Yula
|
I da, moram da se ispravim, dete mi je pocelo da sedi sa 6. meseci, ne sa 5, kako sam napisala u kopiranom postu, nesto sam se bila preracunala. Nama inace danas 5. dan kelerabe i da znate da mi je sada kada uvodim namirnice na 5 dana, mnogo lakse. Mislim da bi za 5 dana definitivno da se vidi neka razlika ako bebi smeta ta namirnica. Sutra krecemo sa malim kupuscicima, mislim Tash da je to taj tvoj prokelj, tako sam bar izgooglala On malo gorci, ne znam kako ce ga bebac prihvatiti. Mi ga cesto jedemo. Ne znam sta posle? Mm nije za plavi patlidzan jer njemu malo smeta, pa ga je strah da ne smeta i bebi. Mm izgleda ima problema sa vise namirnica, samo sto to nisu ozbiljnije rakcije i on tome nije pridavao znacaj, nije znao da je to alergijska reakcija, npr. od plavog patlidzana mu gornje nepce u ustima malo trni i naduje se, a od salate od kiselog kupusa mu malo otekne gornj ausna! Mozda je to zbog soli ili kiselosti, nemam pojma. Desavalo mu se u par navrata i to da ga jedna strana ledja pece, i to traje po nekoliko dana. Kao da ga koza pece. Nije isao kod dr-a. Ko zna koliko nas ima slabe alergijaske reakcije a i nema pojma da je to to. Mi jedemo sledece: -krompir -tikvice -karfiol -brokoli -blitvu -palentu ( kukuruzno zuto ) -projino brasno ( kukuruzno belo ) -jagnjetinu -zecetinu -jabuku -cveklu -bundevu -maslinovo ulje cedjeno na hladno -suncokretovo ulje cedjeno na hladno -kelerabu -krusku ( krusku smo izbacili na nekoliko dana, uskoro cu ponovo da je vratim i pratim reakciju, mada, s obzirom da smo nasli krivca za osip, mozda je vratim vec sutra ). Sledece dakle, prokelj. A sta posle??? Ja htela mladu boraniju, ali Tash rece negde da je valjda kikiriki iz roda mahunarki, ili tako nesto, pa me sada strah, a i njoj dr preporucila da saceka sa mahunarkama Nekako, kada sam se vodila preporukama nje i njene doktorke, sve je prolazilo dobro. Osim uvodjenja namirnica an tri dana, to se pokazalo kao ne bas sjajna ideja. Inace, cveklu dajem otprilike svaki drugi-treci dan, blitvu svaki 5., bundevu svaki drugi dan. Karfiol, tikvice, krompir, meso i brokoli skoro svaki dan. Desi se nekada da preskocim sa brokolijem i karfiolom, ali to bude jedan u 5 dana. Brokoli i blitvu kuvam u otvorenim posudama. Meso dajem naizmenicno, jedan dan jagu, drugi zeku. Bebac mi je super prihvatio meso. Ma, i ovu groznu kelerabu jede bez problema. Ja sam veliki probirac, a on definitivno nie na mene
< Poruku je uredio Yula -- 15.2.2012 14:31:03 >