Yula
|
Tash, hvala na trudu, recepti su pohranjeni, sto bi rekli Hrvati. Da znas da cu sacekati sa glutenom, ajd dok napuni 9m. Sto se tice banane, daces mu i sutra pretpostavljam malo? Ja bih dala, pa bih videl ahoce li biti kakve reakcije. Mislim, kad si vec dala danas. Ja ne znam da li mom L. nesto jos smeta, lice mu je cisto, belo kao sneg, telo skoro isto. Skoro jer sam primetila na ramencima vrlo malo osipica, ali to nije crveni osip, vec kao sto nekada na licu ima, bezbojni, samo malo ispupceni, kao ekcemcic, nemam pojma. Jedva da se vidi i ne vidi se iz svakog ugla. Ne peglam mu vise ves, stavljam neko sredstvo za dezinfekciju vesa, moracu to da izbacim. Ne znam dal sam vam rekla da mu se onaj pelenski osip zaista povukao i to vec drugi dan. Evo, danas ima opet malo iznad rese, ali vrlo malo, jbg, mazala sam mu ono samo dva dana, mnogo nezgodno za mazanje, kao mastilo je, a mali se otima, ne mozes ga zadrzatiA i dok to mazem ne vidim stanje ispod njega. Vec neko vreme ga opet kupamo maltene svaki dan, eventualno svaki drugi, mlaka voda i mustela stelatopia, kupka valjda, ali ja je ipak ispiram. Nigde ne pise niti da se sipira niti da ne. Inace, dete je super veselo, razdragano, normalno se ponasa. Imam jedan plan koji zelim da podeelim sa vama i treba mi vase misljenje, mada, mozda bi bilo bolje da to pitanje postavim na temi alergija na pkm. Elem, s obzirom da mi doktori ovde savetuju da bebi pokusam da dam adaptirano mleko ili jogurt da bi se sigurno utvrdilo postojanje alergije na pkm, jer kao ne mogu biti sigurni da li je zaista alergican na pkm sve dok ga direktno ne proba Pricala sam vam vec da je moj muz zapeo za tu varijantu, a meni se ta ideja ni malo ne dopada! Inace, imamo pravo da nam socijalno pokriva veci deo troskova specijalnog mleka ( Allernova u ovom slucaju ), ali doktori nece da nam daju recept dok ne probamo detetu da damo mlecne proizvode. Ja sam dosla na ideju da doktorki kazem da smo probali ( da je slazem ) i da se alergija manifestovala na neki nacin, najverovatnije da bih rekla da se manifestovala kroz krv u kaki. Cak i da pokusamo sa jogurtom, ja sam sigurna da ce mali odreagovati alergijom i to najverovatnije tako, i dok mi zakazemo kod dr i stignemo na red to ce sve da se povuce, jer meni ne pada na pamet da dajem detetu npr. 5 dana nesto sto mu smeta, dok ne stignemo na red kod dr. Mada, ako bi smo nazvali i rekli da je u pitanju alergijska reakcija, verovatno bi nas primili odmah, ali ko ce ga znati. A drugo, verovatno bi nas opet slali da radimo analize, pa se kasein ne bi ocitao, pa bi me opet pravili ludom... Kako god, ja cu da pokusam, pa sta bude. Ako ne bude pala na pricu, ili bas trazi da se bebi daje jogurt, ja cu mu dati pa cemo videti, ali bedak mi je da ga senzibilisem bespotrebno. Ova doktorka mi se ucinila kao bas ok i iskreno se nadam da ce nam bez vecih problema prepisati recept za naredna tri meseca. Mozda bih ja i pokusala sa jogurtom, bila sam obecala mm, ali citajuci poslednje postove sa teme alergija na pkm, bas sam se uplasila, prisetila sam se nase situacije sa pocetka i bebine reakcije, sluzavih kaka, a na kraju i tragova krvi u kaki, jos mi sveki sinoc rece, kada sam joj pricala sta se desava sa Verus, da smo i mi nasli laletu koncice krvi u peleni kada je imao najvece grceve i pitali se sta je to, misili smo da je progutao neku crvenu nit i iskakio. Ja se toga uospe nisam secala! Ali uopste! Gledala sam je kao da je pala s Marsa! Valjda od umora i svega tog stresa i napetosti sam to potpuno izbrisala iz malog mozga! Tek danas se kao nesto kroz maglu prisecam. Inace, mojoj bebi su se vidljivi tragici krvi, koje smo registrovali, pokazali tek po ukidanju dijete i uvodjenju mleka, sumnja na alergiju je pala po prolivu i sluzi u kaki, ali i po jednoj milimetarskoj crvenoj tackici, posumnjali smo da je krv. Mm nasao ovaj sajt, i otkrili smo sta je nas problem. Ovo o cemu mi je sveki pricala se desilo kada je beba imala nekih dvadesetak dana! Dakle, pitanje je, sta mislite, hoce li mi ovaj plan kod dr proci?