|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
16.2.2012 23:49:24   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Macaki

yula, a da probas da mu namazes jogurt oko usta. ako se nista ne desi ti mu sutradan daj samo na vrh kasicice, pa treceg dana kafenu kasicicu.. ja bih pre probala sa jogurtom nego sa ad. probaj zbog sebe, ne zbog dr, mislim da bi ti bilo lakse kada bi znala. nece mu se ja mislim nista posebno desiti ako se samo namaze oko usta, cak i da bude neke r-je. sta ostale misle?

I ja bih probala, ili sada tako mislim... ne znam. Mislim da bih probala.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1301
16.2.2012 23:55:48   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Tash

Šta je alva?

Ja sam extra imala mleka na toj dijeti. Prestala sam da dojim kada sam pojela greškom pohovano meso, inače ko zna do kada bih dojila. Jedva sam zaustavila mleko, pune dve nedelje sam se mlatila.

Ne znam koliko čaja treba da piješ. Mislim da sam ja kuvala litar.

IZVORNA PORUKA: BlackBetty

alva .... pravi se od susama, slatko je do nebesa. kupujes je na vasarima i seoskim slavama, ima cak i kod nas na najlonu (bar je bilo dok sam ja isla) i u prodavnicama zdrave hrane. ima obicna i ceten-alva (ta je tvrda ka kamen i lepi se na i za zube). nekako suska u ustima i ima bogat gorko-slatki ukus.

Prestala sam da dojim kada sam pojela greškom pohovano meso

???

Jaja

o boze, jaja idu u poh!!! eto koliko primam sve zdravo za gotovo ..

o boze, jaja idu u poh!!! eto koliko primam sve zdravo za gotovo ..

Jako moraš da paziš. Mleko ide u spanać. I tako neke stvari.... user posted image

< Poruku je uredio Tash -- 16.2.2012 23:56:07 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1302
17.2.2012 0:33:09   
Anoniman
ma sva sam na iglama! najbolje mi je da ne jedem uopste ili da se drzim krompira user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1303
17.2.2012 10:03:23   
Yula

yula, a da probas da mu namazes jogurt oko usta. ako se nista ne desi ti mu sutradan daj samo na vrh kasicice, pa treceg dana kafenu kasicicu.. ja bih pre probala sa jogurtom nego sa ad. probaj zbog sebe, ne zbog dr, mislim da bi ti bilo lakse kada bi znala. nece mu se ja mislim nista posebno desiti ako se samo namaze oko usta, cak i da bude neke r-je. sta ostale misle?

Probala sam vec u dva navrata, jednom, jos kada je imao neka 3 meseca sam mu mazala jogurt oko usta, ni tackica mu nije izasla. I pre neki dan sam mu namazala ad mleko, isto proslo bez reakcije. Ali, on nema kontaktnu alergiju na mleko, vec preko digestivnog trakta. I gastro nam je radila PRIC test, onaj kozni, kada se zagrebe koza i nakapa alergen, isto nije bilo reakcije, bar ne momentalno, ali posle par sati kada smo pogledali to mesto bio je crveni trag, ali ne kao uobicajena urtika, crveni pecat sa plikom unutra, vec samo malo crvenkasto, mozda ga je malo jace zagrebala, jer je licilo na ogrebotinu, i celo popodne je ostalo crveno! Mozda je ipak zakasnela reakcija? Kako god, s obzirom da su i moji ukucani za to da probamo, a i vi ste istog misljenja, pa hajde, probacu. Sigurna sam da nece imati nikakvu strasnu reakciju, ako je i bude bice preko creva, znaci proliv, sluz u kaki, eventualno tragovi krvi.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1304
17.2.2012 10:50:06   
Anoniman
ajoj yula.. nemoj da te mi nagovaramo. sama mozes najbolje proceniti kada je tvoje dete spremno za neke stvari. ako se bojis mozes da sacekas jos neko vreme. samo sam htela da kazem da bi ti mozda bilo lakse kada bi tacno znala. ako nije ranije previse burno reagovao, ne bi valjda trebalo ni sada. ali oprez svakako nije na odmet!
sta god odlucis ja te podrzavam user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1305
17.2.2012 11:04:05   
Yula
Ma, znam, ali vidite i sami da sam i sama neodlucna i da zato i pisem i pitam ovde za savet i misljenje. Probacu definitivno, samo sacekacu da uknapim par dana pred redovnu kontrolu, koja bi trebalo da bude oko 27. Tash, sta mislis, posle koliko dana bi trebalo da se poskaze reakcija kroz kaku, isti dan, ili par dana kasnije? Moracu to da priupitam u temi alergija na pkm.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1306
17.2.2012 11:37:40   
Anoniman
moje dete je danas jelo pahuljice za dorucak! jedino sto je htela da budu tecnije, ali sve je pojela, jupi!! jos je posle toga sama pila vodu iz solje, jes' da se skroz ispolivala ali nema veze. plus se preko svega ukakila u stolici za hranjenje i to do guse. ali samo neka je veselo user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1307
17.2.2012 11:45:18   
Yula
user posted image user posted image user posted image user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1308
17.2.2012 13:41:39   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Yula

Probala sam vec u dva navrata, jednom, jos kada je imao neka 3 meseca sam mu mazala jogurt oko usta, ni tackica mu nije izasla. I pre neki dan sam mu namazala ad mleko, isto proslo bez reakcije. Ali, on nema kontaktnu alergiju na mleko, vec preko digestivnog trakta. I gastro nam je radila PRIC test, onaj kozni, kada se zagrebe koza i nakapa alergen, isto nije bilo reakcije, bar ne momentalno, ali posle par sati kada smo pogledali to mesto bio je crveni trag, ali ne kao uobicajena urtika, crveni pecat sa plikom unutra, vec samo malo crvenkasto, mozda ga je malo jace zagrebala, jer je licilo na ogrebotinu, i celo popodne je ostalo crveno! Mozda je ipak zakasnela reakcija? Kako god, s obzirom da su i moji ukucani za to da probamo, a i vi ste istog misljenja, pa hajde, probacu. Sigurna sam da nece imati nikakvu strasnu reakciju, ako je i bude bice preko creva, znaci proliv, sluz u kaki, eventualno tragovi krvi.

PRIC test se čita za 20min i nema zakasnele reakcije.

Tash, sta mislis, posle koliko dana bi trebalo da se poskaze reakcija kroz kaku, isti dan, ili par dana kasnije? Moracu to da priupitam u temi alergija na pkm.

Ne znam, Marko nikada nije imao krv u stolici.

Macaki user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1309
17.2.2012 14:16:12   
Anoniman
user posted image user posted image jeee za musavo dete!!!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1310
17.2.2012 18:59:26   
Ana RR
Luka je sa godinu i po sklapao proste rečenice, reči izgovarao čisto, ali motorika mu je bila polupana. Marko je jako vešt, ali govor kaska u odnosu na Luku.

To je normalna stvar. Naša fiziot. kaže kada je dete u nečemu napredno-super, ali ajde da vidimo u čemu zaostaje. I uglavnom je tako, ako rano progovore motorika je slabija i obrnuto.
Ja kao padobranac user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1311
17.2.2012 21:39:38   
Anoniman
Evo i mene sa novostima user posted image
Počeli smo da koristimo pumpicu (Flixotide) preko Volumatic komore, ali nam nije zgodna za upotrebu jer nema masku. Detetu treba da gurnem cev u usta i da on taj lekić udahne 10 puta, što je neizvodljivo. Zato sam poručila polovni Baby haler, sutra mi stiže user posted image
Što se tiče hrane (uzdah), tu smo i dalje tanki. Jede kukuruzni griz, jagnjetinu, brokoli i šljivu. Vodim dnevnik ishrane. U svesci sam napravila dve kolone, svaki dan upisujem na novoj stranici. U prvu kolonu upisujem u kad šta i koliko pojede, a u drugu kolonu kako izgleda, tj.reakcije ako ih ima. Sledeći put kad budem išla kod lekara ću poneti taj dnevnik na uvid.
Neki dan je probao svinjsko meso, skuvala sam ga i propasirala, bilo je kao neka čorbica. Oduševio se ukusom, jeo je sa apetitom, i posle 5 minuta počeo da se češe user posted image Tako da ni to neće moći. Pirinač sam ukinula, i probaću da mu par dana dajem samo ove četiri namirnice, pa posle da probam sa blitvom, spanaćem i sl.
Stanje kože se pomalo popravlja, mažem ga belim vazelinom jer plače kad ga namažem Galsanom, kao da ga ona peče. Tretirala sam ga večeras Bioptron lampom, 4min na levom obrazu dok je spavao. Desni nisam jer je ležao na njemu, ovako ću videti da li pomaže ili ne jer je podjednako osut na oba obraza.
Još nismo otišli na put, odložili smo ga na par dana.

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 1312
17.2.2012 22:18:18   
Yula
Joj, Zille, nije vam lako user posted image Mukica mala, mnogo mi ga je zao. Mora da krene na bolje! Hoces li pokusati u medjuvremenu da mu uvedes neke od namirnica koje nije jeo? Sta mislis da probas cveklu? Kod nas se pokazala dobro. Ako si izbacila pirinac, sve mi nesto govori da je mozda on bio problem, hmmm, jedan od problema. Jesi li mozda razmisljala da mu namirnice uvodis na po 7 dana? Mada, koliko shvatih, on se osipa u vrlo kratkom roku, pa ni ne moras da cekas nekoliko dana ne bi li se pokazala reakcija.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1313
17.2.2012 22:19:49   
Yula

PRIC test se čita za 20min i nema zakasnele reakcije.

Yes! Hvala ti puno! Ovo je jos jedan razlog vise da ipak probamo uskoro jogurt, pa kud puklo da puklo!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1314
17.2.2012 22:26:56   
Yula
E, jeste li videle ovo:

IZVORNA PORUKA: Crvenkapa85

oky7 da ga nisi previse obukla,mom mihajlu su takve bubuljicice izlazile kad mu je jako toplo,kao letos.....a od baby kinga se isto bio osuo,pogotovo od bebelaca kad sam mu prvi put dala,ceo se ziv osuo....uplasih se na smrt,i naravno zavrsismo u bolnici,al nista strasno,dobio je infuziju,koju sam ja gledala kako kaplje 16h,oci su mi pobelele,nisu me pustili da spavam,a noc bila,uzas....i sirup aerius...to je sve...drugi dan nas pustili iz bolnice,sada jede sve,i mleko,dajem mu domace kravlje...znaci bukvalno sve jede,samo sam napravila pauzu od mesec dana sa mlekom...da kucnem u drvo nikad se vise nije osuo osim sad od silnog balavljenja....

TO sam kopirala sa teme Ekcemi na dečijoj koži.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1315
18.2.2012 18:45:28   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Zille

Neki dan je probao svinjsko meso, skuvala sam ga i propasirala, bilo je kao neka čorbica. Oduševio se ukusom, jeo je sa apetitom, i posle 5 minuta počeo da se češe user posted image Tako da ni to neće moći.

Moram da sufliram... počeo da se češe... on se češe i inače. Gledala sam ga dok si čekala papire kod dr, on se sve vreme češao.
Da li bi se češao datog momenta i da nije jeo svinjetinu?

Zille, uzmi kortikosteroide, namaži to oko usta da prođe. Do tad ništa ne menjaj. Kad prođe, još par dana mu daj lufta mazanjem neke neutralne kreme, da vidiš dal se vraća, dal se češe.
Onda uvodi namirnice.

Ovako draga nemaš pojma zašto se češe, dal bi ga svrbelo u tom momentu i da nije jeo svinjetinu?

Ja bih tako, a ti kako hoćeš.

Uveče ti pišem sastav Allernove.

Drage žene, ja danas čitala sastav Allernove, ona sadrži LIMUNSKU KISELINU (zbog čega su nam zabranjene kupovne kašice) i EMULGATORE (neke mono i di ne znam šta limunske kiseline)!!! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1316
18.2.2012 19:54:21   
Yula
Pisala sam ti i na fb, proverila sam sastav i allernova ar sadrzi kukuruzni skrob i jos 316 nekih k.fera, bas cu kasniije da proverim i to za lim.kiseline, moram da uspavam bebu.

ja sam juce kupila L. kupovnu kas.jabuku i jutros smo je jeli, nema lim.kis 100% jabuke

< Poruku je uredio Yula -- 18.2.2012 19:55:20 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1317
18.2.2012 20:58:52   
Anoniman
Ovaj moj se češe kad mu se spava, kad mu je jako toplo i kad je u zadimljenoj prostoriji(kad mi zagori nešto pri kuvanju, u našoj kući se ne puši). Primetila sam da se češe svaki put kad odemo kod lekara, kao sumanut, valjda ga uhvati nervoza.
Ma i ja sam kontala da izbegavamo sve, ali onda ostaje da jede kukuruzni griz, jagnjetinu i brokoli, i ponekad šljivu. To je baš malo namirnica.
Nego, pade mi danas na pamet da pročitam deklaraciju sa Alfare-a, kad u sastavu piše da sadrži krompirov skrob. A primetila sam da P povraća od krompira, par puta sam mu davala i svaki put bi je uredno vratio u činijuuser posted image . A u poslednje vreme je počeo da povraća svaki dan. S početka sam mislila da je od šlajma, jer mu je curkao nosić. Sad mu više ništa ne curi, a on i dalje povraća. Zato me interesuje šta u svom sastavu ima Allernova, ako sadrži kukuruzni skrob, trebalo bi da je bolje podnosi.
Žao mi je što morate da čitate moje kukumavke, sve se nadam da ću čuti neku ideju, savet, iskustvo, bilo šta... A i da se vi malo tešite kako niste najgori user posted image
Danas sa mislila da ću svisnuti kad sam skontala za taj krompirov skrob. Kad sam uspavala decu u podne sam se isplakala. Baš odavno nisam sebi dozvolila da me ponesu emocije. Inače sam optimista, ali ponekad se slomim. NOćas smo slabo i spavali, nešto ga je mučilo, a ja nisam znala kako da mu pomognem. Pa preko dana opet bebino kukanje, kad mu nudim hranu on okreće glavu. Sreća pa je bilo lepo vreme i išli smo u šetnju. To nas je spasilo. Posle toga je beba živnula, oraspoložila se, jela...
E da, stigao mi je Babyhaler. Našla sam na Kupindu polovni za 1000 din(u apotekama je 3300din). Juče sam uplatila i danas mi je već stigaouser posted image . Baš sam zadovoljna user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1318
18.2.2012 21:10:32   
Yula
Sve ce to da krene da bolje, videces, vrlo brzo. I slobodno se izjadaj ovde, nekome ce da znaci nase iskustvo. Pokusaj sa Allernovom, mojoj bebi prija i obozava da je pije! A mozes da pronas i ono mleko koje pije Mirjanicina beba, neki Aptamil digestiv care ili tako nesto, isprobaj sve pa ces videti sta mu odgovara, naci ce se valjda nesto.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1319
18.2.2012 21:42:13   
Anoniman
Sastav Allernove za Zille:

sirup glukoze, biljna ulja (palmino, ulje uljane repice, koštice palme, suncokretovo), hidrolizirani kazein, emulgator (mono i digliceridni estri limunske kiseline), kalcijev fosfat, magnezijev klorid, kalcijev karbonat, kalijev hlorid, L-cistin, natrijev askrobat, kolin klorid, L-triptofan, kalijev hidroksid, taurin, mezo-inozitol, željezov sulfan, cinkov sulfat, L-karnitin, citidin 5''-monofosforna kiselina, DL alfa tokoferil acetat, dinatrijev-uridin 5-monofosfat, L-askrobin palmitat, nikotin amid, kalcijumov D-panatotenat, adenozin 5''-monofosforna kiselina, dinatrijev - gvanozin 5-monofosdat, dinatrijev-inozin 5''-monofosfat, bakrov sulfat, riboflavin, limunska kiselina, titanijev hidroklorid, retinil acetat, piridoksinijev hidroklorid, folna kiselina, kalijev jodid, manganov sulfat, fitomenadijon, natrijev selenit, D-biotin, holekarciferol, cianokobolamin.

Ja ovde nigde ne vidim ni kukuruzni ni krompirov skrob. user posted image

ps. Nisam imala simbol za alfu zato sam je pisala rečima.

< Poruku je uredio Tash -- 18.2.2012 21:45:39 >

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1320
18.2.2012 21:45:15   
Anoniman

Aptamil digestiv care

Sa time su počeli pa se beba i dalje osipala, tada su prebačeni na Alfare.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1321
18.2.2012 21:46:48   
Anoniman
Marko se ojeo na vratu! user posted image Češe se kao sumanut, a onda promaši gde treba da se češe i češe ceo vrat i ceo vrat mu je bio crven pred spavanje! Majku mu, od čega sad to!? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1322
18.2.2012 21:50:43   
Yula
pisem kasnije,dete me zeki, nece da spava

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1323
18.2.2012 22:03:30   
Anoniman
Pošto smo počeli sa ozbljnijom klopom, i ustvari sada već imam više namirnica nego dana u nedelji user posted image , odlučila sam da pišem kad je šta jeo, da imam neku evidenciju. Pa evo:

pon. 13.02.
-hleb i pečena svinjetina (sitno tanko sečena, kao salama) + 90ml ad mleka
-pečena jagnjetina, baren krompir i barene tikvice
-slatki griz
-hleb i pečena svinjetina (sitno tanko sečena, kao salama)

ut. 14.02.
-hleb i slanina + 90ml ad mleka
-barena svinjetina, krompir, brokoli
-palenta, kruška
-hleb i slanina

sre. 15.02.
-hleb i pašteta + 90ml ad mleka
-barena jagnjetina, krompir, karfiol
-griz, šljiva
-hleb i pašteta

četvr. 16.02.
-čorba od kelerabe (svinjetina, keleraba, šargarepa, krompir)
-slatka palenta
-hleb i slanina

pet. 17.02.
-hleb, namaz od plavog patlidžana + 90ml ad mleka
-barena jagnjetina, krompir, paradajz, pirinač
-jabuka, šargarepa, cvekla, griz
-hleb, namaz od plavog patlidžana

sub. 18.02.
-punjena paprika (paprika, paradajz, pirinač, svinjetina)
-palenta, šljiva
-hleb i pašteta

nedelja 19.02. (sutra)
-hleb i pašteta + 90ml ad mleka
-dinstana svinjetina, bareni krompir i prokelj
-??? nemam pojma šta će za ovaj obrok jesti
-hleb i slanina

Pre i posle svega ovoga ide po 240ml ad mleka.

E sad, gledajući ovaj jelovnik, crven vrat, ako je od hrane (a ja mislim da je samo ojed od vrućine, ne izgleda mi kao alergija, nikada nije imao ekcem na vratu), ali ipak da malo elaboriram:
- cveklu mu nisam davala od kada sam je uvela, a jeo ju je juče;
- papriku je jeo samo jednom od uvođenja na ovamo, i danas;
- dva dana za redom paradajz, što nisam nikada radila sem ona tri dana uvođenja, posle je jeo 1x nedeljno, a on je jak alergen;
- dva dana za redom pirinač;
- kelerabu je jeo 3 dana za redom za uvođenje, i sada prvi put posle toga.
- svemu ovome bi se moglo dodati on malo banane u sredu i četvrtak.

Sumnjivih stvari na pretek, zaključak nemam. user posted image Samo neka prođe, i gotovo.

< Poruku je uredio Tash -- 18.2.2012 22:06:33 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1324
18.2.2012 22:09:53   
Yula
Od 20h ga uspavljujemo, on se asmo igra i smeje, evo sada je klonuo i zaspao za 10 sekundi.

Tash i Zille, na njihovom sajtu uopste nema spiska sastava mleka, sto me bas nervira, ne kapiram zasto. Kako god, na mojoj kutiji Allernova AR ima naravno sastav i lepo pise sledece:
Maltodextrines, huiles vegetales ( palme, colza, tournesol, coprah, antioxidant, tocopherois ), amidon de mais................... I ostalo da ne kucam sve, jer em su sitna slova na kutiji, em mi je ovde u sobi polumrak, em su komplikovani nazivi.
Uglavnom, ovaj amidon de mais je kukuruzni skrob. Slikacu sutra pa cu postaviti sliku, ako stignem.
Prosto mi je neverovatno da se jedan te isti proizvod razlikuje od zemlje do zemlje, pogotovu lekovi, a ja ovo mleko smatram lekom.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tata "podojio" bebu dok se mama op...
POROĐAJ ponekad ne prolazi kako žene planiraju.
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...
Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here