Anoniman
|
zene, super ste!!! mnogo mi je drago da lepo napredujete! yula, masala! bas je laki napredna beba, svaka cast! super sto ste nasli odlicnu dr, to puno znaci. mene ova nasa nervira ali mm nece da je menjamo, kao ok mu je... super sto ti je napisala recept, da si je nasla ranije.. i bravo za jogurtic! jao sada kada laki navali pa onda mozes da krenes da mu dajes polako i ostale mlecne proizvode, pavlaku, kisleo mleko, sireve... ja ne znam kako to ide, da li se to sve posebno uvodi? sto je kod nas.. ponekad me nervira sto toliko vremena tu provodimo dok se beba igra sama u ogradici ili na podnim puzlama. pre neki dan mi je toliko bilo zao, doslo mi je bilo da udjem kod nje u ogradicu. samo sto jadna ogradica ne bi izdrzala toliki teret. tash, marko je secer! bravo za pranje zubica! ja sam pre neki dan videla preslatku cetkicu sa jagodicom bobicom, doslo mi je bilo da je kupim kseniji, ali rekoh necu, rano je. jescete vi sve, samo polako! sta kaze dr za plan, jesi li joj pokazala? sta to konkretno znaci da paskanat i breze daju kombinovanu r-ju? u vreme kada cveta breza takve namirnice se ne uvode ili? kada cveta breza, zar nije rano jos za bilo kakva cvetanja? ne razumem. ..kako da pratimo i sta? bas sam duduk mi smo isli u petak na kontrolu, imamo 8900 kg, dugi smo 69.5cm. posto smo napredovali samo 500gr, a to se do sad nije desilo, dr pita jede li ona nesto.. ja rekoh slabo, imamo navodno 3 obroka dnevno, ali su kolicine minimalne. brinem se jer joj izgleda moje mleko vise nije dovoljno, a ona nista drugo nece da jede. kupih danas ponovo mamavit da pijem.. ona poslednja 3 dana ponovo nece usta da otvori ni da proba. za dorucak i rucak smo uspeli da joj uguramo po 2 kasicice. to je nista.. mislim da je zubi muce.. imamo jos neke simptome za koje kazu da mogu da ukazuju na zube (T 37.2, zapusen nos, tecniju kaku, nedostatak apetita) ali ja sad pojma nemam da li je to zbog toga ili je jednostavno prehladjena. prvog dana kada sam joj dala palentu posle nekoliko sati je imala car crvenih tackica na vratu, kao osip..pomislila sam da nije od palente. ipak sam je sutradan ponovo dala, nista se nije desilo. jela je i danas, "jela" 2 kasicice... ali ajde ponovo ima par tackica, ali su pod samom bradom, pa sve mislim d aje od balavljenja. videcu jos, nadam se da nije neka r-ja, praticu.. sto se tice onoga na bradi i ispod oka ja sam gotovo sugurna da je ekcem u pitanju. nekada je malo manje, nekada vece, ali ne prolazi.. a hoce da se peruta. dr kaze acidi borici + pantenol.. to sam joj ja i mazala, ali poboljsanja nema. dok spava probam da joj kapnem malo mog mleka, ali ona oseti pa trlja i sve obrise. pitala sam sto se tice znojenja, kaze ona kako je oblacite.. ja rekoh samo pamucna pidzama bez bodica i opet se otkriva i znoji. pita kolika vam je T, kaze mm 25 stepeni. ja rekoh sta pricas, kad nam je 25.. ona kao nikakoooo., to je T za kupanje, ma rekoh nije nam toliko, muz ne zna sta prica ne bih rekla da je pretoplo, bar po onome kako se ja oblacim. malocas smo svo troje spavali, samo se ona oznojila, a imala je bodi i tanak pamucni duksic. sve joj je ispod glave bio mokar carsav. mozda joj je od mene vruce, jer je ja zagrlim.. od ponedeljka planiram da probamo da spava u kreveticu ako bude htela, pa cu bas videti tada.. sto se tice uvrtanja kose... rekla sam... kaze: pa dobro, mora nesto da ima svako dete. ja rekoh da joj to ne postane navika? kaze: pa ne znam, kako mislite to da sprecite? ja rekoh da li da joj sklanjam ruku kad to radi ili da je pustim? kaze: pa vi probajte, ali ona ce da se ljuti.. a u pm!!! doslo mi da pitam: a mogu li da dobiti bar jedan normalan odgovor?????? sutra je nedelja, mozda probam da joj krenem sa uvodjenjem sljive, jer je pre mesec dana vec pila onu vodicu od kuvanja. posle te sljive mozda brokoli ili piletinu.. ma mnogo bih srecnija bila kada bi ona pocela da normalno jede nego da imamo brdo namirnica. e da.. i dr je rekla da mozemo da probamo vec sada da joj damo jogurt, kiselo mleko, pavlaku.. mada bih ja sa tim jos malo sacekala. bas jos 2 nedelje. jos uvek razmisljam o onoj r-ji koju je K imala na pirincane pahuljice. na pirinac izgleda nije, jer sam joj davala i kuvani pirinac i ove hipove koje su bez mleka. nadala sam se da je na neku drugu komponentu tih pahuljica, ali probala je dve razlicite marke pahuljice i r-ja je bila ista. tako da je onda verovatno ad mleko bilo u pitanju. jedino mi nije jasno sto je ona 5,6 dana jela pahuljice, dosla do fine kolicine koju je jela i tek onda se to desilo. i to bi nestalo odmah posle umivanja. samo r-ja oko usta, po telu nista, nikakvi drugi simtomi sem crvenih pecata... ona moja drugarica sto je sa malim bila u bolnici zbog alergije... navodno jer je jela milku sa jagodama, pa se od nje mali sav osuo. pitam kumu preksinoc (to je njena sestra inace), kaze mi da su malom radili testove i da nije alergican na jagode. kaze alergija na sargarepu i jos nesto.. ja rekoh pa jel jeo sargarepu? kaze pa jeste i osipao se on i pre, ali ona nije ukapirala da je od toga, nego nastavljala da mu je daje. valjda je organizam trpeo, pa kad je to puknulooo... ja se brinem da ja kseniji nesto ne propustim na isti nacin. jer sad pogotovo kad ona puno balavi i stalno je mokra, cesto joj bude negde neka tackica oko usta. jos su kolicine koje ona sad "jede" minimalne i onda mi to otezava stvari...
|