|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama
14.2.2012 23:32:50   
Anoniman
pokušala sam da postavim link, a li nisam uspela. Da to je komora, i to jedna moja drugarica ima, koristila je za njemo dete. ona će mi dati da probam, pa ako uspemo sa njom kupiću i ja, ako ne kupiću taj Babyhaler.
I ja imam utisak da nas dr malo zeke, svašta oni meni napričaju, a sve se svodi na to da će samo proći user posted image

< Poruku je uredio Zille -- 14.2.2012 23:37:33 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1251
14.2.2012 23:37:00   
Anoniman
Ne radi ti link. user posted image Vidi sliku na prethodnoj str ako nisi videla.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1252
14.2.2012 23:42:37   
Anoniman
Marko plače, odoh

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1253
15.2.2012 13:00:25   
Anoniman
Bila sam u pravu, komora je prethodnik baby hallera. Grublja izrada, i prve komore nisu imale nastavak za nos, vec su se uzimale u usta, samim tim, predvidjene su za odrasle. Ne znam dal savremenije komore imaju i taj nastavak sto ide na lice pa da mozes da koristis za bebu, jer ja zaista nemam pojma kako ces naterati bebu od 8m da to uzme u usta i dise samo na usta, mirno, 10 udaha.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1254
15.2.2012 14:14:17   
Yula
Tash, odgovorila sam ti tamo na razgovorima, ali prekopiracu ovde jer se tice i ove teme:

IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: Yula

IZVORNA PORUKA: BlackBetty

a, mi smo bili do pola sest. mislila sam da si mama onog klinca koji nije dobio bocu jer nema fond reci (?????)

Eeeee, skenjaćeš se ako ti kažem da me je dr u Dečijoj bolnici na poslednjoj kontroli vezano za alergiju na proteine kravljeg mleka pitala dal hoda, dal priča i koliko zuba ima. Reko zašto? Kaže, psiho-fizički razvoj je najbolji pokazatelj prolaska atopije.

Ja ne znam sta o ovome da mislim. Moje dete je neverovatno napredno u svakom smislu, nije da se hvalim, dete je jednostavo takvo. U 4. mesecu izrastao prvi zubic, poceo da sedi sa 5, da se dize na noge sa 7 meseci i sa nepunih 8 pokusavao da se krece pored namestaja. Brblja stalno i to tacno odredjene "reci" u odredjenim trenucima. Glupo mi da pricam na forumu jer mislim da ce ljudi misliti da lazem, ali eno imas na fb snimke i slike, ako laze koza ne laze rog. jeste, ekcem bio i iznenada se prakticno sam povukao, ali eto ima alergiju i na f***ng pirinac! Ne verujem da ce alergiju na jaja prerasti do 2 godine, koliko sam cula ona je za***bana.

Nego, nevezano za to, Tash, ako si citala one stranice sto je Macaki postavila, tamo pise da 50% beba koje imaju ekcem su alergicne na jaja. Sta kazes na to? Ja bih osobi koja se raspitivala za ekcem ( sorry, na brzaka iscitah par postova, pa sam zaboravila nick ) preporucila da pokusa dijetu bez jaja npr, za pocetak.

Da, Yula, ali će to na pirinač proći uskoro, videćeš.

Nemam stav o toj priči na jaja, mislim da na stranicama koje je Macaki postavila ima dosta nelogičnosti, tipa detetu alergičnom na jaje u dva obroka dati živinsko meso!?

Ovo je i meni cudno, ali to isto savetuju i doktori u Tirsovoj, koliko sam skapirala i bojkica je dobila isti savet, kao i jos neke mame. Ja se ne bih usudila da detetu alergicnom na mleko dam teletinu, ili pak sa alergijom na jaja dam piletinu ili curetinu. Mada, mozda mi gresimo?

Ljubav, sreca i najveca radost:

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1255
15.2.2012 14:22:31   
Yula
I da, moram da se ispravim, dete mi je pocelo da sedi sa 6. meseci, ne sa 5, kako sam napisala u kopiranom postu, nesto sam se bila preracunala.

Nama inace danas 5. dan kelerabe i da znate da mi je sada kada uvodim namirnice na 5 dana, mnogo lakse. Mislim da bi za 5 dana definitivno da se vidi neka razlika ako bebi smeta ta namirnica. Sutra krecemo sa malim kupuscicima, mislim Tash da je to taj tvoj prokelj, tako sam bar izgooglala user posted image On malo gorci, ne znam kako ce ga bebac prihvatiti. Mi ga cesto jedemo. Ne znam sta posle? Mm nije za plavi patlidzan jer njemu malo smeta, pa ga je strah da ne smeta i bebi. Mm izgleda ima problema sa vise namirnica, samo sto to nisu ozbiljnije rakcije i on tome nije pridavao znacaj, nije znao da je to alergijska reakcija, npr. od plavog patlidzana mu gornje nepce u ustima malo trni i naduje se, a od salate od kiselog kupusa mu malo otekne gornj ausna! Mozda je to zbog soli ili kiselosti, nemam pojma. Desavalo mu se u par navrata i to da ga jedna strana ledja pece, i to traje po nekoliko dana. Kao da ga koza pece. Nije isao kod dr-a. Ko zna koliko nas ima slabe alergijaske reakcije a i nema pojma da je to to.

Mi jedemo sledece:

-krompir
-tikvice
-karfiol
-brokoli
-blitvu
-palentu ( kukuruzno zuto )
-projino brasno ( kukuruzno belo )
-jagnjetinu
-zecetinu
-jabuku
-cveklu
-bundevu
-maslinovo ulje cedjeno na hladno
-suncokretovo ulje cedjeno na hladno
-kelerabu

-krusku ( krusku smo izbacili na nekoliko dana, uskoro cu ponovo da je vratim i pratim reakciju, mada, s obzirom da smo nasli krivca za osip, mozda je vratim vec sutra ).

Sledece dakle, prokelj. A sta posle??? Ja htela mladu boraniju, ali Tash rece negde da je valjda kikiriki iz roda mahunarki, ili tako nesto, pa me sada strah, a i njoj dr preporucila da saceka sa mahunarkama user posted image Nekako, kada sam se vodila preporukama nje i njene doktorke, sve je prolazilo dobro. Osim uvodjenja namirnica an tri dana, to se pokazalo kao ne bas sjajna ideja.

Inace, cveklu dajem otprilike svaki drugi-treci dan, blitvu svaki 5., bundevu svaki drugi dan. Karfiol, tikvice, krompir, meso i brokoli skoro svaki dan. Desi se nekada da preskocim sa brokolijem i karfiolom, ali to bude jedan u 5 dana. Brokoli i blitvu kuvam u otvorenim posudama. Meso dajem naizmenicno, jedan dan jagu, drugi zeku. Bebac mi je super prihvatio meso. Ma, i ovu groznu kelerabu jede bez problema. Ja sam veliki probirac, a on definitivno nie na mene user posted image

< Poruku je uredio Yula -- 15.2.2012 14:31:03 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1256
15.2.2012 14:32:43   
Yula
I da, da ne zaboravim, sve vas ljubimo i pozdravljamo! Ne stizemo uvek da se javimo, ali vas redovno citamo!

Da, zaboravih reci i to da nam se onaj osip treci dan potpuno povukao. Dva dana mazalo ono kao mastilo i bepanten kremu i sve nestalo. Huggies smo potpuno izbacili, definitivno nam smetaju.

< Poruku je uredio Yula -- 15.2.2012 14:33:10 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1257
15.2.2012 14:44:28   
Yula
Opet ja user posted image

Ovo sam nasla na jednom forumu, iskopiracu ceo post i zanima me vase mieljenje o tome, s obzirom da vec dugo vremena razmisljam o uvodjenju glutena:

Postano: čet, 25.03.2010 ; 00:08 | uvođenje glutena kod dojenčadi -str.2 plan uvođenja

S obzirom da i sama imam celijakiju od rođenja (nepodnošljivost glutena; pšenica, ječam, raž ), moje dijete ima genetske predispozicije, točnije 10-14 x veće šanse od oboljenja, pa sam planirala Leoni odgodit uvođenje glutena barem do 8.-og mjeseca jer su dosadašnja iskraživanja pokazala da su manje šanse oboljena kada se što kasnije uvede gluten, čak i do godine dana djeteta.

Ali s obzirom da se stalno mijenjaju znanstvena otkrića, nisam htjela pogriješiti kada je moje dijete u pitanju pa sam se malo angažirala i razgovarala sa jednim gastroenterologom koji se posvetio baš celijakiji kod malih beba i on mi je rekao slijedeće:

Najnovija otkrića su pokazala da je najbolje da se djetetu uvede gluten sa napunjenih 6 mjeseci jer je tako lakše utvrditi postojanje celijakije radi simptoma koji su jasno vidljivi (uglavnom probavne smetnje), dok se odgađanjem glutena do godine dana u slučaju celijakije javlja tzv "tiha celijakija" koju je jako teško otkriti jer su simptomi skriveni i može se lako dogoditi da dijete ima celijakiju godinama a roditelj ne primjeti što može imati kobne posljedice.

Dakle, za sve mame koje su, kao i ja odgađale uvođenje glutena pišem ovo da je ipak najbolje postepeno davati od navršenog šestog mjeseca.

Tako da i mi ovih dana krećemo polako sa uvođenjem.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1258
15.2.2012 19:34:03   
Anoniman
da pisem ovde a ne kod mama ...
imam neko drustvo koje hrani pse domacom hranom. necemo sad polemisati o ispravnosti ili ne, poenta je da su ti ljudi dooobro izucili hranjive namirnice i dodatke, jer i njima treba paziti na hranu. iako cudno zvuci, i oni su alergicni na neke namirnice. naravno ne svi psi, ali ima dovoljan broj da se obrati paznja i na tu bransu. elem - poenta celog ovog od kulina bana - jako se pazi kad se daje jaje ili mleko u ishranu, ali piletina i junetina/kravetina su jedne od najpozeljnijih namirnica. piletina se cak daje kad je pas bolestan jer je najlaksa za varenje i najlaksa za stomak, anti-alergena je i daje se i stencima.
junetina je sledeca po redu, sto za hranjivost sto anti-alergenska.
zatim ide jaretina, pa ovcetina i svinjetina (kao najnepozeljnija). divljac je posebna tema.
zasto mislite da detetu alergicnom na jaja treba izbegavati piletinu? ili onom na mleko junetinu?

ps - u slucaju da se neka mama uvredi - nije bila poenta porediti pse sa decom, nego unos hranjivih namirnica. ti ljudi paze kako im se psi hrane mnogo pomnije nego sto neko pazi svoje dete ili sebe. znaci ono boldovano je pitanje oko kojeg polemisem

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1259
15.2.2012 19:55:51   
Yula
Razumem sto si ovo navela kao primer i bas je dobro sto si to uradila. Elem, evo kako sam ja razumela ovu problematiku, tele sisa kravu i njegovo telo samim tim sadrzi mlecne proteine. Pile je nastalo od jajeta i verovatno i ono u sebi ima tih proteina iz jaja. Cula sam i da se nekoj deci koja su alergicna na jaja pojavila i alergija na piletinu, ali to sam isto negde na forumima procitala, neka se mama zalila. Mozda je koincidencija samo. Tash i ostale devojke mogu reci sta su njima njihovi alergolozi savetovali, mi kod njega idemo tek za dva meseca pa se zato o svemu informisemo sami user posted image Mada, koliko sam uspela da skapiram, svaki dr ima neki svoj pristup i svoju filozofiju, uglavnom, treba sve probati i videti sta detetu smeta.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1260
15.2.2012 20:27:02   
bojkica

Bila sam u pravu, komora je prethodnik baby hallera. Grublja izrada, i prve komore nisu imale nastavak za nos, vec su se uzimale u usta, samim tim, predvidjene su za odrasle. Ne znam dal savremenije komore imaju i taj nastavak sto ide na lice pa da mozes da koristis za bebu, jer ja zaista nemam pojma kako ces naterati bebu od 8m da to uzme u usta i dise samo na usta, mirno, 10 udaha.

Ovo je i meni cudno, ali to isto savetuju i doktori u Tirsovoj, koliko sam skapirala i bojkica je dobila isti savet, kao i jos neke mame. Ja se ne bih usudila da detetu alergicnom na mleko dam teletinu, ili pak sa alergijom na jaja dam piletinu ili curetinu. Mada, mozda mi gresimo?

Ja mom detetu nisam davala teletinu-po preporuci lekara-vec junetinu,curetinu,ovcetinu,piletinu.Teletinu smo uveli posle prvog rodjendana.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1261
15.2.2012 20:34:57   
Yula
ok. Znaci i oni ne savetuju teletinu.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu bojkica)
Direktna veza do poruke: 1262
15.2.2012 21:46:14   
Anoniman

Mi? Ja nisam to izmislila, rekla mi dr iz Dečije bolnice. Reče lepo: teletinu i junetinu ne jer je dete alergično na mleko. Ništa pernato ne jer ne znamo dal će reagovati na jaje.

Sledece dakle, prokelj. A sta posle??? Ja htela mladu boraniju, ali Tash rece negde da je valjda kikiriki iz roda mahunarki, ili tako nesto, pa me sada strah, a i njoj dr preporucila da saceka sa mahunarkama user posted image Nekako, kada sam se vodila preporukama nje i njene doktorke, sve je prolazilo dobro. Osim uvodjenja namirnica an tri dana, to se pokazalo kao ne bas sjajna ideja.

No, no, nešto si pomešala. Nemam ja pojma iz kog roda je kikiriki. Ja čak ne znam ni kako izgleda biljka kikirikija, ne znam ni na čemu raste kikiriki, na zemlji, drvetu user posted image Ja ga kupim u kesici, slani, u prodavnici. user posted image

Nemam mišljenje o pink textu, ali mislim da možeš da probaš da uvedeš gluten.

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1263
15.2.2012 22:19:59   
Yula
J*b*g, iscitam more tekstova na zadatu temu, pa pomesam gde sam sta procitala. Uglavnom, to sam pre neki dan negde procitala, cim nadjem vremena naci cu i postavicu link.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1264
15.2.2012 22:26:55   
Yula
Sva sreca pa mi mozak jos koliko-toliko radi. Setih se gde sma procitala, u delu knjige koji je objavila macaki, alergija na kikiriki, evo linka:
http://www.ringeraja.rs/forum/fb.asp?m=1015979

Inace, mi krecemo sa glutenom sutra, pa nek nam je Bog u pomoci.

< Poruku je uredio Yula -- 15.2.2012 22:28:56 >

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Yula)
Direktna veza do poruke: 1265
15.2.2012 22:28:53   
Anoniman
Ma opušteno, nisam ja ništa loše mislila, nego znam da ja tu info ne znam. user posted image Ja nisam detaljno čitala to Macakino, nije mi se dopalo par stvari što sam pročitala, i onda dalje nisam ni čitala. user posted image

Vidi temu Alergije na ml. prot, Verus je pisala. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1266
15.2.2012 22:30:34   
Yula
Ma znam da nisi, opusteno. Dete mi jos nije zaspalo, ne znam sta mu je, ne spava mu se ni malo, cak nije ni nervozan a odavno mu je proslo vreme za spavanje.

Lazar 06.06.2011.

Stevan 20.08.2013.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1267
15.2.2012 22:51:35   
Anoniman
Najavljuje leto. user posted image

(odgovor članu Yula)
  Direktna veza do poruke: 1268
15.2.2012 22:56:40   
Anoniman
Dala sam Marku kolutić banane danas. Ne znam dal da nastavim još dva dana, i smatram je uvedenom. To će biti PRVA I JEDINA sveža namirnica koju sam uvela. user posted image

Inače, moje dete naučilo da broji! user posted image
Brojim mu ad mleko večeras, i kažem Jedan, dva, tek će on TI, pomislih da sam prolupala, da nisam dobro čula i nastavim Četiri, tek će on PE. user posted image

< Poruku je uredio Tash -- 15.2.2012 22:57:06 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1269
15.2.2012 23:09:21   
Anoniman
srce malo, on bi da pomogne user posted image

kikiriki inace raste u zemlji. u ne na. kao krompir user posted image

povela se prica i o tome na forumu sa psima. mogu pitati do kakvog su zakljucka dosli. znam samo da ne mesaju dve razlicite vrste mesa zato sto se vrmenski razlicito vare (npr. pile i prase)
inace, ja sam dobila alergiju na jaja u desetoj godini, pre i posle toga nisam imala i redovno sam jela jaja, sem te pauze od par nedelja. mislim da su deca (kao i ja tada) osetljiva na hranu kojom se hrani pile, ne na piletinu samu, a da je jaje drugacijeg sastava od pileta.
bas idem da pitam, pa cu da javim.
pre koju godinu moj otac zapati neku bolestinu od neopranih jabuka. organizam mu je cudno reagovao na pesticide, jabuka sama po sebi je ok.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1270
15.2.2012 23:25:55   
Anoniman
ok, ne smem soju, a sojin lecitin?
sta je to uopste? turaju ga svuda!!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1271
15.2.2012 23:35:53   
Anoniman
ne znam sta je, ali ja kad vidim soju u bilo kom padezu, obilazim.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1272
15.2.2012 23:37:53   
Anoniman
ma ima ga i u crnoj cokoladi!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1273
16.2.2012 0:02:00   
Anoniman
znam sta je.
bljak je!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1274
16.2.2012 0:46:38   
Anoniman
ijao zene, nije mi bila potrebna ova prica o mesu veceras. user posted image
ja dosla da se pohvalim da smo tri dana "jeli" pahuljice, tj mazali oko usta, gurali po pola kasicice u usta. uglavnom, ja sad to smatrm uvedenim. videcemo kako ce biti anrednih dana..
milupine je jela super, od pocetka sam joj davala da pojede koliko moze. tek posle nedelju dana je dobila prve crvene pecate. od impamil je dobila jos gore pecate odmah. prvi i posledni put. obe kutije su zavrsile u djubetu. nadam se da ce ove hipove moci da jede. kasnije cu probati rizolino..
htela sam da vas pitam da li je ok da joj sutra dam da proba meso? znam da se preporucuje piletina, ali ja bih junetinu zbog krvne slike. sledeceg petka idemo na kontrolu kod dr, a mi jos nismo ni uveli meso. kada sam kupovala pitala sam za teletinu, nisu je imali, ali mi je rekao da je junetina jako mlada. videla sam i po boji. valjda ce to biti ok... user posted image

tash, bravo za mareta! user posted image videlas am ih na temi slike dece. mnogo su ti ubavi. user posted image

yula, kikiriki je jak alergen. i koliko sam ja cula to je uglavnom dozivotna alergija, ne preraste se. ali za boraniju nisam cula. mislim da bi bilo ok da probas da mu je das.
a jos neko voce, npr. banana, sljiva, visnja, dunja?
moze li se uvesti kukuruz, npr bareni secerac? paprika, paradajz.. kada se to uvodi?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 1275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here