|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
21.2.2012 22:41:32   
Anoniman
yula, nismo ni radili analizu krvi, tako da pojma nemam... ona je do sada pokazala samo r-ju na pirincane cerealije koje su sa ad mlekom. davala sam joj kuvani obican beli pirinac nije reagovala, jede sada pirincane pahuljice bez mleka i sve je ok. reakcije je bila ili na ad mleko ili na nesto drugo u tim pahuljicama (mada je probala od dva proizvodjaca i isto je bilo). brinem se samo da to ne znaci da je alergicna i na kravlje mleko... ali otom potom.
sad se nesto mislim da nije ovo crvenilo od junetine.. ona uvek ima tu i tamo po neku tackicu koja se pojavi pa nestane, ali ja veruj mi vise nema ni zivaca da je svlacim i zagledam svaki cas.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1351
22.2.2012 9:12:06   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Macaki

danas mi mama rece da je cula da ljudi koji uvrcu tako kosu se navodno plase zivota. user posted image

Ma daaaaaaaaj, čega može beba od par meseci da se boji? user posted image

Macaki, ja sam juče baš razmišljala o tome dal je Marku toplo, zašto se budi noću. Shvatila sam da se vrti dok se ne otkrije, i onda se smiri. Kod nas noću pada temp ispod 20 stepeni, više ne znam tačno koliko bude jer sam izbacila baby alarm koji je merio, i Luku recimo stavim u jorgan džak i pokrijem ga Dormeo ćebetom, i on se ne buni, ne znaoji. Dok je bilo ovo jako hladno prošle nedelje, Marka sam pokrivala nekim ćebencetom i preko jorganom, i nije se bunio. Ali evo već par noći sam izbacila ćebence jer sam skontala da se sav zajapuri, i pokrivam ga samo jorganom, i sinoć se i pod njim zajapurio. Stavim ga samo u tanji jorgan džak, i onda mu je ok, ali onda ne može da mlati nogama kako je navikao dok spava pa se onda zbog toga budi. Te sam sinoć ubacila neku malo tanju ćebad da operem, nismo ih koristili od jesenas, pa da probamo tako. Jednostavno, dete ne voli topli. A sve sam razmišljala, mislim da sam ih ja tako navikla. Luku sam utopljavala kao bebca, Marka nisam toliko.

Palenta, šljiva, brokoli, piletina. Ja bih tim redosledom. Onda možeš palentu mešati sa voćem, a možeš i na slano da je praviš, pa mešaš sa povrćem, a možeš i čistu da daješ. Pljivu bih dala zbog stolice, a i dobro se meša sa palentom, i ako se ne varam uveli ste pirinčane cerealije, pa možeš i sa tim. Onda bih brokoli, da povećam spektar povrća, jer jedno meso već imate, ne gori vam pod nogama, pa na kraju i piletinu, da napraviš raznovrsnot u mesu. user posted image

E sada, ako ti bebac sve to bude dobro podnosila, ja bih isprobala dal dete reaguje na mleko. Ne mislim da joj daš da pije kravlje mleko, ali ako sam dobro čitala (PROVERI OBAVEZNO, BAŠ NISAM U TOKU SAM TIM), pavlaka ide od 6m. Zašto da detetu ne daješ mlečno ako nema alergiju. user posted image

Macaki, ovo na oku meni izgleda kao da su malo ispucali kapilari od trljanja oka, samo je pitanje zašto je češala, bezveze ili zbog ekcema.
Ekcem je suva, crvena koža. Uglavnom rapava (zbog suvoće. Sada sam tražila jednu sliku da ti pokažem, ali nemam je na poslu u kompu. Mislim da to nije ekcem, ovako na slici ne izgleda suvo, jel tako?

IZVORNA PORUKA: Yula

Tash, jesi li dobila fotku na fb? Ako jesi, kada nadjes vremena iseci je, uvelicaj ona j deo gde je plikcic i objavi molim te, bas me zanima jel imao ko jos to.

Jesam mico, ali sa posla to ne mogu da uradim, a sinoć nisam sela za komp, bila sam užasno nervozna, iznervirala sam se na poslu nešto, i zaspala sam brzinom svetlosti. Večeras ću, ako stignem.
Držim fige za jogurtić! user posted image

Marku se pojavljuje ekcem. user posted image Konstantno se javlja na obe podlaktice, na oba ramena, na desnoj lopatici i levom najdonjem rebru. Pričam o malim, veoma malim ekcemima, koja tačkica, ali tu su. Juče mu se pojavilo na stomaku, i na levoj nadlaktici. Baš sam tužna, jer, treba sledeće nedelje da primimo vakcinu, i kud baš sada da se pojavi!? user posted image danas idemo da vadimo krv, dr je tražila celu KS (samo da eozonofili budu ok, jer inače vraćamo jelovnik na januar, a ja ne znam kako ću mu obajsniti da nema hleba, slanine, paštete, pite i sl! user posted image ) i tražila je CRP da bude sigurna da je zdrav.

Juče je imao jednu tečniju stolicu, tečniju u smislu da on kaki inače baš čvrsto, a dadilja kaže da je ovo juče bilo mnogo tečnije od toga. Može li to biti od pite sa krompirom?

< Poruku je uredio Tash -- 22.2.2012 9:15:18 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1352
22.2.2012 10:01:42   
Yula
Jao, nisam imala kad sve da procitam, kasnije cu, smao Tash da ti kazem da pokusas bez pirinca nekoliko dana! Mislim da nije nista drugo u pitanju.

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1353
22.2.2012 10:07:11   
Anoniman
Već danima ne jede pirinač. U subotu je jeo poslednji put.

Pitala je Zille koliko nam traje limenka hrane. 6 dana nam je traja limenka, + u sedmom danu jutarnji obrok. user posted image Do nedavno nam je trajala 3 dana.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1354
22.2.2012 16:29:52   
Anoniman
tash, puuuno ti hvala na iscpnom odgovoru! user posted image

sto se tice ovoga na oku, skoro da ga nema.. ali zato ovo na bradi ima jos uvek. u poslednje vreme joj se cesto desava da posle glodjanja necega bude crvena oko usta. ali obicno se povuce brzo. ovo ima vec neko vreme, ne znam tacno, ali danima... u petak idemo na kontrolu, ako se ne povuce do tada pitacu dr...
sto se rasporeda uvodjenja namirnica tice, dopada mi se. i sama sam tako nekako planirala. nije mi piletina sad prioritet jer vec jede junetinu (ako je zbog krvne slike). samo ne znam da li je ok da joj stakoga dana dajem meso ili da preskacem neki dan?
mi smo danas uveli jabuku. jutros sam joj je dala pomesanu sa pahuljicama. ja sam planirala da joj dajem ujutru ili samo vocnu kasicu ili palentu sa vocem, a da pirincane pahuljice prebacim za veceru. jel to ok? za rucak povrce ili povrce+meso.
sto se tice mlecnih proizvoda, ja mislim da se prvo daje jogurt.. ali i meni je kao i yuli malo frka. mozda sledece nedelje probamo, pitacu dr u petak sta misli.

jel mare do sada nije imao ekcem, to je novo? nisam bas u toku, znam da si pisala da ga ti imas i luka, ako sam dobro zapamtila.. koliko je gadna stvar taj ekcem? sem sto se tretira kortiko... da li je potpuno izlecivo? moze li da se isprovocira nekako, da nastane?
sto se stolice tice, moje dete sad kaki u proseku 3x dnevno i tecno, kasasto, kao kada je samo sisala. da li je to ok? mozda je onaj zatvor na pocetku bio samo r-ja na uvodjenje cvrste hrane. ne bih rekla da ima proliv, imala bi valjda puno tecnih stolica u toku dana...

yula, kako ste prosli sa jogurtom, jesi li ga dala?

< Poruku je uredio Macaki -- 22.2.2012 16:30:57 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1355
22.2.2012 17:47:15   
Anoniman
zaboravih da vam nesto ispricam..
usla sam dana su lokalni maxi i prodjoh pored rafa gde stoje kasice za bebe, pa sam bacila pogled..
juvitanina kasica povrce sa junetinom ima u sebi: junetinu, crni luk, mrkvu i paradajz. user posted image kasica sa teletinom ima: integralni pirinac, crni luk, pecurke user posted image i teletinu. nije mi jasno kako beba moze jesti pecurke? user posted image

za ostale mesne nisam ni gledala, jer nista od mesa vise i nismo uveli, ali evo sad videh na sajtu sa ona sa curetinom ima npr. kukuruz secerac..
one u velikim bocica, na njima pise juvitana junior imaju potpuno drugaciji sastav. npr. bastensko povrce sa junetinom ima krompir, sargarepu, brokoli i junetinu...

inace, kad vec pricamo o junetini i teletini... ako sam ja uvela bebi mladu junetinu, da li to znaci da ne bi smela ove kasice sa teletinom tj. da li teletinu (ako je nadjem) moram da uvedem posebno, kao novu namirnicu, dajuci je tri dana??

< Poruku je uredio Macaki -- 22.2.2012 17:50:26 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1356
22.2.2012 21:35:00   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Tash

danas mi mama rece da je cula da ljudi koji uvrcu tako kosu se navodno plase zivota. user posted image

bojim se samo da nije neka opsesivno-kompulsivna radnja user posted image
user posted image

dosli nam veceras prijatelji...
majka dvije dete od 3 i 1,5 god umalo nije pala u nesvest kada je cula da jos ne jedemo mlecne proizvode. a kada sam joj nabrojala sta smo do sada uveli od namirnica pocela je sa se krsti. kaze sa 4 meseca je pocela da deci uvodi hranu, a sa 6 su vec jeli pasulj, kupus, grasak, sve... kaze mladju devojcicu je odgajila na medu. user posted image majka joj je umrla 40 dana nakon porodjaja, njoj se mleko smanjilo, provodila svaki dan po 2,3 sata na groblju, a dete nije htelo ni njeno mleko ni ad na flasicu. onda bi ona sipala kasiku meda, razmutila je sa 100 ml vode i tako bi njoj to dali dok je majka odsutna (to je htela da pije na flasicu). davala zena med detetu bukvalno od prvog dana!!! user posted image
onda sam je namerno pitala za gluten i kravlje mleko.. kaze starijem detetu nije davala gluten do 9 meseci, ali kaze zato kad dobijes drugo dete nista ne gledas, kaze: ja sam ovoj maloj dala sa tri meseca plazmu, sa drugim detetom nemas vremena ni za sta, nego samo daj da ne place. user posted image kravlje mleko.. kaze uopste ne piju, jer ga ne vole, piju jogurt. kaze stariji je hteo da pije cokoladno mleko, kravicu uvece pred spavanje do godinu dana i onda odjednom vise nije hteo, ne znam sta mu je bilo. inace poceo je sa 6 meseci da se uspavljuje iz cokokravicu. user posted image

ja sam u soku user posted image user posted image user posted image

inace, mladja devojcica ima godinu i po dana i 9 i po kila. skoro k'o moja ksenija u sest i po meseci.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1357
22.2.2012 22:36:04   
Yula

bojim se samo da nije neka opsesivno-kompulsivna radnja user posted image
user posted image

dosli nam veceras prijatelji...
majka dvije dete od 3 i 1,5 god umalo nije pala u nesvest kada je cula da jos ne jedemo mlecne proizvode. a kada sam joj nabrojala sta smo do sada uveli od namirnica pocela je sa se krsti. kaze sa 4 meseca je pocela da deci uvodi hranu, a sa 6 su vec jeli pasulj, kupus, grasak, sve... kaze mladju devojcicu je odgajila na medu. user posted image majka joj je umrla 40 dana nakon porodjaja, njoj se mleko smanjilo, provodila svaki dan po 2,3 sata na groblju, a dete nije htelo ni njeno mleko ni ad na flasicu. onda bi ona sipala kasiku meda, razmutila je sa 100 ml vode i tako bi njoj to dali dok je majka odsutna (to je htela da pije na flasicu). davala zena med detetu bukvalno od prvog dana!!! user posted image
onda sam je namerno pitala za gluten i kravlje mleko.. kaze starijem detetu nije davala gluten do 9 meseci, ali kaze zato kad dobijes drugo dete nista ne gledas, kaze: ja sam ovoj maloj dala sa tri meseca plazmu, sa drugim detetom nemas vremena ni za sta, nego samo daj da ne place. user posted image kravlje mleko.. kaze uopste ne piju, jer ga ne vole, piju jogurt. kaze stariji je hteo da pije cokoladno mleko, kravicu uvece pred spavanje do godinu dana i onda odjednom vise nije hteo, ne znam sta mu je bilo. inace poceo je sa 6 meseci da se uspavljuje iz cokokravicu. user posted image

ja sam u soku user posted image user posted image user posted image

inace, mladja devojcica ima godinu i po dana i 9 i po kila. skoro k'o moja ksenija u sest i po meseci.

Mislim da ovo daje odgovor na sva pitanja. Ostalo ne bih komentarisala, neka radi kako ko hoce. I da mi dete nije sklono alergijama, strogo bih vodila racuna sta mu dajem da jede u prvih godinu-dve dana, pa to mi je, majku mu, prakticno jedini i najvazniji zadatak, da detetu obezbedim dobru polaznu osnovu za zdrav zivot!

Sto se tice malene i frckanja pramiclka kosice, pa to je tako slatko! Bebe u tom uzrastu sve istrazuju, onaje napipala kosicu i prija joj da je vrtlja, pogotovu sto joj je uvek tu, na dodir ruke. Opusteno, sigurna sam 1000% da nemas ni malo razloga za ikakvu zabrinutost.

Znojenje-hm, nemam iskustva sa tim, moja beba se vrlo malo znoji, zapravo, umereno. Trudim se da ga ne pretopljavam, mada, ipak mislim da ga malo toplije oblacim nego sto bi valjalo, jer ako ga naviknes kada je malo da bude zatrontano, kao sto su mene moji navikli, ceo zivot ce biti zimogrozljivo, ka sto sam ja. Npr. Laki kada ide da spva, ima na sebi bodic dugih rukava i plisanu pidzamicu, spava u vrecici. Kada spava kod nas, sve to isto, samo umesto vrecice je nas jorgan, ali zato smanjim bas grejanje u sobi. Jesi li istrazivala sta na netu o tome? Jel malena bucka, ako jeste, mislim da se male krofnice vise znoje nego ostale bebe.
Za meso, ne bih znala sta da ti kazem, ja Lakiju dajem, pa skoro svaki dan, retko kada preskocim, citala sam da je meso veoma vazno za razvoj intelekta kod beba, i uopste za psihomotorni razvoj, odnosno proteini iz mesa.

P.S. Drago mi je daj os neko pravi slovne greske, a ne samo ja!!! user posted image user posted image user posted image
Ja iskucam tekst, letimicno bacim pogled i odmah tresnem po enteru. Kada posle procitam sta sam napisala user posted image user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1358
22.2.2012 22:37:01   
Anoniman
Macaki!
Ok ti je plan, samo ćeš videti dal će joj biti dovoljno čisto voće kao obrok. Luki je bilo dovoljno, ali Marku nikada.
Ekcem... ma Luka ga je sada imao prvi put u životu (ako ignorišemo one 2 nedelje kad je bio bebac. A Marko je hospitalizovan zbof ekcema po celom telu. Ume da bude gadno (kao kod nas što je bilo), ume da bude pod kontrolom (kao što je sada kod nas). Ovo što on sada ima je NIŠTA, ne znam zašto uopšte očajavam, ali uhvati me neka tuga kada vidim. Evo ti KLIK

inace, kad vec pricamo o junetini i teletini... ako sam ja uvela bebi mladu junetinu, da li to znaci da ne bi smela ove kasice sa teletinom tj. da li teletinu (ako je nadjem) moram da uvedem posebno, kao novu namirnicu, dajuci je tri dana??

Ne znam.

I Luka je sa godinu izbacio mleko, i vratio ga sa oko 2. user posted image I sve što ti je žena rekla je istina. Da ovo moje nije alergično, jelo bi pasulj već odavno, ali šta ćeš, ne da Bog sve. Ne sećam se kad sam Luki dala neskvik, nešto se ne sećam da sam mu davala na flašicu, znači, imao je preko godinu dana sigurno, i jače, jer je kasno naučio da pije na šolju. A to što ima 9kg mala, to nema veze. Moj Luka je sa godinu imao 8,5kg, ne znam dal je dogurao do 10kg sa 2god. user posted image Neka deca su prosto takva.

Inače, mi smo vadili krv! DOBRI SU NAM REZULTATI EOZONOFILA! Pali su još! Sada su 1,2%, na poslednjoj kontroli (14.11) su bili 2,3%. Ref vrednosti su od 0,8-4,7%. user posted image
I trombocite sam pogledaa, da bi one modrice bile povezane sa trombocitima, oni treba da su ispod donje granice, a oni su malo povišeni, gornja granica je 400, njemu su 450, tako da je i to ok.
HGB mu je 110, donja granica 105.
Rekla bih da je sve ok! user posted image user posted image user posted image

Yula, poslala sam ti slike na FB, pa ti postavi koju želiš. user posted image

ŽENE VOLIM VAS PUNO, MNOGO MI GODITE KAO SAGOVORNICI! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1359
22.2.2012 22:50:58   
Yula
Ovak, mi jutros probali jogurt, ne znam jesam li vec pisala, nemam kad sada da se vracam da citam. Namazala sam mu ustasca i dala jedan zalogajcic, maleni, pa onda posle minut-dva jos jedan jer mu se bas dopalo! Bilo kakva reakcija IZOSTALA! Videcemo kako ce se stvari dalje odvijati. Sutra i preksutra ce opet dobiti po jedan zalogajcic, pa cu pauzirati nedelju dana, pa cu onda krenuti da mu polako uvodim kao i sve ostale namirnice.
Nego, uzela ja i pojela ostatak jogurtica. Iznenadila sam se da je ladno sladak! Oni ga slade! Sta da radim, to je jedini koji sam nasla obican, zove se kao moj prvi jogurt, tako nekako, Danone je proizvodjac.

Spominjala sam vam da je mom L. pre neki dan izaslo par sitnih crvenih tackica oko ustasca, zapravo, dve-tri sa leve strane ustasca, i dve tri mikro, jedva vidljive na bradi. Ove na bradi nestanu, pa se vrate, ali ova pored, prema obrascicu je tu stalno, i svaki dan se pomalo pojacava. Mislim da nije alergijski, ne lici ni na sta sto je bilo ranije. Kao da je neka bubuljica. Ja mislila da je od kupovnih kasica od jabuka, ali nije, evo vec dva dana kako mu ja spremam jabuk ei ovo se malo pojacalo, umesto da se smanji. Ajde, izbacicu na nekoliko daan onaj kupuscic, ali ne verujem da je od njega, pa nekih 98%. Ali, ajde, sta me kosta da ga malo izbacim iz ishrane. Sacekacu i sa ovim kasicama u teglicama od jabuke, pa kada prodje ovaj test sa mlekom, ja cu mu vratiti da pojed eovo sto smo kupili. Inace, kruske jos uvek nisam vratila na meni, ali i njih cu ubrzo.

Danas sam pauzirala sa mesom, preskocim tako jedan u 10-15 dana i malac je tako brzo ogladneo, meso ih dobro zasiti. I da, zamsilite, pricala sam ranije da mi se cini da mojoj bebi izgleda nicu i donje trojke i bila sam u pravu, pojavile mu se one crtice na desnima na mestima gde ce zubici izbiti. Meni se jutros ucinilo da je vec krenuo zub, ali mi on nije dozvolio da pipkam, boli ga valjda, mada je super raspolozen, ali balavi opet strasno i stalno gricka nesto na toj strani. Jaoj,, sto ce biti smesam kada mu izniknu user posted image

Zaboravih reci da sam uspela da zakazem kod pedijatrice za petak, preksutra, nije imao slobodan termin 27-27. kako sam planirala, a posle od 1. ide na odmor 15 dana! Kuku, sta cu ako se bebi manifestuje alergija?! Moracu da razmislim st ai kako tada i kod kog dr-a, jer mi ne pada na pamet da se simptomi u tom slucaju povuku, pa da se posle opet ganjam sa doktorima za recept za mleko. Ali, ako Bog da, simptoma alergije nece ni biti, jer ni alergije vise biti nece! user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1360
22.2.2012 22:58:18   
Anoniman
Trojke? Pobogu, kakva su nam ovo naopaka deca? Marku je prvo izbila gornja jedinica, Zille je isto pisala nešto čudno za redosled izbijanja, sada ti... Macaki, kako vi stojite sa zubima? user posted image

Yula, ja sam 99% sigurna da reakcije na mleko neće biti! user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1361
22.2.2012 23:02:19   
Yula
E, Tash, hvala ti puno, sada cu da pogledam.
Bravo za Eoz.... kako se vec to zove! To je stvarno odlican uspeh vas dvoje! Vidis da sve ide kako treba. Znaci li sada to da vakcinacija ostaje za kada je i zakzana?

P.S. Ne slazem se sa tobom oko brzanja sa ishranom kod dece koja ne odreaguju alergijom na hranu, jer nije samo alergija pokazatelj da bebi nesto ne odgovara. Jeste da su neka deca sitnija a nekaekrupnija, jeste da su roditelji raije decu hranili kako su stizali, doduse ne svi, ali velika vecina, ali ja sam za to da se vodi racuna jer posledicu sustignu decu kada porastu, ako ne odmah. Sta ce maloj bebi pasulj, ili med, ili keks u isharni, ili pak cokoladno mleko? Koji ce to?

Eto, ja sada udari minus na sagovornicko prijanje, ali ne zameri pls. user posted image user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1362
22.2.2012 23:03:56   
Yula

Trojke? Pobogu, kakva su nam ovo naopaka deca? Marku je prvo izbila gornja jedinica, Zille je isto pisala nešto čudno za redosled izbijanja, sada ti... Macaki, kako vi stojite sa zubima? user posted image

Yula, ja sam 99% sigurna da reakcije na mleko neće biti! user posted image

Iz tvojih usta u Bozje usi! hehehe A deca nam jesu posebna! Mi smo to kod nase beb primetili cim se rodio, ali da ne davim sada, nije tema, mozda jednom prilikom vam ispricam.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1363
22.2.2012 23:12:16   
Anoniman

Eto, ja sada udari minus na sagovornicko prijanje, ali ne zameri pls. user posted image user posted image

Neeeeeeeeee, zato mi i prijate, imate svoje mišljenje, svoj stav, i što je najbolje, iznosite ga. Niste neki dupelizi, te ne volem. user posted image

Znaš, ono što sam pre koji dan napisala da mi je žao što i Luku nisam ovako hranila...
Gledam Marka, gledam Luku, i ne mogu da se otrgnem misli da bi i Luka bio krupniji da sam ga duže dojila, da sam samo izdržala da zalečim ragade, da mu nisam davala kupovne kašice... da... ma milion "da"-ova... A onda gledam slike, i realno, Luka ne izgleda mnogo sitnije od Marka (isti uzrast). Marko je usporio sa napredovanjem, sa godinu je imao 10kg golišav, sada sam ga merila zimski občenog (čak je i cipele imao user posted image ), 11,6kg. Dakle, vrlo je moguće da nema ni 11kg, koliko se sećam, čista pelena i bodić su oko 200-300gr, a njemu čak ni pelena nije bila suva. Vide mu se rebra, i mislim da će Marko na kraju ispasti žgolja baš kao i Luka, samo da nauči zaista da trči i skače. Razlog za med ne vidim pre prvog rođ, kao ni razlog za neskvik, ali pasulj... user posted image Za keks znam da mame trpaju da bebe budu sitije, Luka nikada nije hteo keks. Pljunuo bi ga odmah, ili pak bio na putu da povraća od njega, kao i od Čokolina, ili bilo koje druge instant kašice sem standardnog (bezukusnog) Baby Kinga.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1364
22.2.2012 23:17:00   
Anoniman
Sada odoh u krevet da čitam Lako je prestati pušiti od Alana Car-a, u nadi da će mi pomoći da se rešim ove grozote. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1365
22.2.2012 23:21:11   
Yula
I ja moram da palim, pisem vam sutra, mm ce me izbaciti iz iz kreveta i iz spavace sobe! user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1366
22.2.2012 23:28:27   
Anoniman
Ringeraja je pretnja za moj brak!

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1367
22.2.2012 23:45:51   
Anoniman
kasno marko na kosovo stize. ja dok sam stigla da se ukljucim, zurka je izgleda gotova. user posted image

P.S. Drago mi je daj os neko pravi slovne greske, a ne samo ja!!!

jel ti to zbog onoga "majka dvije dete"? user posted image

bravo za jogurtic!!! jeeeeeee user posted image jao sada kad laki pocne svakoga dana da lizucka jogurt, mmmm user posted image nemoj unapred da razmisljas da ce reakcije biti. reci dr kada budete isli, cisto da bude upoznata. mozes li da je pozoves telefonom ako zatreba?
i mi u petak idemo na kontrolu...pitacu tada i za crvenilo na bradi, i za ovo sto radi sa kosom i za znojenje...inace, moja beba je dunda prava, sva je kao krofna. jos je sad dosta aktivna, mozda je sve to zbog toga. mada se i ujutru budi znojava, ali verovatno joj je od nas vruce. ne znam, pitacu dr, pa sta ona kaze...

da li tvoj bebac glodje nesto sada kada mu izbijaju zubi? pitam zato sto moja K stalno gura svasta u usta, i posle toga joj je obavezno crveno sve oko usta. posle prodjhe, nekada ostane neka tacka, pa se tek kasnije povuce.. jedino ovo na bradi sto se nikako ne povlaci. a imala je i bas takve tackice kakave ti opusujes, postavljala sam i slike. ja sam ubedjena da je to od balavljenja (vlage).

Macaki, kako vi stojite sa zubima? user posted image

nikako. user posted image mi smo jos uvek bezubi. user posted image

tash, sto se ekcema tice.. da li je on izleciv ili je uvek tu u organizmu pa se pod odredjenim uslovima aktivira? da li alergija ima neke veze sa njim sem sto su oba imuno oboljenja? moze li se nekako aktivirati ekcem, kako se javlja uopste?

sto se hranjenja dece tice, moja mama i tetka pocese pricu pre neki dan kako su hranile decu po uputstvu starog dr hadzica (koji je inace meni spasao zivot kada sam sa 4 meseca zavrsila u bolnici sa krvavim prolivom jer sam dobila bakteriju klebsielu od breskve/ili od goluba-jos uvek se ne zna).
kaze tetka sa 3,5 meseca brat pio 200 ml plazma keksa i mleka.. sa 6 meseci mu dali musaku da jede svojim prsticima, jer je zaboga dete bilo bolesno, a hteo je da jede isto sto i oni, pa kako da mu zabrani? i opet prica kako su deca nekada sa 6 meseci sve jela, krompir paprikas sa sve zaprskom isl.. ali ajde nije to tema ovde.. da ne idem mnogo u off
baba kaze da se deci nekada davala zasecerena kamilica posle podoja. znaci zene doji onoliko koliko ima mleka, pa onda to da, koliko beba popije znaci toliko joj je mleka falilo.. a taj secer je verovatno drzi neko vreme. upravo je to i ova zena radila, ali sa medom???

Sada odoh u krevet da čitam Lako je prestati pušiti od Alana Car-a, u nadi da će mi pomoći da se rešim ove grozote. user posted image

tu knjigu spremam za mamu. auh, kako ti izgleda, moze li da deluje?

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1368
22.2.2012 23:53:23   
Anoniman

I ja moram da palim, pisem vam sutra, mm ce me izbaciti iz iz kreveta i iz spavace sobe! user posted image

Ringeraja je pretnja za moj brak!

user posted image user posted image user posted image

da li vama ovo

user posted image

lici na ovo???

user posted image

samo sto nasa beba spava prekoputa, na trosedu. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1369
23.2.2012 8:46:13   
Anoniman

tash, sto se ekcema tice.. da li je on izleciv ili je uvek tu u organizmu pa se pod odredjenim uslovima aktivira? da li alergija ima neke veze sa njim sem sto su oba imuno oboljenja? moze li se nekako aktivirati ekcem, kako se javlja uopste?

Ekcem uglavnom prođe, u onom najgorem obliku. Ima 3 imunološka odgovora organizma, sa godinu sa 3 i sa 7. U jednom od tih momenata prođe ono najgore stanje, ali eto, recimo, ja sam ga imala kao beba, i onda ništa sve do godinu i po nakon porođaja sa Lukom (26-27god), kada se pojavio na prstu na ruci, i od onda kuburim sa njim.
Može da se aktivira, na hladno, na pad imuniteta, izazvano nekim alergenom... ustvari se ne zna, zato se i zove atopijski dermatitis... atopijski znači da se ne zna uzrok.

Što se knjige tiče, znam dosta ljudi koji su prestali kad su je pročitali. Ja sam je pre par meseci pročitala do pola i onda stala, knjiga je lako čitljiva. Iskreno se nadam da može da pomogne. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1370
23.2.2012 16:19:59   
ishler
Macaki moja beka se dosta znoji pogotovo dok sisa,nama je toplo u kuci ali ja je presvlacim posle svakog podoja.
Nikada se nisam brinula zbog togauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1371
23.2.2012 20:24:16   
Yula

user posted image

samo sto nasa beba spava prekoputa, na trosedu. user posted image

Wooooow, kako se mi ovoga nismo pre setili!!!???? Pa ovo je fenomenalno! jel' ovo kdo vas macaki??? Mm i aj provodimo dosta slobodnog vremena uz komp, tu se informisemo o svemu, a nekada smo se tu i igrali user posted image Sada nam beba sluzi za igru, a komp najvise za ozbiljnije stvari. Obicno jedno bude za PC-em, adrugo na lap topu, ali s obzirom da nam se lap top raskantao, sada se maltene otimamo oko PC-a user posted image Moracu mm da pokazem ovu fotku, ionako planira ovih dana da kupi novi sto za racunar, taman bi mogao ovako nesto da ima u vidu, user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1372
23.2.2012 20:53:42   
Yula

Ekcem uglavnom prođe, u onom najgorem obliku. Ima 3 imunološka odgovora organizma, sa godinu sa 3 i sa 7. U jednom od tih momenata prođe ono najgore stanje, ali eto, recimo, ja sam ga imala kao beba, i onda ništa sve do godinu i po nakon porođaja sa Lukom (26-27god), kada se pojavio na prstu na ruci, i od onda kuburim sa njim.
Može da se aktivira, na hladno, na pad imuniteta, izazvano nekim alergenom... ustvari se ne zna, zato se i zove atopijski dermatitis... atopijski znači da se ne zna uzrok.

Što se knjige tiče, znam dosta ljudi koji su prestali kad su je pročitali. Ja sam je pre par meseci pročitala do pola i onda stala, knjiga je lako čitljiva. Iskreno se nadam da može da pomogne. user posted image

Ja bih to trebala da kupim za mm, ali sta vredi, trebalo bi i da je procita! Ali nije sto on ne voli da cita knjige, vec sto obozava da pusi i uopste nema zelju da ostavi cigarete. Ja moram da vam se pohvalim, prestala sam 2 meseca pred vantelesnu oplodnju i do dan danas nisam propusila. Takodje, strastven sam pusac bila, ali sam prestajala vec nekoliko puta i nisam pusila po par godina, pa onda pocnem iz cistog "besa", znaci ono kao, e bas bih mogla opet da churim, i tako pocnem...

Elem, da ne idem dalje u off ( mi urnisasmo ovako korisnu u sredjenu temu ) da vam kazem sta se kod nas desava;
Jutros smo ponovo pojeli dva zalogaja jogurta, reakcija izostala! Znaci, niti se pojavio ikakav osipic, ni na telu, ni na licu, niti urtika, niti crvenilo, NISTA! Nema proliva, nema krvi, cak nam ni kake nisu cesce i obilnije nego inace, bas naprotiv, i juce i danas kakio 2 puta, a najcesce kaki 3! Sve ovo me je po malo iznenadilo, postala sam bas veliki optimista po pitanju mlecnih proizvoda. Ako sve prodje dobro, uvodicu mu mlecne proizvode i to jogurt, pa posle pavlaku, krem sireve i tako to. Okurazicu se pa cu uvoditi vse vockica, da mu pravim vocne jogurtice. Ovde ima da se kupi aparat za pravljenje jogurta, nije nesto skup, onako, pristojan za nekih 50-ak evrica. Pa, mozda kupim, cisto da eto imam, mada, to bi mi verovatno zauzimalo mesto u vec maloj kuhinji ( kuhinja nikada dovoljno velika ).Allernove mi je ostalo jos 2 kutije. Znaci, taman da ih potrosim i onda sta cu, da kupim obicno adaptirano i pokusam sa njim? Uh, to me malo strah, sta vi mislite? Ovo sto imam trajace mi jos nekih 5 dana. Ili da kupimo jos jednu konzervu Allernove? Nama ce sutra biti 3. dan probanja jogurta, onda planiram da pauziram nedelju dana, mozda dan-dva manje, pa opet da mu dam jogurtic, ali da ga uvodim kao i svaku novu namirnicu, pa tek ako to prodje ok da mu dam adaptirano? Sta ti Tash mislis o tome? Ako tako budem radila trebace mi jos jedna bar kutija allernove. Kako bi ti radila, da si probala jogurt i nije bilo prva tri dana reakcije? Kada bi pokusala sa ad mlekom? I koje ad da kupim, ono hipoalergeno, ili obicno ad?

Moracu sva ova pitanja da postavim na temi o alergiji na pkm. Toliko pitana imam za zene koje su uvodile deci mlecno posle alergije, a nikako da se organizujem sa vremenom.
Sutra idemo kod pedijatrice, a imamo sastavnak u 9h, moracu ranije da legnem. Da, sutra treba da primi neku vakcinu, nemam pojma koju, ja to uopste nisam nesto pratila, to mi je bilo bas komplikovano da popamtim i ispratim.

Tash, sta se desava sa Maretovim ekcemom? Da nije to posledica toga sto je pre nekoliko dana bio prilicno bolestan+zima+toplo-hladno? Na sta ti sumnjas?

Sta li nam je sa Mirjanicom?

Macaki, jel i vi sutra idete kod pedijatra? I ja mislim da se apsolutno bezrazlozno brines. I da, moj Lazar od drugog meseca uzasno balavi, sve gura u usta i uopste, bebe tako istrazuju svet oko sebe. U ovom uzrastu u kom je moj Laki, on sve prvo opipa dobro rucicama i ond aobavezno oglodje! To im je prirodno. ranije je odmah prvo gurao u usta! user posted image Nisma doduse primecivala da mu se zacrveni oko usta, mozda ponekada, ako je bas agresivan, ali ona je ipak jedna mala damica i verujem da je neznija i prema tome lako joj se iziritira koza. Mislim, ne vidim sta bi drugo moglo biti ako se detetu zacrveni oko usta dok nesto glodje i posle toga prodje. jedino ako se to desava dok jede odredjenu hranu, i to uvek, to bi upucivalona alergijsku reakciju, ovako, mislim da je sve ok. Ali, ipak, vidi sa doktorkom.

Jao, imam jso jedno pitanje! Strasno, bas smaram, ali sta cu, uvek se set_im jos necega. Tash, posto je laletu spao ekcem, znaci potpuno, prvo mu se povuklo ono crvenilo sa prevoja, a ono na rucici mu je ostalo do pre neki dan, s tim sto je nekada bilo grublje, a nekada bas svetlo, evo ima nedelju dana kako je potpuno iscezlo! Da li i dalje da ga kupam Mustelom Stelatopiom, ili mogu sa obicnom Mustelom? Ja ga vec dva dana kupam sa obicnom i nisam primetila neko pogorsanje, ali ipak, to se retko desava preko noci, kzoa trpi, trpi pa bukne. Pa rekoh, ipak da pitam za svaki slucaj. Vec sam ranije pisala, ali da vas podset_im, mom detetu je buknuo ekcem mojom krivicom, jer sam mu u par kupanja pomesala vise kozmetickih preparata u toku kupanja ( jedan sampon i kupku, jedan sapun i neko sredstvo za dezinfekciju, kao protiv oipa, a moje dete nije imalo nikakav osip, osim malo alergijskog po licu, ali ja kao da se napravim pametna pa za svaki slucaj jer i moja drugarica to isto koristi! ). Mazala sam pantenolom, bila sam uporna i posle kraceg vremena se povuklo, hvala Bogu!

< Poruku je uredio Yula -- 23.2.2012 20:59:30 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1373
23.2.2012 20:55:28   
Yula
P.S. Mene ce da banuju sa ringeraje jer im opterecujem sajt predugackim postovima!!! user posted image

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1374
23.2.2012 22:23:43   
Yula
Tash, od kada mi mozemo da uvedemo paskanat i celer?

Ja cu uskoro, cim resimo ovo pitanje sa mlecnim proizvodima, da pokusam da uvedem articoke. Vec mi je sveki kupila par malih teglica, jesu doduse pomesane sa krompirom, ali sta da se radi.
Evo nekog mog planinga, bar za sada:

*articoke
*junetina ili teletina jos cu videti
*boranija
*plavi patlidzan
*mozda taj celer ili paskanat
*slatki krompir, to bi bilo bas super da uvedem, malo za promenu, da mi dete ne jede sve zeleno. A moracu kasije i jos neku vockicu da uvedem. Mnogo mi sada sporije ide uvodjenje hrane, ali bar sam sigurnija po pitanju alergija. Inace, moracu negde ovde da umetnem i gluten. Jos odavno htedoh da ga uvedem i nesto stadoh sa tim. Mozda on bude prvi sledci posle mleka? Mora li to da bude putem korice hleba, ili moze u vidu griza?

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Nedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Kako roditelji mogu da znaju da je njihova...
Pa, tako što vide da njihova beba odobrava ono što roditelji rade i/ili proizvode koje roditelji biraju za njih.

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here