|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
24.2.2012 11:27:21   
ishler
Yula kada budes imala vremena molim te napisi mi spisak namirnica koje jedete,
da ti ukradem neku idejuuser posted image

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1376
24.2.2012 21:13:13   
Yula
Mi trenutno jedemo:

*krompir
*tikvicu
*karfiol
*brokoli
*blitvu
*bundevu
*kelerabu
*prokelj
*cveklu
*jabuku
*krusku ( nju nismo jeli nekih desetak dana, zbog provere da li mu smeta ili ne, dosli smo do zakljuck ada je bezopasna, pa je vracamo preksutra kao uzinicu )

*jagnjetinu
*zecetinu

*palentu
*projino brasno

*maslinovo
*suncokretovo ulje, sve cedjeno na hladno i bio. Uglavnom bebi kupujem BIO namirnice, nekada se desi da zbog nemanja istih u radnjama, kupim i obicne, kao npr. blitvu, ona mi je stalno obicna, nigde ne nadjoh BIO. Obicna mi je i bundeva, mada cu sledecu kupiti isto BIO. Tikvice, krompir, karfiol, brokoli i kelerabu, jabuke i kruske uglavnom kupujem BIO.

*i od sutra zvanicno krecemo sa jogurticem! Dacu mu da pojede jedan onaj maleni jogurtic, ne znam koliko on tacno ima grama, ali ne vise od 40-50. Sutra znaci jedan, preksutra dva, naravno ako sve prodje bez reakcije. A mislim da ce tako i biti, jer beba nije imala ni najmanjih naznaka alergije, hB! Kontrolisem mu kaku, nema ni malo sluzi, a verujem da bi se bar ona pojavila, ako ne ista drugo, ili bar proliv, ipak vec tri dana jede po dva zalogaja jogurta. Opet, bicu pazljiva i praticu ga. Na temi alergija na pkm sam napisala sta se danas desavalo kod dr, pa cu iskopirati taj post ovde da ne bih pisala ponovo.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu ishler)
Direktna veza do poruke: 1377
24.2.2012 22:26:03   
Anoniman
Prvo da se pohvalimo, napokon sam kupila detetu četkicu za zube (sram me bilo što nisam pre!), i on je oduševljen, prvo mu ja operem zube, a posle pere sam. Jedino što ne koristim pastu, moram da konsultujem dr po tom pitanju.

user posted image

Sada odoh da odgovaram na prethodno, nešto sam čitala sa mob, ali nisam stizala da pišem.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1378
24.2.2012 22:31:28   
Yula
Jaoooj, med medeni! Stvarno je opasan sarmer, vidi ti taj pogled!
Sto se tice cetkice, neke moje drugarice su prale bebama zubice jos dok nisu ni nikli, zapravo desni! Meni je to cisto preterivanje, ali ajde. Ja cu Lakiju prati kada mu jos neki nikne, kao malo... Inace, ja nikada nisam zaspala da nnisam oprala zube, i imam sve zdrave! Bas vodim racuna o tome, ali ne bih sada da maltretiram dete, a jedva da ima 4 zuba.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1379
24.2.2012 22:34:31   
Yula
Evo kako smo prosli danas, kopiram post sa teme o alergijama na pkm:

IZVORNA PORUKA: Yula

Dakle ovako, s obzirom da odgovore nisam dobila ovde, presrecna sam sto sam ih sve dobila od doktorke koja me je odusevila! Rekla mi je sledece, da ne pauziram sa jogurtom, da nastavim da ga dajem i da polako povecavam dozu, da ne dajem detetu ovaj jogurt koji sam kupila jer ima secera u sebi, sto je i mene iznendilo, nemam pojma sto ga secere, nisam pazljivo citala sadrzaj, pise NATURE, sto znaci prirodni i ja rekoh, obican jogurt za bebe. Plus taj je od polumasnog mleka, pa mi je rekla da kupujem jedan drugi koji je i i za bebe i odrasle i da je on mnogo bolji, i da joj nije jasno zasto za bebe prave jogurtice od polumasnog mleka kada bebama bas treba masti. To sam znala i sama, ali drago mi je da i dr neki zna, i da prate nova istrazivanja, a ne kao neki sto teraju samo po starom. Elem, rekla mi je da jos ne pocinjem sa obicnim adaptiranim mlekom, vec da nastavim sa ovim specijalnim ( Allernova Novalac ) i da ce se prvo beba testirati kako reaguje na jogurt i ostale mlecne preradjevine. POcetkom aprila idemo kod alergologa, i verovatno ce nam tada on dati dalje smernice po pitanju uvodjenja adaptiranog mleka. Zena nam je bez problema napsiala recept za mleko, sto je prethodni doktor odbio, kaze covek da nema dokaza za alergiju! Eto, ona bez ikakvih dokaza nam prepisala i to na njenu inicijativu.
Moj mali zmaj je veliki 78cm i tezak 11.400gr user posted image user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1380
24.2.2012 22:44:17   
Anoniman
Allernove mi je ostalo jos 2 kutije. Znaci, taman da ih potrosim i onda sta cu, da kupim obicno adaptirano i pokusam sa njim? Uh, to me malo strah, sta vi mislite? Ovo sto imam trajace mi jos nekih 5 dana. Ili da kupimo jos jednu konzervu Allernove? Nama ce sutra biti 3. dan probanja jogurta, onda planiram da pauziram nedelju dana, mozda dan-dva manje, pa opet da mu dam jogurtic, ali da ga uvodim kao i svaku novu namirnicu, pa tek ako to prodje ok da mu dam adaptirano? Sta ti Tash mislis o tome? Ako tako budem radila trebace mi jos jedna bar kutija allernove. Kako bi ti radila, da si probala jogurt i nije bilo prva tri dana reakcije? Kada bi pokusala sa ad mlekom? I koje ad da kupim, ono hipoalergeno, ili obicno ad?

Neću da pametujem za jogurt, zaista ne znam kako to ide. Nisam sigurna ni da bih ostavljala 7 dana da prođe pa ponovo davala, ne vidim poentu toga. Moje shvatanje je da ne treba prekidati. Mama mi je u jednom momentu rekla (mama se bavila alergijama kod odraslih) da nije bitno koliko alergena se unese u organizam. Ako si alergičan, reagovaćeš i ako samo lizneš, i ako pojedeš gomilu. Dal to važi za decu - nemam pojma. Ja bih davala jedan dan liz, drugi dan 1 kašičicu, treći dan dve, četvrti dan tri, peti dan četiri...
AD mleko... Uzela bih HA. Sećam se kada je dr rekla da M ima alergiju na kazein, kazala sam da mu dajem Nestle NAN HA, ona je rekla da to nije dobro, da za njega treba specijalna formula, da je HA za decu sa genetskom predispozicijom na alergije. Šta to tačno znači, počemu se HA mleko razlikuje od običnog ad - nemam pojma. Prouči malo. I ne bih prosto promenila, dala bih recimo: jedan obrok HA, jedan Allernovu, i tako par dana (pošto vi imate samo dva mlečna ako se dobro sećam), pa bih tek tada prešla skroz na HA. Znači, postepeno.

Tash, sta se desava sa Maretovim ekcemom? Da nije to posledica toga sto je pre nekoliko dana bio prilicno bolestan+zima+toplo-hladno? Na sta ti sumnjas?

Ništa, ekcem miruje, malo se povlači, malo stagnira, uglavnom, ne pogoršava se.
Pade mi na pamet, u nedelju sam mu prala kosu običnom mustelom, možda je ona, kako sam je spirala sa glavice, malo iziritirala kožu, jer, ne javlja se ekcem na delovima dela koji su bili pod vodom, samo na gornjem delu tela, koji je bio van uljane kupke, gde se slio šampon sa glavice. Jesam ja njega isprala, i opet polila ulajnom vodom, ali može biti i to.

Da li i dalje da ga kupam Mustelom Stelatopiom, ili mogu sa obicnom Mustelom?

Mislim da ne moraš. Ali ja bih ga bar jednom nedeljno, preventivno okupala u Stelatopiji.

Tash, od kada mi mozemo da uvedemo paskanat i celer?

Ne znam, ali obrati pažnju da je celer na spisku za kombinovanu reakciju sa brezom.

Mora li to da bude putem korice hleba, ili moze u vidu griza?

Ne znam. Mislim da može u vidu griza, ali, zar ti nije lakše da mu prvi dan daš zalogaj hleba, nego da kuvaš griz i daš mu da lizne pa ostalo baciš? Mada, ja recimo nisam prihvatila da je gluten uveden dok sam davala samo hleb, trebao mi je griz kao potvrda - neki moj trip. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1381
24.2.2012 22:45:42   
Anoniman
E baš mi je drago da je dr potvrdila moje mišljenje da ne pauziraš sa jogurtom! user posted image I super što ti je prepisala recepte za Allernovu, ovako je definitivno bezbednije! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1382
24.2.2012 22:49:02   
Yula
E, srce si! Hvala ti puno na odgovorima i ovolikom trudu, nemoj da se cimas toliko, ja postavljam rafalno pitanja, slobodno me iskuliraj user posted image I da, posebno ti hvala za podsecanje na kombinaciju celer-breza, to sam bila smetnula s uma.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1383
24.2.2012 22:50:28   
Yula
IZVORNA PORUKA: Tash

E baš mi je drago da je dr potvrdila moje mišljenje da ne pauziraš sa jogurtom! user posted image I super što ti je prepisala recepte za Allernovu, ovako je definitivno bezbednije! user posted image

user posted image user posted image user posted image
Ti komotno da upises medicinu i specijaliziras alergologiju user posted image
I da, dr mi je zaista cool zena, mlada, ima malu bebu, vidim da je bas u toku sa svim tim nekim saznanjima iz sveta alergija, za razliku od vecine pedijatara ovde. Za sada je necu menjati. Sto je najbolje, isla sam sa sveki, mm radio, rekla sam joj da hocu da pokusam sve sama da se sporazumem sa dr i administracijom i sve je proslo super! Ovako, kada idem sa mm, uvek se oslanjam na njega i onda ne vezbam jezik, pa i ovo sto naucim-zaboravim jer ga n ekoristim redovnijeuser posted image

< Poruku je uredio Yula -- 24.2.2012 22:53:44 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1384
24.2.2012 23:21:17   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Yula

E, srce si! Hvala ti puno na odgovorima i ovolikom trudu, nemoj da se cimas toliko, ja postavljam rafalno pitanja, slobodno me iskuliraj user posted image I da, posebno ti hvala za podsecanje na kombinaciju celer-breza, to sam bila smetnula s uma.

Ma nije meni teško, volim kada znam odgovore user posted image user posted image , i rado se pravim važna. user posted image Jutros sam žurila za BG, i sa mob pročitala tvoj post, i silno se iznervirala što nemam vremena da ti napišem odgovore. Jedva sam dočekala veče. user posted image

Bravo za tvoj francuski! user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1385
24.2.2012 23:52:48   
Yula
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Kakav si ti lik! Slatko me nasmeja pred spavanje!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1386
25.2.2012 14:06:26   
Anoniman
Napravila sam plan uvodjenja namirnica zakljucno sa letom 2013te, koji planiram da dam svojoj dr da mi kaze dal ispravno razmisljam, i ukoliko sve bude islo po planu, ili sa malim odstupanjima, moje dete bi sa 3,5 god otprilike, jelo kao sva ostala deca koja nemaju alergiju i bilo bi vakcinisano kao sva ostala deca, te bi moglo krenuti u kolektiv! Mnogo se radujem! :) Sada pisem sa mob, pa vam to ne mogu prekucati, ali uvece cu pokusati da nadjem vremena za to.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1387
25.2.2012 19:36:02   
Anoniman
zene, super ste!!! user posted image mnogo mi je drago da lepo napredujete!

yula, masala! bas je laki napredna beba, svaka cast! super sto ste nasli odlicnu dr, to puno znaci. mene ova nasa nervira ali mm nece da je menjamo, kao ok mu je... super sto ti je napisala recept, da si je nasla ranije.. i bravo za jogurtic! jao sada kada laki navali user posted image pa onda mozes da krenes da mu dajes polako i ostale mlecne proizvode, pavlaku, kisleo mleko, sireve... user posted image ja ne znam kako to ide, da li se to sve posebno uvodi?
sto je kod nas.. ponekad me nervira sto toliko vremena tu provodimo dok se beba igra sama u ogradici ili na podnim puzlama. pre neki dan mi je toliko bilo zao, doslo mi je bilo da udjem kod nje u ogradicu. samo sto jadna ogradica ne bi izdrzala toliki teret. user posted image

tash, marko je secer! user posted image bravo za pranje zubica! user posted image ja sam pre neki dan videla preslatku cetkicu sa jagodicom bobicom, doslo mi je bilo da je kupim kseniji, ali rekoh necu, rano je.
jescete vi sve, samo polako! user posted image sta kaze dr za plan, jesi li joj pokazala?
sta to konkretno znaci da paskanat i breze daju kombinovanu r-ju? u vreme kada cveta breza takve namirnice se ne uvode ili? kada cveta breza, zar nije rano jos za bilo kakva cvetanja? ne razumem. ..kako da pratimo i sta? bas sam duduk user posted image

mi smo isli u petak na kontrolu, imamo 8900 kg, dugi smo 69.5cm. posto smo napredovali samo 500gr, a to se do sad nije desilo, dr pita jede li ona nesto.. ja rekoh slabo, imamo navodno 3 obroka dnevno, ali su kolicine minimalne. brinem se jer joj izgleda moje mleko vise nije dovoljno, a ona nista drugo nece da jede. kupih danas ponovo mamavit da pijem.. ona poslednja 3 dana ponovo nece usta da otvori ni da proba. za dorucak i rucak smo uspeli da joj uguramo po 2 kasicice. to je nista.. mislim da je zubi muce.. user posted image imamo jos neke simptome za koje kazu da mogu da ukazuju na zube (T 37.2, zapusen nos, tecniju kaku, nedostatak apetita) ali ja sad pojma nemam da li je to zbog toga ili je jednostavno prehladjena.
prvog dana kada sam joj dala palentu posle nekoliko sati je imala car crvenih tackica na vratu, kao osip..pomislila sam da nije od palente. ipak sam je sutradan ponovo dala, nista se nije desilo. jela je i danas, "jela" 2 kasicice... ali ajde user posted image ponovo ima par tackica, ali su pod samom bradom, pa sve mislim d aje od balavljenja. videcu jos, nadam se da nije neka r-ja, praticu..
sto se tice onoga na bradi i ispod oka ja sam gotovo sugurna da je ekcem u pitanju. user posted image nekada je malo manje, nekada vece, ali ne prolazi.. a hoce da se peruta. dr kaze acidi borici + pantenol.. to sam joj ja i mazala, ali poboljsanja nema. dok spava probam da joj kapnem malo mog mleka, ali ona oseti pa trlja i sve obrise.
pitala sam sto se tice znojenja, kaze ona kako je oblacite.. ja rekoh samo pamucna pidzama bez bodica i opet se otkriva i znoji. pita kolika vam je T, kaze mm 25 stepeni. user posted image ja rekoh sta pricas, kad nam je 25.. ona kao nikakoooo., to je T za kupanje, ma rekoh nije nam toliko, muz ne zna sta prica user posted image ne bih rekla da je pretoplo, bar po onome kako se ja oblacim. malocas smo svo troje spavali, samo se ona oznojila, a imala je bodi i tanak pamucni duksic. sve joj je ispod glave bio mokar carsav. mozda joj je od mene vruce, jer je ja zagrlim.. od ponedeljka planiram da probamo da spava u kreveticu ako bude htela, pa cu bas videti tada..
sto se tice uvrtanja kose... user posted image rekla sam... kaze: pa dobro, mora nesto da ima svako dete. user posted image
ja rekoh da joj to ne postane navika? kaze: pa ne znam, kako mislite to da sprecite? user posted image ja rekoh da li da joj sklanjam ruku kad to radi ili da je pustim? kaze: pa vi probajte, ali ona ce da se ljuti.. user posted image a u pm!!! doslo mi da pitam: a mogu li da dobiti bar jedan normalan odgovor??????
sutra je nedelja, mozda probam da joj krenem sa uvodjenjem sljive, jer je pre mesec dana vec pila onu vodicu od kuvanja. posle te sljive mozda brokoli ili piletinu.. ma mnogo bih srecnija bila kada bi ona pocela da normalno jede nego da imamo brdo namirnica.
e da.. i dr je rekla da mozemo da probamo vec sada da joj damo jogurt, kiselo mleko, pavlaku.. mada bih ja sa tim jos malo sacekala. bas jos 2 nedelje.
jos uvek razmisljam o onoj r-ji koju je K imala na pirincane pahuljice. na pirinac izgleda nije, jer sam joj davala i kuvani pirinac i ove hipove koje su bez mleka. nadala sam se da je na neku drugu komponentu tih pahuljica, ali probala je dve razlicite marke pahuljice i r-ja je bila ista. user posted image tako da je onda verovatno ad mleko bilo u pitanju. jedino mi nije jasno sto je ona 5,6 dana jela pahuljice, dosla do fine kolicine koju je jela i tek onda se to desilo. i to bi nestalo odmah posle umivanja. samo r-ja oko usta, po telu nista, nikakvi drugi simtomi sem crvenih pecata...

ona moja drugarica sto je sa malim bila u bolnici zbog alergije... navodno jer je jela milku sa jagodama, pa se od nje mali sav osuo. pitam kumu preksinoc (to je njena sestra inace), kaze mi da su malom radili testove i da nije alergican na jagode. kaze alergija na sargarepu user posted image i jos nesto.. ja rekoh pa jel jeo sargarepu? kaze pa jeste i osipao se on i pre, ali ona nije ukapirala da je od toga, nego nastavljala da mu je daje. valjda je organizam trpeo, pa kad je to puknulooo... user posted image ja se brinem da ja kseniji nesto ne propustim na isti nacin. jer sad pogotovo kad ona puno balavi i stalno je mokra, cesto joj bude negde neka tackica oko usta. jos su kolicine koje ona sad "jede" minimalne i onda mi to otezava stvari...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1388
25.2.2012 19:38:25   
Anoniman
ijuuuu koliki post user posted image user posted image user posted image izbacice me sa foruma user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1389
25.2.2012 19:41:33   
Ana RR
Macaki, a što te brine to uvrtanje kosice? Meni je to jako slatko. Pa moj brat je samo tako mogao da se uspava ali on je vrteo kosu njegove majke pa su mu na kraju kupili lutku i ceeelu je ućebao user posted image  

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1390
25.2.2012 21:55:24   
Anoniman
Napisah gore "zaključno sa letom 2013" a ustvari je leto 2014. user posted image Uglavnom, evo ovako:

28.02.2012. Pantaxim (II doza) - Marko skoro 18 meseci
- kupus
- mahunarke: boranija, grašak, pasulj
- banana
- sveža jabuka, kruška
- mirođija
- maslinovo ulje
- kakao
- cimet
- zečetina (možda i divljač: div. svinja, srna, zec)
!!! pasta za zube
* do sledeće doze Pentaxima treba da primi i Hepatitis B.

10.04.2012. Pentaxim (III doza) - Marko ima oko 19 meseci
- žumance (na vrh kašike, 1/8, 1/4, 1/2, 3/4, 1)
- piletina
- ćuretina
- fazan
- celer
- zelen
- začini: bosiljak, origano, lovorov list, biber, vegeta

Leto 2012. - Marko ima oko 21 mesec
- sveže: paradajz, paprika, zelena salata (sirće), krastavci
- sveže: breskva, kajsija, šljiva, ringlov, višnja
- dinja, lubenica, grožđe, trešnja

Jesen 2012. - Marko ima oko 2 godine
- mandarina
- narandža
- limun
- kivi

Zima 2012. - Marko ima oko 25/26 meseci
- kiseli kupus, kiseli krastavci, kisela cvekla (vinobran)

10.04.2013. - Pentaxim (revakcina) - Marko ima oko 2 god i 7 meseci
- belance
- čokoladna bananica, čokolada za kuvaje (sadrže kakao i belance, ali ne mleko ako sam dobro upućena)

Maj / jun 2013. MMR vakcina - Marko ima oko 2 god i 8-9 meseci

Leto 2013. - Marko ima oko 2 god i 9 meseci
- jogurt, pavlaka, sir
- teletina, junetina

Jesen 2013. - Marko ima oko 3 god.
- mleko

Zima 2013. - Marko ima oko 3 god i 1-2 meseca
- viršle, paštete, salame, džemovi / marmelade (konzervans), margarin, kupovni sokovi, keksovi, čokolade (dakle: aditivi)

Leto 2014. - Marko ima oko 3 god i 9 meseci
- jagode, maline, kupine (mogle bi se prebaciti za leto 2012, ako ne, onda leto 2013. preskačemo jer bismo se tada igrali sa mlečnim proizvodima na koje je potvrđena alergija, a onda se nećemo kockati da ovi česti alergeni prave zabunu)
- med
- sladoled

Jesam sve pokrila? Jel neko vidi neki propust?

< Poruku je uredio Tash -- 25.2.2012 21:58:31 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1391
25.2.2012 22:09:33   
Anoniman
Macaki! user posted image

pa onda mozes da krenes da mu dajes polako i ostale mlecne proizvode, pavlaku, kisleo mleko, sireve... user posted image ja ne znam kako to ide, da li se to sve posebno uvodi?

Navodno su svi mlečni proizvodi ista grupa alergena, sem surutke. No, ako sam dobro razumela, ne sadrže isti postotak kazeina, tako da bih je sve kao novu namirnicu.

sta kaze dr za plan, jesi li joj pokazala?

Ne, nosiću ga u utorak kada budemo išli na vakcinu.

sta to konkretno znaci da paskanat i breze daju kombinovanu r-ju? u vreme kada cveta breza takve namirnice se ne uvode ili? kada cveta breza, zar nije rano jos za bilo kakva cvetanja? ne razumem. ..kako da pratimo i sta? bas sam duduk user posted image

Nisi duduk. user posted image Moja dr kaže da dok cveta breza treba izbegavati jabuku, šargarepu, krompir, celer, peršun, višnje. Može se desiti da dete nije alergično ni na cvetanje breze niti na navedene namirnice posebno, ali da daju ukrštenu reakciju dok cveta breza. Kad cveta breza možeš pratiti na nspolen.com.

posto smo napredovali samo 500gr, a to se do sad nije desilo, dr pita jede li ona nesto.. j
A tvoja dr smatra da tvoje dete treba da napreduje preko 1kg mesečno do punih godinu dana!? Što je dete starije, napreduje sve manje, i to je normalno.

sto se tice uvrtanja kose...

Nemoj da se ljutiš, ali to je kao kada mame pitaju dr da li treba da brane deci kojoj rastu zubi da sve trpaju u usta. Ne znam kako bi to zabranile. Malko ti je bzvz pitanje, i odgovor je u skladu sa pitanjem, ja recimo nikada ne bih takvo nešto pitala dr.

dr je rekla da mozemo da probamo vec sada da joj damo jogurt, kiselo mleko, pavlaku.. mada bih ja sa tim jos malo sacekala. bas jos 2 nedelje.

Ne znam. Nisam pametna. Probaj, ako reaguje, ukine. Jesi ti rekla dr da je reagovala na e pahuljice i da sumnjaš da reaguje na ad mleko (tj na kravlje)?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1392
25.2.2012 22:32:18   
Anoniman
Yula, Macaki, gde ste da komentarišete moj plan? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1393
25.2.2012 23:08:58   
Yula

Yula, Macaki, gde ste da komentarišete moj plan? user posted image

Dete mi zaspa tek pre 10 minuta! Ne znam sta mu bi veceras.

Ovako, tash, mislim da je tvoj plan dobar i vise nego oprezan, sto je dobro, mada videces sta ce ti i dr reci za koji dan, a i kako ce se situacija kod Mareta razvijati u narednom periodu. Dobro je imati neki plan, ja sam uvek za tu varijatnu, nekako coveku bude lakse kada ima plan, jer ako nesto iskrsne, ne daj Boze, uvek se lako napravi plan B. Nekako sam ubedjena da ce Marko sve to mnogo ranije poceti da jede bez problema. To ne kazem da bih ti ulivala laznu nadu, vec zato sto nekako osecam da je on ojacao i da mu vec sada mnoge te stvari ne bi pravile problem, samo je pitanje koje bi? Mislim da ce vec u toku ovog leta pokazati veliki pomak po pitanju alergija, ali dobro, videcemo.

Jeste li u skorije vreme radili PRIC test na neki alergen, cisto da vidite da li se reakcija smanjila? Ako niste, sta mislis da to odradite? Ono, ne treba zuriti, ako je on jos uvek mali i nije svestan svega, ali neke bezazlene namirnice mislim da bi komotno mogla i ranije da mu uvedes. Opet, kazem, videces sta ce ti reci dr, ona sigurno zna najbolje, ipak prati dugo tvoje dete, a i strucnjak je.

Na sta on bese ima dokazanu alergiju, pored kazeina i pirinca? ( Sladoleda, jagoda i torti se mani bar jos neko vreme, sa tim nemoj zuriti! )

< Poruku je uredio Yula -- 25.2.2012 23:11:45 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1394
25.2.2012 23:18:23   
New Mom
Pokrila si sve, koliko mi se čini.user posted image
naravno, dr mora dati poslednji glas.
Ja se iskreno nadam da će napredovati i brže. Ipak je on koliko mi se čini jak, i kontam da će vremenom sve lakše prevlađivati.user posted image

Meni je brat bio takav, ali tokom treće godine sve se stišalo, a od puberteta nema nijednu alergiju.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1395
25.2.2012 23:18:24   
Anoniman
Mi nismo ni radili PRIC test, jer je on pio antihistaminik, a ako ga pije, PRIC ne pokazuje merodavno. Dok je antihistaminicima, može samo specifični IgE iz krvi, pa smo to i radili. Pozitivan je bio samo na kazein, i to u najminimalnijem smislu, stepen 1 (od mogućih 5 ako se ne varam), te je dermatolog htela da me skine sa elim. dijete, ali se onda alergolog (naša sadašnja dr) umešala u priču sva sreća! Na pirinač nema dokazano alergotestom.

Ovaj plan, on je... "probamo pa ako ide..." sve što ne ide, stajemo, pomeramo, odlažemo... doskočiću ja svemu tome kao što sam pirinač dočekala, dočeću i ostalo.
Odmah ću da ti kažem, dr će da odlepi na: mahunarke, bananu, svežu jabuku i krušku, jaje i piletinu. A ja iskreno osećam da on to može jesti. Pa nisam luda da sebi na silu boga pravim magareću uslugu. Ne volim ja danima da spavam na stolici u bolnici. Jednostavno osećam da je spreman.

< Poruku je uredio Tash -- 25.2.2012 23:20:39 >

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1396
25.2.2012 23:20:08   
Anoniman
U principu, i ovaj plan je do 3će godine. Posle 3će ostaje još samo aditivi, i jagode, maline, kupine, koje nemam gde drugde da udenem sem u ovo leto, ili ono tamo 2014, jer ne bih to baš da mešam sa dokazanom alergijom.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1397
25.2.2012 23:20:14   
New Mom

Jednostavno osećam da je spreman.

To je jako bitno.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1398
25.2.2012 23:22:28   
Yula
Macaki, sacekaj jos te dve nedelje da beba napuni 7 meseci i polako joj daj jogurtic, kao sto sam i ja radila, samo, moras biti jos malo opreznija, jer je ona na nesto, a sumnja se n amleko, reagovala kontaktnom alergijom! Znaci, da samna tvom mestu, ja bih joj prvi dan namazala malo jogurta neposredno oko ustasaca. Ako reakcija izostane, sutradan bih joj dala malo da lizne, jedan maleni zalogajcic. naredni dan, jednu bebecu kasikicu, i tako povecavati, da bi joj 4-5 dan dala ceo mali jogurtic. To je znaci, otprilike onako kako sam ja to radila, po savetu doktora, savetima ostalih mama koje su imale istih problema i po licnom nahodjenju.

I ja sam vise nego iznenadjena time sto tvoja doktorka smatra da je 500 gr za mesec dana u tom uzrastu malo! Mislim, neverovatno. A koliko bi to beba trebala da dodaje? Koliko sma upucena, bebe vec od 4. meseca dodaju u proseku mnogo manje nego ranije, a vec od 6. da ne govorim. 500gr je, rekla bih, sasvim pristojna gramaza, a posto tvoja beba skoro nista od cvrste hrane ne jede ( to sto pojede, po tvojoj bar prici, je skoro pa zanemarljivo ) ona FENOMENALNO nampreduje! Iskrena da budem, ja sam se izneadila kada sam procitala da je dobila 500 gr!

Takodje, mislim da apsolutno nemas razloga za sekiraciju, cim tako dobro napreduje, znaci da nije gladna i da joj je tvoje mleko jos uvek dovoljno. Verujem da ce, u slucaju da ogadni samo od tvog mleka, rado prihvatiti kasice. U medjuvremenu, ti se dovijaj pravi razne kombinacije sa povrcem i vocem, dok ne dobijes kombinaciju koja njoj odgovara! Moj drugarica ima isti problem sa svojom bebom, doduse, maleni je mladji malo od tvoje cere ( za dva-tri dana puni 6 meseci ) i isto malo jede, ali je kao princes krofna! Pravi mali bumbarcic!

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1399
25.2.2012 23:22:50   
Anoniman
I aditive bih možda probala pre, ali ne želim pre mleka, jer sam čitala da kazein (kao pojačivač ukusa) trpaju u sve: viršle, paštete... ma sve.

Yula, kako jogurt?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here