sam baš u gotovu kašicu krnula šećer. Mada, popije taj šećer kroz vodu u kojoj sam kuvala jabuku. Isto radim i sa kruškom, skroz su bezukusne ove godine , ostalo voće ne šećerim. Šećerim i griz i palentu ako ih dajem bez voća, jer inače kompletno nemaju ukusa, ali to bi tvojoj Kseniji možda i odgovaralo, jer, ona je volela pirinčane cerealije, a one su, prema mom iskustvu, bezukusne. Nemoj davati čistu tikvicu. Pomešaj je sa krompirom i malo tvog mleka. Možda pojede. Čak i u krušku možeš dodati malo tvog mleka. Probaj da je varaš dodavanjem tvog mleka u kašice, možda počne da jede. Probaj ti da jedeš koji zalogaj njene kašice pred njom i viči MMMMMMMMM, možda onda shvati da je tebi lepo, pa možda zine, a možda kada zine shvati da je lepo. I ja bih prvo pičila namirnice koje si već uvela, pa tek onda novo. S druge strane, kada sam Marku počela da uvodim pa se osipao i onda sve ukinuli, ja sam odlučila da batalim sve što sam do tada uvela (pirinač, jabuku, šargarepu) i počnem sasvim sa novim, karfiol, tikvice... Tako da, slušaj svoj instinkt i odluči šta ćeš. BB, sudokrem? Jeste išli do kraja dermatologu? Marku danas opet curka nos! Odlepiću više, majke mi! Odlučila sam, u ponedeljak krećemo piletinu, pa taman ćemo nju da uvedemo i onda opet vakcina. Malo su nas ove vakcine na dve nedelje omele u uvođenju hrane, ali nema veze, vakcine su sada bitnije, nije da ne jede ništa pa da brinem, on baš lepo jede, ima dobar izbor namirnica, tako da me baš briga.
|