Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 7.5.2011 0:17:37
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Vika Ja koristim baš te i neke Munchin i nismo imali sličan problem, ali treba proveriti Ma, mi smo ti priča za sebe!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 7.5.2011 0:18:27
|
|
|
|
Vika
|
Nema od čega su na njihovom sajtu
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 7.5.2011 0:21:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Tasho, sad sam tražila po netu, postoji dijagnoza alergije na plastiku, pri čemu se deca osipaju oko usta (ako je cucla ili slično) i po guzi, ako u pelenama ima previše te plastičetine. To sam pokupila sa 5-6 sajtova ovako letimice, pa kad nađeš vremena prelistaj pojam "alerjgijske reakcije na plastiku" ili slično.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 7.5.2011 0:27:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Mislim da nije konkretno na plastiku, jer do pre koji dan to nije imao. Ali vidi ovo: Moje 11-mjesečno dijete od trećeg mjeseca života koristi isključivo NUK dude varalice. Prije nekoliko dana dobilo je osip oko usta. Dijagnosticirana je moguća alergija na plastiku. Proizvodi li NUK varalice bez plastike? Ne proizvode se NUK dude bez plastike! Do sada nije primijećena pojava alergije na ovaj proizvod! No, postoji i drugo moguće pojašnjenje za pojavu osipa kod vašeg djeteta, jer malo je vjerojatna pojava alergije nakon 8 mjeseci uporabe. Dojenče u vrijeme nicanja zubi puno više slini nego ranijih mjeseci i koža oko usta je stalno vlažna što pogoduje razvoju gljivica na toploj i vlažnoj podlozi i dolazi do upale izazvane gljivicom roda candida albicans koja je ubikvitarni mikroorganizam (svuda je prisutna). Budući da dijete u dobi nicanja zubi ima i jači svrbež desni,,odgovara mu da ima češće dudicu u ustima. Moj savjet je slijedeći: 1.)umjesto dudice povremenu mu dajte da gricka za tu namjenu plastični NUK-ov kolutić ohlađen prethodno u hladnjaku ili pak potražite u ljekarni jedan od proizvoda kojim se desni premažu i smanji njihova osjetljivost.2.) izvadite djetetu dudicu kad zaspi tako da je koži omogućen pristup zraka. Postojeće promjene oko usta mažite Canesten kremom. E sad, ja se ne bih usuđivala mazati Canesten, nešto mi je dr objašnjavala da ga putem Canestena mogu hipersenzibilisati na bla bla bla (ja sam ekonomista), ali bih mogla namazati možda Daktanol.
< Poruku je uredio Tash -- 7.5.2011 0:28:12 >
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 7.5.2011 0:29:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Ovo sam upravo htela da ti postavim, to sam ja čitala. Čekaj, pa on sad nema osip oko usta? Ili ima? I koliko ja znam, i Kanesten i Daktanol su antimikotici, pa ti dođe na isto ... Možda je Daktanol blaži...
< Poruku je uredio BubaMira -- 7.5.2011 0:32:19 >
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 7.5.2011 0:31:01
|
|
|
|
Anoniman
|
Ima od pre 2-3 dana, ali se ne pogoršava. Ja kontam da ga zubi demoliraju, ne da da mu se izvadi duda ni na spavanju. Ja izvučem, on se probudi i plače dok mu je ne vratim. Nije strašno, ali majku mu!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 7.5.2011 0:32:16
|
|
|
|
New Mom
|
Pa Dantanol jeste za kandidijazu. Možda možeš, ako sumnjaš na to. Ali opet, ja bih se konsultovala ipak je beba u pitanju.
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 7.5.2011 0:33:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Nemoj mu bre ništa stavljati ako nije kritično, balavi, zubi su, on ostetljiv ... pusti, dosta mu je mazalica, mukici
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 7.5.2011 13:32:04
|
|
|
|
Verus
|
Taske moguce da je osip samo od pljuvacke a iscuri mu pored dude dok spava....znam da sve analiziras jer ima alergije...al nemoj nista jos mazati sacekaj....
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 12.5.2011 22:40:28
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne znam gde bih pisala, pa evo ovde. Marku se juče pojavio ekcemčić na levom oku, ali nisam pravila problem od toga. Danas, bili smo u gradu, dala sam mlekce na flašicu u 17.15h, bio je ok, otišli smo u Zaru, ja našla neke pantalone, krenuli u kabinu da ih probamo, kad je teta u kabine našpricala osveživač vazduha. Stala sam, zamislila se dal da uđemo, ja mnogo ne volim te osveživače u spreju, pa sam odlučila da još malo prošetamo, pa da se vratimo kad se malo izluftira. Bratili smo se za 5min, ušli u kabinu, ja probala pantale, platila i krenuli smo kući. Dok smo stigli kući (max 20min), on je bio skroz osut (oko oka se pojačalo i spustilo se na obraz i diglo na čelo). Skenjala sam se, ušla u stan i kontam šta mu je. Ništa novo od hrane nismo uvodili. Prvo mi je palo na pamet da se ekcem pogoršava zbog prehlade. Onda mi je pao na pamet osveživač vazduha i tona prašine koju sam videla u kabini u Zari, umila sam ga i oprala mu rukice čistom vodom, i crvenilo je počelo da se povlači i za nekih pola sata se skroz povuklo, ostao sam početni ekcemčić na okici.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 12.5.2011 22:52:56
|
|
|
|
Anoniman
|
Ustvari je sva sreća što sam videla kada je teta našpricala. Mogla sam doći minut kasnije i ne bih videla, i ne bih imala pojma od čega se osuo.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 5.6.2011 22:17:17
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash Dakle, do sada smo uveli: - karfiol - blitvu - prokelj - brokoli - tikvice - jagnjetinu Juče sam počela opet sa pirinčem, za sada nema reakcije. Daj bože da je to to! Na pirinač se osuo se 10ti dan. Na pirinač? Ili na prehladu? Ne znam. Batalila sam pirinač. Onda sam mu dala krompir, iako breza JOŠ UVEK cveta , osuo se, ali se opet razboleo. Ustvari mislim da se on osipa pri padu imuniteta a ne na namirnice, ali sam odlučila da ipak sačekam sa krompirom da zaista prođe breza. Uveli smo palentu. I već drugi dan jede paradajz.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 8.6.2011 23:21:55
|
|
|
|
Anoniman
|
Danas smo probali višnje.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 9.6.2011 11:01:37
|
|
|
|
Tea2
|
Ponovo dajem zumance,za sada ide dobro-nije povracala.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 9.6.2011 11:40:37
|
|
|
|
Anoniman
|
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 11.6.2011 23:45:22
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Tash IZVORNA PORUKA: Tash - karfiol - blitvu - prokelj - brokoli - tikvice - jagnjetinu - palenta - paradajz - višnje Danas smo počeli opet krompir.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 12.6.2011 9:30:48
|
|
|
|
Anoniman
|
Procedila sam visnje koje koristim za kasicu, u taj sok dodala vode, i dala Marku da pije kao sokic. :)
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.6.2011 17:38:08
|
|
|
|
Anoniman
|
Danas smo probali kajsiju!
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 14.6.2011 20:00:57
|
|
|
|
Tea2
|
Od celog žumanceta povraćala.Ne razumem...na polovinu nije reagovala.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 16.6.2011 19:29:33
|
|
|
|
Anoniman
|
Sutra ćemo šargarepicu...
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 17.6.2011 11:13:27
|
|
|
|
Anoniman
|
U zatvorenoj posudici su kajsija + palenta, u otvorenoj krompir, tikvice i jagnjetina, u flašici sok od višnje, a na tanjiriću šargarepa koju uvodimo. A meni je napokon srce ne mestu.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 18.6.2011 10:20:28
|
|
|
|
bojanica7
|
divno!!!
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 18.6.2011 11:21:16
|
|
|
|
Tea2
|
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 19.6.2011 22:00:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Sutra ćemo opet jabuku. Baš me nešto strah te jabuke, ali ne znam šta bih.
|
|
|
|
RE: Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama 22.6.2011 21:38:55
|
|
|
|
Anoniman
|
Sutra bresva!
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.