|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
16.2.2012 13:38:54   
Anoniman
Macaki, ja kažem ne za teletinu i junetinu, ali ostali su dobili savet da može (kod alergije na kazein). Pa ti vagaj sama, kako hoćeš.

Ne znam za kukuruz, ja ga nisam uvela, Nikad mi ne padne na pamet da pitam dr.

Paradajz se smatra jačim alergenom, možda sa njim još malo da sačekaš.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1276
16.2.2012 13:39:00   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: BlackBetty

ok, ne smem soju, a sojin lecitin?
sta je to uopste? turaju ga svuda!!

Danas sam gledala, ima ga i u Orbit žvakama!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1277
16.2.2012 13:45:49   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash

Ne znam za kukuruz, ja ga nisam uvela, Nikad mi ne padne na pamet da pitam dr.

Vidi šta nađoh, ni ne sećam da mi je briseljanica ovo pisala:

IZVORNA PORUKA: briseljancica

Tasho kukuruz moze biti jak alergen, ali ljudi koji su alergicni na kukuruz uglavnom imaju jake reakcije, a ja se hvatam za slamcicu.
inace mislim da sam pronasla razlog ove epizode krvarenja-vino!!!Wine! Casein is one of six substances that may be used to clarify wine. (Egg white is another.) If you call the vintner, ask if casein is used in the "fining process". popila sam casu vina juce uvece
sajt na kome sam nasla ovaj podatak LINK

< Poruku je uredio Tash -- 16.2.2012 13:46:22 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1278
16.2.2012 15:43:31   
Yula
IZVORNA PORUKA: Macaki

...................................

yula, kikiriki je jak alergen. i koliko sam ja cula to je uglavnom dozivotna alergija, ne preraste se. ali za boraniju nisam cula. mislim da bi bilo ok da probas da mu je das.
a jos neko voce, npr. banana, sljiva, visnja, dunja?
moze li se uvesti kukuruz, npr bareni secerac? paprika, paradajz.. kada se to uvodi?

Ijao, bravo! Odlicno si me podset_ila za kukuruz secerac! Njega sam planirala da nabavim i da ga uvedem i to sam potpuno smetnula s uma!

Znam da je kikiriki veoma jak alergen, i bas zato sto sam u onoj ''tvojoj'' knjizi procitala da je kikiriki iz roda pasulja, boranije i graska, tj. mahunarki, uplasila sam se da i oni nisu alergeni na neki nacin, jer koliko vidim, deci koja su sklona ka alergijama se mahunarke ne preporucuju pre 10 meseci ili cak i kasnije? Sta su vama doktori po tom pitanju rekli? Inace sma bila kupila boranija i dala je bebi jedan dan i odna odustala.

BlackB. I moj suprug je isto tako iznenada odreagovao alergijom na nesto, nije utvrdjeno an sta, ali ja sumnjam na jaje, jer je to vece pojeo kuvano jaje! bilo nam je cudno jer inace redovno jede jaja, ali eto, tek skoro saznadoh da alergija na jaja moze da se manifestuje ili periodicno ili najednom, tek tako i da nestane.

Tash, odusevila sam se! LJubi ga puno! Pametnica mala. user posted image

Mi ipak danas nismo probali gluten, nismo stigli sinoc da umesimo hleb. A i da znate, laknulo mi je, tresu mi se cega kada treba da mu dam neku rizicnu namirnicu. danas smo krenuli sa prokeljom! Jeeee

< Poruku je uredio Yula -- 16.2.2012 15:44:05 >

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1279
16.2.2012 21:32:53   
Anoniman
DOMAĆA PAŠTETA
Izdinstati luk, ubaciti sitno seckano meso na koji trenutak na luk, doliti vode, posoliti po ukusu, i kuvati dok se meso ne raskuva. Kada se raskuvalo, pasirati, dodati i vode u kojoj se kuavlo da ne bude suvo, staviti na hladno da se stegne.
Ne bude kao kupovna pašteta, bude dosta suvlje, ali može poslužiti kao namaz za doručak.
Može se zamrzavati, u frižideru se može čuvati max 3 dana jer nema konzervans.

NAMAZ OD PLAVOG PATLIDŽANA
Meso dinstati na luku što duže. Plavi patlidžan obariti. Zajedno propasirati, posoliti po želji. Staviti na hladno da se stegne.
Može se zamrzavati, u frižideru se može čuvati max 3 dana jer nema konzervans.

BAKINA BUNDEVARA U KORAMA BEZ MLEKA I JAJA
1/2kg brašna sjediniti sa 100gr masti (može i ulje, moja dr kaže da je ulje bolje kod alergija od masti), posolimo, i dodamo vode toliko da testo ne bude previše meko. Može se u testo dodati prašak za pecivo da bi testo bilo mekše, ja nisam dodavala dok sam bila na dijeti.
Testo se deli na 3 jednaka dela. Prvi deo razvući, staviti u tepsiju, malo premazati uljem, staviti narendanu bundevu (oko 600gr), pošećeriti po želji (mi stavimo dosta šećera, gotovo da prekrije bundevu, ne u debelom sloju, ali se beli momački user posted image ), može i cimet (nisam stavljala za vreme dijete), pa onda sledeće razvučeno testo, pa opet bundeva, pa šećer, pa testo od gore. Testo izbuškati viljuškom. Ubaciti u hladnu rernu, uključiti na 200', gotovo je kada se lepo rumeni testo.
Ovo je inače jedina bundevara koju ja volim, nevezano za dijetu. user posted image
A dok sam bila na dijeti, služila mi je da prezalogajim u prolazu, kada mi se pada u nesvest. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1280
16.2.2012 21:38:56   
Anoniman
Yula, ako ne osećaš da je momenat za gluten, nemoj ga dati. Osetićeš kada je pravo vreme. Nemoj forsirati sebe. Koliko puta si mi rekla: On lepo jede to što jede, ne traži novo, lepo napreduje, nemoj se mučiti. user posted image

Ja danas opet dala bananu. Onda sam istripovala crvene tačkie na licu kojih nema nakon kupanja, ali ima neke crvene tačkice na stomaku. Iskreno, izgleda kao da dadilja jutros nije sačekala da se krema upije i obukla ga, i tačno je na rubu pelenice, tamo gde na stomačić naleže onaj plastični deo pelene. Ali hajde budi pametan i hrabar kada je vakcinacija prioritet. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1281
16.2.2012 22:07:22   
Anoniman

E, da možeš i da bariš krompir. Tako vrućem krompiru dodaš brašno, toliko da možeš da napraviš testo.
Onda možeš da praviš one gliste u prezli (ne znam kako se zove user posted image ), to se kuva ako se ne varam, a možeš od istog testa praviti kao pogačice i peći na ulju, ja ih obožavam sa šećerom.

user posted image

Malo su nam zagorele pogačice. user posted image MM kaže da su te pogačice isto što i uštipci, a poto ja ne znam kako se uštipci prave - neću filozofirati. U originalni recept idu i jaja, ali sam ih ja onomad (i sada Marku) izostavljala.

Ove "glistice" user posted image to je isto kao gomboce, samo izostaviš jaja. Možeš staviti unutra kuvane jabuke. user posted image

Ja malo kopirala iz teme o Alergiji na mlečne proteine, pisala sam Verus, ali mislim da je korisno da stoji i ovde. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1282
16.2.2012 22:15:17   
Anoniman
evo da vam ispricam kako smo prosli danas..
skuvala sam malecku kocku junetine, dok se skuvala naravno jos vise se smanjila. onda nisam mogla da je izblendam, nego sam dodala i krompira i sargarepe i to, pa sam plus provukla kroz cediljku. posebno sam izmiksala krompir i sargarepu da joj bude rucak, pd dodala malo mleka u to. jos sat pre svega toga sam joj dala par kasicica vodice u kojoj je meso kuvano, nista se nije desilo. onda sam joj dala kasicicu te kasice sa mesom i izgleda da joj se konacno nesto dopalo. odmah nakon toga sam joj dala kasicu samo od povrca. prvo nije htela, a onda sam joj dozvolila da ona rukama drzi ciniju jer je trazila.. pa je onda samo otvarala usta, a ja onako odusevljena i u cudu sto hoce da jede samo joj gurala. pojede dete sve sto sam napravila i gleda tuzno sto nema vise. user posted image pojela sam se ziva sto ne skuva vise. a ovih dana sam sve kuvala neke smesne kolicine jer ona nije htela uopste da jede.
e sad.. da li je htela kasu od povrca jer sam je zavarala prvo sa onom mesnom ili je pristala jer sam joj dozvolila da drzi ciniju i dalje je misterija. user posted image
veceras dadoh ponovo kasicu da je drugi hrane (bile nam dve "tetke sa ladnim trajnama", dosle da se malo poigraju), strasno se uvredila i zacenila od plakanja. dal joj atmosfera nije bila odgovarajuca (nije bila u stolici nego u krilu) pojma nemam sta joj je bilo.. onda joj pridjoh i ja da pokusam. na kraju je onako uplakana gledala samo u tatu, sa izrazom lica: spasi me, ti si mi jedina nada. user posted image
tako da nemam pojma sta da mislim.. sutra cu probati istu tehniku, pa cu videti da li pali. prekosutra joj mozda tu kockicicu mesa umesam sa povrcem pa joj sve zajedno dam. sta mislite?
e sad.. ja joj danas dala pirincane pahuljice za dorucak, kada smo mi doruckovali, cisto da nas ne gleda bez veze dok jedemo. ali stvarno su smesne kolicine... jednu kafenu kasicicu pahuljica joj spremim (malo vode, malo mog mleka) i onda ona pojede 2x na vrh njene kasicice i vise nece. onda ja pokusavam jos 10-ak puta da joj uguram jos malo u usta i na kraju odustanem. pri tom mljacka i kao nesto mulja po ustima, a nema nista.
da li da joj i dalje te pahuljice dajem ujutru ili da oh pomerim za kasno popodne, sta mislite?

tash, nisam ja msilila da uvodim paradaj, papriku, secerac.. nego sam yuli predlozila da ima u vidu jos neke namirnice. za nas je svakako rano, mi imamo pre toga jos dosta toga da uvedemo.

evo sta mi jedemo:
-sargarepa
-krompir
-tikvica
-blitva
-bundeva
-karfiol
-kruska
-pirinac (beli kuvan i pirincane pahuljice - hipp)

danas nam je prvi dan uvodjenja junetine. mozda joj za vikend dam jabuku ili sljivu, jer se plasim vikendom da uvodim, a vodicu od kuvanja je vec pila od obe vocke, pa mi je malo manja frka. onda sledece nedelje mozda brokoli, piletinu.. ne znam ni sama. ima li neki razmak koji treba da prodje izmedju dve vrste mesa kada se uvode?

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1283
16.2.2012 22:17:38   
Anoniman
iju, ja dok sam kucala tash me preduhitri sa 3 posta. odoh da citam. brzo!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1284
16.2.2012 22:26:36   
Anoniman
Dala si joj da drži posudicu. Lepo sam ti rekla da joj daš kašičicu, da ima i ona čime da se bavi. jeste, to otežava hranjenje, hrana leti na sve strane, ali beba jede. user posted image

Mislim da nema veze razmak između dva mesa.

Pokušaj da joj daš da se zanima i uz pahuljice, možda bude jela. user posted image

Baš mi je drago da je napokon jela. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1285
16.2.2012 22:30:20   
Anoniman
tash, hvala za recepte! iskopirala sam ih na isto mesto gde su mi oni recepti od tvoje mame.
sto se osipa tice, K juce i danas ima par crvenih tackica na vratu. ja mislim da je od znoja jer joj izgleda cesto bude vruce. malo smo se smrzli pa smo preterali sa dogrevanjem. jos sam joj oblacila ovih dana neki strikani dzemperic, pa mozda i od njega. nadam se da nije nista...zabrinjavajuce. ali praticemo!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1286
16.2.2012 22:35:09   
Anoniman

Dala si joj da drži posudicu. Lepo sam ti rekla da joj daš kašičicu, da ima i ona čime da se bavi. jeste, to otežava hranjenje, hrana leti na sve strane, ali beba jede. user posted image

Pokušaj da joj daš da se zanima i uz pahuljice, možda bude jela. user posted image

tash, davala sam joj i ranije kasiku. imamo 6 njenih kasika kojima je hranim. jednu ja uzmem, a jednu dam njoj. malo mlati sa njom, pa je baci. onda joj dam drugu i taaako dok ne potrosimo sve kasike. user posted image ili otme meni kasiku kojom je hranim, pa se propisno umaze sa njom, onda ja uzmem novu. na tacni pred njom je gomila igracaka, i jedna po jedna bude bacena na plocice od kuhinje. izgleda da je to zabavlja sada. mozes da zamislis kako izgledamo obe plus stolica i kuhinja posle njenog jela user posted image sve to ne bi li pojela bar dve kasicice...

< Poruku je uredio Macaki -- 16.2.2012 22:36:15 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1287
16.2.2012 22:39:30   
Anoniman

E, da možeš i da bariš krompir. Tako vrućem krompiru dodaš brašno, toliko da možeš da napraviš testo.
Onda možeš da praviš one gliste u prezli (ne znam kako se zove user posted image ), to se kuva ako se ne varam, a možeš od istog testa praviti kao pogačice i peći na ulju, ja ih obožavam sa šećerom

zovu se tasci. od istog testa mozes praviti kugle u koje stavis slljivu (pola ili celu, bez ili sa kosticom), obaris u vodi i vadis i ubacis u tiganj gde si uprzila przle sa secerom. tada se zovu gomboce

obooozavam gomboce ....

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1288
16.2.2012 22:40:59   
Anoniman
Daj joj šerpu da vidiš šta je sreća kada lupi o pločice u kuhinji! user posted image user posted image user posted image

Onda daj detetu da drži činijicu, ćuti i trpaj u usta. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1289
16.2.2012 22:43:32   
Anoniman
Za gomboce znam da se zovu gomboce! user posted image Nisam znala za taške. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1290
16.2.2012 22:54:17   
Anoniman

Daj joj šerpu da vidiš šta je sreća kada lupi o pločice u kuhinji! user posted image user posted image user posted image

mastovito user posted image
mala sa stavom user posted image tesko si ga nama sa njom user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1291
16.2.2012 23:16:26   
Yula
Tash, hvala na trudu, recepti su pohranjeni, sto bi rekli Hrvati. Da znas da cu sacekati sa glutenom, ajd dok napuni 9m. Sto se tice banane, daces mu i sutra pretpostavljam malo? Ja bih dala, pa bih videl ahoce li biti kakve reakcije. Mislim, kad si vec dala danas.

Ja ne znam da li mom L. nesto jos smeta, lice mu je cisto, belo kao sneg, telo skoro isto. Skoro jer sam primetila na ramencima vrlo malo osipica, ali to nije crveni osip, vec kao sto nekada na licu ima, bezbojni, samo malo ispupceni, kao ekcemcic, nemam pojma. Jedva da se vidi i ne vidi se iz svakog ugla. Ne peglam mu vise ves, stavljam neko sredstvo za dezinfekciju vesa, moracu to da izbacim. Ne znam dal sam vam rekla da mu se onaj pelenski osip zaista povukao i to vec drugi dan. Evo, danas ima opet malo iznad rese, ali vrlo malo, jbg, mazala sam mu ono samo dva dana, mnogo nezgodno za mazanje, kao mastilo je, a mali se otima, ne mozes ga zadrzatiA i dok to mazem ne vidim stanje ispod njega. Vec neko vreme ga opet kupamo maltene svaki dan, eventualno svaki drugi, mlaka voda i mustela stelatopia, kupka valjda, ali ja je ipak ispiram. Nigde ne pise niti da se sipira niti da ne.

Inace, dete je super veselo, razdragano, normalno se ponasa. Imam jedan plan koji zelim da podeelim sa vama i treba mi vase misljenje, mada, mozda bi bilo bolje da to pitanje postavim na temi alergija na pkm.

Elem, s obzirom da mi doktori ovde savetuju da bebi pokusam da dam adaptirano mleko ili jogurt da bi se sigurno utvrdilo postojanje alergije na pkm, jer kao ne mogu biti sigurni da li je zaista alergican na pkm sve dok ga direktno ne proba user posted image Pricala sam vam vec da je moj muz zapeo za tu varijantu, a meni se ta ideja ni malo ne dopada! Inace, imamo pravo da nam socijalno pokriva veci deo troskova specijalnog mleka ( Allernova u ovom slucaju ), ali doktori nece da nam daju recept dok ne probamo detetu da damo mlecne proizvode. user posted image Ja sam dosla na ideju da doktorki kazem da smo probali ( da je slazem user posted image ) i da se alergija manifestovala na neki nacin, najverovatnije da bih rekla da se manifestovala kroz krv u kaki. Cak i da pokusamo sa jogurtom, ja sam sigurna da ce mali odreagovati alergijom i to najverovatnije tako, i dok mi zakazemo kod dr i stignemo na red to ce sve da se povuce, jer meni ne pada na pamet da dajem detetu npr. 5 dana nesto sto mu smeta, dok ne stignemo na red kod dr. Mada, ako bi smo nazvali i rekli da je u pitanju alergijska reakcija, verovatno bi nas primili odmah, ali ko ce ga znati. A drugo, verovatno bi nas opet slali da radimo analize, pa se kasein ne bi ocitao, pa bi me opet pravili ludom... Kako god, ja cu da pokusam, pa sta bude. Ako ne bude pala na pricu, ili bas trazi da se bebi daje jogurt, ja cu mu dati pa cemo videti, ali bedak mi je da ga senzibilisem bespotrebno. Ova doktorka mi se ucinila kao bas ok i iskreno se nadam da ce nam bez vecih problema prepisati recept za naredna tri meseca.

Mozda bih ja i pokusala sa jogurtom, bila sam obecala mm, ali citajuci poslednje postove sa teme alergija na pkm, bas sam se uplasila, prisetila sam se nase situacije sa pocetka i bebine reakcije, sluzavih kaka, a na kraju i tragova krvi u kaki, jos mi sveki sinoc rece, kada sam joj pricala sta se desava sa Verus, da smo i mi nasli laletu koncice krvi u peleni kada je imao najvece grceve i pitali se sta je to, misili smo da je progutao neku crvenu nit i iskakio. Ja se toga uospe nisam secala! Ali uopste! Gledala sam je kao da je pala s Marsa! Valjda od umora i svega tog stresa i napetosti sam to potpuno izbrisala iz malog mozga! Tek danas se kao nesto kroz maglu prisecam.
Inace, mojoj bebi su se vidljivi tragici krvi, koje smo registrovali, pokazali tek po ukidanju dijete i uvodjenju mleka, sumnja na alergiju je pala po prolivu i sluzi u kaki, ali i po jednoj milimetarskoj crvenoj tackici, posumnjali smo da je krv. Mm nasao ovaj sajt, i otkrili smo sta je nas problem. Ovo o cemu mi je sveki pricala se desilo kada je beba imala nekih dvadesetak dana! user posted image

Dakle, pitanje je, sta mislite, hoce li mi ovaj plan kod dr proci? user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1292
16.2.2012 23:25:41   
Yula

IZVORNA PORUKA: BlackBetty

Onda možeš da praviš one gliste u prezli (ne znam kako se zove user posted image ), to se kuva ako se ne varam, a možeš od istog testa praviti kao pogačice i peći na ulju, ja ih obožavam sa šećerom

zovu se tasci. od istog testa mozes praviti kugle u koje stavis slljivu (pola ili celu, bez ili sa kosticom), obaris u vodi i vadis i ubacis u tiganj gde si uprzila przle sa secerom. tada se zovu gomboce

obooozavam gomboce ....

BB, sta se desava kdo vas? Jesi li na dijeti, ima li kakvog pomaka sa ekcemom?

tash, davala sam joj i ranije kasiku. imamo 6 njenih kasika kojima je hranim. jednu ja uzmem, a jednu dam njoj. malo mlati sa njom, pa je baci. onda joj dam drugu i taaako dok ne potrosimo sve kasike. user posted image ili otme meni kasiku kojom je hranim, pa se propisno umaze sa njom, onda ja uzmem novu. na tacni pred njom je gomila igracaka, i jedna po jedna bude bacena na plocice od kuhinje. izgleda da je to zabavlja sada. mozes da zamislis kako izgledamo obe plus stolica i kuhinja posle njenog jela user posted image sve to ne bi li pojela bar dve kasicice...

Macaki, draga, daj joj bre nesto sto ne moze da razbije. E, stvarno je opasna mala user posted image Sigurna sam da ce ona vrlo brzo zavoleti da klopa. I super sto uvodis meso, a i namirnice koje si uvela su super za taj uzrast. Vidis, a ja se uvek trudim da ja L. dajem da klopa, ne znam zasto, ali uvela skoro ja to radim, moracu da zamolim sveki da to i ona cini, kao i mm. Mada, ne znam zbog cega to tako treba?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1293
16.2.2012 23:31:12   
Anoniman

Luka je bacao šerpe, poučena tim iskustvom, Marku ih nisam ni pokazala. user posted image

Yula, možeš da probaš, ali da sam ja dr, i da treba da lupim pečat i paraf na nešto što će socijalno da pokriva, ne bih to radila bez dokaza.

Ne znam dal ću mu sutra dati bananu. Nisam ni juče ni danas to planirala, desilo se jednostavno jer je Luka jeo bananu, a Marko je stajao pored i vikao "Krompir!" user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1294
16.2.2012 23:31:45   
Anoniman
evo, kopiram sa razgvora

ekcem se siri po malo. bar se meni tako cini. sutra bi trebalo da idemo kod moje dr, radi nocnu a oni ne bii da cekaju utorak za kad sam dogovrila sa sestrom. nakpovala sam se gluten-soja-mleko-jaja freee namirinica, ali mi i dalje fali casa mleka uvece pa da ga 'bes! pojasnia mi devojka iz zdrave hrane oko soja lecitina i tacno je kretenska namirnica koje ima svugde!
smem alvu da jedem, bar nesto slatko da mi dopadne saka, i nasla sam neki rogac-limun-susam fil (umesto kremova) i drzim se. pitanje je da li cu posle svega imati mleka za dojenje i kojeg kvaliteta ce biti (ipak su mlecni proizvodi cinili 60% moje dnevne ishrane).
koliko bovca caja treba da pijem dnevno? i zasto ima ukus i miris ribe?

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1295
16.2.2012 23:32:41   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Yula

Mada, ne znam zbog cega to tako treba?

Za slučaj da negde treba da odeš.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1296
16.2.2012 23:33:36   
Anoniman
ja sam duplo bacala serpe po kujni - prvo na tepih-stazu, onda na plocice! pogodi gde mi se vise svidelo? mama tvrdi da kenjkanje nije bilo nista naspram orkestra iz kujne

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1297
16.2.2012 23:43:10   
Yula

Luka je bacao šerpe, poučena tim iskustvom, Marku ih nisam ni pokazala. user posted image

Yula, možeš da probaš, ali da sam ja dr, i da treba da lupim pečat i paraf na nešto što će socijalno da pokriva, ne bih to radila bez dokaza.

Ne znam dal ću mu sutra dati bananu. Nisam ni juče ni danas to planirala, desilo se jednostavno jer je Luka jeo bananu, a Marko je stajao pored i vikao "Krompir!" user posted image

Jooj...

A Mare je presladak sa svojim odvalama! Jedva cekam da moj Laki progovori. Mare je rano progovorio, koliko cujem, decaci dosta kasno progovore,bar je tako u mom okruzenju, sa po 2.5 god. jedava da akzu dve-tri reci.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1298
16.2.2012 23:46:08   
Anoniman
yula, a da probas da mu namazes jogurt oko usta. ako se nista ne desi ti mu sutradan daj samo na vrh kasicice, pa treceg dana kafenu kasicicu.. ja bih pre probala sa jogurtom nego sa ad. probaj zbog sebe, ne zbog dr, mislim da bi ti bilo lakse kada bi znala. nece mu se ja mislim nista posebno desiti ako se samo namaze oko usta, cak i da bude neke r-je. sta ostale misle?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1299
16.2.2012 23:48:22   
Anoniman
Ah, Marko progovorio... Krompir mislim da kaže KOMBA ili tako nešto, ima neki svoj jezik, ali mi ga razumemo. Luka je rano progovorio, on je prvo progovorio, pa tek onda prohodao, a prohodao je sa godinu i dve nedelje. Luka je sa godinu i po sklapao proste rečenice, reči izgovarao čisto, ali motorika mu je bila polupana. Marko je jako vešt, ali govor kaska u odnosu na Luku.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here