Yula
|
IZVORNA PORUKA: Tash YULA BRINEM ZA TEBE, JAVI SE!!! Ajde odmah da se javim, pa da citam dalje Tu sam zene, hvala sto brinete, ali dobro smo hvala Bogu! Citala sam vas redovno, ali sam bila ili mrtva umorna pa nisam stizala da pisem ili uopste nisam imala vremena da sednem za komp. Pocela sma po malo da raduckam, a ionako sam lose organizovana sa vremenom, sada tek imam malo vremena uvece. Da vas obavestim, uveli smo zvanicno gluten!!!!!! danas je bio 5. dan! Uh, pao mi je kamen sa srca. Boli me uvo za pirinac, samo kada mozemo gluten, jer ipak, celijakalija je dozivotna alergija! Sutra kercemo sa dujom. Tash, mnogo sam mislila na tebe i Mareta i taj problem oko vakcine, ali videla sam kod tebe na fb da su jos neke bebe imale istih problema i da je sve proslo ok, i zaista mislim da se bespotrebno sekiras. Macaki, mazi taj ekcem redovno pantenolom i bice sve u redu. Ishler, javljaj sta se desava sa tim osipom. Pokusaj da povuces na par dana neku namirnicu na koju sumnjas, ili ne sumnjas, ali jela je beba u tom periodu, cisto da vidis hoce li se osip povuci. Mi smo imali osipic u tom predelu kada smo jeli jabuke iz teglice Trenutno mu ne dajem nikakve, ni jabuke, a ni kruske do daljnjeg. Sto se tice pitanja o ishrani beba vs bolesljivost predskolske i uopste dece- bila sam uvek strasno protiv kupovnih kasica i uopste hrane za decu. Ubedise me da umisljam i da je zdravije i kvalitetnije iz teglice. Probala i moje iskustvo je pokazalo suprotno! Dakle, ja sam APSOLUTNO za domacu kuhinju! Za dojenje, ali maksimum do 6. meseca, mada mislim da je i to previse ako je beba sklona alergijama, jer beba kroz mamino mleko dobija sve sto mama jede! Znaci svaki aditiv, konzervans, vestacke boje i ostala sr*** koja mama jede ( a jedemo ih, da se ne lazemo ) beba dobija kroz mleko. Ranije sam bila veliki pobornik sisanja i dojenja, ali posle onoga sto se meni desilo, vise ne! Adaptirano mleko mi je bezbednije, bar na kutiji pise cega sve ima unutra. Takodje sam protiv bilo kakvih cajeva i ostalih napitaka, iskljucivo voda. Ali, to je samo moje misljenje.
< Poruku je uredio Yula -- 15.3.2012 16:53:23 >