|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
18.3.2012 23:02:11   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Zille

I tako, teško nam je jer je P sve veći i vidi da mi jedemo svašta a njemu ne dajemo...user posted image Al dobro, ne vredi plakati. I pored sve muke je on jedan divan, divan bebac.

Večeras smo bili u gostima. Oni imaju sina od 4 i ćerku od skoro 2 god. Naravno, Luka se igrao sa starijim detetom, a Marko sa mlađim. Sve je bilo ok dok palačinke nisu bile gotove. I ustvari ni tada nije bilo problema dok smo mi jeli, iako se meni plakalo jer smo na silu boga otišli u goste, neplanski, i rekla sam da je kasno, i onda smo se našli tamo u vreme Markove večere, a ja večeru nemam!!! user posted image I nije bio problem ni kada su Luka i stariji dečak jeli, ali je haos nastao kada je devojčica sela da jede. Kada je M. shvatio da ona jede, razvukao je osmeh i trk kod mene "Mama, njami njami!", a ja da plačem najradije. Ne mogu ustati i otići, pobogu, ljudi pekli palačinke zbog nas iako smo se mi branili da ne treba jer ne možemo ostati dugo, a i starije dete mi jede, ne mogu mu oteti palačinku i reći mu da pođe kući. Onda smo tražili hleba, i on je žvaćkao hleb. Nije imao zamerki, ali ja sam bila na rubu suza. Još me ta mama pita dal hoću da mu da slanine, a ja joj kažem da je komplikovano jer ne znam od čega je salamura... Verovatno misli da sam luda. user posted image Sreća u celoj priči je da se devojčici dopala ideja mog hleba, ostavila je svoju palačinku i onda su ona i M. delili hleb. user posted image No, ipak sam bila baš tužna.

Mirjanice, mislim da nema problema da dodaš malo voća i u večeru. U principu, kažu da se voće jede ujutru, jer ukoliko se jede posle nečeg drugog, onda truli u organizmu. Ali, svi mi jedemo voće i popodne, pa ne vidim da umiremo zbog toga. user posted image

Yula, nema dokazanu alergiju na jaja, samo na kazein.

Moja dr nije navodila papriku kao alergen. Dala nam je zeleno svetlo za nju još davno, mislim u vreme uvođenja paradajza (što je bilo baš davno), samo meni nije stizala na red, zato sam je uvela tek nedavno.

Nisi probala bundevu, Yula, a ona prolazi. Probaj, pa ako mu odgovara (Marko se davi u njoj), ispeci i skloni neku količinu u zamrzivač da imaš. Ja recimo nikada ne dajem ceo obrok bundeve, jer sam skontala da ga muči stomak od nje. Dam mu recimo 10ak zalogaa bundeve, i posle mu dam griz ili palentu da se zasiti.

Nisam pametna za ovu piletinu!!! user posted image
Skroz me ljulja to u kosmatom delu, ali ja tu ne pipam ekcem. Ozbiljno mislim da je od vrućine. Valjda sam u pravu.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1726
18.3.2012 23:09:36   
Anoniman
Evo ih cipelice KLIK

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1727
18.3.2012 23:41:07   
Anoniman
zille user posted image mi smo tu jedni za druge! da se tesimo i razumemo.

tash, a kako ti tacno "pipas ekcem"? moze li on da se napipa? ja ga kseniji vidim samo kao malo rosavu kozicu, pre je bila crvena i upaljena, sada je samo neravna.. bas me zanima kako da ga prepoznam na drugim mestima. jer sam ja mislila ranije da ona ima na butinici ekcem, a ono je izgleda bilo od pelene, od one trake sto se lepi.
sto se tice piletine, ja bih nastvila da dajem ali po sasvim malu kolicinu, pa polako. on na jaja znaci nije alergican? ali ne jede ih, ako se ne varam?

yula, super je dunja, pogotovo pecena u rerni! mama kaze da sam ja to obozavala kao mala. e samo pazi jer moze da izazove zatvor kod dece, nemoj je cesto davati. ja je imam bas puno u zamrzivacu i nisam do sad mislila da je uvodim, ali sto ti kazes ako nije dete alergicno na jabuku i krusku (K nije), onda valjda nije ni na dunju. jesi li probala da das lakiju hlebic, sredinu iz kifle isl?

mirjanice, pusti price.. nista mu nece biti. neka dete sad rucka ono sto moze, pa ce posle jesti i drugo i onda menjajte. ja bih bila srecna da K hoce bilo sta da jede, ali ona ponovo juce i danas nece nista. ti mozes da mu eventualno 2/3 kasice stavis u dorucak, a 1/3 u veceru.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1728
18.3.2012 23:52:01   
Anoniman
Pa pipam ga baš kao i ti, kao neravnu kožu. Nekada su plikčići, nekada prosto rapavo.

Nedavno su nam poznanici pokazvila ekcem kod njihove bebe. Iskrena da vam budem, ja rekoh da to nije ekcem već ojed jer im je beba debela i češu mu se butine, i ojede se. Ali oni kažu, dr rekla da je ekcem, i prolazi na kortiko. Ne bih da budem zla, ali ista dr je prošli put rekla da M ima bronhitis a nije ga imao... I naravno da prolazi, bilo kakav ojed i osip prolazi na koriko, samo ne znam zašto bi se mazao kortiko a može da se bućne u hipermanganu i napuderiše. Naravno, prijatelji ni da čuju da me poslušaju, a ja odlučila da neću da forsiram. Ja još nisam videla ekcem koji je u ravni sa kožom i homogeno crven, kao ojed. Ekcem je rapav, i nekako sitno tačkasto crven, jer su ustvari te tačkice crvene, pa ako ih mnogo, golim okom gledano izgleda kao homogeno crvenilo.

Ne jede jaja, dr je rekla da je skoro pa 100% sigurna da ne bi reagovao na njih, ali da neće da reskira pre alergotesta, jer je sada vakcina primarna stvar.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1729
18.3.2012 23:59:57   
Anoniman
e sad da vam ispricam..
sinoc me je zvala prijateljica telefonom. obecala mi je da ce se raspitati kod prijatelja koji su imali alergicnu decu (inace 4 porodice) sta su radii i sinoc me je zvala sa izvestajem.
kaze svi su isli kod ovog dr kod koga mi idemo i svi su bili zadovoljni njegovom terapijom. ali ona nije bila dovoljna, ona je sluzila za lecenje, ali morali su da koriste pored toga nesto za jacanje imuniteta, da bi dete ojacalo i prestalo alergije. rekla mi je da ga sledeci put pitam sta beba sma da koristi od sledeceg: riblje ulje, ehinacea, aloja (first), sirpu imunocink. ja mislim ne sme nista, bar bih se ja plasila.. ali pitacu. sto se kozmetike tice, on je svima preporucivao niveu, koju sus vi koristili i kazu da su bili zadovoljni. s' tim sto svi kazu deca sa ekcemom se kupaju jednom u 3 nedelje. user posted image ja rekoh molim? user posted image mi K kupamo svako vece, ali ne sapunjamo je uvek. kaze ona rekli su im da nije dobro skidati zastitnu barijeru sa koze, nego samo umivanje vodom, tapkanje, pranje guze isl. znaci pirkanje. dalje.. koristili su neku kremu doktor wolff, sa njom su svi bili zadovoljni. samo ne znam da li je ta krema sa negu ili lecenje. onda aerius kremu.. itd...
jos smo mi dobro i prosli (pu pu), jer kaze da su njihova deca uglavnom imala gusenja i spazme kao reakcije na hranu. kaze jedno su skoro 4 godine lecili misleci da ima astmu dok nisu testovi pokazali da je dete ale. na piletinu!
kaze njihovu decu je testirao na 3 nedelje, radio im kozne probe i problem je sledeci. kaze na sta je dete alergicno, a sta sme da jede. onda kada dodju kroz 3 meseca dete alergicno na ono sto je prethodna tri meseca jelo jer se organizam prezasitio, a preraste alergiju na ono na sta je bilo.. i tako bukvalno svaka tri meseca menjaju namirnice! user posted image
sad razmisljam da bez obzira sto K nije testirana na sve, ne bi valjalo da joj dajem stalno jedno te isto, znaci ipak da bude koliko toliko raznovrsno. ali ne znam moze li smetati ako ja ne jedem raznovrsno, nego recimo forsiram krompir ili pasulj, pa da na to postane alergicna? user posted image

skoro mi druga prijateljica rece da je njena sestra (bliznakinja) izlecila oba sina od astme koristeci prirodne preparate koje pravi mati Zinovija iz manastira Ravanica. kaze starijeg su 4 godine lecili u bg-u, a sa ovim mladjim (9 meseci) je 20 dana lezala u bolnici, nisu mogli ni da ga stabilizuju. onda su uzeli od nje to sto pravi i deca od tada nikakva gusenja vise nemaju. malo bi mi bila frka, posebno ako je sve na bazi bilja, a od toga tek moze biti reakcije. ali kazu da za njene meleme, sirupe isl bukvalno nema kontraindikacija. pa cemo mozda da se spremimo i na prolece odemo jedne nedelje, cisto malo popricamo, pitamo, mozda kupimo.. pa mozda ja probam da pijem taj za alergiju. ne bih kseniju davala da pije, mozda eventualno ako ima nesto za mackanje, za ekcem probamo.
inace, kod nas je u blizini manastir Draca, gde se pravi sirom zemlje poznati melem protiv opekotina po staroj recepturi. i skoro nam rece jedan prijatelj da je on od njih kupovao melem za ekcem koji mu se se pojavio po celim dlanovima (ustanovljeno da je od cementa i farbe, testirao se na to).
sta mislite?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1730
19.3.2012 0:14:17   
Yula
Ne smem sada da cukam, moji spavaju a komp mi u spavacoj sobi, ali moram reci da su me oba vasa posta dotakla, razmisljacu o svemu tome celu noc i jedva cekam sutra uvece da iskomentarisemo to.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1731
19.3.2012 0:19:45   
Anoniman
kad rece jaja, kada se prima ona MMR vakcina? ona u sebi ima jaje, ja moram reci da K to ne sme da primi. protiv cega je ona?

inace, znala sam da sam se prerano poradovala da je pocela da jede. ponovo je prestala. user posted image juce i danas NISTA, ni da otvori usta.
pitas me yula kako je prosla banana.. pa od prekjuce nikako. juce smo joj ugurali 2 kasicice na prevaru, danas ni jednu. naucila je i da se smeje i da place sa skroz stisnutim ustima!!!!
sve mislim da su zubi u pitanju jer grize donju usnu.

inace, K je pocela od pre 2,3 dana da brabonja. user posted image po 3,4x u toku dana iskaki neke brabonjke, kao plastelin. mnogo mi je to smesno, jer je do skoro kakila kasasto, kao beba koja samo sisa.

provalila sam da je ona zapravo imala i refluks i al. na mlecne proteine kao baba. mucili smo se mesecima sa grcevima, puna 4 meseca.. nije mogal ni da sisa kako treba. sisa 2 minuta, onda pocne da place, baca se, grci.. i ne moze vise. a place jer je gladna. user posted image pedijatar naravno pala sa marsa, pojma nema sta bi to moglo da bude. a i mi neiskusni roditelji nemamo pojma, mislimo tako treba. jadna moja mala. user posted image jos mi je tupava patronazna sestra rekla kako je jako bitno da pijem mleko. citiram: kako mislite da imate mleka, ako ne pijete mleko? user posted image kao da se od mleka stvara, a ne od bilo koje tecnosti..
i kako sad.. ja sam jela sve na sta je ona alergicna, ali eto nista se nije desavalo 5,6 meseci.. dok nismo krenuli njoj da uvodimo cvrstu hranu. kako je sad bitno sta ja jedem, sad moze da joj jako smeta, a onda nije?
kako smo dok smo bile trudne jele po kilo jagoda dnevno? breskve, kikiriki, med... ? a nakon porodjaja, kada smo pocele da dojimo nismo smele to da okusimo?
malo sam glupa za ove stvari!!!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1732
19.3.2012 0:21:09   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Macaki

kaze njihovu decu je testirao na 3 nedelje, radio im kozne probe i problem je sledeci. kaze na sta je dete
sta mislite?

kakve 3 nedelje, na 3 meseca! izvinjavam se

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1733
19.3.2012 9:00:48   
Anoniman

ali ona nije bila dovoljna, ona je sluzila za lecenje, ali morali su da koriste pored toga nesto za jacanje imuniteta, da bi dete ojacalo i prestalo alergije. rekla mi je da ga sledeci put pitam sta beba sma da koristi od sledeceg: riblje ulje, ehinacea, aloja (first), sirpu imunocink. ja mislim ne sme nista, bar bih se ja plasila.. ali pitacu.

Riblje ulje je čest alergen. Zbog njega su Marku ukinute AD kapi, pa čak posle i ad mleko Alfare jer i ono sadrži riblje ulje.
Za sve ovo ostalo ne znam.
Svojevremeno sam se i ja raspitivala o tome, jer, i meni je jedna apotekrka rekla slično nešto, ali mislim da nikada nisam pitala dr o tome. Prosto, ako je bila toliko protiv gvožđa a on bio onoliko malokrvan, smatrala sam da ni ovo neće odobriti. Iako, ima smisla.

s' tim sto svi kazu deca sa ekcemom se kupaju jednom u 3 nedelje.

To je stara škola. To je i meni rekao jedan vrhunski dermatolog u penziji, nije baš rekao 1x u 3 nedelje, ali je rekao max 2x nedeljno. A onda u dečijoj bolnici su mi rekli da je to zastarelo, da je odbačeno, i da se trebaju kupati svako veče, kratko, u što hladnijoj vodi, u uljanoj kupci.

doktor wolff,

Mislim, ali nisam sigurna, da je to Linola Fett.

onda kada dodju kroz 3 meseca dete alergicno na ono sto je prethodna tri meseca jelo jer se organizam prezasitio, a preraste alergiju na ono na sta je bilo.. i tako bukvalno svaka tri meseca menjaju namirnice!

Nije to zasićenje organizma.
Radi se o sledećem.
Kada je Marku potvrđena alergija na kazein, dr je rekla (parafraziraću): Izbaci mleko i mlečne proizvode, jaje, citruse, aditive bla bla... Kažem, pa zašto, samo na mleko je alergičan?, kaže, kod beba, zbog neizgrađenog imunog sistema, alergije šetaju; Pojednostaviću: potvrdi se alergija na kazein, izbacim mleko i mlečne proizvode, i testiraš bebu za 3 meseca opet, neće imati alergiju na kazein, ali će imati na jaje, izbaciš jaje, pa testiraš opet, ono bude alergično na nešto treće. Zato se kod prisustva alergije na bilo koju namirnicu kod bebe, ukidaju svi česti alergeni, baš zato da bi se izbegla šetajuća alergija. I zbog toga kažu da alergotestovi kod beba nisu pouzdani.

skoro mi druga prijateljica rece da je njena sestra (bliznakinja) izlecila oba sina od astme koristeci prirodne preparate

Ja ne verujem u ovo.
Ja sam astmatičar, moja mama je plućni lekar. 100% sam sigurna da je učinila, i da bi učinila sve, da me izleči od astme, da je to moguće.
No, ja mislim da u svim ovim stvarima autosugestija čini mnogo. Šta pod tim mislim?
Ja verujem u kamenje, i smatram da je Marku stanje počelo da se popravlja od kada nosi ćilibarsku ogrlicu. Naravno da su lekovi učinili svoje u momentu kada je stanje bilo kritično, međutim, mislim da je ćilibar uticao na njegov imuni sistem i pomogao stabilizovanje.
Ako veruješ u ove prirodne preparate, vrlo je verovatno da će vam pomoći.

kad rece jaja, kada se prima ona MMR vakcina? ona u sebi ima jaje, ja moram reci da K to ne sme da primi. protiv cega je ona?

Mi kasnimo sa vakcinama pa ne znam tačno, ali negde posle prvog rođendana.

E, htela sam da ti kažem: čula sam da neka deca neće da jedu pasirano, već hoće da žvaću. Nisam to htela da ti kažem, jer realno ja ne bih tako maloj bebi dala da žvaće user posted image , pa sam baš umrla od smeha kada si rekla da hoće da žvaće jabuku.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1734
19.3.2012 22:25:42   
Yula
IZVORNA PORUKA: Tash

Večeras smo bili u gostima.
..........................................
user posted image I nije bio problem ni kada su Luka i stariji dečak jeli, ali je haos nastao kada je devojčica sela da jede. Kada je M. shvatio da ona jede, razvukao je osmeh i trk kod mene "Mama, njami njami!", a ja da plačem najradije. Ne mogu ustati i otići, pobogu, ljudi pekli palačinke zbog nas iako smo se mi branili da ne treba jer ne možemo ostati dugo, a i starije dete mi jede, ne mogu mu oteti palačinku i reći mu da pođe kući. Onda smo tražili hleba, i on je žvaćkao hleb. Nije imao zamerki, ali ja sam bila na rubu suza. Još me ta mama pita dal hoću da mu da slanine, a ja joj kažem da je komplikovano jer ne znam od čega je salamura... Verovatno misli da sam luda. user posted image Sreća u celoj priči je da se devojčici dopala ideja mog hleba, ostavila je svoju palačinku i onda su ona i M. delili hleb. user posted image No, ipak sam bila baš tužna.

user posted image   Ovo je veoma teska situacija, a verujem da cemo je cesto imati i mi, jer po svemu sudeci jaja necemo smeti jesti sve do 2. rodjendana. On ima bas jaku alergiju na jaja. Ali, ne zalim se, izdrzacemo! A i vi cete! Sta ste sve prosli i ovo cete! user posted image user posted image

Yula, nema dokazanu alergiju na jaja, samo na kazein.

Jedva cekam da odradite PRIC test, a verujem i ti i bas me zanima sta ce on pokazati! Verujem u najbolji moguci scenario!

Moja dr nije navodila papriku kao alergen. Dala nam je zeleno svetlo za nju još davno, mislim u vreme uvođenja paradajza (što je bilo baš davno), samo meni nije stizala na red, zato sam je uvela tek nedavno.

Nisi probala bundevu, Yula, a ona prolazi. Probaj, pa ako mu odgovara (Marko se davi u njoj), ispeci i skloni neku količinu u zamrzivač da imaš. Ja recimo nikada ne dajem ceo obrok bundeve, jer sam skontala da ga muči stomak od nje. Dam mu recimo 10ak zalogaa bundeve, i posle mu dam griz ili palentu da se zasiti.

Draga, mi jedemo bundevu vec odavno user posted image   samo si ti to zaboravila.  Hvala ti puno za ovaj info o paprici, od sutra krecemo sa bananom, to je vec reseno, eno banana u dnevnom boravku, cekaju nas, pa kud puklo da puklo! Nisu mi banane sad pod obavezne, ali s obzirom da ne jede skoro nista od voca, hocu da probam, pa videcemo sta ce biti. On je sada potpuno cist, i ako krenu tackice, znacu do cega je. Cim uvedem bananu, a uvodicu je 5 dana ( bundevu sam 4, jer sutra bi joj bio 5. dan, ali vec sutra krecem sa bananom ) probacemo papriku.
Znaci, ovakav mi je plan:

•  banana 5 dana
  •  paprika isto 5 dana
  •  paradajz ili avokado!

Ako dobro prodjemo sa bananom usudicu se da pokusam i sa avokadom, a ako banana omane, bicu malo opreznija. user posted image

Nisam pametna za ovu piletinu!!! user posted image
Skroz me ljulja to u kosmatom delu, ali ja tu ne pipam ekcem. Ozbiljno mislim da je od vrućine. Valjda sam u pravu.

Samo polako, nemoj da zuris, daji piletinu bez uvodjenja novih namirnica jedno duze vreme, npr. 5 dana kao ja sada, i ako se stanje pogorsava, prekini 10-ak dana, pa pokusaj ponovo. Bice to sve u redu.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1735
19.3.2012 22:44:04   
Yula

e sad da vam ispricam..
sinoc me je zvala prijateljica telefonom. obecala mi je da ce se raspitati kod prijatelja koji su imali alergicnu decu (inace 4 porodice) sta su radii i sinoc me je zvala sa izvestajem.
kaze svi su isli kod ovog dr kod koga mi idemo i svi su bili zadovoljni njegovom terapijom. ali ona nije bila dovoljna, ona je sluzila za lecenje, ali morali su da koriste pored toga nesto za jacanje imuniteta, da bi dete ojacalo i prestalo alergije. rekla mi je da ga sledeci put pitam sta beba sma da koristi od sledeceg: riblje ulje, ehinacea, aloja (first), sirpu imunocink. ja mislim ne sme nista, bar bih se ja plasila.. ali pitacu.

Ja ne znam nista o ovome, a kako bih i znala, alergologa idemo da vidimo tek 13. aprila i spremicu se da ga izresetam pitanjima, a jedno od njih ce biti i ovo o jacanju is. Moj bebac je prvih nekoliko meseci dobijao izvesni vitamin K, koji smo mu davali jednom nedeljno i bio je u vodu ampulica ciju sadrzinu izvucemo sa pipetom i tako dajemo bebi da popije. Ne znam da li se to praktikuje i kod nas u Srbiji, ali ovde je to bilo pod obavezno. Vitamin K je zapravo bilo riblje ulje, bas se osecalo kada se ampulica polomi, a videlo se da je masno. Da li je bebi smetalo ili ne, ja to sada ne mogu da znam.

sto se kozmetike tice, on je svima preporucivao niveu, koju sus vi koristili i kazu da su bili zadovoljni. s' tim sto svi kazu deca sa ekcemom se kupaju jednom u 3 nedelje. user posted image ja rekoh molim? user posted image mi K kupamo svako vece, ali ne sapunjamo je uvek. kaze ona rekli su im da nije dobro skidati zastitnu barijeru sa koze, nego samo umivanje vodom, tapkanje, pranje guze isl. znaci pirkanje. dalje.. koristili su neku kremu doktor wolff, sa njom su svi bili zadovoljni. samo ne znam da li je ta krema sa negu ili lecenje. onda aerius kremu.. itd...

Meni licno ne prija Nivea krema, zapravo ni jedna njihova krema za lice, mislim da ima nesto u sebi sto mi veoma smeta. Mleko za telo kao i kreme za ruke, ok, ali kupke, kreme z alice i samponi, ne. Zato je ni bebi ne bih mazala.

kaze njihovu decu je testirao na 3 nedelje, radio im kozne probe i problem je sledeci. kaze na sta je dete alergicno, a sta sme da jede. onda kada dodju kroz 3 meseca dete alergicno na ono sto je prethodna tri meseca jelo jer se organizam prezasitio, a preraste alergiju na ono na sta je bilo.. i tako bukvalno svaka tri meseca menjaju namirnice! user posted image
sad razmisljam da bez obzira sto K nije testirana na sve, ne bi valjalo da joj dajem stalno jedno te isto, znaci ipak da bude koliko toliko raznovrsno. ali ne znam moze li smetati ako ja ne jedem raznovrsno, nego recimo forsiram krompir ili pasulj, pa da na to postane alergicna? user posted image

Tash ti je malo iznad odgovorila na ovo, i ja se slazem sa njom. Mada, mozda jednostavno organizam nekih beba mora da napada nesto, ima tu potrebu da se stalno brani od necega, i mozda zaista razvija alergije na sve i svasta iz tog razloga. Kasnije, kada imuni sistem sazri, kada shvati da treba da se bori samo protiv odredjenih stvari, i kada nauci da razlikuje opasne materije od stetnih, mozda onda dete preraste alergije. Verovatno sam malo konfuzna, ne zamerite, uvek pisme uvece kada sam potpuno preparirana od umora, pa ne mogu ko covek ni da se izrazim... user posted image   Pocnem sa jednim a zavrsim sa desetim...

skoro mi druga prijateljica rece da je njena sestra (bliznakinja) izlecila oba sina od astme koristeci prirodne preparate koje pravi mati Zinovija iz manastira Ravanica. kaze starijeg su 4 godine lecili u bg-u, a sa ovim mladjim (9 meseci) je 20 dana lezala u bolnici, nisu mogli ni da ga stabilizuju. onda su uzeli od nje to sto pravi i deca od tada nikakva gusenja vise nemaju. malo bi mi bila frka, posebno ako je sve na bazi bilja, a od toga tek moze biti reakcije. ali kazu da za njene meleme, sirupe isl bukvalno nema kontraindikacija. pa cemo mozda da se spremimo i na prolece odemo jedne nedelje, cisto malo popricamo, pitamo, mozda kupimo.. pa mozda ja probam da pijem taj za alergiju. ne bih kseniju davala da pije, mozda eventualno ako ima nesto za mackanje, za ekcem probamo.

Zasto da ne, samo pazljivo, bilje je prilicno alergeno.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1736
19.3.2012 22:59:10   
Yula

s'' tim sto svi kazu deca sa ekcemom se kupaju jednom u 3 nedelje.

IZVORNA PORUKA: Tash

To je stara škola. To je i meni rekao jedan vrhunski dermatolog u penziji, nije baš rekao 1x u 3 nedelje, ali je rekao max 2x nedeljno. A onda u dečijoj bolnici su mi rekli da je to zastarelo, da je odbačeno, i da se trebaju kupati svako veče, kratko, u što hladnijoj vodi, u uljanoj kupci.

Ja ne bih rekla da je zastarelo. Evo, vodi se samo najprostijom logikom, svaki put kada kupas dete skidas mu onaj prvi zastitni sloj koze, koji mu je najbolja barijera protiv bakterija i prljavstine. Samim tim, oslobadjas put za lakse prodiranje istih pod kozu i u organizam. Sva ta sredstva za kupanje su sta drugo do hemija i ma kako bila blaga, ipak su agresivna i narusavaju prirodni balans koze. Sve sam to oset_ila na licnom primeru, prema tome, jesam za kupanje beba, ali najcesce svaki drugi dan i to sa sto manje sampona i kupki. Znaci, rastvoriti malo sampona/kupke/cega vec u vodi u kojoj se beba kupa i oprati ga, bez jakog trljanja, ali fino ga oprati. Zatim, isprati cistom vodom i to je to. Posle ga obrisati, ni previse grubo, ali ni tapkati, jer ipak smatram da posle kupanja treba da se skine onaj sloj mrtvih celija koze. Znaci, veoma nezno istrljati, nesto izmedju tapkanja i brisanja user posted image

Na leto ce moj bebac imati godinu dana i tada cu ga naravno kupati svaki dan jer ce vec biti veliki, trcace, valjace se po zemlji, znaci prljace se. Ali, kada se vratmo u Pariz na jesen, opet cu ga kupati svaki dr dan. Mislim da cu od drugog rodjendana poceti da ga kupam svaki dan, ali videcemo kakva ce mu koza tada biti. Za sada je divna od kada ovako radimo.

< Poruku je uredio Yula -- 19.3.2012 23:02:56 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1737
19.3.2012 23:54:06   
Anoniman
tash, kako mislis od cega je salamura? od cega moze da bude? kako da znam kada kupujem slaninu i sta da pitam?
zar je tvoja dr bila i protiv gvozdja? K je bila losa krvna slika i pre 2 meseca, a mogu misliti tek sada kada nista ne jede. sta cemo kada dodje vreme za antibiotike? meni je sad frka bilo sta da joj dam da pije. a i ja da pijem..

sto se tice teorije o set_anju alergija.. pa sta god bude jela u medjuvremenu (ili ja), ona na to moze da postane alergicna. jel tako? nije potrebno da to nesto bude jak alergen, moze da bude bilo sta. ja sam tako razumela. ako je veci izbor namirnica mozda nece? ali veci izbor namirnica nosi i vece rizike.. bas smo i zacaranom krugu. user posted image

sto se lecenja alergija biljem tice, ne znam ni sama. meni je frka da ne bude gore, jer sam i sama alergicna na neke biljke. drugarica koja vodi dete kod istog dr mi kaze da joj je rekao da posto je mali rodjen u leto, kao i K ( mi smo inace drugari iz porodilista user posted image ), velika je verovatnoca da ce biti alergican i na polen i ostale inhalatorne alergene. osecam da ce sa tim tek biti problema. user posted image testiracemo se i na to, ali ne sada, rano je. ja sam proslog proleca dobro prosla, za divno cudo, valjda mi je trudnoca prijala... ali ovog ne znam sta cu. dr kaze da i ja smem samo avil zbog dojenja. jedino i bekica i ja da se nadrogiramo avilom pa da legnemo i prespavamo prolece.
tash, ja sam razumela da astma kod dece nije isto sto i kod odraslih. to je valjda ta neka vrsta koja se preraste.
moja tetka je astmaticar od deteta, a mama tek od pre par godina. ali mama je imala godinaaaama hronican bronhitis pre nego sto je dobila astmu. ja mislim da su cigarete krive za to. tetka je isto alergicna na sve i svasta (na jaja kontaktno, na jagode takodje.. kada su jagode na pijaci ona samo protrci brzo kroz pijacu jer kija od mirisa). juce mi bas rece kako je kao beba imala alergiju jaku po kozi jer joj je baba dala visnje. mislila sam da visnje nisu alergene i da nisu iz te grupe (maline, kupine, jagode..). sad me zanima da li je moguce da je baba njoj isprovocirala astmu time sto joj je izizvala tu alergiju kao bebi? mozemo li da trajno (ako je astma neizleciva bolest) unistimo zdravlje svoje dece izlazuci ih alergenima? pitaj mamu za ovo, molim te!
da li je veca steta da cuvamo dete od svega sto ga moze ugroziti ili mu jacati nekako organizam, a ipak ga pomalo izlagati? da li ce skoditi mom detetu ako bude cesto na antihistaminicima koji ce da mu smanjuju imuno odgovor? kako ce moja alergija u prolece da se odrazi na moje dete koje sisa?

sto se zvakanja tice.. ona bi ali ja se plasim da joj dajem da se ne zadavi. nema jos ni jedan zub. ali pocinje da savladava hvatanje pincetom. hvata moj krstic na lancicu kada je igramo jako precizno. jedva cekam da dobije zube pa da jedemo hleb i slaninu kao vi. user posted image

yula, mislim da ti je super plan. kazes da slabo jedete voce.. ima li jos neka vocka koju bi mogla da mu uvedes? a jesi li razmisljala o junetini/teletini kada vec jedete mlecne proizvode bez problema? mozda bi mogao.. mogla bi tash da ovo prokomentarise, ona se bolje razume..
jedete zeku, ovcetinu, mlecne prozivode, gluten, povrce, voce.. to je supeeeer! ako ja pratim dobro jaje, piletina, curetina su zabranjene.. i mleko jos uvek ne pijete. jel tako?
a zasto mu ne das hlebic, kiflu isl. ? koliko zuba ima tvoj bebac, moze li da zvace? mozes da mu potopis u jogurt.
videla sam slike, meden je user posted image

sto se kupanja tice.. mi smo se preksinoc sapunjali, detaljno oribali user posted image i kosu oprali, sinoc se samo umili i oprali rucice i guzu, a veceras se tusirali bez ikakvih sredstava za kupanje, samo vodom. K ima neznu kozu na mene, sva je prozirna. mama kaze da je slusala na tv-u da bas francuzi preporucuju: kupajte bebu svako vece, ali samo jednom nedeljno sapunom (kupkom).
lomim se da li da probam niveu ili sebamed? mazala sam joj danas lice niveom, obicnom, klasicnom, teget i super joj je koza. ali sam joj takodje guzu koja se zacrvenela ovih dana kako K brabonja mazala niveinom kremicom protiv ojeda i ne pomaze.

< Poruku je uredio Macaki -- 19.3.2012 23:58:37 >

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1738
20.3.2012 0:28:49   
Yula
Ma mi vec uveliko jedemo teletinu user posted image  Pisala sam o tome, ali kapiram da je jako tesko vise pohvatati koja beba sta jede user posted image  Sada sam preumorna, ali sutra cu pokusati da vam ispisam spisak namirnica koje jedemo. Cini mi se da sam mu teletinu uvela odmah posle jogurta. Bogte, nisam skoro ni u dnevnik pisala sta sam uvodila, moracu to da sredim.  Jao, sa vremenom sam u svadji!

Nego Macaki, ja mislim da je tvoja Ksenija i bila anemicna zbog alergije jer si ti pila mleko i jela lmecne proizvode. Kravlje mlkeo je previse jako i kalcijum iz njega sprecava apsorbciju gvozdja, a kazein cepa bebina crevca i tako dolazi do mikrokrvarenja, koja mi i ne vidimo, ali beba tako gubi krv. Porazgovaraj sa doktorom sta misli o tome. I moja beba je bila uzasno bleda, sada je bolje, trazila sam od dr uput za vadjenje krvi, ali ona nije htel ada da, kaze i suprug i ja smo bas bledi i plus ce nam alergolog sigurno traziti da kontrolisemo krv, pa da ne mucimo bebu 2x.

Mi inace, jedemo jogurt izmedju 100 i 200ml po danu, pavlaku oko 100ml po danu i maslac po malo. Mlekce je jos uvek sspecijalno, Allernova.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1739
20.3.2012 0:35:22   
Yula
Sto se tice kupanja, ovako svaki drugi dan, bar kod nas se pokazalo kao odlicno. Tako da to necemo menjati. Ovde je voda prepuna kamenca i odraslima previse isusuje i kosu i kozu, a kamoli bebama.

Moj L. je isto rodjen u leto, ali za sada ne primecujem inhalatorne alergije. I mm je rodjen u leto i nema ih. Mada, ko ce ga znati...

P.S. Znate li da li je ona graficka alergija u istoj grupi sa inhalatorim i nutritivnim alergijama, u smislu, ako je neko ima, da li njegova deca mogu da imaju povecanu sansu za sklonost ka svim ostalim alergijama? Pitam jer sam se setila da je moj brat kao mali imao tu grficku alergiju, a i sada po nekada, i pre neki dan je dobio bebu ( nisam vam se pohvalila, postaa sam tetka. Ko sta pije, ja castim user posted image  ) i mao me strah da i ono jadno ne razvije alergiju na neku namirnicu.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1740
20.3.2012 10:15:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Yula

Samo polako, nemoj da zuris, daji piletinu bez uvodjenja novih namirnica jedno duze vreme, npr. 5 dana kao ja sada, i ako se stanje pogorsava, prekini 10-ak dana, pa pokusaj ponovo. Bice to sve u redu.

Ma, svakako nisam htela ništa novo skoro. Sledeći utorak primamo vakcinu, tako da, eto ova piletina, i možda tamo negde krajem sledeće nedelje, i početkom one tamo nedelje, budem uvodila kupus.
On ima sitne tačkice na ramenima, na stomaku, na vratu... Ali meni to i dalje izgleda kao od vrućine. Uopšte ne umem da ga obučem. Kod kuće je u bodiju dugih rukava, i preko končani prsluk, noću sam mu oblačila bodi dugi rukav, gornji deo pižame i ubacim ga u džak, mokra kosa, pa sam mu skinula gornji deo pižame. Kada krene napolje, bodi dugi rukav, i dux, i opet prokuva. Pa ne mogu ga skinuti napolju više od ovoga, a realno ne znam šta je gore: dal da mu bude toplo pa da se znoji, ili da mu bude hladnjikavo bez znojanja? user posted image I ustvari razmišljam da bih možda mogla pokušati da ga ne mažem 2x na dan celog, već 1x na dan. Videću, moram smisliti... Zaista se nadam da je ovo po ramenima, vratu i stomaku od vrućine (ono iz kose se povuklo), a ne od piletine. Mada, ne dopada mu se piletina!? user posted image Mislim da je problem što mu se ućeba u ustima. Jede, jede, jede, i onda izbaci svu piletinu iz usta!? Kao da je sve vreme skuplja negde u ustima (to sam ja radila kada sam bila mala user posted image ).

Yula, naša deca dobijaju vitamin K u vidu vakcine u porodilištu, ako se ne varam. A Riblje ulje je sadržano u AD kapima, koje se piju od 2ge nedelje života do minimum prvog rođendana.

tash, kako mislis od cega je salamura? od cega moze da bude? kako da znam kada kupujem slaninu i sta da pitam?

Ah, ja sam se malo upustila u filozofiranje o tome, ne znam dal je uopšte trebalo.
Naime, neki ljudi u salamuru sem soli stavljaju biber, nisam zapamtila, ali i još nešto stavljaju.
Takođe, ja sam uzimala samo domaću slaninu koja je pravljena u običnoj, tuzlanskoj soli, dok neki salamuru prave od nitrirane soli, da bi onaj beli deo ostao belji, da bude lepša na oko (nakon vakcine ću da probam da mu dam tu slaninu u nitriranoj soli, moj tata je tako pravio).
Ja kupovnu slaninu ne bih dala detetu. Samo domaću. Nemamo pojma šta stavljaju u nju, ima li aditiva.

zar je tvoja dr bila i protiv gvozdja?

Joj bre Macaki, šta ti je? Pa pisala sam ti o tome već, čak sam ti našla i svoje stare postove, da ti pokažem kako mu se KS popravila sama od sebe kada je alergen ukinut. Napisala ti je sada i Yula, kada se ukine alergen, mikrokrvarenja prestaje, HGB raste.

Moja mama je trenutno u priličnom haosu, neću vas daviti, radi kao luda, dala je otkaz, ali ne može da ode iz firme pre kraja aprila, iscrpljena je, nervozna... iskrena da ti budem, ni ne zovem je već nedeljama u nazad, tako da trenutno ne mogu da je pitam ništa. Ali, naći ću ti posle nešto vezano za sve to, jer, kuckala sam se sa Zilletom na ovu temu, tada je bilo u konsultaciji sa mamom, pa samo da nađem, i kopiraću ti ovde.

Žvakanje... Pitaj mamike na forumu, ja znam da neke bezzube bebe i tek kako žvaću keksove... Probaj da gnječiš jabuku, da je ne pasiraš. Probaj bananu da ne pasiraš nego da lomiš sitne komadiće. Probaj da je hraniš rukama a ne kašikom.

Ja sam Luku od rođenja sapunjala samo 1x nedeljno, ostalo je bilo samo u vodi. Ustvari, neko vreme smo koristili Džonsonovu kupku, a kada smo nju izbacili onda smo prešli na sebamed sapun 1x nedeljno, ostalo čista voda. Marka bih isto tako, ali vidim da mu prija uljana kupka, pa to ne bih menjala.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1741
20.3.2012 10:41:57   
Anoniman
Tražim po mailovima ovo za Macaki, i vidite šta sam našla: "Marko je ok, juče sam mu dala par zalogaja svinjetine, i izašao mu je osip na ramenima i glavici iza i iznad uha. Ništa strašno, i ustvari nemam pojma dal je od svinjetine ili od znoja, bilo je pakleno. Pauziraću par dana sa svinjetinom i probati ponovo."... ista priča kao sa piletinom sada! user posted image

Macaki, ne mogu da nađem tu prepisku. ZILLE, javi se!
da li ce skoditi mom detetu ako bude cesto na antihistaminicima koji ce da mu smanjuju imuno odgovor? kako ce moja alergija u prolece da se odrazi na moje dete koje sisa?

Na ovo se traži odgovor!
Marko je pio antihistaminik u kontinuitetu od 4,5 meseca do 10,5 meseci. Sada ga je pio 17 dana zbog vakcine. Sledeće nedelje, kada primi vakcinu, biće mu uključen ponovo na minimum 2 nedelje.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1742
20.3.2012 21:50:14   
Anoniman
Eve me user posted image
Sad sam prečačkala sve mailove koje smo Tash i ja razmenjivale. Ima tamo svašta nešto zanimljivo user posted image Ja sam pitala Tash da li smem da primim inekciju Dyprophos(ili tako nešto) protiv polenske kijavice dok dojim i da li će to smetati bebi? A ona mi je ogovorila:
I moja mama, koja se inače svojevremeno bavila alergijama je rekla da ne uništavaš sebe depo-kortikosteroidima (ono što treba da primiš). Kaže da to uništava hipotalamus, hipofizu i nadbubreg. Kaže da bolje da uzimaš oralno terapiju. Nije spominjala dojenje i to što treba da primiš, već uopšteno primanje toga, kaže da vremenom gubi dejstvo jer se nadbubreg sje**.(Nadbubreg stvara kortikosteroide, nemam sad vremena da ti nakucam sve što je rekla, kad uhvatim vremena, napisću ti.)

A ja sam se u to vreme raspitivala na sve strane u vezi te injekcije, i dobijala sam najrazličitije odgovore: da ne primam jer nije dobro za mene, da ako primim pravim pauzu u dojenju 7 dana i kao treće da slobodno primim i dojim jer to ne škodi ništa bebi user posted image I ja sam bila zbunjena, i nisam znala šta da radim, pa je beba sama odlučila da prestane da sisa, i olakšala mi odluku. Ja sam primila tu bocku i ostatak leta i jeseni provela bez ikakvih tegoba user posted image

A što se tiče davanja antihistaminika bebi, tu sam bila protiv toga, ali sam se vremenom otkravila i shvatila da su to male doze koje se daju da SPREČE pojavu bronhitisa i astme. Znači da je, po mom mišljenju, a koliko vidim i mnogih lekara, bolje davati prevenciju nego da se napadi gušenja javljaju i da ih tada lečiš inhalacijama i Urbasonima. Ako se beba guši, može da se desi da se uspava, i da roditelji i ne primete da se dete bori za vazduh(misle kako dete lepo spava pa ga ne bude, tako sam ja prošla sa prvim detetom). To je vrlo opasno jer nema dovoljno kiseonika u organizmu, ugljen dioksid se zadržava i pretvara sa raznim jedinjenjima u kiseline koje mogu da oštete kako unutrašnje organe, tako i mozak. Zato se smatra da te male doze Aeriusa, Anvila, Flixotide, Singulaira i ostalih manje štete prave nego napad gušenja.

Macaki ti se lepo raspitaj još, pa sama odluči šta ćeš.

< Poruku je uredio Ana RR -- 20.3.2012 22:18:32 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1743
20.3.2012 21:53:38   
Anoniman
Mogla si cenzurisati psovku. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1744
20.3.2012 21:57:33   
Anoniman
Pazi kad uopšte nisam skontala user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1745
20.3.2012 21:59:16   
Anoniman
Ccccccc! user posted image

Danas sam među mail-ovima našla jednu Pekijevu sliku iz perioda kada ste tek počeli analize, radili EO, pre alergotesta... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1746
20.3.2012 22:12:34   
Anoniman
Sigurno onu sliku gde ima osip i po očima user posted image
Ne plači, vidi ga kako je sad cakan user posted image
user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1747
20.3.2012 22:17:06   
Anoniman
Da, tu. user posted image
Duša mila... user posted image Prelep je! (PU PU PU!!!!)
Nego, jesi ti sigurna da se on osipa na namirnice? Izvini, znam da idiotski zvuči pitanje, ali već neko vreme razmišljam o tome. Pa ne može se osipati baš na sve, majku mu! user posted image
Ja bih sve krenula iznova. Ok, jede palentu i slaninu, važi, i lepo lagano bih sve namirnice pokušala ponovo, i pisala. Mora postojati neka caka. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1748
20.3.2012 22:23:42   
Anoniman
Inače, ovo mi se između ostalog dešava KLIK

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1749
20.3.2012 22:24:54   
Anoniman
Da, da, i ja isto tako razmišljam. Baš na sve da je alergičan user posted image Još uvek smo na Alfare-u, čekam da vidim kakva će biti reakcija kad pređemo na Allernovu, to će bit za 2-3 dana, pa ako lepo prihvati onda krećemo sa namirnicama iz početka. To mi je plan. Pomislila sam da, možda, ima neku ukrštenu reakciju sa krompirovim skrobom koji se nalazi u Alf., i hranom koju je do sad probao, pa se sve nadam da će ga proći kad ukinemo. Otom -potom. Javim kako i šta user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here