|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
14.3.2012 22:25:32   
Anoniman
tash user posted image user posted image user posted image
suze su mi krenule. dusica malena...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1676
14.3.2012 22:37:11   
mirjanica
Pa ne treba mi za Baneta, ja mu mazem na lice, mada on hvala Bogu nema nikakve probleme, al volim da ga imam u kuci. A drugaricin mali mora to da maze, pa sam joj ovu svoju nacetu tubu obecala. Maco, kakva je ta krema u liliju, nemam pojma, da odemo sutra da vidimo? Anci, kad ste kupili u Mirijevu? Ja ne znam taj kraj, al pretpostavljam da bi ova drugarica otisla bilo gde samo da zna da moze da nadje, da kupi vise komada?

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1677
14.3.2012 22:49:39   
Anoniman
mirjanice, isto pantenol, samo lili proizvodi. belo pakovanje sa onim crvenim krstom, kakva su i ostala njihova pakovanja. znas sta, ja mislim da pantenola mora biti u drzavnim apotekama. mi smo pre dva dana dali da kseniji naprave kremu koju je dr rekao da koristi, u nju ide pantenol. znaci oni sigurno moraju da ga imaju, mozda imaju neki koji oni prave...

(odgovor članu mirjanica)
  Direktna veza do poruke: 1678
14.3.2012 22:50:09   
Anoniman
Mani se Macaki plakanja, poenta je bila da shvatiš da to kod vas nije strašno, da ste na vreme reagovali, i da će da prođe. Ako je nama prošlo to što si videla, proći će i vama ovo.

Odoh da jedem plazme i mleka, gladna sam. A onda odoh u krevet. Ljub ljub svima

Direktna veza do poruke: 1679
14.3.2012 22:52:26   
Ana RR
Kupila mi mama sad u subotu. Ja sam joj javila da je nestašica i da mi obavezno kupi ako negde vidi jer mi nigde nismo našli.
Apoteka se nalazi na stanici kod mini maxija, stotinak metara dalje je komercijalna banka i pored nje apoteka.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 1680
14.3.2012 22:52:35   
mirjanica
Ok Macaki, pogledacu sutra u Liliju, a i reci cu joj za drzavnu apoteku! Tash, dobra ideja za plazmu i mleko, odoh po istouser posted image laku noc!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1681
14.3.2012 22:53:19   
mirjanica
Hvala Anci, ujutru joj javljam pa nek neko ode da vidi!

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1682
14.3.2012 23:00:09   
Anoniman
kakve veze ima galenika? sad gledam, pantenol proizvodi masa farmaceutskih kuca (swiss, sinefarm, crystal-derma..). znaci, mora da ga ima.
ja cu sutra da idem do apoteke po vigantol, ako nadjem kupicu bar jos 2 pakovanja (imam 1 neotvoreno). javicu kakva je situacija ovde, ako nekome treba da se posalje...

tash user posted image cmokni ga molim te jednom za mene, dok spava user posted image

Direktna veza do poruke: 1683
14.3.2012 23:01:22   
Anoniman
da vam kazem.. ne znam kako je tamo, ali ovde cak i prodavnice zdrave hrane imaju te proizvode.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1684
14.3.2012 23:05:18   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Macaki

tash user posted image cmokni ga molim te jednom za mene, dok spava user posted image

Baš!? Pa da se probudi! user posted image

Gde nam je Yula? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1685
14.3.2012 23:14:23   
Sanchy
Moram da vas pitam,mozda je pogresna tema ali uopste ne vidim da postoji neka slicna ovoj...moja bratanica i sestric ,jedno ce sad dve godine,drugo pet...su non stop bolesni,jedno ide u vrtic dva dana pa nedelju dana ne ide jer se odmah razboli a drugo ne ide u vrtic i nije u konstantnom dodiru sa drugom decom pa se opet razboljeva na nedelju dana otprilike...e sad posto se ja kao beba nikad,nikad nisam razbolela a isla sam i u vrtic,pitala sam mamu kako me je hranila izmedju ostalog kad sam imala tako dobar imunitet?Dojila me je do sestog meseca a od treceg mi je davala cedjenu pomorandzu na primer,i pasiranu hranu tipa spanaca malko i tako...sto vidim da danasnji dr,nikako ne preporucuju pre sestog meseca?!I da nista nije uzimala kupovno vec je sama pravila...sta vi mislite o tome,da li je neka od vas davala ranije bebi te sokice itd...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1686
14.3.2012 23:26:49   
Anoniman
Ja sam starijem sinu davala limun od rođenja. Stavljala sam ga uz šećer u prokuvanu vodu, čak sam mu ga davala i na kašičicu kada štuca.
Bio je extra bolešljiv sve do ove godine. Bukvalno u ponedeljak krene zdrav u vrtić, u sredu mu curi nos, u petak ima temp, i onda ga 2 nedelje lečimo. A to što stariji dovuku iz vrtića, ovi mali očas posla pokupe. Zato sam ja starijeg prošle godine izvadila iz vrtića, jer je doneo kući neki virus kada je mlađi imao 2 meseca, a to je mlađem otišlo na pluća.
Mlađem nisam dala citruse, realno, nisam mu još ni jedno voće dala sveže, sem banane. Niti planiram pre alergotesta.
Španać je čest alergen. Blitva je manji alergen.
Mislim da nije baš najbajnije mesto za tvoje pitanje, nećeš dobiti odgovore koji će biti merodavni, mi ovde baš kuburimo sa uvođenjem nekih osnovnih namirnica, npr pirinča. Kakvi crni citrusi, daleko smo od toga.
Mislim da bi u podforumu Dohranjivanje ustom hranom mogla da otvoriš temu koju bi recimo nazvala "Uticaj vremena uvođenja i izbora namirnica na kasnije zdravlje dece", ili tako nekeko. user posted image

(odgovor članu Sanchy)
  Direktna veza do poruke: 1687
14.3.2012 23:33:02   
Sanchy
Hvala Tash otvorila sam...mozda i otkrijem zasto su danasnja deca toliko slabog imuniteta...to me eto muci i pre nego sto sam se porodila

< Poruku je uredio Sanchy -- 14.3.2012 23:45:39 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1688
15.3.2012 10:25:14   
ishler
TASH,
molim za tvoje strucno misljenje.
Beki mi se prekljuce ujutru pojavio osip na vratu,dan pre toga je probala boraniju ali nista se nije desilo.To jutro je jela kacamak i jogurt kao i mnogih dana pre tog.
Osip se ni danas nije povukao malo je mozda slabiji.
Inace jako se puno znoji,ali nikada se tako nije osula.
Moje pitanje je ako je od hrane da li se mora javiti odmah po uzimanju i po prestanku da li se povlaci.?
Nista od toga nisam davala vise.
Sta mislis?
Hvala u napreduser posted image

< Poruku je uredio ishler -- 15.3.2012 10:26:01 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1689
15.3.2012 12:43:21   
Anoniman
Stručno. user posted image Nisam ja stručnjak, samo imam iskustvo.

Marku se recimo na pirinač pri prvom uzimanju osip javio posle 10 dana, kod drugog uzimanja posle 5 dana, posle trećeg uzimanja odmah, tokom jela, golim okom se videlo kako se osipa (razmaci između ova tri pokušaja uvođenja su bili oko mesec - mesec i po dana). Nije se povlačilo na umivanje, samo na kortiko. Bilo je kao tipičan ekcem.
S druge strane, na mleko je reagovao odmah, liznuo je sladoled, odmah se pojavilo crvenilo oko usta, koje se povuklo 10min nakon umivanja. Ali ovo nije bilo kao ekcem, već baš kao crvenilo, nije bilo suvo, samo crveno.

Moja dr kaže ne boranija, grašak, pasulj (mahunarke), i dalje nam ne dozvoljava da uvedemo. Nisam zapamtila zašto.

YULA BRINEM ZA TEBE, JAVI SE!!!

< Poruku je uredio Tash -- 15.3.2012 12:44:29 >

(odgovor članu ishler)
  Direktna veza do poruke: 1690
15.3.2012 13:54:19   
Anoniman
stvarno, sta je sa yulom?? user posted image

sto se pantenola tice.. evo vazne informacije!
isla sam malocas do apoteke, kaze apotekarka nema ga, nestasica.. user posted image onda je i mene uhvatila frka, pa sam zapucala do lilija. kad tamo puna polica pantenola! jos je na akciji, cena 169din za pakovanje od 50ml. uzela sam 3 komada, neka se nadje! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1691
15.3.2012 14:07:55   
mirjanica
Maco, a koja marka, jel taj njihov sto si mi rekla? Ja cu ga kupiti, meni je svejedno, a drugarici je dr savetovala bas galenikin! ne zna ni ona zasto, zvace da pita moze li taj lilijev, sastav je isti.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1692
15.3.2012 16:01:54   
ishler
Nemoj tako ja te smatram za strucnjakauser posted image
Inace to nije ekcem nego crvene tackice sitne,kao osip od vrucine.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1693
15.3.2012 16:02:36   
ishler

IZVORNA PORUKA: ishler

Inace to nije ekcem nego crvene tackice sitne,kao osip od vrucine.user posted image

Da li mislis da ako je od hrane,da bi se povuklo tog dana ili sutradan?user posted image

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 1694
15.3.2012 16:13:14   
mirjanica
Izvinjavam se zbog diskusije oko pantenola, samo da kazem Ani da je drugarica nasla dve poslednje kreme u toj apoteci, hvalaaalalala!

Tash, Yula (nadam se da ces nam se uskoro javiti?), sta ste davale decacima za dorucak, veceru, i gde ste kupovale pahuljice, posto mi Tash rece neko vece da ne dajem gotove kasice (Milupine), npr. kukuruzne, ovsene (kad uvedemo gluten). Dorucak i vecera su nam uvek isti pa bih nesto da promenim, dodam... Pitala sam i na temi o bebecem dorucku ali tamo samo pisu zene cija deca smeju sve da jedu!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1695
15.3.2012 16:26:03   
Anoniman
mirjanice, super sto je drugarica nasla!
ja sam sad kod mojih, ali kad dodjem kuci slikacu ga pa cu postaviti sliku.
inace, sad citam na netu da je onaj lilijev manje masne testure od galenikinog i u sebi osim pantenola, sadrzi i vitamin E, si buter i ulje jojobe.
tash? jel ok da se mackamo sa ovim?
mi smo jednu tubu vec potrosili....

Direktna veza do poruke: 1696
15.3.2012 16:31:05   
Anoniman
evo mirjanice, nasla sam http://www.lilly.rs/lilly-brend_proizvod-37-Pantenol_kremgel_(50ml)
izvinjavam se sto ne mogu da napravim lep link, neka neko ispravi...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1697
15.3.2012 16:32:03   
Anoniman
yula, vidim te! pisi molim te, jeste li dobro.. zabrinule smo se.
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1698
15.3.2012 16:47:25   
Yula
IZVORNA PORUKA: Tash

YULA BRINEM ZA TEBE, JAVI SE!!!

Ajde odmah da se javim, pa da citam dalje user posted image   Tu sam zene, hvala sto brinete, ali dobro smo hvala Bogu! Citala sam vas redovno, ali sam bila ili mrtva umorna pa nisam stizala da pisem ili uopste nisam imala vremena da sednem za komp. Pocela sma po malo da raduckam, a ionako sam lose organizovana sa vremenom, sada tek imam malo vremena uvece.

Da vas obavestim, uveli smo zvanicno gluten!!!!!! danas je bio 5. dan! Uh, pao mi je kamen sa srca. Boli me uvo za pirinac, samo kada mozemo gluten, jer ipak, celijakalija je dozivotna alergija! Sutra kercemo sa dujom.

Tash, mnogo sam mislila na tebe i Mareta i taj problem oko vakcine, ali videla sam kod tebe na fb da su jos neke bebe imale istih problema i da je sve proslo ok, i zaista mislim da se bespotrebno sekiras.

Macaki, mazi taj ekcem redovno pantenolom i bice sve u redu.

Ishler, javljaj sta se desava sa tim osipom. Pokusaj da povuces na par dana neku namirnicu na koju sumnjas, ili ne sumnjas, ali jela je beba u tom periodu, cisto da vidis hoce li se osip povuci. Mi smo imali osipic u tom predelu kada smo jeli jabuke iz teglice user posted image  Trenutno mu ne dajem nikakve, ni jabuke, a ni kruske  do daljnjeg.

Sto se tice pitanja o ishrani beba vs bolesljivost predskolske i uopste dece- bila sam uvek strasno protiv kupovnih kasica i uopste hrane za decu. Ubedise me da umisljam i da je zdravije i kvalitetnije iz teglice. Probala i moje iskustvo je pokazalo suprotno! Dakle, ja sam APSOLUTNO za domacu kuhinju! Za dojenje, ali maksimum do 6. meseca, mada mislim da je i to previse ako je beba sklona alergijama, jer beba kroz mamino mleko dobija sve sto mama jede! Znaci svaki aditiv, konzervans, vestacke boje i ostala sr*** koja mama jede ( a jedemo ih, da se ne lazemo ) beba dobija kroz mleko. Ranije sam bila veliki pobornik sisanja i dojenja, ali posle onoga sto se meni desilo, vise ne! Adaptirano mleko mi je bezbednije, bar na kutiji pise cega sve ima unutra. Takodje sam protiv bilo kakvih cajeva i ostalih napitaka, iskljucivo voda.  Ali, to je samo moje misljenje.

< Poruku je uredio Yula -- 15.3.2012 16:53:23 >

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1699
15.3.2012 16:55:52   
Yula

Da li mislis da ako je od hrane,da bi se povuklo tog dana ili sutradan?user posted image

Moje iskustvo kaze da ako je od hrane, pocne da se polako povlaci dan dva nakon prestanka konzumiranja alergena, ali se povuce tek par dana kansnije 4.-5. dan.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 1700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here