Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.3.2012 20:46:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Dok ja ispišem, Tash već odgovorila
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.3.2012 22:08:11
|
|
|
|
Anoniman
|
Zille, a niste radili alergo test? Sad me je zabrinula dr, dopisujem se sa njom. Naime, pred davanje vakcine sam joj pokazala rukicu u koju je primio Pentaxim pre 2 nedelje i videla sam po njoj da se zabrinula. Onda je sestri rekla "On inace prima vakcine u bolnici, a mi sada treba da ga vakcinisemo ambulantno", i ja sam skocila da je dosta crnih misli, da treba misliti pozitivno, naravno, ona se slozila. Onda kad sam stigla kuci sam pomislila da sam mozda neprimereno reagovala pa sam joj poslala sms izvinjenja. Uglavnom, napisala mi je izmedju ostalog da ju je reakcija na Pentaxim bas pomerila jer je mislila da je sve dobro, a nije. Naravno, pitala sam sta sad to znaci, ona kaze da on ima jaku lokalnu reakciju a problem je sto tu vakcinu jos treba da prima. Dal ce primiti trecu dozu, ili ce se odmah ici na revacinu jos uvek ne znam, treba sutra da zovem dr u deciju bolnicu, pa cu joj skrenuti paznju i za ovu reakciju, ja nisam znala da tome treba pridavati znacaj. Eto, sad sam opet tuzna. I ekcem se malo pogorsao.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.3.2012 22:33:26
|
|
|
|
mirjanica
|
Tash, nisam razumela kako mislis zasto dajem gotove kasice bebi? 7 corn su milupine zitarice, on jede njihove pirincane, i pirincano kukuruzne i nista mu ne fali, dr rekao da ih jede, samo naravno one bez mleka! A jede i sve druge kupovne kasice, povrce, voce, ne smetaju mu. I griz cu mu svakako praviti ako nije alergican na gluten, samo nisam mislila da sa njim pocnem, ali eto, mogu.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.3.2012 22:38:39
|
|
|
|
Anoniman
|
Uff Tash,uvek neke zavrzlame sa tim vakcinama. Nismo radili kozne probe jer je bolestan, ima upalu uha i grla, a tad se ne rade.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.3.2012 22:55:32
|
|
|
|
Anoniman
|
mirjanice, nisam mislila nista lose, samo, meni dr nije dozolila uvodjenje ni jedne gotove kasice, niti te cerealije. Zbog toga sam te to pitala.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.3.2012 23:16:24
|
|
|
|
mirjanica
|
Ma ok, znam da nisi mislila lose, nego on to sve jede odavno, tacnije eto od kada pije novo mleko, jede kasice i nije bilo problema, a i ovaj dr gastroe. je rekao da moze, samo da budu bez mleka. A nekako mi najlakse bilo preko njih da probam gluten da mu uvedem, mada dobru si mi ideju dala da ipak pocnem sa grizom.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 13.3.2012 23:29:35
|
|
|
|
Anoniman
|
secam se kada sam ja prvi put pisala o ksenijinoj reakciji na milupine pahuljice, da mi je zille rekla: varjacu u ruke! zene, mnogooo mi je zao sto prolazite kroz to sa decom. ne znam kako izdrzavate i ne znam sta da vam kazem.. sem danas pricam sa drugaricom sa kojom se nisam odavno cula, a inace ona ima bebca od 9 meseci. rece mi da ga vise ne doji jer nema mleka, pa sad pije kravicu. a inace poceo je da jede isto sto i oni, nista mu vise posebno ne sprema. evo danas je npr. jeo pasulj sa udrobljenim hlebom (sa sve zaprskom). eh zivote pomislih... jadna nasa deca..
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.3.2012 10:59:21
|
|
|
|
Anoniman
|
od jutros ekcem izgleda gore. tj.od kada sam namazala daktanol. cini mi se da se zacrveni svaki put kada ga namazem. dr je izglea to i predvideo, jer je rekao kada dodje po pogorsanja krenite sa pravljenom kremom. ja planiram onda veceras kada zaspi da krenem. pitanja... -da li danas da joj mazem lice daktanolom (jos danas, da bude dva dana sa jucerasnjim) ili pantenolom? -da li da joj posle kupanja namazem celo lice cem brade i ispod oka pantenolom, pa kada cvrsto zaspi samo te promene sa kortiko (da ne mazem celo lice sa kortiko)?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.3.2012 11:20:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Namaži daktanol, od jednog-dva mazanja se ne može toliko pogoršati da to kortiko ne može časkom da sredi. NE mažeš celo lice kortiko! Kortiko se maže samo na promene. Meni rekoše sledeće: namaži kortiko, kad se dobro upije slobodno možeš preko emolijentnu kremu, ili ti pantenol. I zaista, kada mažem kortiko, bez da sam prethodno mazala bilo šta drugo, najbolje deluje. Moj predlog je da namažeš lice pantenolom, preskačući delove gde ćeš, kada zaspe namazati tu kortiko kremu. Moram da radim, pišemo se posle.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.3.2012 13:21:11
|
|
|
|
MOCICA
|
Ja bi toplo savetovala bananu samo ne znam koliko su Vam bebci stari. Procitajte i same. http://www.zdravahrana.com/info/abc-ishrane/banana.html I da kod banane one niti sto mi kao uvek skidamo su hranjive i stite od zatvora zato obavezno izblendujte i njih!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.3.2012 14:15:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Zvala sam dr u Dečiju bolnicu. Ona misli da Marko ipak treba da primi još jednu dozu Pentaxima jer je prethodna bila davno (dec 2010., a ova sada u febr. 2012.), te bi to trebao primiti za 2 nedelje. MUČENO DETE, NA DVE NEDELJE GA BODU! Rekla sam joj za reakciju na ruci, ona misli da je to normalno (i otok i modro, čak i nakon 2 nedelje), ali da dođemo sutra u 8h da ona to ipak pogleda.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.3.2012 15:12:20
|
|
|
|
Anoniman
|
tash
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.3.2012 15:32:51
|
|
|
|
ishler
|
Mi smo juce jeli boraniju.prvi put. Ja sinoc jela cokpladu sa jagodom,ali samo jednu stanglu. Bekica ustala osuta oko vrata. Sada razbijam glavu od cega je. Danas smo preskocili boraniju. Macaki ne deluje strasno
< Poruku je uredio ishler -- 14.3.2012 15:33:17 >
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.3.2012 17:20:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Macaki, divna je! Zaista, nakon iskustva koje imam, jedino sto mogu da kazem je TO NIJE NISTA! Videces, namazaces kortiko, i cak i da se skroz povuce posle 2 mazanja (sto ocekujem), namazi tacno onoliko dana koliko je dr rekao (4 ako se ne varam), a zatim odmah nastavi da mazes pantenol kremom. I ova 4 dana dok budes mazala kortiko, preko dana mazi pantenol.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.3.2012 18:23:05
|
|
|
|
Anoniman
|
hvala nego, muz mi kaze da ne izgleda tako strasno i da sacekam sa kortiko. kaze dr je rekao kada se pogorsa da krenemo, a sad se nije pogorsalo. rekoh kako nije, vidis da je bas crveno.. on kaze sacekaj jos danas da mazemo daktanol, pa cemo sutra kortiko. ajd neka mu bude, poslusacu ga...
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.3.2012 20:41:19
|
|
|
|
Anoniman
|
u pravu je. Ako zelis, ja cu ti poslati sliku ekcema inficiranog stafilokokom, tuga mi je da stavim ovde.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.3.2012 21:30:28
|
|
|
|
Anoniman
|
posalji tash. i mi smo imali stafilokoku u brisu. zato smo i koristili prvo hloramfenikol. namazala sam joj daktanol ponovo, mada meni izgleda kao da joj od daktanola gore.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.3.2012 21:32:13
|
|
|
|
Anoniman
|
tj. nije pisalo da je stafilokoka, nego samo masa bakterija, ali valjda je ta, nema koja druga. dr je kada je govorio rekao stafilokoka, bakterija sa koze.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.3.2012 22:04:34
|
|
|
|
branki*
|
ja upadam ovde,ne zamerite macaki,boza je imao,a i sad u manjoj meri ekceme.ovo kod tvoje cerke zaista ne izgleda strasno.kako to moze da bude
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.3.2012 22:05:04
|
|
|
|
mirjanica
|
Macaki, K je medena, bucka mala, ko bi rekao da nece da rucka Tash, bas mi je zao za malca, to je mali heroj sta je sve prebrodio! Jeste cule da pantenol kreme nigde nema da se kupi? Drugaricin mali ima jako osetljivu kozu, imao je i ekcem koji se sada povukao, maze mu pantenol i na lice i na telo, nigde ne moze da ga nadje, i mi smo ga trazili u bar 10 apoteka - nema!
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.3.2012 22:07:26
|
|
|
|
Anoniman
|
Poslala sam ti Macaki. Spremi se da je gadno. Kad pogledaš, lepo obriši, i budi srećna što ste na vreme otišli kod dr i što će to sve biti super!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.3.2012 22:08:07
|
|
|
|
Ana RR
|
Mirjanice, meni je mama kupila u Mirijevu (kod komercijalne banke, ako znaš taj kraj). Neće ni biti skoro pantenola jer galenika ne radi. Ljubi mi Baneta, pišem ti sutra, nikako nisam stigla. Cmoka :*
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.3.2012 22:08:17
|
|
|
|
Anoniman
|
mirjanice, kako nema? ja kupila prosle nedelje.. imas u liliju, ona njihova marka (vrlo zdrava krema ili tako nesto). treba li ti za baneta? ja cu ti poslati ako ne mozes da nadjes!! nadam se da i kod nas nece biti nestasica. icicu sutra do apoteke, nestalo nam je vigantola, pa cu bas da pitam.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.3.2012 22:08:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Čula sam da ga nema. Jeste gledali u Lilly?
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.3.2012 22:12:25
|
|
|
|
Anoniman
|
Au da, Galenika...
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.