Yula
|
Juce-prekljuce jos smo primetili daLlaki ima dve-tri crvene sitne tackice na bradi i pored ustasca, nesto kao sto je macakina bebica imala. Nisu uopste ispupcene, ni malo. U toku dana kao da su se malo izgubile, ali eto jutros opet, posle dorucka naravno koji je bila kupovana ksica od jabuke, tj.kompotic. E sad, ne znam da li sam to vec spominjala ovde, ali jednom prilikom smo videli na lakijevim ledjima jednu urtiku, da tako kazem, kao onda kada mu se pojavila na obrazu od pirinca, znaci crveni pecatic sa plikcicem unutra, kao mali ujed komarca, slikala sam bas tu na ledjima, ali se malo vidi guza, a izbrisani mi programi za sredjivanje slika, pa ne mogu da je isecem i postavim. Nevazno. Uglavnom, to na ledjima se pojavilo taj dan kada sam mu napravila ksicu od obicnih, prskanih jabuka. Posumnjala sam na njih jer nista drugo nije jeo taj dan novo. I cini mi se, dakle, da njemu smetaju te prskane stvari, ne sve, ali izgleda jabuke, a mozda mu zato i pirinac smeta, mada na onaj integralni je navise odreagovao, a on je bio BIO, jbg. Mozda ovo nije nista, lice mu je inace cisto, nezno, ne moram vise uopste pantenol da mazem. Ali, eto te tackice su bile jutros tu, sada ih nema, ali jedna se povecala. Da, jutros kada se probudio, bila je jedna ista takva veca i na vraticu. Mozda je i zato sto je jutros bljucnuo, u toku jutra mi je popio mleko, spavajuci, i nije podrignuo, pa kada ce probudio, kada je ustao, podrignuo je jako i tada je bljucnuo malo mleka, pa mozda.... A i poslendjih dana mu dajem svasta da stavlja u usta, bas sam prestala da vodim racuna, smatram da dete treba da ojaca i da se navikne na kucne bakterije i prasinu,a ne da bude kao ja, pipnem prstom lice odmah iskoci bubuljica, a sve sam to napravila od silnog ciscenja lica raznim preparatima. Uglavnom, da ne smaram, vise samu sebe preslisavam nego sto trazim neki savet Kako ste vi, sta ima novo narode? Jao, da, zaboraih da pohvalim moju bebu, uspela sam bez po muke da ga vratim u njegov krevetac u njegovu divnu sobicu! Za pocetak ga malo uspavam na rukama geldajuci njegove omiljene crtace i spotove i onako tek kada svede oci spustim ga u njegov krevetic, on se malo vrti i zaspi. Proslu noc spavao kao top! Stvarno imam mnogo dobru bebu.